Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sydämeni vienyt Hotel Monastery ja Strahovin luostari Prahassa

tiistai, lokakuu 11, 2016

No niin, tässä sitä alla olevassa kuvassa nyt sitten törötetään Prahan hotellimme edessä. Hotellin, joka nousi sympaattisuudellaan yhdeksi lempparihotelleistani ikinä.

Nimestä voinette päätellä, että Hotel Monasterylla on jotain tekemistä luostarin kanssa. Tässä tapauksessa vähän enemmänkin: hotelli sijaitsee Petrinin kukkulan kupeessa Strahovin luostarin muurien sisäpuolella.

Strahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli Prahassa

Toisella puolella hotellin ovea on katedraali ja toisella kaljakuppila. Täällä me sitten synnin ja armahduksen välillä tasapainoillen yömme Prahassa vietimme. Saattaa olla, että lipsahti enimmäkseen sinne synnin puolelle.

Vai lasketaanko sitä sittenkään synniksi, jos kaljakuppila sattuu olemaan luostarin oma panimo?

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Hotel Monastery on edullinen, persoonallinen ja mahtavalla paikalla. Prahan hotellit yleisesti ottaen olivat jotenkin yllättävän tunkkaisella tasolla, joten olin onnessani Hotel Monasteryn bongattuani. Mikä lie historiaan jämähtämisen tarve siellä taustalla kurkistelee ikivanhojen kokolattiamattojen ja hiirensyömien kaluisteiden muodossa monien muiden hotellien kohdalla?

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Meidän huone oli kaksikerroksinen ja todella pieni, ja siellä ollut ikkuna vielä pienempi. Me ei oikeastaan koettu huoneen pienuutta ongelmaksi.

Ja kun aamulla heräsi lintujen lauluun, kirkonkelloihin ja tähän auringonnousumaisemaan tuosta pikkiriikkisestä ikkunasta, niin eipä paljon muualla voinut toivoa olevansa.

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Huoneen alakerrassa oli kylppäri, kaappeja ja työpöytä. Säilystystilaa oli hyvin.

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Sänkymme olivat yläkerrassa, pienen kattoikkunan alla vierekkäin.

Strahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli Prahassa

Yksi ihanimpia asioita täällä oli aamupala. Se ei ollut mikään luksus, eikä edes niin kovin monipuolinen, vaan aika tavallinen.

Mutta se fiilis, kun juot cappuccinoasi ja syöt aamiaistasi vanhan luostarin rakennuksissa, kauniilla ja vehreällä sisäpihalla Prahan kirpsakassa syysilmassa… Linnut sirkuttaa ja joka aamu kastanja tippuu samaan aikaan viereistä puusta maahan (outoako?), eikä mitään muuta ääniä kuulu. Ihan täydellistä.

Strahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli Prahassa

Ja jotta kaikki olisi vielä paremmin, on luostarin alue itsessään tietenkin tunnelmallinen paikka hotellille.

Sunnuntaisin ihmiset osallistuvat messuun viereisessä kirkossa, ja luostarin ikivanhaa kirjastoakin pääsee ihailemaan. Siellä ei tosin sitten saa kuvata ilman erillistä kuvausmaksua, mikä on tietty silkkaa rahastusta kun pääsylippukin on jo maksettu, ja minkä takia minä sitten ihan kiusallani varta vasten napsin sieltä muutaman kuvan.

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa Strahovin luostari ja hotelli PrahassaStrahovin luostari ja hotelli Prahassa

Ja kukkulan päällä kun ollaan, ovat maisemat kaupunkiin tietenkin mahdottoman upeat. Mahdottomalta tosin tuntui yllä olevassa kuvassa näkyvän kilometrien mittaisen ylämäen kapuaminenkin aina pitkän päivän jälkeen. Veren maku suussa ja paita märkänä huoneeseen ja suoraan suihkuun. Ehkä siinä poltti puolikkaan kaljan kalorit. Helpon elämän valitsevat suhaavat rinteen päälle ratikalla.

