Suomen suurin matkablogiyhteisö

Prahan ravintolat – 6 vinkkiä vanhaankaupunkiin ja muualle

keskiviikko, lokakuu 19, 2016

Etsin lähes aina etukäteen tietoa erilaisista ruokapaikoista matkakohteessa, ja sen takia tykkään jakaa omia vinkkejäni muillekin. Itse napsin hyvältä näyttävät paikat muun muassa muista blogeista, TripAdvisorista, Instagramista ja satunnaisesti jostain muista lähteistä.

Prahassa turistien määrä tarkoittaa eksponentiaalista lisäystä myös huonojen ravintoloiden määrään. Ja koska tiedän, että moni lukijoistakin on lähdössä lähitulevaisuudessa Prahaan, tässä kuusi vinkkiä mikrossa lämmitettyjen lihakastikkeiden ja surkastuneiden pottujen välttelemiseen.

Niitä oikeasti hyviä ruokapaikkoja Prahassa, olkaa hyvä.

1. Mlejnice – lounasta vanhassakaupungissa

Prahan vanhankaupungin kärsiessä kroonisesta ihmismassojen tulvasta, olin hiukan skeptinen ravintolatarjonnan suhteen. Missä turisti, siellä turistiravintolat.

Prahan ravintolat

Meanwhile in Longfield -blogista ja Rantapallon Tasty Travelissimo -blogista bongasin Mlejnice-ravintolan, joka oli kulinaristin mielestä pelottavan lähellä astronomista kelloa. Matkaa oli vain muutama sata metriä.

Mutta: positiivinen yllätys!

Prahan ravintolatPrahan ravintolat

Mljenice oli hiljaisella pikkukujalla, ja kyllä, ruokailijat olivat pääosin turisteja. Mutta ruoka oli todella hyvää ja edullistakin. Lounaaksi jaoimme paprika-alkupalan ja söimme täyteläistä, mausteista gulassia leivän sisältä. Olut, vesi ja pari cokista juomana.

Laskun loppusumma kahdelta yhteensä 24 €.

〉 Suositus tälle, kun haluat löytää ravintolan nimenomaan Prahan vanhasta kaupungista.

〉 Ravintolan menu ja kotisivut täällä.

2. Ruokaa ja olutta luostarin panimosta

Kuten kerroin, olimme yötä ihanassa hotellissa Strahovin luostarissa. Luostarin pihalla on muutama ravintola, joista yksi on luostarin oma panimoravintola. Starhov Monastery Brewery & St. Norbert’s Restaurant sijaitsee aivan luostarin pääportin läheisyydessä.

Me söimme ensimmäisenä iltana gulassia ja joimme tietenkin jumalan silmien alla valmistettua mallasjuomaa.

Prahan ravintolat: Strahovin luostari

Myöhemmin kävimme täällä vielä lounaalla, minä söin ankkasalaatin ja äiti grillattua juustoa.

P9250615

〉 Laskun loppusumma keittoillallisella oluineen 10 €  ja lounaalla juomineen 16 €.

〉 Kepeän tunnelman paikka, ja samalla voit tutustua Strahovin luostariin ja ihailla näköalaa alas kaupungille.

〉 Ravintolan menu ja kotisivut täällä.

3. Liharavintola Cestr

Cestr sijaitsee kolkossa kansallismuseon rakennuksessa. Rautatieaseman läheinen sijainti ei varsinaisesti tee alueesta sen viehättävämpää, mutta onneksi ravintola on vain parin minuutin päässä Vencelauksen aukiosta (Václavské náměstí).

Pihviravintola Prahassa: Cestr

Palvelu on ensiluokkaisen hyvää. Viinejä tarjotaan maistettavaksi ennen niiden valitsemista. Menu on hauska, ja valitset itse sen osan nautaa, jota haluat syödä. Numerot menussa auttavat asiaa.

Pihviravintola Prahassa: Cestr

Jos kaikki alku- ja jälkiruoat eivät mitään wow-efektiä herättäviä olleetkaan, olivat ne kuitenkin hyviä (alkuruoka) ja hauskalla tavalla erikosia (jälkiruoka). Ja mikä tärkeintä, se pihvi kastikkeineen oli kuin taivaasta pudonnut.

