Suomen suurin matkablogiyhteisö

Meistä tuli Airbnb-majoittajia

sunnuntai, syyskuu 18, 2016

Omat Airbnb-kokemukset

Me ollaan kaksi kertaa yövytty Airbnb:n kautta ulkomailla, ja molemmat ovat olleet todella positiivisia kokemuksia.

Pari vuotta sitten meillä oli huone jaetussa asunnossa Barcelonassa 100 metriä Ramblalta eli aivan ytimessä, ja kevään Budapestin matkalla meillä oli todella kiva, joskin vaaleanpunainen yksiö parlamenttitalon liepeillä. Miehekästä.

Barcelonan huoneesta maksoimme 45 euroa yöltä, Budapestin yksiöstä 35 euroa yöltä. Lisäksi päälle tuli muutaman kympin Airbnb-palvelumaksu.

Airbnb-huone Budapestissa

Niinpä uskalsimme laittaa asuntomme vierashuoneen nyt itsekin palvelun kautta vuokralle, kun siihen muuton ja isomman asunnon myötä tuli mahdollisuus. Otin muutamia kuvia asunnosta, kerroin sijainnista ja vuokrattavasta huoneesta ja klik, jäimme odottelemaan yhteydenottoja ja miettimään, että mihin tässä on taas ryhdytty.

Voiko huoneen vuokraaminen olla vaarallista?

Uhka 1: Majoituksen varaa sarjamurhaaja, ja aamulla meistä ei ole kuin märkä läntti jäljellä.

Uhkan todennäköisyys: alhainen. (Toivottavasti?)

Uhka 2: Majoituksen varaa pitkäkyntinen.

Uhkan todennäköisyys: alhainen, mutta korkeampi kuin sarjamurhaajavaihtoehdon.

Varkaan asiaa hankaloittaa se, että mehän asumme täällä itsekin koko ajan. Ja loppujen lopuksi ei meillä telkkarin lisäksi mitään kovin arvokasta täällä ole – läppärit meillä kulkee aina mukana, ja kukaan tuskin sohvaa alkaa vaivihkaa asunnosta ulos roudaamaan?

Uhka 3: Majoituksen varaa urpo.

Uhkan todennäköisyys: korkeahko.

Eihän sitä voi mitenkään tietää, tuleeko vieraiden kanssa toimeen. Ja onhan se aina vähän outoa, että vieras ihminen on sun kodissa. Toisaalta Airbnb:ssa ei mun mielestä ole samanlaista rasitetta kuin Couchsurfingissa, jossa ehkä vähän odotetaan isäntien pitävän seuraa ja auttavan vieraita ja olevan sosiaalisia perhosia koko ajan.

Airbnb:ssa raha vaihtaa omistajaa ja rahaa vastaan saa nukkumapaikan. Se tekee asiasta mun mielestä jollain tavalla virallisemman, jolloin ainakaan itsellä ei vastapuolelle ole. Katsotaan, mitä vieraat meiltä sitten vaativat.

Ensimmäinen vieras saapuu huomenna

Vaikka huone on ollut palvelussa vasta pari viikkoa ja niistä vain tietyt päivämäärät varattavissa, eikä meillä ole edes yhtään arvostelua, olemme saaneet jo 9 yhteenottoa. Näistä kaksi on nyt johtanut varauksen vahvistamiseen.

Huomenna meille saapuu suomalainen tyttö jostain kauempaa Suomesta. Hän tarvitsee nukkumapaikan yhdeksi yöksi. Tulee iltapäivällä ja lähtee seuraavana aamuna. Seuraavalla viikolla majoitusta yhdeksi yöksi kaipasi irlantilainen mies, joka tulee hoitamaan liikeasioita Suomeen. Hän tulee keskiyöllä ja lähtee aamulla. Molempien kanssa on käyty keskustelua ja he vaikuttavat normaaleilta, mukavilta tyypeiltä.

Vierashuone

Creepyja tyyppejäkin on mahtunut kyselijöiden mukaan, ja useammankin henkilön pyynnön olemme hylänneet ihan sellaisen (sarjamurhaaja)vaiston perusteella. Todennäköisesti ovat ihan OK tyyppejä, mutta meidän ei ole tietenkään pakko majoittaa ketään, josta tulee outo fiilis. Emmekä aiokaan. Tunnistan creepyn tyypin, kun kohtaan sellaisen.

