Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onko Praha Euroopan kaunein pääkaupunki? Siltä vaikuttaa

torstai, syyskuu 29, 2016

Prahassa saa kulkea aika kauas, ennen kuin pääsee kaikesta kauneudesta eroon.

Praha maisemia

Kolmen päivän lomalla se on lähes mahdotonta, ja jos vain näkee saksalais- ja kiinalaisturistien keskeltä johonkin suuntaan, on se luultavasti jotain hurmaavaa.

Ei niissä kiinalaisten takaraivoissakaan mitään vikaa, mutta niitä on tullut jo ihailtua. (Oletteko nähneet muuten sen Iltalehden videon Justin Bieberin Helsingin keikalle rynnivistä faneista? Sehän näyttää ihan Shanghain aamumetroon jonotukselta.)

Praha: vanhan kaupungin kellotorni

Mutta se kiinalaisista. Prahassa kauniit talot pitävät vieri vieressä seuraa toisilleen, ja pahimmatkin turistirysäpubit ja -ravintolat näyttävät jotenkin niin lämpöisän houkuttelevilta.

Praha goulash Vanha kaupunki Praha

Syyskuu oli jokseenkin täydellinen ajankohta käydä Prahassa. Sattui hyvä tuuri, kai, kun sää oli koko viikonlopun aurinkoinen ja jopa helteinen. Lämpötila oli 20 asteen tienoilla. Luksusta! Yöt nukuttiin ikkuna auki ja aamupala syötiin ulkona.

Tässä kuvattuna auringonnousu meidän hotellin ikkunasta. Miettikää sellaista viileänkosteaa ilmaa ja heräilevien lintujen laulua taustalle.

Auringonnousu Prahassa

Viimeksi kun kävin Prahassa, oli kesä, ja satoi kaatamalla kolme päivää. Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Lähdet pakoon Suomen kesää ja päädyt vielä pahempaan. Mahdollista sekin. Toisaalta, kun oluttuopin hinta pyörii kahden euron tienoilla, niin kyllä se vaakakuppi kuitenkin sinne Tsekkiin päin kallistuu.

Joka tapauksessa edellinen Prahan matkani ei jättänyt suurempia suurempia fiilistä kaupunkia kohtaan, mutta nyt hullaannuin.

Praha maisemaPrahan linnallaPraha

Kun yöllä kävelee Kaarlensiltaa pitkin, sitä reunustavat portit näyttävät ihan oikeasti joltain satulinnalta. Koko kaupungissa on jotain satumaista, eikä se huku edes mielettömien turistimäärien alle.

Kaarlensilta PrahassaPraha

Vaikka välillä joutuukin hiukan pinnistelemään, ettei sytytyslanka pääse kärähtämään loppuun, kun saat italialaiselta mammalta kyynärpäästä kylkeen kiinalaisen sohaistessa sinua samalla hetkellä selfietikulla silmään.

Praha maisemaPraha

Jos sen pystyt kestämään, kannattaa käydä Prahassa. Se on kenties Euroopan kaunein pääkaupunki ja aivan täydellinen viikonloppulomakohde Suomesta. Kahden tunnin lento ei tee pahaa, ja Prahaan on Lentodiileissä usein todella hyviä tarjouksia, tälläkin hetkellä 4 vuorokauden reissu 125 eurollla sisältäen lennot ja hotellin. Mitä vielä mietit?

Paikan päällä hintataso on todella halpa, ja onpa minulle teille mahtava majoitusvinkkikin tuloillaan.

Viimeiseksi kuvaksi mun lempiyksityiskohta koko Prahassa: ihana viinirypäleterttu erään kivitalon seinässä. IHANA.

Praha

Sormet jo syyhyää, että pääsen kirjoittamaan teille kaikkia kivoja Praha-juttuja. Löytyykö muita Prahaan ihastuneita tai matkasta haaveilevia?

P.S. Ostettiin toissapäivänä lentoliput myös Lappiin, ja tätä lentohaukkaa kerrankin onnisti hintojen kanssa! Ihan älyttömiä heittoja kyllä hinnoissa, mutta ehkäpä se ansaitsisi ihan oman postauksensa…. Vai yritänkö mä kaikella tällä höpöttämisellä vain vältellä väistämätöntä eli seuraavaan tenttiin lukemista?

