Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kalkkiruukin luontopolku Sipoonkorven kansallispuistossa

maanantai, elokuu 29, 2016

Pähkäiltiin muutama viikonloppu sitten, missä voitaisiin käydä pienellä metsäretkellä lauantaiaamupäivänä. Otettiin suunnaksi Sipoonkorpi, joka on vain lyhyen ajomatkan (20 km) päässä Helsingin keskustasta ja sopivasti vielä Vantaan IKEAn lähellä, minne meillä myös oli asiaa. Oletteko muuten nähneet IKEAn uusimman mainoksen? Mun mielestä se on niin hyvä.

Päätettiin lompsia läpi Sotungin Kalkkiruukin luontopolku, joka on noin viiden kilometrin mittainen, metsässä ja kallioilla kulkeva reitti. Luontoon.fi lupaili näköaloja ja vaativaa reittiä.

Kalkinpolttajan luontopolku

Kalkkiruukin luontopolku lähtee Vantaalta Kalkkiuunintien lopusta. Meillä oli aluksi hiukan vaikeuksia hahmottaa, mistä reitti alkaa.

Kalkkiuunintien päässä on pieni levennys tiessä, joka toimii nyt parkkipaikkana niille muutamalle autolle, jotka siihen kerrallaan mahtuvat. Kun jätät autosi tähän, kävele vielä vähän eteenpäin siitä, missä on ajokieltomerkit, niin pääset luontopolun alkuun.

Älä siis ylitä puomia ja lähde kävelemään pellon vierustaa, sillä se on jo ihan toinen reitti sitten. Älkää kysykö mistä tiedän…

Kalkinpolttajan luontopolkuSipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolku

Kalkkiruukin luontopolku on ihan kiva ja hyvin merkitty lyhyt metsälenkki ja sopii hienosti viikkonlopun starttaamiseen. Reitti ei normaalikuntoiselle aikuiselle ole vaativa, mutta välillä on jyrkkiä nousuja, joissa saa halutessaan sykkeen nousemaan.

Sipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolkuSipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolkuSipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolkuSipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolku

No entäs ne lupaillut maisemat sitten?

Tämä oli parasta, mitä Sipoonkorvella oli niiden suhteen tarjota.

Sipoonkorpi Kalkinpolttajan luontopolku

Maisemien takia tänne ei siis tarvitse lähteä, haha. Mutta muuten reitti oli kiva ja maasto mukavan vaihtelevaa. Ja kyllä täällä hien saa pintaan, kun tarpeeksi vauhdilla vetää.

Jos jollakin on heittää jotain vastaavia paikkoja pääkaupunkiseudulla, vinkit otetaan iloisena vastaan!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, syyskuu 5, 2016 at 18:53

  No, Vikkullantien varressa oleva Kasaberget olisi paikka, jonne menisin, jos olisin pääkaupunkiseudulla.
  Aikoinaan koin hienoja hetkiä Sipoonkorvessa kun laskin tipuja ja esimerkiksi kehrääjät läiskyttivät siipiään yhteen selkäpuolella niin että pamaus kuului ja kurki ui aamuisessa Fiskträsketissä. Tuolla päin Sipoonkorpea en olekaan käynyt.

 • Reply Veera perjantai, syyskuu 9, 2016 at 09:34

  Mulla on ollut Sipoonkorpi listalla jo pari vuotta, mutta koskaan ei saa aikaiseksi lähdettyä sinne. Vähän kyllä ehkä nauratti toi viimeinen maisemakuva… :D Ootko muuten Nuuksiossa käynyt? Se olis seuraavaksi lähin isompi luontokohde ja siellä olis ehkä vähän paremmat maisemat.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 11, 2016 at 15:07

   Muutaman kerran oon ollut Nuuksiossa, mutta täytyisi tutustua alueeseen paremminkin. Ehkä olisi paremmat maisematkin! :)

 • Reply Johanna @ Out of Office perjantai, syyskuu 9, 2016 at 21:58

  Rakastan luontopolkuja! Sipoonkorvessa en ole vielä käynyt, täällä keskellä Espoota Nuuksio on niin paljon helpommin saavutettavissa.

  Kotimaisissa kohteissa usein reitit on kyllä aika huonosti merkattu. Itse asiassa tänä kesänä kolusin kaksikin kohdetta, joiden alkupaikkaa joutui ihan arpomaan, ja tekemään ketunlenkkejä kun lähtöpaikka oli epäselvästi merkattu. Mutta niistä lisää tuonnempana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 11, 2016 at 15:09

   Se on todella ärsyttävää, jos ei edes reitin alkupistettä varmuudella löydä huonojen opasteiden takia.

 • Reply Jenni tiistai, helmikuu 7, 2017 at 00:54

  Kannattaa käydä Kirkkonummen Meikolla, siellä semmonen polku kun kotolampi, n 5km pitkä, oli tosi nätti myös talvisaikaa! Siellä monessa paikassa hienot näkymät ja jopa vähä ”erämaa” fiilistä. Ps. Juuri tässä kirjoitellesaa taisit tykätä mun kuvasta joka nimenomaan sieltä otettu :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, helmikuu 7, 2017 at 19:03

   Haha, hei hyvä vinkki nimittäin Meikolla ei ole tullut pitkään aikaan, oikeastaan moneen vuoteen, käytyä. Täytyykin ottaa heti asiakseen, kun palaan keväämmällä Suomeen! :)

  Leave a Reply