Suomen suurin matkablogiyhteisö

Non-schengen-alueen Finnair-lounge Helsinki-Vantaalla

lauantai, syyskuu 17, 2016

Kristus mikä väliviivahirviö postauksen otsikosta tuli. Olkoon.

Lensimme taannoisella Venäjän matkalla Tatarstaniin businessluokassa, joten meille kuului myös oikeus loungen käyttöön Helsinki-Vantaan lentoaseman non-schengen-alueella. Tämä oli ensimmäinen kertani Finnairin loungessa, aikaisemmin olen ollut vain kerran Priority Passin turvin ykkösterminaalin Aspire Loungessa.

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge

Lounget ovat ahkerille reissaajille melko arkipäivää, mutta meidän tavallisia tai kohtuullisia määriä matkustelevien keskuudessa niiden ympärillä leijuu vielä tietynlaista mystiikkaa.

Joten jos tarkasti katsoi, niin pientä hymynvapinaa oli suupielissäni havaittavissa, kun tongin bisneslippuni esiin, karistin rahvaan tomut jaloistani ja kuningatarvilkutusta yleisölle heilutellen astelin loungeen heti non-schengen-alueelle päästyäni.

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge

Finnairin sivuilla non-schengen-alueen loungesta kerrotaan seuraavaa:

 • Sijaitsee porttien 36 ja 37 välissä.

 • Auki päivittäin klo 6.00–24.00.

 • 900 m2, tilaa 250 asiakkaalle.

 • Lämmin aamiainen klo 6.00–10.00, lämmin ateria klo 15.00–17.30 ja klo 21.00–24.00.

 • Salaattibaari ja keittotarjoilu klo 10.00–24.00.

 • Yksityiset suihkutilat ja suomalainen sauna.

 • Ilmainen sisäänpääsy Finnairin businessluokan asiakkaille sekä Finnair Plus Gold- ja Platinum-jäsenille ja oneworld Emerald- ja Sapphire-jäsenille, kun lähtölento on Finnairin markkinoima (lipussa AY-tunnus). Finnair Plus Platinum- ja Gold-jäsenet voivat ottaa mukaansa yhden vieraan.

 • Sisäänpääsyn (max. 3 tuntia) voi myös lunastaa 48 euron hintaan.

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge

Parasta olivat lepotuolit, joista oli hyvä möllötellä kentälle päin ja haaveilla tulevasta matkasta. Oli pakko tilata gin tonic, tuo harvinaisen kalorikylläinen mutta niin herkullinen lempijuomani.

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge

Miettikää nyt. GT kädessä ja maailma edessä. Hämärtyvä kesäilta ikkunoiden takana. Omassa rauhassa valmistautumassa uuteen seikkailuun.

Vakuutuin, ettei matka oikein paljon paremminkaan voisi alkaa. Mutta maksaisinko tästä lystistä 48 euroa, joka siis on sisäänpääsyn hinta tähän Finnairin loungeen? Vaikea sanoa.

Lentokenttien loungeihin kannattaa mielestäni käyttää rahaa oikeastaan vain välilaskujen ankeuden minimoimiseksi. Koska kuka edes normaalisti tulee niin aikaisin lentokentällä, että olisi aikaa jossain loungeissa hengailla? Paitsi minä, nyt kun siihen oli kerrankin mahdollisuus…

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge gin tonicNon-Schengen-alueen FInnair-lounge

Ruoalta ei loungeissa yleensä kai kovin paljon pidä odottaa, eikä kannata täälläkään. Vatsansa saa kylläiseksi, mutta vähän ankean näköistä kamaahan se oli, eipä siitä nyt pääse yli eikä ympäri. Ehkä testaamatta jäänyt lämmin ruoka olisi ollut houkuttelevampi!

Pikkulinnut ovat laulaneet, että Istanbulissa Ataturkin kentän Turkish Airlines CIP Lounge on yksi hienoimmista loungeista, joita löytyy. Pienellä googlaillu löytyi paljon kehuja ja täytyy sanoa, ettei ruokavalikoima näyttänyt aivan tältä, miltä Finnairin loungessa, heh. Mutta tuo Turkishin lounge onkin varmaan se yksi säännön vahvistava poikkeus, joten tyydytään kohtaloomme ja syödään sitä, mitä meille tarjotaan.

Onko joku muuten päässyt käymään tuolla CIP Loungessa? Oliko niin upea, kuin netissä annetaan ymmärtää?