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Sara I Sara's Fab Life torstai, syyskuu 29, 2016 at 17:36

  Mä oon marraskuun alussa menossa moikkaa Prahaan yhtä kaveria joka on vaihdossa :) 3 yötä varmaan ollaan. Ni jään innolla seuraamaan Praha postauksia.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, syyskuu 29, 2016 at 18:52

   Oi vähänkö kiva, teillä on sitten ihan paikallisopaskin siellä, joka tietää asiat paremmin kuin mä! ;)

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, syyskuu 29, 2016 at 18:42

  Praha on ihana. Mä korkkasin siellä kesän jokunen vuosi sitten maaliskuussa. Suomessa vielä värjöteltiin toppavaatteissa ja mä kuoriuduin siellä T-paitasilleni. Hyvä paikka jatkaa kesää kummasta päästä tahansa ja muutenkin ihana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, syyskuu 29, 2016 at 18:54

   Totta. Kevät ja syksy on varmasti parasta aikaa matkustaa Prahaa. Talvella saattaa olla kylmää ja loskaista, ja sitä turistien helvetillistä määrää en kesäisin halua edes ajatella.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA torstai, syyskuu 29, 2016 at 19:24

  En kestä, taas tuli sellanen olo että pakko päästä nyt heti Prahaan! Toi on ollu useamman vuoden mun ”tonne on päästävä”-listalla ja mulla on itseasissa Prahaan tänä vuonna matkaopaskin hommattuna – lennot joutuikin peruuttamaan ja kirja jäi. Mitä inspiraatiota sai tästä postauksesta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, syyskuu 29, 2016 at 20:01

   Ääh sä oot ollut jo lähellä sitten, harmi, että on peruuntunut. :( Mutta onneksi lennot on niin halpoja ja lentomatka lyhyt, että sinne on siinä mielessä helppo päästä nopeallakin aikataululla, kun tulee mahdollisuus. Mutta mee ihmeessä keväällä tai syksyllä, sillä turistien määrä oli nytkin sen verran iso, että joskus heinä-elokuussa se on varmaan ihan sietämätön…

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa torstai, syyskuu 29, 2016 at 22:25

  Voi vitsi mitä kuvia! :) Haluaisin kovasti päästä käymään Prahassa, matkaopaskin löytyisi jo valmiina :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, syyskuu 30, 2016 at 23:34

   Mullakin oli matkaopas valmiina kännykässä, ennen kuin Prahaan oli edes lentolippuja. Se lupaa siis hyvää. ;)

 • Reply Maarit perjantai, syyskuu 30, 2016 at 08:18

  Prahan syyskuussa on selvästi taikaa. Tein juuri itse vastaavan postauksen reissusta! Me oltiin siellä ihan kuun ekoina päivinä ja ihan samoja fiiliksiä kuin sinullakin. Meidän reissulla nousi lämpötilat lähemmäs kolmeakymmentä astetta, joka oli vähän liikaakin, mutta ihastuin niin totaalisesti Prahaan. En odottanut kaupungilta läheskään niin paljoa kuin millaiseksi osoittautui. Lähtisin mielellään kyllä uudestaankin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, syyskuu 30, 2016 at 23:36

   Luinkin sun postauksen, en vain ehtinyt kommentoida! Oot kyllä hyvä kuvaamaan ja upeasti vanginut Prahan olemuksen. Ja ihan mahtava juttu lähteä aamuvarhaisella liikkeelle ja palata hotellille suurimpien ryysisten vasta lähtiessä liikkeelle. :)

 • Reply Katariina H perjantai, syyskuu 30, 2016 at 11:57

  Praha on ehdottomasti bucketlistillä ja toivottavasti suunta sinne ”jo” ensi vuonna, joten kaikki vinkit kelpaa! Lentodiilejä en olekaan ikuisuuksiin muistanut tsekkailla, kiitos siis siitäkin vinkistä :) toisaalta varmaan rahapussin kannalta parempi pysyäkin poissa sieltä…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, syyskuu 30, 2016 at 23:38

   Lentodiilit on ihan liian petollinen rahapussin kannalta! ;) Pidähän blogia silmällä, Praha-juttua tulossa yllin kyllin. :) Ihana paikka. <3

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, syyskuu 30, 2016 at 17:56

  Hmm, ehkä jos menisin uudemman kerran, ihastuisin Prahaan enemmän. Kaunishan se oli kuin mikä, mutta tuntui vähän tylsältä. Mielipiteeseen saattoi vaikuttaa se, että olin juuri ollut Berliinissä tekemässä artikkeleita ja muita siistejä, perusmatkasta poikkeavia juttuja, että siksi Praha jäi jalkoihin. Mutta en sano Prahalle ei tulevaisuudessa. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, syyskuu 30, 2016 at 23:40