Eräs dubailainen mies pelästyi, kun kuuli kylpyhuoneen olevan yhteiskäytössä. Aasialaista miestä taas emme suostuneet majoittamaan, kun hän ei osannut/pystynyt kertomaan mitään tarkempaa itsestään tai suunnitelmistaan.

Majoittajahan näämme edellisten majoittajien arvostelut vieraista sekä sen, ovatko he mahdollisesti ihan virallisella henkilötodistuksella varmentaneet henkilöllisyytensä Airbnb:lle.

Huoneen hinta

Me pyydämme huoneesta 38 – 80 euroa yöltä. Airbnb:lla voi asettaa automaattisen hinnoittelun, joka muuttaa hintaa antamiesi rajojen sisällä kysynnän mukaan. Meidän pyytämä on aika keskivertohinta Helsingissä, ja tuo 80 euroa tulee kyseeseen vain joinain superviikonloppuina, kun joka paikka on täynnä.

Airbnb:n kautta majoittaminen on aika helppo tapa kasvattaa omaa reissubudjettia. Verojahan tuosta tulee maksaa, mutta Airbnb ottaa onneksi vain todella pienen maksun loppusummasta itselleen. Meidän tehtäväksemme ei jää muuta kuin laittaa huone valmiiksi lakanoiden ja muiden osalta, toivottaa vieras tervetulleeksi ja odottaa, että rahat kilahtavat tilille.

Onko joku teistä muista Airbnb-majoittaja, ja mitä muutenkin olette mieltä tällaisesta?

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply salaine sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:30

  Minulla ei ole kokemusta airbnb:stä ollenkaan. Joskus olen kyllä kohteita sitä kautta tutkaillut mutta en löytänyt. Mieleen kyllä heti juolahti kakkosasuntomme, joka välillä saattaa olla tyhjillään, mahtaisikohan siltä paikkakunnalta mennä kaupaksi. Mielenkiintoinen juttu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:57

   No kannattaa ainakin yrittää! Jos on joku pieni paikkakunta kyseessä, niin mikäli joku sinne eksyy, niin harvemmin hotellivaihtoehdot edes ovat kovin laajat. Siksi Airbnb olisi varmasti hyvä vaihtoehto! Kunhan saatte avainten vaihdon ja muun jotenkin hoidettua, jos itse asutte kauempana.

 • Reply eve sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:32

  Liputan kyllä Airbnb puolesta, itse en ole laittanut omaa asuntoa vuokralle, mutta jatkossa kyllä ehdottomasti laitan ! Itse käytin Airbnbtä Japanissa, ja kaikista on positiiviset kokemuket. Homma toimi kuin missä tahansa hostellissa tai vastaavassa, mutta hinta tuntui olevan huokeampi, sekä sijainti monesti parempi ! Airbnb tuntuu vielä suomalaisille olevan jokseenkin tuntematon, joten suomalaisilla tuntuu olevan paljon ennakkoluuloja Airbnbtä kohtaa. Iso peukku ! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:00

   Joo niin tuntuu, jossain Nykissä ja Barcelonassahan nämä on ihan arkipäivää. Joidenkin mielestä huonossakin mielessä! Meillä on tosiaan myös kaikki mennyt aina loistavasti ja hyvät kokemukset rohkaisi majoittamaan itsekin. Eikä ylimääräinen raha ole koskaan pahitteeksi. :D

 • Reply Anna / 270 Degrees sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:34

  Ihan huippua!! :) Toivottavasti homma lähtee rullaamaan kivasti ja saatte mukavia asiakkaita maailmalta. Me yövyttiin Jenkeissä pääosin Airbnbn kautta olihan se jännää pyöriä toisten ihmisten nurkissa, mutta toisaalta ihan kivaakin. Mä oon sitä paitsi juuri tuo sun kuvaama asiakas, joka haluaa vain sen yösijan eikä tarvitse mitään muuta :D Vähän itseäkin houkuttaisi vuokraaminen, mutta meidän ylimääräinen makkari on myös työhuone niin ei taida kyllä onnistua. Jään mielenkiinnolla odottamaan, jos sulla olisi vähän myöhemmin lisää kerrottava vuokraajana toimimisesta ja siitä, miten kaikki on sujunut…:)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:01

