Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun ilmailujumalat ovat kerrankin suotuisalla päällä

keskiviikko, lokakuu 5, 2016

Me lähdemme perjantaina Lappiin, tarkemmin sanottuna Enontekiölle. On päästävä lentäen Kittilään. Meillä on tiukka aikataulu, joten vain tietyt päivät ja ajat sopivat. Eipä sen puoleen, että sinne tähän vuodenaikaan mitenkään liiaksi olisi lentoja tarjollakaan.

Klikkaan itseni halvatlennot.fi-sivustolle, jonka kautta useimmiten etsin ja selaan lentolippuja. Kittilän liput ovat 230€, eli aika kipurajoilla Suomen sisäisistä lennoista. Tuntuu typerältä maksaa puolentoista tunnin lennosta Pohjois-Suomeen enemmän, kuin mitä olen maksanut lennoista esimerkiksi nyt viimeisimpiin Euroopan matkakohteisiini Budapestiin ja Prahaan. Prahassa saimme melkein samalla hinnalla vielä hotellin päälle…

Annan siis itselleni pari päivää miettimisaikaa, enkä osta vielä. Ehkä ne liput siitä halpenevat, kun hiihtokausi ei ole vielä alkanut ja ruska alkaa olla jo ohi.

Kun sitten parin päivän päästä päätän ostaa liput, on hinta 259 euroa eri selaimilla ja incognito-tilallakin tarkistettuna. Okei, nyt ne liput on pakko napata, etteivät hinnat ehdi nousta enempää.

Vaihdan lentohakuun kaksi henkilöä, ja yhtäkkiä yhteissumma onkin yli 600 euroa.

Käy ilmi, että halvalla hinnalla myydään enää yhtä lippua. Kaksi lippua ostettaessa toisen hinta on 350 euroa. Voi jeesus ja maria. Savu nousee korvista ja manaan Finnairin sinne, minne aurinko ei paista. En osta lippuja, koska 350 euroa toisesta lipusta ylittää sietorajan, ja reilusti ylittääkin.

Jään seuraamaan tilannetta. Lippujen hinnat nousevat nousemistaan – pian ei ollut sitä yhtäkään halpaa jäljellä. Pahimmillaan edestakainen lento Helsingistä Kittilään maksoi 460 euroa. SIIS MITÄ IHMETTÄ?! Kyllä ymmärtää taas ihan eri tavalla pohjoisessa asuvia reissaajia, jotka tuskailee tämän Helsinkiin matkustamisen kanssa.

Kuka hitto on se, joka maksaa Helsinki-Kittilä-lipuista lähes 500 euroa?! Joku aasialainen turisti? Hätätilanteessa oleva suomalainen, jonka on pakko päästä juuri sille lennolle? En ymmärrä, mikä idea tuollaisessa järjettömässä hinnoittelussa on, sillä itse en kuuna päivänä tuhlaisi pennosiani tällaiseen. Ihan periaatteen takia mieluummin vaikka kävelen Kittilään. Bisnes on bisnestä, mutta onhan toi nyt sanalla sanoen törkeää.

Perun Lapin suunnitelmat. Käyn katsomassa lentolippujen hintoja päivittäin, mutta joka päivä minua tuijottaa ruudulta sama surullinen summa: 460 euroa.

Kuva Saariselältä viime keväänä.

Auringonlasku Saariselällä

Ärsytystä täynnä olevien päivien jälkeen alkaa vieno myötätuuli puhaltaa tässä vastatuulen tuivertamassa elämässäni, kun ilmailujumalat päättävät antaa minulle vähän armoa. Teen eräänä iltana koulujuttuja, ja päätän aiheuttaa itselleni jälleen pientä tuskaa lentohintoja kurkkaamalla.

Ja mitä silmäni näkevätkään: Kittilän lennot 180 euroa?! Jopa halvemmat kuin ekoilla kerroilla, kun lippujen ostamista suunnittelin! Pyyhin rillit pölystä, päivitän sivua tuhat kertaa ja varmistan päivämäärät ja lentokentät sen seitsemäntoista kertaa. Totta se on!

Usain Boltin vauhdilla pankkitunnukset esiin, lentoliput taskuun ja Lapissa-merkinnät takaisin kalenteriin. Jes! Loppu hyvin kaikki hyvin.