   Praha on kyllä tosi erilainen kuin Berliini. Mäkään en lämmennyt Prahalle ekalla kerralla. Tosin olinkin silloin 18-vuotias enkä oikein tiennyt mistään mitään. :D Mutta nyt kyllä ihastuin! Ehkä se riippuu vähän siitäkin mitä menee hakemaan… Sulla oli liian Berliini-vibat vielä päällä? ;)

 • Reply Miffa sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 21:02

  Oi Praha on ihana! Olin ite siellä pari päivää muutaman vuoden takaisen Saksan vaihdon aikana, bussilla pääsi näppärästi paikalle ja hostellikin oli käsittämättömän halpa :) Muistan vieläkin, miten kaverin kanssa sillon puhuttiin Kaarlen sillalla, että on ihan sellanen tunne, kun olisi jossain Woody Allenin leffassa. Kuviteltiin päässämme kertojan ääni selittämään meidän elämästä ja leikittiin olevamme suuriakin leffastaroja :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 21:05

   Joo halpaa siellä tosiaan oli, ihanan halpaa. Mutkin valtasi ihana Praha-tunne, yöllä kun käveltiin hiljenevässä vanhassa kaupungissa tai Kaarlen sillan yli niin se oli ihanan satumaista. :)

 • Reply Miffa sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 21:03

  Oi Praha on ihana! Olin ite siellä pari päivää muutaman vuoden takaisen Saksan vaihdon aikana, bussilla pääsi näppärästi paikalle ja hostellikin oli käsittämättömän halpa :) Muistan vieläkin, miten kaverin kanssa sillon puhuttiin Kaarlen sillalla, että on ihan sellanen tunne, kun olisi jossain Woody Allenin leffassa. Kuviteltiin päässämme kertojan ääni selittämään meidän elämästä ja leikittiin olevamme suuriakin leffastaroja :)

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 21:25

  Mä olen ollut Prahassa yhtenä jouluna ja se oli kaunis kaupunki siihenkin vuoden aikaan.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 22:52

  Kävin Prahassa yli vuosikymmen sitten ja haluaisin kyllä uudestaan – sillon ei tuopit kyllä paria euroa maksaneet, muistaakseni koko kotikutoisen illallisen ostoskassin hintakaan ei noussut pariin euroon! Mutta muistan jo tuolloin oli kyllä niitä takaraivoja jokaisessa kuvauskohteessa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 18:17

   Haha, jo silloin… Ja aivan varmasti on hinnat Prahassa nousseet, kuten joka paikassa muuallakin. :)

 • Reply miraorvokki maanantai, lokakuu 3, 2016 at 09:39

  No morjes!! Rakastan Eurooppaa sykyisin. Suurimmat turistimassat ovat jo hälvenneet ja tuollaiset auringonnousut, ai että! Orastus tulevasta syksystä on jo ilmassa mutta silti lämpö hellii. Hauska että suurimmatkin turistirysäkahvilat näyttävät hyviltä – se on se kaupungin tunnelma.

  Olet kyllä saanut vangittua Prahan täydellisesti, itseasiassa niin hyvin että avasin toiseen välilehteen tuon lentodiilit-sivun. Oi miksi on kämpän remontti päällänsä just nyt!?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 18:18

   Ai teillä on remontti? :D No Prahassa on niin halpaa, että sinne ei paljon budjettia edes tarvitse! ;) Ja oon ihan samaa mieltä, kaupunkilomailu Euroopassa on syyssäässä parhaimmillaan! <3

 • Reply Riikka maanantai, lokakuu 3, 2016 at 10:13

  Praha on kyllä aivan ihana, hirveästi houkuttais lähteä Tsekkiin uudemman kerran ja aina ihana nähdä kuvia näin kauniista kaupungista. Me vierailtiin heinäkuussa ja kun aamulla jo lähti liikkeelle kiertämään noi turistirysät niin yleensä mahtui ihan hyvin liikkumaan. Kiinalaisten sijaan meidän reissun aikaan kaupunki oli kyllä täynnä korealaisia! Tuntui hassulta kun just oli Koreasta lähtenyt ja silti ravintoloissa oli aina väkisinkin ainakin yksi koreilainen seurue meidän lisäksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 18:19

   Ehkä sitä vaan kiinnittää eniten huomioita itselle tuttuun kansakuntaan? Kyllä mäkin kieltämättä korealaisia näin, mutta kielistä kiinaa tarttui useimmiten korvaan. Helpottavaa kuulla, että kesälläkin voi löytää sitä rauhaa. Jos on aamuvirkku. ;)

 • Reply Anna / 270 degrees maanantai, lokakuu 3, 2016 at 13:37

  Ihanaa, että saitte tällä kertaa paremmat kelit! Sää vaikuttaa matkakokemukseen ihan hirveästi: hyvä, että annoit Prahalle uuden mahdollisuuden ja sait nähdä siitä tuonkin puolen :) Mä en ole Prahassa vielä käynyt, vaikka se on roikkunut must see -kohteiden listalla jo vaikka kuinka pitkään. Pian on varmaan ihan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä ihan oikeasti käymään!

