Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämä viime aikoina

perjantai, lokakuu 21, 2016

Pieni katsaus tähän syksyyn, joka on lähtenyt napakasti käyntiin ja oikeastaan hujahtanut sormien läpi nopeammin kuin tuotteet Hullujen Päivien nettikaupassa.

Me tosiaan muutettiin kesän lopussa Töölöön, ja ollaan viihdytty täällä oikein hyvin, vaikka just luin uutisista, että täällä on mummoutunut meininki. No, onhan se tottakin – mutta ei se Ullanlinnakaan nyt varsinaisesti mikään boheemiuden pesäke ollut, että kovin korkealta ei tällä kertaa tiputtu.

Taloyhtiön saunakin valmistui juuri remontista. Kaksi saunavuoroa viikossa tekee suomalaisen sielulle hyvää. Suomalaisista ja saunoista tulee usein mieleeni isäni talo Makedoniassa. Sen pihalle oli rakennettu mikäs muukaan kuin sauna, ja kun pihalla oli vielä uima-allas, niin siinä oli meillä lapsilla sillon leuoissa keräilemistä. Hyviä muistoja. On siinä naapuritkin varmaan ihmetelleet hullua suomalaista ja outoa rakennusta, jota eräänä päivänä suomalaisvoimin pihalle alettiin kyhäämään.

Mathiaksella on työputki päällä ja mäkin suhaan yliopiston ja uuden työpaikan väliä. Huomaa, että syksy on tullut, kun väsymyksen määrä on triplaantunut ja töiden jälkeen jokin hyödyllinen tekeminen tai ulos lähteminen kuulostaa täysin mahdottomalta ajatukselta.

Raikas ulkoilma, mitä se on? Onko elämää oman sohvannurkan ulkopuolella?

Miksi selaushistoriani suosituimmat haut ovat ”Can chocolate be good for you? ”, ”10 reasons why chocolate is good for you” ja ”BREAKING! Eating chocolate everyday is good for you”?

Oppimispäiväkirjatkin muistuttelevat syyttävästi olemassaolostaan ja odottavat kirjoittajaansa ilmestymään paikalle. Joka ilta vannon itselleni, että huomenna aloitan niiden kirjoittamisen. Ihan varmasti. Ja sitten tulen illalla väsyneenä kotiin ja päätän lykätä sitä vielä huomiselle ja… No, tätä on toistunut nyt kaksi viikkoa. Mutta tänään mä oikeasti aloitan.

Pliis sanokaa, että jollain muulla on samat fiilikset? Mikä auttaisi, joku kirkasvalolamppu? Kofeiini? Itsekuri? Reinkarnaatio kastemadoksi?

Vanhuuskaan ei tule yksin. Urheilu ollut pitkälti katkolla erään pienen loppukesästä sattuneen tapaturman takia, jonka seurauksena jalassa on nyt vähän ongelmia ja odottelen, että pääsen magneettikuvaukseen ensi kuussa. Salibandy saa nyt toistaiseksi jäädä, ainakin alkukausi menee ohi.

Tänään lampsin tuohon Töölön Foreverille ja otin sinne kortin. Foreverilla sattui olemaan vielä joku tarjous loppuvuodelle, joten hintakaan ei kirpaissut aivan niin paljoa. Jalan ehdoilla treenaillaan ja tammikuussa katsotaan, pääsiskö jo takaisin salibandykentille.

Ja hei, ettei nyt ihan mene marisemiseksi, niin pikkujoulukausi on pian käynnistymässä! Mulla on kahden viikon päästä ensimmäiset pikkujoulut. Huhheijaa. Legendaariset virman pikkujoulut tiedossa. Siitä se juhlakausi starttaa.

Ja en muista olenko blogin puolella vielä kertonut, mutta uudeksi vuodeksi lähdemme Espanjan Andaluciaan. Tää on ollut aika hyvä reissuvuosi. Kohotin itsekin kulmiani, kun tajusin, että elokuu ja (todennäköisesti) marraskuu tulevat olemaan ainoat kuukaudet, jolloin ei ole tullut reissattua.