Miksi sitten tällainen vuodatus? Siksi, etten ole aikaisemmin joutunut tällaisen lentohinnoittelurumban uhriksi. Vaikka kuinka olen vitkutellut lippujen kanssa, on heitto ollut pahimmillaan parinkympin luokkaa. Nyt puhutaan useista sadoista euroista.

Lentoyhtiöillä on omat hinnoitteluperiaatteensa, mutta mikä on se syy, että hinnat yhtäkkiä nousevat pilviin, sitten laskevat yhden illan ajaksi, jonka jälkeen ne lähtevät taas nousuun. Jäin nimittäin ihan mielenkiinnosta seuraamaan tilanteen kehittymistä, ja jälleen seuraavana päivänä liput olivat siellä neljässäsadassa.

Tämän viikon tiistaina lentojen hinta oli pudonnut 259 euroon, eli siihen, jolla ne alunperin löysin pari viikkoa sitten. Ja kun nyt keskiviikkoiltana kävin katsomassa, oltiin taas 460 eurossa. Joo, kysynnän ja tarjonnan lakihan noita heiluttelee, mutta näin maallikolle tuntuvat todella isoilta vaihteluilta. Eikö teistäkin?

Tarinan opetus: Joskus kannattaa odottaa hyvää, ja oikeasti kytätä niitä lentoja jopa viikkojen ajan. Saattaa käydä flaksi. Mutta jos käy huonosti, olet jumissa ylihintaisten tikettien kanssa ja pankkitilisi kumisee pian tyhjyyttään, jos reissuun mielit.

Joten oikeastaan opetus on se, että mikäli löydät liput kohtuuhinnalla (kuten minä aivan alussa), niin osta ne. Koska mitä lentolippujen hintoihin tulee, niin tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Tutkimattomat ovat Finnairin tiet.

Olette te joskus joutuneet jännittämään lentolippujen hintojen kanssa? Kuinka kävi?

Facebook: Syö Matkusta Rakasta

Instagram: @adventureswithmeri

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Marimente keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 23:24

  Jep, joka kerta on samankaltainen taistelu noiden hintojen kanssa, vaikka selailenkin niitä koneelta incognitona. Mä olen yleensä myös kauhistellut kotimaan liikenteen lentohintoja, mutta nyt sain jouluksi Finskin menopaluulennot Helsingistä Ouluun ja Kajaanin kautta takas Helsinkiin reilulla satasella. Laukkua tähän ei sisältynyt mutta eihän se niin justiinsa, silti ihmeen hyvä hinta :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 23:27

   Meilläkään ei tässä hinnassa ollut laukkua mukana, se ois ollu varmaan jo liikaa pyydetty. ;) Mä oon lentänyt niin äärettömän vähän kotimaassa, että sitä suurempana järkytyksenä noi hinnat tuli. Ja ihmetyttää toi ihan älytön heitto, että sitten yhtenä iltana liput olivatkin noin halvat, ja sitten hinnat taas raketin lailla kattoon. Outoa! On kyllä tämän suhteen helppoa, kun perheenjäsenet eivät asu Länsi-Uusimaata ja Turkua kauempana. :)

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista torstai, lokakuu 6, 2016 at 07:19

  Samaa tässä itsekin miettinyt monesti: mikä ihmeen logiikka on takana, kun hinnat sahailevat noin kummasti. Olen elänyt luulossa, että hinnat kallistuvat sitä mukaa,kun lähtöpäivä lähenee ja paikat vähenevät, mutta näin ei juurikaan näytä aina olevan. Tarkan euron ihmiselle lippujen varaaminen tuottaa kummasti päänvaivaa ja vie aikaa, kun pitää hintaa tarkistaa jatkuvasti. Itse olen aina saanut halvimmat liput Rovaniemelle Norwegianilta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:44

   Rovaniemelle lentäminen olisi nytkin tullu halvemmaksi etenkin noiden kalliiden lippujen suhteen. Sieltä vaan olisi sitten pitänyt vuokrata auto, mikä sekin vaikuttaa olevan yllättävän kallista Pohjoisessa. Eikä meillä tällä pienellä reissulla aikataulu olisi muutenkaan venynyt… Tulevaisuudessa, jos aikaa on enemmän, Rovaniemen kautta meno on potentiaalinen vaihtoehto.