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, lokakuu 3, 2016 at 18:34

  Samaa mieltä täälläkin, säällä tosiaan on väliä. Itse olen viettänyt Prahassa yhden joulun ja tykkäsin joo. Mutta eipä se tuolla räntäsateessa tarpominen aina niin kivaa ollut ja todellakaan kaupunki ei näyttänyt parastaan. Tuon reissun jälkeen itse asiassa päätin, etten enää ihan heti toiste talvella kaupunkilomalle lähde. Mutta ehdottomasti haluan Prahaan palata, mutta sitten ihan kesäaikaan. Tai näin syksyn tullen! Aloin jo haaveilla tuosta öisestä Kaarlensillasta…!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 21:38

   Niin, ehkä jouluinen Praha on mielikuvissa ihanampi kuin todellisuudessa. Ellei satu tosi hyvä tuuri ja jotkut ihanat pikkupakkaset. Nyt kun mainitsit, niin en minäkään liiemmin ole Euroopan kaupunkilomilla talvisin käynyt. Hyvästä syystä, räntäsateen pelosta. :D

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, lokakuu 3, 2016 at 22:51

  Yrität välttää seuraavaan tenttiin lukemista ja minustakin viinirypäleterttu on ihastuttava. Mutta mitä tulee Euroopan maiden pääkaupunkeihin, niin ehdotan joko San Marinoa tai Vatikaania kauneimmaksi pääkaupungeiksi. Vatikaanissa, tosin, en ole käynyt. En pidä pahana myöskään Kööpenhaminaa. Mutta en ole siis Prahassa käynyt, enkä monissa kilpailevissa paikoissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, lokakuu 4, 2016 at 08:12

   Vatikaani… No joo. Onhan se nätti, mutta niin kovin pieni, ettei ehkä vertailukelpoinen. Vaikka pääkaupunkihan sekin. San Marinoa en ole kuullut kenenkään tätä ennen erityisesti kehuvan. Kiva kuulla siitäkin hyvää.

 • Reply Mirka/ Reason for Season tiistai, lokakuu 4, 2016 at 22:58

  Olen käynyt Tsekissä ainoastaan Ostravassa, joten varmaan pitäisi seuraavaksi lähteä tsekkailemaan Prahaa. Ei tosiaan mitenkään ylivoimaisen kallis, jos saa tuollaisen kivan lennot plus hotelli -diilin. Ensi keväälle voisinkin harkita tällaisia kaupunkireissuja Eurooppaan. Harmi, että käytössä on vain yksi elämä, kauniita paikkoja on ihan liikaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 15:25

   Täytyy varmaan alkaa uskoa uudelleensyntymiseen, jotta voi elää siinä kuvitelmassa, että ehdimme nähdä kaiken, mitä haluammekin. :) Koska maailmassa on ihan liikaa ihanuutta yhdelle ihmiselämälle!

 • Reply Karoliina / From Karoliina keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 08:57

  Sattuipa hyvin, olen entisten työkavereiden kanssa suunnitellut ensi kuulle Prahassa käyntiä :) En ollut vain tajunnutkaan, että siellä on NOIN paljon sitä turismia, aika hurjaa! Alkoi ihan säälittää prahalaiset, toivottavasti ei sentään aivan ympäri vuoden siellä ole tuollaista massojen vaellusta :) Mutta siis täytyypä sulta vielä mahdollisesti sitten vinkkejä kysellä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 15:26

   Postauksia tulossa. :) Ihanaa, jos pääset käymään siellä! Varmaan ensi kuussa on jo syyskuutakin rauhallisempaa turismin osalta. :)

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 11:39

  En ole vielä käynyt Prahassa, mutta suunnitelmissa se on. Nyt parina kesänä ollaan jätetty se välistä, kun siellä ei kuulemma ole juurikaan hissejä ja kuitenkin paljon portaita. Täytyy odottaa sitä aikaa, kun lapsi jaksaa itse kävellä hieman pidempiä matkoja, eikä ole pelkästään kannettavana ja työnnettävänä rattaissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 15:28

   Hmm, no nyt täytyy kyllä sanoa, etten muista mitään paikkaa, mihin ei olisi hissillä päässyt. Petrinin kukkulallekin voi ottaa kaapelihissin. Mutta onhan siellä nousua ja laskua ja kapeita kujia, mikä voi rattaiden kanssa raskasta!