   Joo mä oon suunnitellut tekeväni postauksen vähän myöhemmin kun ollaan paria tyyppiä hostattu, että miten on mennyt. Ja mulla on toi ihan sama, että jos menen Airbnb:n tai Couchsurfingin kautta jonnekin, niin yleensä en kaipaa hostilta jotain satunnaista ravintolavinkkiä kummempaa, vaan mieluummin teen omat jutut ja meen omia menojani. Toivotaan, että tää nyt menee hyvin, jännittää! :)

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:41

  Pidän peukkuja että kaikki menee hyvin ja teillä on hyvät vieraat! Mulla kiinnostais myös tämä majoittaminen kovasti, mutta Markulla ei oikein inspaa. Meillä olis vielä sellainen puoli asiassa, että asun itse arkena yksin kotona kun Markku on töissä Sodankylässä. Kämpässä olisi tilaa ja muutenkin vierashuone on aina tyhjillään. Rovaniemi on muutenkin talvisesonkina aivan umpitäyteen buukattu, niin vieraita varmasti riittäisi. Airbnb:ssä on se hyvä puoli että saa itse päättää ottaako jotain tyyppiä kotiinsa vai ei. Jos ei läpäise seulaa voi aina sanoa ei. Miten muuten verotus tässä asiassa menee?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:05

   Vuokratulot katsotaan ihan veronalaiseksi pääomatuloksi, eli ne täytyy sitten verottajalle ilmoittaa. Teillä olis nyt kyllä huikea sauma majoitukseen! Koita nyt suostutella sitä Markkua, näytät sille kuvia jostain ihanista lomakohteista… Sesonkina vois pyytää sielläkin varmasti aika hyvää hintaa vieläpä! Ja jos oot yksin kotona niin voi hyvin laittaa että haluaa esimerkiksi vain naispuolisia vieraita, jos se tuntuu mukavammalta ajatukselta. Mä palailen postauksen muodossa joskus tuonnempana, että miten tää meidän Airbnb-ura tästä lähtee käyntiin. :)

 • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 20:47

  En vielä, mutta kenties joskus. :) Oon miettinyt tuota, että odottaako ihmiset, että Airbnb-hostit pitää myös seuraa tai näyttää paikkoja. Omien kokemusten mukaan tuossa on juuri ero Couchsurfingiin, rahan lisäksi tietysti. On tuo ihan hyvä tapa kerätä vähän ekstrarahaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:07

   Mä toivon, ettei odota. :D Tietty autan mielelläni nähtävyyksien, ravintoloiden yms. kanssa, mutta täytyy sanoa, että tässä kiireisessä elämänvaiheessa toivon vieraiden pärjäävän enimmäkseen itsekseen ja antavan mullekin rauhaa elellä omaa elämääni. :)

 • Reply Heli / Heli voyage sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:01

  Toivottavasti saatte kivan vuokralaisen.

  Mulla on vain hyviä kokemuksia airbnb-vuokralaisena olemisesta, mutta vielä ei ole kokemusta hostaamisesta. Oma asunto tällä hetkellä sen verran pieni ettei tänne voi majoittaa jos olen kotona ja sitten taas uskallus ei ole riittänyt siihen että laittaisin kämpän vuokralle vaikka jonkun reissun ajaksi (sitäkin olen tosin harkinnut).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:12

   Mäkään en ehkä uskaltaisi antaa kämppää vuokralle niin, etten itse olisi kotona. Vaikka todella moni niinkin tekee, eikä omiin korviini ole kantautunut mitään ongelmia. Sehän oliskin unelmatilanne, että olis ite maailmalla ja samalla tienais rahaa kämppää vuokraamalla. :)