 • Reply Leo Helin torstai, lokakuu 6, 2016 at 08:06

  Hei! Hieno kirjoitus! Moni on tosiaan aika sekaisin näiden kanssa. Kysynnän ja tarjonnan laki tässä piilee. Kun tarpeeksi paljon joitakin lentoja edes katsellaan niin hinta alkaa nousta. Vastaavasti jos vähemmän, niin alkaa laskea. Katsoitko muitakin kuin Finnairia?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:47

   Kiitos Leo! Kittilään ei vielä tähän aikaan lennä muut yhtiöt, Norwegianilla alkaa vasta kuun lopussa lennot sinne. Sehän tästä teki niin hankalaa. Rovaniemelle olisi päässyt halvemmalla, mutta kun aloimme laskea vuokra-auton kuluja, oli se samoissa hinnoissa Kittilään lentämisen kanssa. Ja toi hinta minkä lopuksi maksoin, on mun mielestä ihan kohtuullinen. Mutta noi hirvittävät 300 ja 400 euroa ovat kyllä kaukana kohtuudesta. Taidetaan olla hankalasti ruska- ja laskukauden välissä. :)

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä torstai, lokakuu 6, 2016 at 08:22

  Ohhoh! Monesti olen itsekin ihmetellyt Suomen sisäisten lentojen kalleutta, kun täältä Kainuusta maailmalle lentelen. Nyt on ollut pitkään hyvä tuuri. että Kajaanista lennot ovat olleet 95-110 euron raamissa meno-paluun osalta :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:48

   Toivottavasti taika ei raukea, toi on ihan kohtuullinen hinta tuosta välistä, ei taida junallakaan päästä paljon halvemmalla. :)

 • Reply Sunna torstai, lokakuu 6, 2016 at 10:12

  Suoraan sanottuna ihan järjetöntä paskaa! Inarissa asuvana vielä kun tuota lentoyhteyttä oikeasti tarvii, niin kyrsii nuo heilahtelut. Yleensä opiskelijana matkapäivät joustavat, mutta sitten kun ei joustakaan, niin budjettiin ei vaan mahdu ne 500 euron lennot. Sitten liftataan ja kyrrätään yöjunassa istumapaikalla. Finskillä on ihan liian iso päätäntävalta noista hinnoista – mistä koko Lappi vaikenee, kun Finski ne turistit tuo.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:51

   Niin, pienen maan ongelmia, että yksi lentoyhtiö dominoi ja kilpailu on vähäistä tai joinain vuodenaikoina, kuten nyt, suorastaan olematonta. Edullisemmat lentoliput olisivat kaikkien etu! Paitsi ehkä Finnairin. ;) Opiskelijana on tosiaan se hyvä puoli että pystyy vähän joustavammin valitsemaan päiviä. Nytkin mulla on vaan tentti vielä perjantaina, joten lähtö ennen pe iltapäivää ei olisi onnistunut. Ja tiistaina pitää olla aamulla luennolla, joten tolla välillä sitten haarukoidaan.

 • Reply Jasmin / Wanderwall torstai, lokakuu 6, 2016 at 12:34

  Mä jännitän lentolippujen kanssa just tällä hetkellä :D Ens lukukaudeksi pitäis muuttaa jenkkeihin ja vähän aikaa sitten nenän eteen tipahti menopaluut Teksasiin reilun 400euron hintaan. En kuitenkaan ostanut koska mulla on kaikki viisumi asiat vielä hoitamatta enkä halua ostaa lippuja niin kauan kuin on olemassa riski että vaihto peruuntuu ymv. Pikkasen kuumottaa koska menopaluiden hinta on yleensä ollut about 800… ja sieltä teksasistakin pitäis vielä napata jatkolento new mexicoon että saapa nähdä millanen lovi tilille syntyy noista lipuista :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:52

   Mulla oli ihan sana juttu, kun lähdin Kiinaan! Niitä lippuja ei vaan uskalla ostaa, koska mitä jos jokin sittenkin menee pieleen. Mutta mikään ei tietenkään mene ja sit maksetaan tuplahinta lipuista. :D