Finnair lounge ruoka

Palvelu loungessa oli ystävällista. Wifi pelasi ja ruokia täydennettiin koko ajan. Salaattitiskin lisäksi löytyi ainakin leipää ja pullaa, suklaata, lämmintä ruokaa, viinejä, kahvia ja teetä ja niin edelleen. Jos nuukahtanut salaattitarjonta unohdetaan, niin kokonaisuudessaan erittäin miellyttävä kokemus.

Ja kun oikein alkaa ramasemaan, voi kömpiä kapseliin nukkumaan.

Non-Schengen-alueen FInnair-lounge

Saunaa en tällä kertaa ehtinyt testaamaan (käyttääköhän sitä ikinä kukaan?), mutta ilman sitäkin voin  todeta tämän Finnairin Loungen olevan super rentouttava tapa aloittaa lentomatka Helsingistä.

Mitä olette muut tykänneet?

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 08:27

  Mä inhoan kiireen tuntua, ja olen siksi lentokentällä aina todella hyvissä ajoin, ja usein käytän sen ajan sitten loungessa. :-D Tyypillisesti käytän loungea nimenomaan aina lähtökentällä, ja harvemmin konetta vaihtaessa. Riippuu toki vaihtoajasta sekin.

  48 euroa en kyllä silti tuosta maksaisi, vaikka lähtökohtaisesti olenkin 100-0 mieluummin loungessa kuin kaiken sen muun hälinän keskellä. Finnairin schengen-alueen loungessa kävin paljon silloin, kun sinne pääsi vielä Dinersilla (19e), mutta nykyään schengenissä pääsee Dinersilla vain Aspireen, josta taas en missään nimessä ole valmis maksamaan edes sitä 19 euroa. Non-shengenissä [email protected] on avoinna Dinersin käyttäjille, ja se on ihan ok tuohon hintaan. Siitäkään en tosin tuon enempää maksaisi.. :-) Finskin Premium Loungea kiinnostaisi käydä kokeilemassa, ehkä joskus, heh.

  Ja se CIP Istanbulissa, mulla on postaus sieltä: https://sarrrri.com/2016/03/turkish-airlinesin-cip-lounge-istanbul/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 10:47

   Okei, eli sä toimisit just niinku mä en. :D Mä nyt oon tällänen mattimyöhänen jokaisessa asiassa ja myös lentokentille saapumisessa, ehkä ei olis pitänyt yleistää hehe… 48 on kyllä suolainen hinta! Varsinkin näin opiskelijana se on yleensä reissuilla sellanen maksimipäiväbudjetti, joten tuntuis hassulta käyttää sitä summaa loungeen, vaikka rentouttava alkuhan se reissulle onkin. Menen heti lukemaan ton CIP-postauksen! –>

 • Reply Katariina H sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 09:34

  Noissa loungeissa on toden totta vielä sitä mystisyyttä jäljellä, kun niihin pääsee aniharvoin. Yksin ja paremman puoliskon kanssa lentäessä liian aikaisin ei kentälle koskaan tule suunnattuakaan, joten siinäpä lienee osasyy. Sen sijaan vaihtoja (pitkiä sellaisia) harrastan ihan roppakaupalla! Onko siulla kokemusta lähinnä Euroopan lentokenttien loungeista ja niiden ”sisäänpääsyvaatimuksista”? Sellaiselle kun esim Damissa, Pariisissa tai Brysselissä konetta odotellessa olisi käyttöä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 10:54

   Mä en ole ollut missään muualla kuin Lontoossa Heathrowlla jossain loungessa, jonne pääsi Priority Passin turvin. :( Mutta ilmeisestikin käytätö on se, että joihinkin pääsee maksamalla ja joihinkin vain lentoyhtiön kanta-asiakkaana. Ja joihinkin Priority Passilla. Kyllä ainakin Lontoossa oli ihana mennä se parituntinen vaihto viettämään rauhalliseen loungeen, kun itse kenttä oli aivan tupaten täynnä ja kaoottinen. Mutta ei auta varmaan oikeastaan kuin aina kohdelentokentän mukaan googlailla noita loungeja ja millä summalla mihinkin pääsee sisään. :)

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 13:46

  Itse olen sellainen matkustaja, että saavun kentälle aina hyvissä ajoin, jotta ehdin viettämään aikaa juurikin loungessa :). Sieltä on mukava hakea matkafiilistä ennen lentoa. Tuonne päästään seuraavan kerran alle kuukauden päästä ennen Tokion lentoa :D.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 14:22

