Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: Kaks Kokka

maanantai, syyskuu 5, 2016

Ravintola Kaks Kokka Tallinnassa oli melkein tosi hyvä, mutta sitten ei kuitenkaan. Sinne melkein haluaisi mennä uudestaan, mutta toisaalta ei sittenkään. Ruoat olivat edullisia mutta viini kallista.

Ristiriitaista!

Tallinna ravintola Kaks Kokka menu

Kaks Kokka sijaitsee vanhan kaupungin ja sataman välissä eli turistia ajatellen hyvällä paikalla. Sisustus on mukavan rento, sellainen Hamptons-tyylin ja skandinaavisuuden sekoitus, ja kaikki näyttää niin lupaavalta.

Tallinna ravintola Kaks Kokka

Mutta sitten saat alkupalat (Selection from Kaks Kokka, 15€) eteesi ja ne maistuvat kauheilta. Tai vaihtoehtoisesti mauttomilta.

Oon itse ihan todella kaikkiruokainen (kaikki hampurilaisista suolakurkut pois nyppivät ryhdistäytykää!), mutta värikkäästä ulkonäöstään huolimatta tämä annos oli meidän mielestämme yksinkertaisesti epäonnistunut. Sai sitä syötyä, mutta makumaailma ei missään nimessä ollut ruokahalua herättävä. Päinvastoin, se oli jotenkin luotaantyöntävä.

Jäi kummallinen fiilis. Harvoin sitä saa eteensä alkupalaa, jonka ruoat maistuvat yksinkertaisesti oudolle. Ja mä olen sentään syönyt pässin kiveksiä ja kanan sydämiä ja ties mitä muuta Kiinassa ihan hyvällä ruokahalulla.

Tallinna ravintola Kaks Kokka

Pääruoat olivat sitten jo parempia. Kaverin hieman valjulta näyttänyt kala-annos (Roasted Atlantic Cod, 16€) oli hyvä, ja omat steamed bunini (13€) olivat herkullisia myös.

Tallinna ravintola Kaks Kokka Tallinna ravintola Kaks Kokka

Illallisen ehdoton kohokohta oli kuitenkin jälkkäri (Chocolate, 7€).

Sopivan perinteinen mehukas suklaakakku oli saanut seurakseen vähän outoa rosmariinijäätelöä, mikä osoittautui toimivaksi yhdistelmäksi. Puolitimme yhden annoksen, mutta saimme silti kaksi kakkupalaa.

Tallinna ravintola Kaks Kokka jälkiruoka

Varsinaisena antikliimaksina tälle postaukselle on todettava, etten tiedä, menisikö Kaks Kokkaan uudestaan.

Alkupala oli vaan jotenkin niin turn off. Sitten toisaalta jälkiruoka oli tosi hyvää, eikä pääruoassakaan ollut moittimista. Viinivalintamme oli erinomainen. Olen kuullut monen viime aikoina kehuneen Kaks Kokkaa todella paljon, mutta toisaalta Tallinnassa näitä testattavia paikkoja riittää muutenkin.

En nyt vaan osaa päättää, pitäisikö tätä suositella. Ehkä meillä meni vain alkupalavalinta metsään.

Kenties voisin mennä joskus lounaalle kokeilemaan uudestaan?

Toisaalta kun muistan, että kolmen ruokalajin dinneri (ilman viinejä) maksoi 24 euroa, niin tarkemmin ajatellen ehkä tänne on vielä illallisellekin palattava.

