Suomen suurin matkablogiyhteisö

Enontekiö osa 2: metsästystä ja muuta

sunnuntai, lokakuu 16, 2016

Siinä missä launtai oli ollut Enontekiöllä säiden puolesta täysi kymppi, alkoi sunnuntaipäivä sumuisena. Järven toisella puolella olevaa tunturia ei sumulta nähnyt, itse asiassa edes sitä järveä ei tihrustamatta pystynyt näkemään.

Aloittelimme aamun rauhaisasti ja sitten otimme Defenderin nokan kohti riekkomaita. Isäni on metsästäjä ja Mathiaskin suoritti metsästyskortin jokin aika sitten. Minä sain kunnian olla se kolmas pyörä, joka ilman asetta laahustaa mukana ja tähyilee, josko niitä lintuja näkyisi.

Enontekiö Enontekiö

Näimme automatkalla tien vieressä pari komeaa ukkometsoa, mikä jo itsessään oli hieno kokemus tällaisille metsästyksen vasta-alkajille.

Maasto oli paikoin erittäin soista, mikä tuotti pieniä ongelmia, kun meillä ei ollut ollut mahdollisuutta ottaa saappaita reissuun mukaan. Pieni kenkien kastuminen ei kuitenkaan vähentänyt sitä luonnon tuomaa hyvää fiilistä, mikä tuolla tuli.

Enontekiö Enontekiö

Riekkoja ei valitettavasti tällä kertaa löytynyt, minne lie juuri nyt kaikonneet. Pari koppeloa ja pyitä bongattiin, mutta lehahtivat karkuun kohtaloltaan juuri oikealla hetkellä.

Iltapäivällä tehtiin taas tulet, juotiin nokipannukahvit ja syötiin makkaraa.

Enontekiö nuotiopaikka Enontekiö Enontekiö

Ja sehän oli aivan luksusta, että juomaveden sai otettua läheisestä purosta. Se vesi oli niin kirkasta!

Enontekiö

Tästä luonnonvesien juomisestahan on monta mielipidettä: toiset juovat surutta mistä tahansa (etenkin Lapissa), toiset taas pelkäävät bakteereja hullun lailla. Luin muutaman tutkimuksen netistä, joiden mukaan purovesissä on paljon bakteereja ja niiden juomista tulisi välttää. Ja onhan noita joitakin vatsatautiepidemioitakin ollut, kun joku poron tai muun eläimen raato on maannut joessa, josta on sitten juomavettä otettu.

Juotteko te Lapissa tai muualla vettä puroista? Mä kyllä join ihan surutta. Todennäköisestihän se oli kuitenkin puhtaampaa kuin mikään Kiinassa suuhun laittamani, vaikka olisi koko porolauma ollut yläjuoksulla ruttoon kuolleena.

Cheers!

Enontekiö purosta juominen

Ja tiedättekö, mitä saattaa käydä, kun lähtee miesten kanssa riekkometälle? Puri se eräkärpänen sen verran, että ilmoittauduin itsekin metsästäjäkurssille ja metsästäjätutkinnon suorittamaan.

Enontekiö

Isä, jos luet tämän: rukouksiisi on vihdoin vastattu. Vain vaatimattomat 26 vuotta olet toivonut, että tyttäresi suorittaisi metsästäjäntutkinnon, ja nyt se päivä on aika lähellä.

Onko lukijoissa ketään metsästäjiä?

Instagram: @adventureswithmeri

Facebook: Syö Matkusta Rakasta

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Daphnion maanantai, lokakuu 17, 2016 at 11:38

  Päiväretkillä on tullut hörpittyä puroista ja vähän hämärämmän näköisistä lähteistäkin, mutta pidemmille reissuille pitäisi kyllä hankkia jotain vedenpuhdistussysteemejä. Purovesi maistuu kyllä aina ihanan virkistävältä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 17, 2016 at 21:38

   Oli kyllä raikasta ja virkistävää! Sitähän aina ajattelee, että ei kai mikään vatsatauti nyt omalle kohdalle… Ennen kuin se tulee.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, lokakuu 18, 2016 at 15:40

  Mielenkiintoinen juttu! Itse metsästän vain kamerallani ja se sopii minulle varsin hyvin. Niin kauan kuin homma on luvanvaraista ja säädeltyä, niin ei siinä mitään. Monessa paikassa Afrikkaa salametsästäjät ovat todella ongelma ja kyllähän niitä Suomessakin on. Itsellä ei veri ole koskaan vetänyt metsästyksen pariin, mutta mielelläni noissa maisemissa samoilisin muuten.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 19, 2016 at 17:49

   Joo, en ajatellut salametsästäksi ryhtyä. :-D Ja jaan huolesi Afrikan salametsästysongelmista! Suomessa käsittääkseni luvaton metsästys on hyvin pienehkö ongelma.

 • Reply Teija / Lähdetään taas lauantai, lokakuu 22, 2016 at 14:21

  En ole koskaan ollut metsästysretkellä mukana, vaikka isäni ja kaikki hänen puolen suvun miehet metsästävät. Metso on kyllä tosi komea lintu. Olen joskus nähnyt sellaisen elävänäkin, mutta useimmiten metsästettynä. Lapsena kisasimme aina siskoni kanssa, kumpi saa pitää metsoja ja teeriä kaulasta kiinni, kun isä nylki niitä. On meilläkin ollut leikit :D

 • Leave a Reply