 • Reply Salaine torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:35

  Praha on kaunis kaupunki. Me olimme vuosia sitten maaliskuussa. Silloin ilma oli kolea mutta turisteja vähemmän. Kuinka noihin reissuilla vaikuttaa sää…Berliinissä ollessamme satoi ja oli kylmää. Ei ehkä ihanaa. Lontoossakin ollessamme satoi mutta olimme varustautunut paremmin ja sade ei haitannutkaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 6, 2016 at 16:59

   Ehkä sade haittaa vain silloin, jos reissu rai paikka ei muutenkaan nouse ihan ykköseksi. Vaikea sanoa… Vaikka kyllähän parhaat muistot on mulla yleensä auringon alta, myönnän.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty torstai, lokakuu 6, 2016 at 23:06

  Minun ainoasta Prahan-matkastani on myös lähemmäs 15 vuotta aikaa, mutta tykkäsin kaupungista silloin kovasti. En vain tiedä, kuinka kestäisin noiden kiinalaisten turistien kanssa, kun henkiset arvet viime syksyn Thaimaan reissulta eivät ole vielä kadonneet. Tosin ei turistilaumoja voi enää vältellä oikein missään – ehkä pitää vain kehittää omaa sisäistä zeniään noita tilanteita varten.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 10:56

   Se taitaa olla nykyään ainoa järkevä ratkaisu. :D Turisteja on KAIKKIALLA. Sellaisiahan me itsekin olemme.

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, lokakuu 7, 2016 at 06:51

  Praha on yks niitä kaupunkeja joissa olen halunnut käydä jo pitkään! Vielä ei ole sitä reissua saanut aikaiseksi. En tiedä miksi. Jotenkin ne Euroopan kohteet vaan jää muun maailman jalkoihin… Näyttää vielä söpömmältä kuin kuvittelin! Ehkä se on toi aurinkoinen sää. Mun mielikuvissa Prahassa on aina hämärää. 8D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 10:56

   Hehe no on siellä varmasti sitäkin! Mulla on ollut joku ihme Eurooppa-vuosi nyt meneillään. :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, lokakuu 8, 2016 at 14:06

  Praha on kaunis, mutta mun listalla se ei ykköseksi kiilaa. Ehkä vaatii toisen reissun, jotta pääsee Prahan sieluun paremmin kiinni. Roomakin oli musta aluksi vain kiva, mutta kolmannella kerralla se kolahti niin, että tunsin hengittäväni samaan tahtiin kaupungin kanssa ja nautin kaikesta hävyttömän paljon :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 10:57

   Tämä oli myös mun toinen reissu, ja mulle kävi juuri niin, että vasta nyt ihastuin Prahaan.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 06:49

  No kieltämättä aika kivalle näyttää ja vaikuttaa. Vielä joku päivä otan ja teen sellasen kunnon kierroksen Euroopassa, tai jos joskus muutetaan vielä Suomeen, niin alan käymään näissä upeissa paikoissa ihan urakalla. Aina harmeilen kun luen näitä kivoja postauksia, että me asutaan täällä niin kaukana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 10:58

   No teillä on sitten omat hienot paikat siellä. :) Mutta kyllä Eurooppakin on ihana ja monipuolinen!

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 16:45

  Praha on vielä itsellä käymättä, siihen on kohtalo osunut peliin muutaman kerran. No eiköhän se tässä jossakin vaiheessa osu kohdalle, viimeiset viisi vuotta sinne ollaan oltu menossa milloin mistäkin syystä:-D Odotukset kaupunkia kohtaan on kovat, toivottavasti ei liiankin. Esim. Firenzen ja Lissabonin kohdalla vastaavat hypetykset toivat lievän pettymyksen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 18:15

   Kenties kannattaa laskea odotuksia hieman, koska ymmärrän mä kyllä niitäkin, jotka eivät Prahan upeutta nää. Mä lähdin sinne täysin ilman odotuksia, koska edellisellä kerralla en niin kovin ollut syttynyt, ja sitten ihastuinkin sen edestä.

  Leave a Reply