Pihviravintola Prahassa: Cestr Pihviravintola Prahassa: CestrPihviravintola Prahassa: Cestr

Kiireisen ravintolan tunnelma vie mennessään. Cestrissa on paljon paikallisia ruokailijoita. Ravintolalla on muuten Bib Gourmand -status, eli se on listattu Michelin-oppaassa paikaksi, josta saa erityisen hyvää ruokaa kohtuullisella hinnalla. Tänne menisin Prahassa uudestaankin.

〉 Kolme ruokalajia kahdelle viineineen 68 €.

〉 Vilkkaana iltana melko meluisa paikka.

〉 Ravintolan menu ja kotisivut täällä. Pöytävaraus suositeltava.

4. Vegaaniruokaa vanhassakaupungissa: Maitrea

Edellisillan Cestr-pihvien venyttäessä vieläkin vatsalaukun rajoja, päätettiin sunnuntaina syödä illallista vegaaniravintolassa. Praha ei ole kasvissyöjien paratiisi, mutta Maitreaa oli kehuttu ympäri nettiä.

Sijaintikin on oivallinen: tämäkin ravintola on Prahan vanhassakaupungissa!

Ruoka oli hyvää ja sain pitkästä aikaa hyvää kimchiä (saako Helsingistä mistään ostettua kimchiä?), vaikka ei tämä kesällä testaamaani Tallinnan Vegan Restoran V:tä voittanut. Mutta toimii, jos etsit kasvisravintolaa Prahassa.

〉 Alkupalat, pääruoat ja juomat kahdelle yhteensä 26 €.

〉 Hyvää kasvisruokaa ja mukavan kotikutoinen tunnelma.

〉 Ravintolan menu ja kotisivut täällä. Pöytävaraus suositeltava.

5. Shoppailijan lounasvalinta: ostarien food courtit

Vierailimme kahdessa ostoskeskuksessa Prahassa, Palladiumissa ja Atrium Florassa. Erityisesti Palladiumissa oli iso kerros täynnä erilaisia ostariympäristöön sopivia ravintoloita ja kahviloita. Hinnat ovat edullisia, ja valinnanvaraa löytyy. Voi siis käydä syömässä ja jatkaa ostosmaratoniaan.

Atrium Floran food court on pienempi, mutta sai sieltä ihan maittavan pad thai -annoksen kohtuulliseen hintaan.

Kun haluat päästä nopeasti ja halvalla, älä epäröi käydä kurkkaamassa ostarien tarjontaa.

Prahan ravintolat

6. Prahan erikoiset

Ravintoloiden lisäksi kannattaa pysähtyä siellä täällä huurteiselle sen enempää miettimättä, kaljan lipittäminen kun on Prahassa monin paikoin vedenkin juontia halvempaa .

Ja kun makeannälkä yllättää, saa kadunkulmasta näitä… noh, mikähän näiden suomenkielinen nimi sitten olisi? Rapsakoita päältä, taikinaisia sisältä. Halutessasi saat sen täytettynä esimerkiksi kermavaahdolla ja mansikoilla.

Lisää ravintolavinkkejä Prahaan löytyy esimerkiksi näistä blogeista:

Instagram: @adventureswithmeri

Facebook: Syö Matkusta Rakasta

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Sunna keskiviikko, lokakuu 19, 2016 at 22:34

  Itä-Euroopassa reissannut kaverini väitti, että tuon tötteröleivonnaisen nimi on trololoo – ei varmasti ole kyllä sanakirjan mukaan, mutta sillä nimellä me sitä sitten kutsuimme! :D Oih, tuollainen leivässä tarjoiltu keitto kyllä maistuisi nyt Pohjois-Norjan lokakuussa, kun sataa veden ja lumen sekoitusta vaakatasossa. Ollapa taas Prahassa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 20, 2016 at 08:40

   Se oli niin hyvää, ja kylmällä ilmalla en vois parempaa ruokaa kuvitellakaan! Mausteista ja täyteläistä… Trololoo kuulostaa ihan tarpeeksi hyvältä nimeltä tollaiselle herkulle. :D