 • Reply Susanna maanantai, syyskuu 19, 2016 at 00:42

  Hyvä tuo että tarkistatte vähän minkälaista porukkaa tulee. Kaikenlaista porukkaa on liikkeellä. Muutama vuosi sitten olin muutamissa airbnb asunnoissa lomailijana mm. Saksassa ja homelidaysia kokeilin Italiassa. Vain pienestä osasta jäi hyvä kuva ja osa oli aika ikäviä. Saksassa löytyi majoitus jota vuokrasi ikävähkö nainen, joka halusi joka päivä tulla kylään vaikka hän vuokrasi siis tyhjää loma-asuntoa. Hän pyysi myös täyttämään kaikenlaisia papereita ja ottamaan täyden vastuun hänen kodistaan viikon jälkeen. Lopulta täytyi lähteä etuajassa pois, koska nainen alkoi olla niin vaativa ja ahdistava. Hänellä oli myös monenlaisia sääntölappuja kotonaan kuten että valoja ei saa jättää päälle, tvtä ei saa jättää päälle ja muita itsestäänselvyyksiä. Olen ollut kyllä muunkinlaisissa ja ne ovat olleet hieman parempia. Homelidaysin sivulla jotkut vuokrasivat Italiassa semmosia asuntoja joissa asui isovanhemmat (tai vieraat ihmiset) ja kun meni ovelle ei päästetty sisään. Onneksi en hävinnyt noissa rahaa, niin olisi voinut helposti käydä. Homelidayssa oli tapana maksaa vasta käteisellä paikan päällä. Usein noiden sivujen loma-asunnot etelässä lähentelevät jo 70-100e/yö, joten jos on niin kallista silloin kyllä varaan mieluummin hotellin vaikkapa Italiassa. Mutta nämä kokemukset oli nyt vaan lähinnä Saksasta ja Italiasta, muualla voi olla edullisempaa kyllä

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 19, 2016 at 11:20

   Kuulostaapa ikävältä. Eivätkö muut sitten olleet kirjoittaneet arvosteluissa mitään negatiivista näistä paikoista? Riskinsähän tässä aina on, niin majoittajana kuin majoitettavana, mutta niin on kaikessa muussakin. :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, syyskuu 19, 2016 at 01:57

  Me ollaan vuokrattu kämppää monta kertaa omien reissujen ajaksi. Miun onkin pitänyt jo pitkän aikaa kirjoittaa siitä postaus. Kasvattaa matkabudjettia oikein mukavasti! Onhan siinä pieni riski, kun ei tiedä onko palatessa kaikki tallella ja kämppä ehjänä, mutta tähän asti kaikki on mennyt ihan hyvin ja on se ollut riskin arvoista. Joskus ollaan tehty niinkin, että valitaan reissun ajankohta sen perusteella, milloin saadaan omaan kämppään vuokralaiset. Ja jos ollaan oikein ahneita, valitaan ajankohta niin, että Melbournessa on joku tapahtuma ja kaikki muut majoitukset täynnä, ja sitten hinta ylös :)

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, syyskuu 19, 2016 at 05:53

  En ole majoittaja, enkä ole itse käyttänyt airbnb:tä. Sen sijaan olen tarjonnut asuntoani muuten vieraille. Urpojen ja sarjamurhaajien sijasta tuli sellaisia, jotka oharoivat. Sellainen on todella ärsyttävää ja lopulta lakkasin tarjoamasta asuntoani yösijaksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 19, 2016 at 11:22

   Meilläkin on ollut Couchsurfing-vieraita ihan ilmaiseksi. Nyt alettiin ahneiksi. Airbnb:ssa on se hyvä puoli, että peruutusehdot voi itse määritellä. Meillä taitaa olla niin, että jos viikon sisällä ennen tulopäivää peruu, saamme rahamme (vai oliko se puolet) takaisin. Tiukemmaksikin voi määritellä!

 • Reply Teea | Curious Feet maanantai, syyskuu 19, 2016 at 09:08

  Itsellä on melkeinpä vain positiivisia kokemuksia sekä matkailijana että majoittajana. Joidenkin vieraiden kanssa sitä vain näyttää naamaansa, toisten kanssa juttelee tai kiertelee enemmänkin ympäri kaupunkia ja muutama ystäväkin on palvelusta jäänyt :). Jokainen vieras on erilainen ja toiset ovat vaikkapa vaativampia/tarkempia tiettyjen asioiden suhteen, mutta yhtäkään yrmyä ei ole vastaan tullut :).

