Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vihainen albaanimummo, meedion herätys ja master of noodle

sunnuntai, elokuu 21, 2016

Sain Samppanjaa muovimukista -blogista postaushaasteen, joka on kiertänyt nyt matkablogeissa. Tarkoitus on kertoa yksittäisiä outoja sattumuksia, joita maailmalla on kohdannut. No Kiinahan on näiden sattumusten kultakaivos, mutta on sitä muuallakin kohellettu. Tässä kolme ensimmäisenä mieleen juolahtanutta.

1. Mummon jahdattavana maissipellossa

Oltiin Albaniassa autolla reissussa teini-ikäisinä, kun iskä kysyi huoltoaseman kohdalla, täytyykö mun ja siskon käydä vessassa. Ei tarvii.

No mitä tapahtui 5 minuutin päästä? Iskä, meil on kauhee pissahätä. Iskä siihen, että pysähdytään sitten seuraavalla huoltsikalla. Ja mikä klassikko onkaan, että ensin niitä huoltoasemia on ollut kahden kilsan välein, mutta sen kerran kun ihminen niitä oikeasti hädässään tarvitsisi, ei missään.

Puolen tunnin jälkeen oli pakkoa pysähtyä tien viereen ja minä ja sisko juostiin maissipeltoon autoilijoiden katseilta piiloon. Siellä sitten housut kintuissa kyykisteltiin, kun yhtäkkiä kuului rääkäisy korvan juuresta ja sivusilmällä näin raivokkaan albaanimummon lähestyvän meitä kävelykeppi heiluen siihen malliin, että nyt saavat tytöt selkäänsä. Rouva maissipellonomistaja, oletan.

Siinä maissintähkät heiluivat, kun me yritimme samaan aikaan juosta pakoon perässä tulevaa mummoa, kiskoa housuja ylös ja nauraa kippurassa. Päästiin autoon ja huudettiin isälle että nyt sitä kaasua! Eikä siinä paljon tarvinnut selitellä, kun muumien noidan näköisen mummon pää jo kurkisti pellosta raivo silmissä leiskuen ja keppi kaaressa heiluen.

Kaasutettiin pakoon ja lähetettiin mummolle telepaattisia anteeksipyyntöjä.

2. Meedio herätti lentokoneeseen

Olin yksin reissussa Itä-Euroopassa, ja illat Kroatian Splitissä olivat sitten venyneet aamun tunneille asti hostelliporukan kanssa… Jotenkin selvisin lentokentälle, mutta nukahdin kauas silloisen Blue1:n lähtöportista. Nukahdin siis ihan kunnolla. Sitten yhtäkkiä joku nainen ravistelee minua hereille, että lentosi lähtee, pidä kiirettä.

Juoksin portille ja viimeisenä sisään koneeseen. Sydän hakkasi helpotuksesta, koska 18-vuotiaalla Merillä ei olis tosiaankaan ollut varaa ostaa uutta lentoa kotiin, vaan todennäköisempi vaihtoehto olisi olisi ollut kävellen läpi Euroopan ja Cast Away -miehen näköisenä himaan. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

wing view

Tänäkään päivänä en tiedä, mikä tämä nainen oli miehiään, kun tiesi minun olevan menossa juuri sille lennolle. Hän ei ollut edes suomalainen, ja minä tosiaan nukuin kaukana lähtöportista. Miten hän osasi tulla minut herättämään? Meedio?

Tai sitten se todennäköisempi vaihtoehto: arvasi sammahtaneen pottunenän suomalaiseksi ja huomasi Helsingin lennon lähtevän juuri.

3. Master of noodle

Muistatteko legendaarisen master of noodlen Shanghaissa?

Olimme Shanghaissa ekaa viikkoa Mathiaksen kanssa, ja mentyämme hot pot -raflaan aivan pihalla kaikesta. No ei se kyllä henkilökunnallakaan ihan kybällä mennyt. Tilasimme nuudeleita, ja meille kerrottiin, että ”master of noodle come make you noodle okay okay?”.  Valmistamisella tarkoitettiin siis nuudelitaikinan venyttämistä pitkiksi nuudeleiksi showmaisin ottein.

Näimme nuudelimaisterin pyörittelevän nuudeleita muille pöydille ja näytti hienolta, kun hän hallitsi monen metrin pituisia nuudelisuikaleita heitellen ja pyöritellen niitä ilmassa. Kun tuli meidän vuoromme, mestari hävisi yhtäkkiä jonnekin. Meille tultiin kertomaan, että ”master of noodle sick”. Okei, mutta kun arvovaltainen master of noodle näkyi edelleen olevan keittiössä. Taisi mennä pupu pöksyyn, kun piti laowaille (eli ulkomaaisille) esitellä taitojaan.

thumb_IMG_0172_1024

Pian eteemme ilmestyi juuri silleen aasialaisesti hihittelevä tarjoilijapoika, joka lupasi tehdä nuudelit meille. ”Först taim”. Liuta muita tarjoilijoita hihitteli taustalla tehden tilanteesta entistä koomisemman.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, eikä ollut tämä master of noodlesin sijainenkaan. Nuudelit luiskahtelivat ravintolan lattialle, mutta mitä pienistä! Viiden sekunnin sääntö pätee selkeästi myös Kiinassa, ja lattialla lilluskelleet nuudelit päätyivät hot potin kautta meidän lautasellemme. Ja vaikka Kiinassa joku on puhdasta, on se silti helvetin likaista. Kuten tuo ravintolan lattia. Hyvää ruokahalua!