 • Reply Sara|Sara's Fab Life torstai, lokakuu 20, 2016 at 06:11

  Ainakin tosta samasta herkusta (tai sen versiosta) on nimitys ”Doughnut ice cream cone” ja semmonen on must- listalla ollut jo ennenkun edes tiesin että että niitä edes saa prahasta, saatika että edes tiesin että lähen prahaan. Eikä reissuun ole enään kuin 3vko aikaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 20, 2016 at 08:42

   Hei joo nyt muistan, että tolla nimellä se tais joissain paikoissa mennäkin. Mutta myös jollain toisella, vai oliko se se paikallinen nimi sitten, mitä ton rinnalla käytettiin. En millään muista. No tarkistat asian, kun pääset Prahaan! :)

   • Reply Ulla perjantai, lokakuu 21, 2016 at 12:12

    Se on tsekiksi trdelnik :)

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. torstai, lokakuu 20, 2016 at 10:03

  Mlejnice-ravintoloita on ilmestynyt Prahaan toinenkin! Se oli muistaakseni jossain päin juutalaiskorttelia, jos en ihan väärin muista. Tosi hyvä paikka, kaikki jotka sisään ovat astuneet, ovat kyllä kehuneet. :P Kiitos linkkauksesta ja aurinkoista syksyn jatkoa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 20, 2016 at 11:12

   Joo, kotisivuilla näkyikin myös toisen paikan osoite. Voisi joku käydä testaamassa senkin, että onko yhtä hyvä. :) Praha oli kyllä ihana.

 • Reply Tiia(ntai) torstai, lokakuu 20, 2016 at 20:14

  Oi, Praha on vasta hatara suunnitelma, mutta kiinnostaa kyllä jo hintatason ja näiden sapuskojen takia. Tuo gulassi leivän sisällä on niin hieno idea!

  Tötteröasian tapaisia muistan nähneeni joskus tamperelaisella torilla nimellä putkipitko :D Sinne bisnes oli kyllä tullut Unkarista, mutta Wikipedian perusteella kyseinen kürtőskalács on vissiinkin sukua noille tšekkiläistuubeille. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, lokakuu 21, 2016 at 08:47

   Sen lisäksi, että se näyttää hienolta, se on hyvää! Ja putkipitko kuulostaa erittäin kuvaavalta. :D Me nähtiinkin näitä Budapestissa, muttei todellakaan näin paljon pelkästään niitä myyviä pikkukojuja.

 • Reply Nimetön perjantai, lokakuu 21, 2016 at 07:13

  Oikeat lounaat on reippaastikin alle kympin oluen kera. Niille listek vain Tsekiksi ja usein vain pyynnöstä (daily menu).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, lokakuu 21, 2016 at 08:44

   Mitä on oikeat lounaat? Turistina ja tsekkiä puhumattomana on vähän vaikea tietää/löytää ”oikeita lounaita”, mutta näillä valelounaillakin pärjättiin ja koettiin ne tarpeeksi edullisiksi.

   • Reply Vyskov sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 23:14

    Oikeat lounaat on niitä, joita turistialueilla haluttaisiin usein tarjota vain paikallisille. Sen sijaan vaikkapa Vinohradyssa ja Zizkovissa noita saa ihan ilman pyyntöjäkin. Esimerkiksi keitto (tässä tapauksessa vieläpä iso keitto) + pääruoka (spagetti carbonara) maksoi paikallisessa pizzeriassa Zizkovissa 75Kc (alle kolme euroa).

 • Reply Ulla perjantai, lokakuu 21, 2016 at 12:25

  Ja vielä kohtaan 4: Praha on kohonnut kasvissyöjän listalla viime vuosina aika korkealle, olipa sitten vege, vegaani tai raakaruokailija. 1,2 miljoonan asukkaan kaupungissa on more or less kuutisenkymmentä kasvisravintolaa, joista vegaanipaikkoja n. puolet (happy cow-listan mukaan). Osa on toki ketjuja, esim. Dhaba Beas, Loving Hut tai Country Life.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 22, 2016 at 00:18