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 11:30

  Suomen sisäisten lentojen ongelma Helsinki-Oulu väliä lukuun ottamatta on huono täyttöaste. Jollakin keinolla kustannukset on katettava, toki tuollainen hintojen seilaaminen turistia harmittaa. Aika paljon noilla väleillä firmat ostavat, muuttavat ja peruvat lippuja, joka vaikuttaa hinnoitteluun. Kotimaan lentoja en itse ole maksanut vaan työnantaja ja tohon törmää usein. Itsellä omakohtaiset kokemukset vapaa-ajan reissuilla hintaheilumisiin liittyy muihin kuin Finnairiin yleensä Euroopan lennoissa, missä pomppu mukana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 18:12

   Kun mä olen lentänyt nyt pari kertaan Lappiin ja takaisin, ovat lennot olleen viimeistä paikkaa myöten täynnä. Niin nytkin. Ja kerrat ovat olleet sesongin ulkopuolella. Joten omaan kokemukseeni peilaten en tätä pureksimatta niele, mutta lienee totta ainakin muiden ku Lapin lentojen osalta.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 13:10

  Hyvä teksti! Joskus nämä lentohinnat kismittävät niin paljon, että tekisi jo pelkästään niiden vuoksi muuttaa takaisin ulkomaille. Suomen sisäistä lentoa en ole koskaan edes käyttänyt hermoja säästääkseni. ^_^

 • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 17:53

  Halpojen lentojen metsästys on välillä melkoista rakettitiedettä, jossa tieto on valttia, kun hinnat elävät jatkuvasti. Se on ihan totta, että kotimaan lennoista tuollaisen summan pulittamien ei todellakaan houkuttele, kun paljon kauemmas pääsee samalla rahalla – tai jopa halvemmalla, niin kuin teidänkin tapauksessa.

  Me asumme 500 km:n päässä Helsingistä, ja kotimaan siirtymät tuovat jokaisen reissun kokonaishintaan muhkean lisän. Meiltä päin saa onneksi edestakaisia lentoja Helsinkiin parhaimmillaan 79 eurolla ja VR:n lippuhintojen uudistuksen myötä perheen lentäminen on jopa edullisempaa kuin junalla meno! Ei liene epäselvää, lentääkö tunnissa vai istuako 4,5 tuntia junassa bonuksena pakollinen yöpyminen ennen / jälkeen ulkomaan lennon! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 18:16

   Joo, ei jää epäselväksi. :D Kai se kannattaa ajatella niin, että asumalla pääkaupunkiseudun ulkopuolella säästää asumiskuluissa ja vastaavassa sen verran, että voin sen sitten matkaillessa tuon välimatkan taittamiseen käyttää. Vaikka ainahan se kirpaisee. Tässä asiassa pk-seudulla asuvilla on helppoa!

 • Reply meidänmatkassa maanantai, lokakuu 10, 2016 at 19:23

  Toi on niiiiiin raivostuttavaa joka kerta kun lentojen hinnat pompahtavat jostain ihmeen syystä ylös ja sitten ne tulee taas alas. :D Monet itkut on tullut itkettyä kun menee hyvällä hinnalla lennot ohi suun, mutta onneksi koto löytyy järjen ääni, joka on aina todennut että kyllä ne vielä alaspäin ehtivät tulemaan ja niinhän siinä usein on käynyt että loppujen lopuksi pääsee edullisilla lennoilla lähtemään. Olis kyllä kiva tietää tarkemmin tuosta lentojen hintojen sielun elämästä, miksi lentojen hinnat saattavat muuttua noin radikaalisti edestakaisin!

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, lokakuu 10, 2016 at 22:13

  Huh huh, 500 €:n liput pohjoiseen ovat kyllä too much. Me käydään kavereiden luona Oulussa pari kertaa vuodessa ja sinne saa onneksi edullisia lippuja, lähinnä kyllä Norskilta. Oulun reitti taitaa vieläkin olla eniten liikennöity, joten hinnat pysyvät maltillisina. Aikaisemmin ajettiin Lappiin lomamatkoilla, mutta nyt ei enää viitsi, kun koneella pääsee niin näppärästi.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja tiistai, lokakuu 11, 2016 at 21:16

  Mä olen ihan hirmuisen laiska kyttäämään lentoja, ja olen aina julmetun ärsyyntynyt tuosta hintapelistä. Varaan omien lentojen lisäksi duunikavereiden lennot, ja kun vaikka 6 henkeä joutuukin maksamaan parin sadan sijaan tuplahinnan, niin kyllä ottaa päähän. Toinen ärsyttävä asia on se, että miksi hitossa eri lentoyhtiöiden on pakko lentää paikasta a paikkaan b aina lähes samaan aikaan. Grr.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com keskiviikko, lokakuu 12, 2016 at 00:15