Kaks Kokka osoitteessa Mere pst 6E

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, syyskuu 6, 2016 at 12:52

  Eipä edes näytä tuo alkuruoka herkulliselta. On enempi sellainen roiskaus, mihin on kasattu kaikkea mahdollista välittämättä siitä, sopivatko maut yhteen. Kävin itse syömässä kyseisessä ravintolassa viime vuoden lopulla ja silloin kokemus meni enempi plussan puolelle, mutta kaikilta kohdin ei ihan vakuuttanut. Suuri epätasaisuus niin makumaailmassa kuin esillepanossa kummastutti.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 6, 2016 at 15:19

   Ja kyseessä on kuitenkin maineikkaan ravintola Ö:n ”pikkusisko”. Vieläkin kummastuttaa tuo alkupala… Oikeastaan tuo oli ”snacksien” puolelta tilattu, mutta alkupalaksikin kuulemma sopiva. Eipä tarvitse uudestaan tilata. Mutta on tää kuitenkin sen verran edullinen, että mielelläni menen vielä joskus uudestaankin ja tiedän ainakin, mitä en tilaa alkuruoaksi.. :)

 • Reply Tia tiistai, syyskuu 6, 2016 at 20:48

  Uuuh…. Alkuruoka näyttää samalta kun itse kasaama aamupalalautanen hotellin aamiasbuffassa… Vähän vastenmielisen näköinen ravintolasta tilattuna! :D
  Kiitos taas Tallinna-vinkistä, parin viikon päästä on h-hetki ja pitää painaa vinkit mieleen. Muuten, ootko ikinä käynyt kampaajalla tai muussa puleerauksessa Tallinnan päädyssä? Näistäkin olisi hauska lukea ja jos nyt on kokemuksia/suosituksia, niin mielellään otan vastaan!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 6, 2016 at 20:58

   Hehe, osui kyllä kuvailu oikeaan, valitettavasti… :D

   En oo käynyt kampaajalla, mutta Tallinna asunut kaveri suositteli kerran Pikk 40 -kampaampoa, ja nettisivujensa perusteella se vaikuttaa hyvältä! Heillä on myös nettiajanvaraus, ja kuulemma ainakin Reelika-niminen nainen puhuu jonkun verran myös suomea. Jos itse menen joskus Tallinnassa kampaajalle, niin suuntaan ehdottomasti sinne.

   Tosi hyvää Tallinnan matkaa teille! :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, syyskuu 6, 2016 at 21:03

  No oho. Meillä kaikki osui kohdilleen (oli muuten ainoa ravintolakokemus tuolla reissulla jossa näin kävi..)

  Tuo alkuruoka näyttää kyllä epämääräiseltä, myönnetään… :-)

  http://www.andalusianauringossa.com/2016/09/missa-syoda-tallinnassa-tuljak.html

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 6, 2016 at 21:04

   Se vaan jätti pahat vibat koko loppuruokailulle, koska oikeastaan kaikki muuhan oli tosi hyvää! :o

 • Reply Samuel Sorainen tiistai, syyskuu 20, 2016 at 12:59

  Tere!
  Kaks Kokka on yksi lempilounasmestoistani, mutten ole tuota kyseistä alkupalasettiä koskaan ottanut. Listalla kun mm. tartaria ja kananmaksapateeta, joita kumpaakaan ei kokoelmatarjottimelta löydy. Kaks Kokkan tarjoilu on aina ollut mintissä ja mikäli sama taso leviää yleisesti virolaiseen ravintolatoimintaan, kiilaa Tallinna Helsingin ohi usealla rintamalla.
  Suosittelen tsekkaamaan ens kerralla esim. Umamin. Ja onhan noita vaikka kuinka.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 20, 2016 at 15:39

   Lounaalle haluaisin Kaks Kokkaan todella mennä. Ja kyllä, palvelu oli erinomaista – niin on tosin ollut lähes kaikissa testaamissani Tallinnan ”paremmissa” ravintoloissa. Umamissa en ole koskaan käynyt, kiitos vinkistä!

 • Reply Leila torstai, helmikuu 15, 2018 at 20:37

  ”Ravintola Kaks Kokka Tallinnassa oli melkein tosi hyvä, mutta sitten ei kuitenkaan. Sinne melkein haluaisi mennä uudestaan, mutta toisaalta ei sittenkään.”
  Hmmm. Empä lähtis tämmösellä tekstillä arvostelemaan ravintoloita.

 • Leave a Reply