 • Reply Lotta | Watia.fi tiistai, syyskuu 20, 2016 at 02:10

  Tosi hyvä lisätienestimahdollisuus. Jos mulla olisi ylimääräinen huone, voisin hyvinkin sen laittaa AirBnB:n kautta vuokralle. Hyvin teille on tullut jo yhteydenottoja! Kerro sit miten meni. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 20, 2016 at 15:38

   Tämä ensimmäinen vierailu ainakin sujui tosi hyvin, kirjoittelen parin seuraavan vieraan jälkeen varmaan tarkemmin. :)

 • Reply Johanna Hulda torstai, syyskuu 22, 2016 at 02:43

  Me ollaan myös pistetty kämppä vuokralle AirBnb:n kautta oman reissun ajaksi. Siellä yöpyi vieläpä kahdet eri vierailijat, kun ihanat ystävämme hoitivat avaimet ja pienen välisiivouksen vieraiden välissä. Nämä ensimmäiset vuokralaiset herättivät hieman epäluuloja, mutta päätettiin ottaa heidät silti, he kun viipyivät kokonaisen viikon ja siitä kertyi ihan mukavasti reissukassaa meidän ollessa Portugalissa. Epäluuloja tuli siis siitä, että he sanoivat olevansa Moskovasta, mutta perheen äidillä oli espanjalainen nimi ja paljon palautteita ei tainnut olla. No, ainoa mitä tapahtui oli että petivaatteissa oli veritahroja, vaikutti siltä että sohvalla nukkuneelle lapselle oli tullut nenäverenvuoto. Harmitti että ne oli vaan jätetty kuivumaan kiinni petivaatteisiin niin ettei niitä tietenkään enää jälkikäteen irti saanut. Itse olisin ehkä voinut ajatella edes yrittäväni pestä ne pois ennen pyykkikoriin laittamista… Mutta näitä sattuu, aika pieni menetys. Toinen porukka oli tulossa festareille, ja olivat saaneet mun levyhyllyn kaaokseen, muuten kaikki ok. :D Mun onkin pitänyt tehdä postaus tästä, mutta aina se on vaan siirtynyt!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, syyskuu 22, 2016 at 09:17

   Tee ihmeessä, olis kiva lukea. Molemmat pikkujuttuja, toi veritahra aika ärsyttävä… Ois ollut kiva, että oisivat tosiaan edes yrittäneet pestä sitä pois. Luulis, että sellainen ois ihan normaalikäytöstä. :D Ehkä jotkut kuvittelee tätä palvelua liian ”hotellimaisena”, että voi vaan jättää kaiken. Mutta kuten sanoi, niin loppujen lopuksi pieni menetys onneksi!

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, syyskuu 22, 2016 at 11:24

  Tää on kyllä todella mielenkiintoinen postaus ja varteenotettava idea, olen kanssa pyöritellyt pitkään mielessäni tuota ajatusta ja jään mielenkiinnolla seuraamaan miten se teillä lähtee käyntiin… Omia kokemuksia ei juurikaan ole, vuokrasimme kerran kesällä erästä asuntoa muutamia viikkoja pk-seudulta, mutta alunperin se oli normaali vuokraus joka löytyi erään FB-ryhmän kautta, mutta omistaja halusi kierrättää sen airbnb:n kautta. Olimme oikein tyytyväisiä asuntoon ja sijaintiin sekä vuokraajien kanssa kaikki sujui moitteetta. En ole oikeestaan ajatellutkaan että asunnosta voisi vuokrata vaikka vain yhden huoneen, olen aina jotenkin ajatellut että vuokrattavat kohteet ovat tyhjillään. Meillä kun pesä alkaa tyhjentyä niin voisihan noita huoneita vaikka vuokrata… Tuntuuko se sitten hassulta että viereisessä huoneessa nukkuu joku vieras…

  Tuota opas-palvelu asiaa varmasti miettisin itsekin, täytyykö vieraille sitten keksiä ohjelmaa ja opastaa, olla saatavilla, käydä kaupassa? Toki voihan senkin palvelun varmaan hinnoitella ;) Mikäli ei oppaaksi halua ryhtyä niin itse ainakin tykkäisin että esillä olisi vaikka alueen karttoja, tietoa palveluista, vaikka ravintoloiden käyntikortteja, julkisen liikenteen aikatauluja sekä esitteitä erilaisista käyntikohteista, tietoa ulkoilureiteistä ja puistoista, lehtisiä saa helposti paikallisista matkailutoimistoista tai turisti-infosta, minäkin jätin tuohon vuokrakämppään muutamia esitteitä ja karttoja, seuraaville vuokralaisille.

  Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan Rovaniemellä, sillä sieltä on todellakin hankala löytää majoitusta sesonkiaikaan! Joku vielä mainitsi että huomioivat hinnoittelussa sesongin, meilläkin täällä joutuu tiettyinä aikoina ottamaan hotellin Geneven sijaan Lausannesta asti.

  Vinkkaahan Meri minulle miten homma etenee ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 25, 2016 at 15:48

   Ehdottomasti voi vuokrata vain yhden huoneen, jos oma kantti kestää. :) Koska onhan se vähän outoa, että joku vieras on sun kotona. Mutta siihenkin tottuu ja se voi olla ihan mukavaakin! Mitään erillisiä palveluja ei tarvitse tarjota, ja sen tietänee jokainen Airbnb-vieraskin. Toki on kiva, jos sattuu karttoja tai jotain opaslehtisiä olemaan saatavilla.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, syyskuu 23, 2016 at 14:04

  No ainakin te taidatte olla oikean Airbnb -hengen mukaisia asunnon tarjoajia.
  Juuri eilen illalla täällä Halifaxissa kuuntelin televisiosta miten Airbnb:n ongelmat ovat leviämäsä San Franciscosta mm. myös Torontoon ja Quebeciin, eli pääosa vuokrattavista asunnoista vuokrataan kokonaisina puhtaasti liiketoimintana ja ovat poissa kaupunkien asuntomarkkinoilta ja nostavat asuntojen hintoja kaupungin asukkaille ja pahentavat asuntopulaa. Ikävä, että hyvän tuntuinen idea aina vesitetään ahneiden ihmisten toimesta – vähän näillä fiiliksillä emme ole palvelun käyttämisestäkään oikein olleet kiinnostuneita, mutta eihän sitä tiedä, ehkä jossain vielä joskus.
  Omaa asuntoamme olemme vaan lainanneet ystävillemme pitempien matkojen ajaksi, liikaa kaikenlaista pientä tavaraa esillä, että haluaisimme vieraille sitä tarjota, tai sitten pitäisi oikeasti sulloa kamoja yhteen huoneeseen ja sulkea se pois käytöstä. Tällaisessa asunnossa asuimme aikoinaan yli vuoden Tukholmassa siellä asuessamme.

  • Reply Kaisa perjantai, syyskuu 23, 2016 at 15:06

   Juu, näitä lieveilmiöitähän on tullut. Berliinissähän airbnb-palvelu jo kokonaan kiellettiin. Mutta jakamistalous on sellainen megatrendi että kieltäminen ei ole mikään ratkaisu. Valtioiden pitäisi vaan lainsäädännöllä ja muilla keinoilla ohjata oikeaan suuntaan, niin että verot maksetaan jne.

   Itsekin olen ollut pääosin sellaisissa airbnb-majoituksissa, joissa toiminta suht ammattimaista. Mutta tässä tapauksessahan vuokraus on alkuperäisajatuksen mukaista :D

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 25, 2016 at 15:51

    Nää lieveilmiöt on kyllä huono juttu, eikä ammattimainen majoittaminen varmaan ole se, mitä Airbnb:lla on alunperin haettu. Mutta onhan se ollut väistämätöntä, että sitäkin tulee tapahtumaan. Toisaalta eihän se itsessään ole huono asia, onhan se jo vuosia ollut mahdollista muiden sivustojen kautta, ei vain ole ollut niin suosittua. Mutta suosituimmissa kaupungeissa se aiheuttaa kyllä ongelmia hintojen nousuissa tavallisten ihmisten elämään. :(

 • Reply Panu / Panun matkat perjantai, syyskuu 23, 2016 at 16:41

  Itse lisäisin riskilistaan, että joku tuo mukanaan lutikoita. Niiden kohtaamisen riski on kasvanut vuosi vuodelta länsimaissa, ja ihmiset voivat levittää niitä myös tietämättään. Itse olen kerran löytänyt lutikoita hotellihuoneesta, enkä ikimaailamssa haluaisi saada niitä kotiini. En kuitenkaan halua pelotella enkä kannusta ketään pidättäytymään Airbnb-toiminnasta tästä syystä. Toivotan siis menestystä uudelle alulle!