  Nuo Lapin lentojen hinnat kyllä ottaa päähän. Ihan ryöstöä. Oon niin kauan jo halunnut sinne lähteä, mutta aina kaatuu hintaan. Eikö siitä hyötyisi aika monet tahot, jos Lappiin saataisiin enemmän turisteja? Kuvittelisin kuitenkin, että näillä hinnoilla aika monet valitsee mieluummin sen halvemman ulkomaanmatkan. Ja joo, tuo hintapeli on kyllä myös raivostuttavaa. Hyvä että sait jokseenkin kohtuuhinnalla lopulta!

 • Reply miraorvokki torstai, lokakuu 13, 2016 at 10:11

  Haha! Mulla on samanalaista kikkailua ollut nyt Ljubljanan lentojen kanssa. Haluaisin sinne vielä ennen marraskuuta ja mulla polttelisi Finskin lahjakortti taskussa – haluaisin kuitenkin päästä mahd. halvalla – tuntuu että ei oo ilmailujumalat nyt suotuisia. Teillä kävi kuitenkin aivan huikea tuuri, vaikka aikamoista, sillä Ljubljanan lennot ovat melkein samoissa hintaluokissa Kittilän kanssa :D (Että en mä oikein voi valittaa nyt hinnasta kun tähän vertaa).

  Oon seurannu teidän reissua IG:n puolella ja vallan ihanalta näyttää! :)

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, lokakuu 14, 2016 at 05:31

  Lentolippujen hinnoittelu ja hintojen pompsahtelu on kyllä tosiaankin ärsyttävää bisnestä. Lappiin on yleensä älyttömän kallista lentää. Itse menin viimeksi yöjunalla Tampere-Muonio ja se oli jo kohtuuhintaisempi homma. Tosi miellyttävä matkakin, kannattaa joskus kokeilla!

  Indonesiassa ostin just edellisenä iltana maan sisäisen lennon (noin tunnin matka saarelta toiselle) ja se maksoi 45 euroa. Edellisenä iltana. Vähän on helpompaa lähtee ekstempore-reissuun.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:06

   Hah hah, vähän! Joo, juna on ehdottomasti vaihtoehto silloin, kun aikaa on enemmän. Opiskelija-aleakin saan, niin entistä edullisempaa.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, lokakuu 14, 2016 at 11:44

  Minä ärsyynnyin kesällä, kun yritin ostaa Finnairilta lapselle lippua Billundiin. Minulla oli vain yksi vaihtoehto, koska piti tulla kanssani samalla lennolla, mutta hinta vaihteli koko ajan. Olin vielä yhteydessä puhelinpalveluun ja heilläkin oli aina joka kerta antaa eri hinta, eikä mitään selitystä sille, miksi se nyt oli noin ja tuntia aiemmin jotain ihan muuta. Hintaero nyt onneksi oli vain joitain kymppejä, mutta silti täysin mielivaltaiselta tuntuva sahaaminen tuntui ihan älyttömältä. En tykännyt.

  Kaiken lisäksi lapsen lippua ei voinut yhdistää minun varaukseeni, joten mennen tullen lapsi oli laitettu istumaan aivan eri paikkaan kuin minut, eikä asiakaspalvelu pystynyt tällekään tekemään mitään etukäteen. Aina sitten lentokoneessa säätäminen kanssamatkustajien kanssa, että päästään vierekkäin istumaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:08

   Onpa joustamatonta ja ärsyttävää. Se on kyllä ihmeellistä, miten hinnat vaihtelevat ihan tunneittainkin. Kai ne elävät koko ajan.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi perjantai, lokakuu 14, 2016 at 13:37

  Oulu-Hki väli tuo jokaiseen reissumme minimissään 100 euroa per naama lisää. Usein paljon enemmän :/

  Jos tulisi tarve lähteä nopesti Hesassa käymään ihan päiväseltään, ei yleensä Finnairilta löydy kuin 200 euron vaihtoehtoja. Eli ei tosiaankaan mitenkään kivaa, joustavaa tai edullista.

