Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväretket Shanghaista TOP 6

tiistai, elokuu 23, 2016

Shanghaissa riittää ihmeteltävää viikkokaupalla, mutta välillä on kiva poistua pahimmasta sykkeestä, ottaa nokka kohti Shanghain lähistöllä sijaitsevia päiväretkikohteita ja mennä tungeksimaan väenpaljouksiin johonkin aivan uuteen kolkkaan. Tässä omat suositukseni!

1. QIBAO

Qibao on itse asiassa Shanghaita, mutta sijaitsee kaupungin laitamilla, loputtomalta tuntuvan metromatkan päässä. Tämä on muinainen kanaalikaupunki, mutta melko pieni ja nopeasti kierretty. Puoli päivää riittää Qibaon retkeen paremmin kuin hyvin.

Qibaon kohokohta on pittoreski silta, jolta voi ihailla perinteistä kiinalaismaisemaa. Varo, ettet saa selfiekepistä silmään.

thumb_IMG_2295_1024Qibao Street Food

Qibaota pidetään myös yhtenä parhaista paikoista syödä street foodia Shanghaissa, kannattaa kokeilla! Tarkempi Qibao-postaus täällä.

2. ZHUJIAJIAO

Jos haluat kokonaisvaltaisemman water town -kokemuksen, lähde bussilla Zhujiajiaoon. Sekin on itse asiassa vielä Shanghaissa, mutta bussimatka sinne kestää linjasta riippuen 1 – 1,5 tuntia. Ei mikään pieni kaupunki tuo meidän Shankkula.

Toisin kuin Qibao, Zhujiajiao on kokonainen kylä, jonka historia ulottuu yli 1700 vuoden päähän. Siellä on kanavia, puutarhoja, temppeleitä ja museoita. Pienistä kojuista saa matkamuistoja ja omituisia ruokia. Tämä on oma suosikkini näistä päiväretkikohteista.

IMG_1849

 Pidä kuitenkin huoli, että lähdet Zhujiajiaoon ajoissa, mieluiten jo vaikkapa 06:30 bussilla Shanghaista. Silloin saat tutustua tähän kauniiseen kohteeseen rauhassa ilman paikan myöhemmin valloittavia kiinalaismassoja. Postaus päiväretkestämme Zhujiajiaoon täällä.

3. HANGZHOU

Lähes 9 miljoonan asukkaan Hangzhou sijaitsee lyhyen, reilun tunnin junamatkan päässä Shanghaista. Hangzhou on todella suosittu turistikohde Kiinassa. Sen suurin vetonaula on Unesco-kohde West Lake -järvi ja sitä ympäröivät puistot sekä historialliset temppelit ja pagodat.

Vuokraa vaikka pyörä ja aja järven ympäri, kuten me teimme!

IMG_1897Pyöräilemässä Hangzhoussa

4. SUZHOU

Omasta mielestäni Suzhou oli tylsin päiväretki Shanghaista, mutta asiaan saattoi vaikuttaa myös sen vaiheen totaalikyllästyminen puutarhoihin ja temppeleihin, joita Kiinassa riittää jokaiselle sormelle ja vielä varpaillekin. Ja monet kuitenkin kehuvat Suzhouta, joten eiköhän se ole paikkansa listalla ansainnut!

IMG_2200 Suzhoulla on mittava historia ja sieltä löytyy (rumpujen pärinää) kiinalaista arkkitehtuuria edustavia temppeleitä ja (lisää pärinää) puutarhoja! Suzhoussa asuu muuten paljon suomalaisia. Suzhou-postaus täällä.

5. CHONGMING ISLAND

Chongming on se off the beaten track -kohde tällä listallani. Minä päädyin sinne erään kielikoulun retken mukana.