  Itse en voisi koskaan kuvitella vuokraavani kämppääni, koska haluan pitäää kotini täysin yksityisenä. Periaatteessa toisten luona majoittumista voisin kuitenkin harkita. Olen ollut tutuillani kotimajoituksessa, ja se on mulle sopiva vaihtoehto. Täysin tuntemattoman nurkkiin tuleminen olisi jotenkin outoa. Tiedän, että moni on kuitenkin kanssani täysin vastakkaista mieltä.

  Nämä asiat jakavat mielipiteet voimakkaasti.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 25, 2016 at 15:53

   Toivotaan, ettei tule lutikoita riesaksi. En ole tällaisesta kuullut keneltäkään, ja voihan niitä tosiaan saada itsekin hotelleista tai mistä tahansa. Se on riski, mutta yksi niistä, jotka itse nään loppujen lopuksi etenkin näin pienehköllä majoitusvolyymilla todella pienenä. Ja onneksi tuttaviin kuuluu tuholaistorjuja. :’D

 • Reply Teija / Lähdetään taas lauantai, syyskuu 24, 2016 at 09:06

  Meidän koti oli koko heinäkuun vuokralla ihan tuntemattomalle perheelle, ja kaikki meni tosi hyvin. Ensimmäinen kerta meilläkin, ja kyllä se vähän jännitti.

  En olekaan tiennyt tuota, että hintahaarukan voi noin laajasti laittaa, ja airbnb itse sitten määrittelee, minkä hinnan näyttää. Kätevää!

  Ja kiva kuulla, että tuo ensimmäinen vierailu oli mennyt hyvin :)

 • Reply Noora lauantai, syyskuu 24, 2016 at 11:04

  Kuulostaapa erittäin kätevältä tommoinen. Toivottavasti kaikki menis hyvin tossa ja ette päätyis sarjamurhaajan kynsiin.. Mut helppo tapa tienata rahaa varmasti :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, syyskuu 24, 2016 at 21:22

  Airbnb:sta ei ole kokemusta. Olen asuntoja katsonut joskus, kun matka suuntautuu kaupunkilomalle. Hinnat ovat kuitenkin olleet aika samalla tasolla hotellien kanssa, joten olen valinnut mielummin sen. Odotan innolla teidän kokemuksia majoittajana olosta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 25, 2016 at 15:55

   Suosituimmissa kohteissa kämppien hinnat tosiaan nousee jo lähes hotellien tasolle! Silloin omakin valinta on kyllä hotelli. :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, syyskuu 25, 2016 at 21:38

  Mielenkiintoista. Oikeastaan odotan osaa kaksi, kun kolmen kuukauden päästä kerrot kokemuksista :-)

 • Reply Mikko torstai, toukokuu 4, 2017 at 21:33

  Kiinnostaa, että miten tuo hinnoittelu tosiaan toimii? Laitoin asunnon hinnaksi 40€ yö. Ja sain varauksen puoleksitoista kuukaudeksi. Varaus tiedoista käy ilmi, että ansaitsen vain noin 650€? Jos päivien mukaan laskee summan pitäisi olla siinä 1200€ Miten ihmeessä tämä 650€ on laskettu? Siinä oli myös maininta välisummasta, mutta mistään ei käy ilmi mikä tämä välisumma oikein on?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 5, 2017 at 08:41

   Minulla on kyllä hinnat näkyneet aina kuten pitääkin. Olisiko sulla automaattinen hinnoittelu päällä, jos se on sitten laskenut hintoja tietyille päiville? Oudolta kuulostaa!

  Leave a Reply