  Tuo Hki-Kittilä väli nyt on sellainen, että syksystä/talvesta sinne on varmasti aina menijöitä, joten tuskin harkitsevat kovasti sen hinnan pudottamista.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:10

   Näin on, nytkin oli kone aivan täynnä. Onneksi sentään Norwegian aloittaa kuun lopussa lennot sinne, niin on edes vähän kilpailua. Oulusta sentään pääsee vähän halvemmalla, mutta kyllähän toikin jo ihan sievoisesti reissubudjettia venyttää joka kerta. :(

 • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit perjantai, lokakuu 14, 2016 at 15:16

  Siis todellakin ärsyttävää yrittää löytää paras mahdollinen hinta lentolipulle. Ja varsinkin noi Suomen sisäiset on niin järjettömän hintaisia, että on Suomessa matkailu jäänyt sen myötä. Täällä Thaimaassa asuessa saa sentään vielä kohtuuhintaisia lentolippuja ostetuksi ja välillä tosiaan ihan älyttömän halpojakin. Muutamalla kympillä pääsee vaikka Malesiaan lentäen. Sulla kävi kyllä hyvä tuuri tällä kertaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:12

   Oi että kun sais AirAsian hinnat tänne Suomeenkin. Kiinassakin paikallisten halpisyhtiöiden kyydissä pääsi toiselle puolelle maata aina alle 200 eurolla. Ja vähän isompi maa kuitenkin kyseessä… :D

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 01:03

  Harvoin olen Suomen sisällä lennellyt sitten 2000-luvun alun, jolloin asuin Kittilässä ja Finskin lennoille sai nuoret stand by lippuja halvalla. Viime vuosina oon ajellut autolla pohjoiseen parhaimmillaan 6 kertaa vuodessa ja yhden ainoan kerran lentänyt Ouluun. Onneksi norski lentää Ouluun ja Rolloon läpi vuoden, ei kestäis budjetti jos pitäis finskillä lentää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:15

   Jos on aikaa, niin autoilu ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Mekin sitä epätoivossamme jossain vaiheessa jo harkittiin, mutta ei siinä olisi näin lyhyellä matkalla ollut mitään järkeä.

 • Reply Missis L / Reissussa oon ja kehtaan sanua sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:04

  En kyllä maksaisi Suomen sisäisillä lennoilla paljon 200 € enempää, sen usein joutuu maksamaan, kun kyseessä on (ilmeisesti) vähemmän käytetty reitti Hki-Kemi/Tornio. No, aina kun olen lentänyt, niin koneet on olleet täynnä. Ja sitten vielä jos kotikaupunki ei ole pääkaupunkiseudulla, niin tulee vähän esim. Turku-lisää, tai jotain muuta, niin siitä vasta sitten hintaa kertyykin ja miettimistä, että köröttääkö mieluummin Helsinki-Vantaalle bussilla, vai lentääkö 20 min Turusta sinne aamupalalle. Toisaalta sitten, jos matkustaa yöjunalla pohjoiseen, niin siinä aikaa palaa helposti puoli vuorokautta ja VR:n meno-paluun normaalihinta esim. Kemiin taitaa olla jo enemmän kuin se 200 €.

  Juu, aina on hirveä stressi lentohintojen kanssa, olipa sitten mihin vaan menossa! Viimeksi stressasin sitä, että viis kuukautta sitten olisi saanut puolet halvemmalla lennot Lontooseen, mutku ei vielä voinut silloin ostaa :-D. Tommoista incognito-selausta en olekaan hoksannut, perustuuko se siihen, että IP-osoite ei tule näkyviin? Sulla kävi hyvä tuuri Kittilän-lentojen kansssa, kun olit sinnikäs, mutta aika peestä tommoinen hintojen sahaaminen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 16, 2016 at 11:19

   Incognito-selauksen hyöty perustuu siihen, etteivät vierailemasi sivut jää koneen muistiin, jolloin hakukoneet jne. eivät korota hintoja sen perusteella, että rekisteröivät sinun käyneen sivuilla ja monta kertaa ja näkevät sinun olevan kiinnostunut tietyistä lipuista, jolloin niiden hintaa voidaan vähän nostaa.

   Tosiaan, entistä hankalammaksi menee, jos asuu jonkun pienemmän/vähän käytetyn kentän kupeessa… Vaikka koneet olisivat usein täynnä niin aikamoinen etulyöntiasema lentoyhtiöllä siinä on…

  Leave a Reply