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille! Teitä on taas ollut ilahduttavan paljon tässä kuussa. Kertokaa ihmeessä, mitä teidän syksyynne kuuluu. Reissuja?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, lokakuu 21, 2016 at 18:59

  Syysväymystä ei voi estää! Mutta mulla on kyllä vähemmän uupunut olo kuin yleensä, koska maiseman vaihdos työelämästä opiskeluelämään landella antaa yllättävän paljon virtaa. Ja tietty syysloma, jota olen tässä viettänyt ihanasti kotosalla koko viikon… :) Andalucia uutena vuotena kuulostaa mahdilta, me ollaan tällä kertaa Saigonissa silloin, senkin luulisi olevan mahtava paikka viettää uv. :) Tsemppiä syksyyn, Andalucia odottaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 22, 2016 at 00:22

   Väsymys vaikuttaa olevan jokasyksyinen paha. :( Ihana kuulla, että sulla se ei kuitenkaan oo sitten tullut niin pahana tänä syksynä. Varmasti ympäristö vaikuttaa tosi paljon, ja jossain maalla, jossa saa vielä tehdä omaa juttuaan, on syysmasiksen riski varmaan aika pieni. ;) Saahan sitä täällä kaupungissakin omaa juttuaan tehdä kuten teenkin, mutta onhan täällä aina sellainen KIIRE.

   Saigonkin on varmasti ihan mahtava uuden vuoden paikka, ihanan jännittävältä kuulostaa! Mäkin kaipaisin vähän jännittäviä reissuja lähitulevaisuudelle, toisin sanoen jonnekin Euroopan ulkopuolelle. Mut tsempataan nyt ensin tää syksy läpi, onneksi molemmilla on jotain, mitä odottaa. :)

 • Reply Sandra lauantai, lokakuu 22, 2016 at 00:09

  Tsemppiä syksyyn ja talveen! Oon viimeksi ollut noihin aikoihin Suomessa 2014, eikä vielä ole tullut loka-marraskuuta ikävä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 22, 2016 at 00:23

   Loka-marraskuuta ei voi kukaan ikävöidä. :D Vaikka oikeastaan tää lokakuu ei ole ollut niin paha, koska ei ole sadellut kauheasti, vaan ollut mukavan syksyinen kirpakka sää pääsääntöisesti. Mutta sitä marraskuuta odotellessa, kateellisena sinulle! ;)

 • Reply Simo lauantai, lokakuu 22, 2016 at 07:20

  Daamn, jalkavammat on aina ikäviä. Toivottavasti pääset pian säbäkentille! :) Itellä alko 16-vuotiaana akillesjänteet oireilla alustojen (kovuuden) takia enkä oo nyt enää muutamaan vuoteen raaskinut edes koskea mailaan kun tietää, että ensitreenien jälkeen sais leikkiä kepeillä seuraavat pari viikkoa. :D Ja koska ei maalivahdiks taivu, niin joutunu luopumaan aikalailla kokonaan pelaamisesta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 22, 2016 at 10:30

   Ääh, kurja kuulla! :( Tota itekin pelkään, mutten suostu uskomaan pahimpaan, ennen ku saan lopullisen tuomion. Ja JOS pääsen takaisin kentille, niin ekat kerrat tulee kyllä jännittämään ihan pirusti, että miten jalka kestää.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, lokakuu 22, 2016 at 08:24

  Totta kai suklaa on vain hyvästä, etenkin tähän aikaan vuodesta nautittuna! :D Mekin ollaan menossa toivon mukaan Andalusiaan lomalle, mutta ennen uutta vuotta. Toivon mukaan siksi, kun ei olla saatu vielä varmuutta että saadaan loma samaan aikaan. Mutta nyt kun ollaan samassa työpaikassa luulisi sen onnistuvan helposti, kunhan ei vaan aseteta liian tiukkoja päivämäärätoiveita…
  Hyvää viikonloppua! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 22, 2016 at 10:32

   Eikä, vähän kivaa! Laitat sitten paljon vinkkejä, joita voin hyödyntää. ;) Meillä on tukikohta Marbellan lähistöllä, ja aikaa noin puolitoista viikkoa. Toivottavasti siellä on ihanan lämmintä.

  Leave a Reply