   No tämähän hyvä tietää! Oon tainnut tehdä huolimattomasti havaintoja, koska mulla ei sattunut silmiin muita vegerafloja, eikä normiravintoloiden listalta kovinkaan paljon vegeä. Enkä muista lukeneeni kovin monesta paikasta, vaikka nettiä skannasinkin ennen reissua. Kiitos Ulla selkeästi huonon informaation korvaamisesta, kasvissyöjänäkin voi siis huoletta lähteä Prahaan! :)

  • Reply Kaisa torstai, lokakuu 27, 2016 at 18:44

   Kiva kuulla vegepaikoista! Itselläkin oli vähän se käsitys, että Prahassa ei välttämättä kovin paljon kasvisruokaa tarjoilla. Mutta viime kesänä yllätyin Wienissä samasta asiasta, sillä siellä joka paikassa mainostettiin vege/vegaaniversioita. Ehkä näissä maissa missä on perinteisesti tosi lihapainotteinen ruokavalio, on selkeä tarve vaihtoehdoille :) hyvä, että maailma muuttuu tässä suhteessa!

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 27, 2016 at 21:55

    Joo, pakkohan tällaistenkin ilmiöiden on ennen pitkää rantautua kaikkiin isoon kaupunkeihin ainakin.

 • Reply Vyskov sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 23:10

  Trdelnik ei ole mikään erityisen tsekkiläinen syötävä, vaan noita on pitkin Eurooppaa tarjolla varsinkin juhlapyhien aikaan.

 • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog tiistai, lokakuu 25, 2016 at 14:17

  Om nom, onneksi luin tämän vasta lounaan jälkeen! Tuoreet vinkit vanhaankaupunkiin olivatkin erittäin tervetulleita, Mlejnice täytyy kyllä käydä testaamassa ihan jo kätevän sijaintinsakin takia. Hienoa, että myös kasvisvaihtoehtoja löytyy kaupungista nykyään eikä ravintoloiden hintataso päätä huimaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 26, 2016 at 15:48

   Mlejnicen sijainti tosiaan oli super kätevä, ja sen takia olikin hienoa, että paikka oli niin miellyttävä kuin oli.

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, lokakuu 26, 2016 at 19:04

  Oih! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Praha on ollut mielessä monesti, mutta vielä ei olla siellä ehditty käymään. Täytyy ehdottomasti palata näiden pariin, jos se Praha vaikka olisi jo ensi kesän listalla.

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, lokakuu 27, 2016 at 05:51

  Turistialueiden ravintoloita kohtaan tulee tosiaankin oltua skeptinen. Vaikka löytyy niiltä alueilta helmiäkin. Mielellään kuulee joltakin kuitenkin ensin sen suosituksen, ennen kuin uskaltaa valita randomilla ravintolan.

  Kiva kuulla, että vegeraflaakin löytyy. Tuskin tosiaan Praha mikään kasvissyöjän paratiisi on, mutta ehkä sieltä muutama hyväkin vegeravintolavaihtoehto löytyy. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 27, 2016 at 21:54

   Mä luulen, että se on juuri se asian oikea tila. Ja varsinkin noissa turistikeskittymissä kuten vanhoissa kaupungeissa menen kyllä lähes aina jonkun suosituksen perässä syömään. Harvemmin ihan sattumanvaraisesti.

 • Reply Johanna Hulda torstai, lokakuu 27, 2016 at 23:25

  Tsekissä on kyllä niin ihanan halpaa, ja etenkin se lämmittää oluenystävän mieltä sekä rahapussia!

  Tsekin vaihtariaikoina tuli testattua useampikin vegeravintola Prahassa. Maitrea oli hyvä, ja erityisen kivaa oli voida syödä muutakin perinteistä tsekkiläistä ruokaa kuin paneroitua juustoa. Ilmeisesti samojen omistajien toinen ravintola Lehka Hlava kuitenkin räjäytti potin! Ihana paikka ja niin hyvää ruokaa. Suosittelisin Lehka Hlavaa Maitrean sijasta etenkin tunnelmalliselle illalliselle.

 • Reply miika sunnuntai, syyskuu 24, 2017 at 14:20

  Voiko tuon leivän syödä lopuksi? :) Näyttää hyvältä.

 • Leave a Reply