   Toi on muuten hyvä pointti, että ehkä sinne lentokentälle oikein tarkoituksella pitäisi mennä todella hyvissä ajoin! Koska tiedän niin hyvin, mitä tolla matkafiiliksen hakemisella tarkoitat. Ja se on ihan totta, että täällä sellainen ihana matkafiilis tuli aivan erilailla kuin silloin, kun viimeisellä minuutilla juoksee hiki hatussa lähtöportille. Kaikki tavarat on pakattu, check init tehty, eikä enää tarvitse huolehtia mistään sellaisesta. Voi vaan tilata skumpan ja hetken vaan olla. Se on aika luksusta nykyään. :)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 21:45

    Juuri näin :)! Vihaan kiirehtimistä ja myöhästymisen riskiä, joten sellainen matkustaminen ei vain sovi itselle. Ja yleensä ajattelen sen niin, että lähtöpäivänä en kuitenkaan osaa rentoutua kotona, joten mieluummin lähden jo reissuun, jotta pääsen tosiaan ottamaan rennosti sen skumppalasin kera. Voittaa kotona odottamisen ja miettimisen, että ”kohta pitää lähteä” :P.

    Mutta matkustustyylejä on paljon erilaisia, joten ei tällainen toisaalta sovi toisille.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, syyskuu 24, 2016 at 08:55

  ”Onko joku muuten päässyt käymään tuolla CIP Loungessa? Oliko niin upea, kuin netissä annetaan ymmärtää?”

  On ja on, eli tässäpä postaus siitä http://www.tamamatka.fi/turkish-airlines-business-class-ja-cip-lounge/

  Finnairin Lounget ovat meille tuttuja jo vuosien ajalta. Ensin oli Tepolla Kultakortti. Sitten minulla ja nyt molemmilla : ) Käytämme Loungeja käytännössä aina, kun siihen on mahdollisuus. Suurin hyöty kortista on kuitenkin palvelussa, ei niinkään loungeissa. Ylimääräiset matkatavarat ja nopea turvatarkastus, sekä aina hyvät istumapaikat, ovat loungea paljon suurempia etuja. Tosin kyllä se GT aina maistuu. Pitäähän sitä malariaa ehkästä : D

 • Reply lena / london and beyond lauantai, syyskuu 24, 2016 at 16:31

  Mulla on yleensä niin lyhyt vaihto Helsingissä että loungevisiitit jäävät pois laskuista. Joskus olisi hauska kokeilla, kun olisi pidempi vaihto…voisin maksaa tuon jo esimerkiksi 3-4h vaihtoajasta, ehtisi istua rauhassa ja olla rauhssa. Inhoan odottelua ”rahvaan” puolella. :D Siksi aina lyhyt vaihto. Kuopiossa ei nyt yllättäen ole loungea, joten jää tänne Saksan päähän suomen reissuilla kokeilu. Pitää sitäkin joskus pohtia!

 • Reply Veera Bianca lauantai, syyskuu 24, 2016 at 18:32

  GT kädessä ja maailma edessä – öö mä varastan tän kohta mun blogin sloganiksi, haha! Mä laskin juuri korttitasolla ja menetin loungeoikeuteni, mutta välillä accessin saa niin edullisesti, että jos olen kentällä sen yli kolmisen tuntia niin harkitsen lounge accessista maksamista. Finskin loungenhan saa netistä etukäteen edullisempin, johonkin about kolmeenkymppiin mikä on aika worth the price – ellei lennä siinä viiden pintaan iltapäivästä, koska silloin lounge tuntuu olevan vähän turhankin ruuhkainen :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, syyskuu 24, 2016 at 18:58

  Mielenkiintoinen postaus. Me ollaan sen verran harvoin ollaan Helsingin kentällä, että olen aina aivan sekaisin mitä siellä on kun sekin koko ajan muuttuu. Viime aikoina ollaan lennetty Tukholmaan ja sieltä suoraan maakuntaan Suomen reissuilla. Mutta hyvä tietää, että tällainenkin lounge on. Kertamaksuksi kyllä aika kova hinta, mutta ainahan palvelu maksaa.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä torstai, lokakuu 6, 2016 at 08:32

  Helsinki-Vantaalla nautin usein Schengen-puolen Finnairin loungessa keittolounaan ennen puoliltapäivin kotiin olevaa lentoani. Välillä olen syönyt loungessa elämäni parasta lohikeittoa, mikä nostaa arviota kirkkaasti plussalle ;-) En maksaisi loungesta ja välillä on ollut niinkin, että loungen sijaan sitä hakemaani rauhaa löytyy enemmän loungen ulkopuolelta. Non-schengen-puolen tarjontaa en edellisellä kerralla päässyt tutustumaan, täytyy testata ennen Kiinaan suuntautuvaa reissua tammikuun alussa.

 • Leave a Reply