(Ja nolon elämän valitsijat voivat muuten sitten tehdä, kuten minä: hukata kasan vaatteita hotellissa hyllyn ja seinän välissä olevaan millin kokoiseen välikköön, kääntää huoneen ympäri niitä etsiessään ja mennä sitten valittamaan respaan, että kenties jotain on lähtenyt siivoojan matkaan. Noin ihan vahingossa, tietenkin. Katseeni lienee kertonut, mitä oikeasti ajattelin. Ja kun hotellin henkilökunta on laittanut etsintätalkoot pystyyn, menen huoneeseeni ja löydän vaatteeni sieltä helvatun millisentin raosta, jonne en uskonut edes paperin mahtuvan. Sitten häntä koipien välissä anteeksi anomaan.)

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Luostarilla on tosiaan oma panimo, luostarien muurien sisäpuolella sekin, aivan hotellimme vieressä. Kalja ja gulassi eivät olleet hinnalla pilattu, noin neljä euroa maksoivat yhteensä. Tänne kannattaa tulla vaikka lounaalle, vaikkei luostarin alueella asuisikaan.

Strahovin luostarin panimo Prahassa

Hotel Monastery on symppis hotelli, jossa on juuri sellaista Prahan historiallista tunnelmaa, jota ei varmasti hiltoneista tai intercontinentaleista löydy. Täydellinen valinta hotelliksi Prahassa. Jos pieni huone kammottaa, löytyy hotellista tilavampia huoneita ylemmistä huoneluokista.

Prahan linnaan ja Petrinin kukkulan tornille pääsee 10 minuutissa, ja vanhaan kaupunkiinkin helppoa alamäkireittiä kävellen noin 20 minuutissa.

Herkkäunisille tiedoksi, että kirkonkellot soivat aamuvarhaisesta asti aivan vieressä.

Strahovin luostari ja hotelli Prahassa

Hotel Monasteryn hinnat Booking.comin mukaan tähän vuodenaikaan näyttävät vaihtelevan 65 euron ja 110 euron välillä. Kuten olenkin jo maininnut, me ostimme matkapakettimme Expedian kautta, ja lentojen ja hotellin hinnaksi kolmeltä yöltä tuli 270 euroa / henkilö.

Miltä hotelli mielestänne vaikuttaa? Suositteko matkallanne tuttuja ja turvallisia ketjuhotelleja, vai pidättekö tällaisista persoonallisista vaihtoehdoista enemmän?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katariina H tiistai, lokakuu 11, 2016 at 17:12

  Ehdottomasti persoonallisia hotelleita ja siksipä pistän tän visusti muistiin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 12, 2016 at 09:44

   Tällaisissa omissa yksilöissään on kyllä taikaa. Tosin kyllä tämäkin hotelli kuuluu AVE Hotels -ketjuun Prahassa, mutta se onkin pieni, olisko ollut viiden hotellin ”ketju” vain. Voin todella suositella. :)

 • Reply Maarit Johanna tiistai, lokakuu 11, 2016 at 18:58

  Siis niiin symppiksen näköinen! Voisin kuvitella Markun kanssa meneväni tuonne. Mulla kiehtoo luostarit ja Markulla oluet :D Tosin niitähän Prahaan mentäis ylipäänsäkin maistelemaan. Tosi kotoisan oloinen aamiainen. Mulla on tulossa postaus meidän hotellista Guernseyssä, jossa oli vähän samantyyppistä tunnelmaa, vaikkei se ollut muuten yhtään sinne päinkään :p

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 12, 2016 at 09:46

   Molemmille jotakin! ;) Näkisin sut kyllä täällä, pistähän korvan taakse, jos Prahaan joskus meette. Jään odottelemaan vertailukohtaa Guernseysta! :)

  Leave a Reply