Saarella voi esimerkiksi pyöräillen tutustua paikallisiin appelsiinifarmareihin ja erilaisiin merimaisemiin. Itse tykkäsin, mutta en tiedä, olisiko saareen tutustuminen ilman opasta oikein onnistunut. Lisää Chongmiminista täällä.

thumb_IMG_2388_1024thumb_IMG_2437_1024

6. NANJING

Meidän piti mennä Nanjingiin, mutta juuri sinä aamuna kaikki junat olivat täynnä, emmekä saaneet lippuja. Niin paljon kehuja kaupungista kuitenkin kuulin, että olen varma, että se on hyvä päiväretkikohde Shanghaista. Oikeastaan ihan pakollinen, jos Shanghaissa viettää yhtään pidempään aikaa. Muutaman tunnin junamatka ja hups vain, olet jälleen yhdessä Kiinan miljoonakaupungeista. Itsellä tuli missattua, mutta kuulisin mielelläni, jos jollain on paikasta kokemuksia.

Tässä siis minun suositukseni päiväretkiksi Kiinan cooleimmasta kaupungista eli Shanghaista. Minne lähtisit?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Teppo/Tämä matka torstai, syyskuu 1, 2016 at 08:28

  Tunnissa miljoonakaupungista toiseen.. Huh huh, mutta se matkahan on myös ’ympäristöoppia’.

 • Reply Jenna / With huge passion for life torstai, syyskuu 1, 2016 at 10:18

  Suzhou on käyty, mutta nuo 5 muuta ei :D Laitettu muistiin seuraavaa Shanghain keikkaa varten tämä lista.

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, syyskuu 1, 2016 at 14:53

  Tosi kiva postaus! Tuo Qibao on itselle vähän niin kuin Shanghai, on tullut niin monta kertaa elokuvissa vastaan :-D Shanghai on aika korkealla listalla minne pitäisi mennä ja pian :-)

 • Reply Emma torstai, syyskuu 1, 2016 at 14:56

  Oon kans käynyt nää kaikki Shanghaista käsin ja jokaista voin kyllä suositella! Suzhoussa ja Hangzhoussa viettäisin pidempäänkin kuin yhden päivän, vaikka ne tosiaan päiväretkinäkin on tehtävissä. HIRVEE KIINA-IKÄVÄ!!!!

 • Reply Pirkko / Schildt torstai, syyskuu 1, 2016 at 18:17

  Aika hienon näköisiä nuo linnut – lienevätkö ankkoja? Kertaluokkaa houkuttelevampia kuin vastaavat teollisemmassa kojussa Shenzenin aseman tienoolla, josta moiset ovat myös jääneet mieleeni.
  Shanghaissa ei ole tullut käytyä, eikä se kovin korkealla listoillamme olekaan, mutta eihän sitä aina tiedä mihin sitä lopulta syystä tai toisesta päätyy.

 • Reply salaine torstai, syyskuu 1, 2016 at 19:37

  Hangzhou näytti parhaalta. Katuruokaa voisin mennä tuonne Qibajoon syömään mutta jos tosissaan menisin tuonne, kävisin nuo kaikki paikat.

 • Reply Noora lauantai, syyskuu 3, 2016 at 10:11

  Ihanan näköistä!! Kiina on kyllä semmonen paikka missä pakko päästä käymään ihan vain erilaisuuden takia!:)

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, syyskuu 3, 2016 at 17:51

  Hangzhou olisi näistä mun ykkösvalinta kuvien perusteella. Kiinassa en ole käynyt, mutta nimenomaan Shanghai ja Etelä-Kiinassa Keltainen vuori kiinnostaisi.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja lauantai, syyskuu 3, 2016 at 22:57

  Mun on tunnustettava, että jokainen kiinalaisen kanssa vaihdettu duunimeili vie minut aina yhden askeleen kauemmas matkasta Kiinaan. Hermo menee sillä sekunnilla, kun näen kiinalaisen kirjoitusmerkin otsikkokentässä, sillä uutinen ei ole koskaan hyvä. Ehkä joskus menen kokeilemaan miten mun hermojen kävisi lomalla Kiinassa.

 • Leave a Reply