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply ainoemilia sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 23:13

  Tää oli hauska postaus! :)

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi maanantai, elokuu 22, 2016 at 00:41

  :—–D !!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, elokuu 22, 2016 at 09:40

  Hahaa, hauskoja juttuja! Erityisesti toi mummo, voin kuvitella miten se juoksee siellä maissipellossa teitä kohti :D

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, elokuu 22, 2016 at 10:58

  Master of Noodle oli mun suosikki, tykkäsin kyllä albaanimummostakin! :D Mahtoiko tää olla sama haaste, jonkä mäkin heitin sulle joskus heinäkuun lopulla? :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 22, 2016 at 13:55

   No joo, oli varmasti! Oon unohtanut sen silloin ja eilen koin herätyksen kun sain haasteen uudestaan. :)

 • Reply katareissaa maanantai, elokuu 22, 2016 at 11:48

  Haha näitä sattumuksia on aina yhtä hauska lukea :’DD Pelkästään Kiinasta näitä sais varmaan kokonaisen postaussarjan! Muistutti tää postaus, että meikäkin on muuten haastettu, saa nähdä koska saan aikaiseksi…:D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 22, 2016 at 13:55

   Joo mullakin nää haasteet jää aina roikkumaan ja sitten jostain tulee kipinä ja kirjoitan koko postauksen viidessä minuutissa. :D

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, elokuu 22, 2016 at 23:22

  Minä luin aluksi, että ”albiinomummo”. Albiinomummo olisi ollut ehkä vieläkin pelottavampi, etenkin yöllä kuutamossa! Minä vakaasti uskon viiden sekunnin sääntöön ja siihen, että älä kysele, mitä on lautasellasi, vaan syö pois vain. Meedio jäi kyllä vähän hämäräksi, vaikka on niin, että lentoaseman turruttavassa tylsyydessä voi kuluttaa aikaansa arvailemalla, mistä kukin on tulossa ja minne menossa, joten ehkäpä hän arvasi sitten oikein. Ehkäpä hän kuuli sinun jossain vaiheessa puhuvan suomea ja on ollut Suomessa jossain vaiheessa. Näihin ihmisiin törmää ihmeellisissä paikoissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 23, 2016 at 09:54

   Mutta kun olin yksin matkassa, eikä silloin edes ollut nettiyhteydellisiä kännyköitä tai mitään… Tutkimatttomat ovat herran tiet, mutta hyvä, että ehdin lennolle. :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, elokuu 23, 2016 at 22:47

  Mestarinuudelia ei näkynyt, mutta hauskat oli tarinat! Itsekin sain tämän haasteen ja hieman keskittymistä haittasi, kun yritin samalla muistella mistä voisi kirjoittaa. No ainakin yksi tarina tuli lukiessa mieleen :-)

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 08:07

  Yäk. Jos ruoka on käynyt lattialla, niin en kyllä sitä haluaisi tietää. Joskin voin hyvin kuvitella, että ruokani on poimittu lattialta lautaselleni useamminkin. On sitä sen verran tullut ravintoloissa syötyä :D

 • Reply Emma keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 12:17

  Ihania tarinoita! Tosta viimeisestä etenkin tulee niin lämmin tunne sydänalaan ja ikävä Kiinaan :D

 • Reply Laura / Laura's Itinerary keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 13:01

  :D :D :D tää oli hyvä! :D

 • Reply Noora Kurkela torstai, elokuu 25, 2016 at 11:06

  IHana!!!! :D:D Hauska postaus!

 • Reply Tiia(ntai) perjantai, elokuu 26, 2016 at 00:22

  Ihanat kertomukset :D Master of noodle olisi hieno esim. tutkintotodistuksessa!

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams perjantai, elokuu 26, 2016 at 02:23

  Haha, voi apua :D Albaanimummon voin nähdä sieluni silmin, ja kyllä tuo nuudelimestarikin hauska tarina oli. Mua on viihdyttänyt sauna master Latviassa, ja olihan sekin kokemus :D

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, elokuu 26, 2016 at 07:19

  Hee, hauska postaus! Maailmalla kyllä sattuu ja tapahtuu – välillä hauskoja juttuja ja välillä sitten vähemmän hauskoja. Mä niin näen mielessäni ton Muumien noidan maissipellossa. 8D

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, elokuu 26, 2016 at 17:57

  Haha, hauskoja juttuja! Tosi mystinen tuo lentokenttä herättäjä. Ehkä se oli enkeli :)

 • Reply Maria perjantai, elokuu 26, 2016 at 21:03

  Nää oli hillittömiä x) Voin vaan kuvitella mummon kepin kanssa tulevan teidän perässä! Ja aika paha tuo nuudeleiden marinointi ensin lattialla… en tiedä olisinko syönyt vai en, mutta toisaalta, varmasti mun ruokaan on aivastettu ja luoja ties mitä niin etten tiedä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 28, 2016 at 21:27

   Parempi ettei tiedetä kaikkea, mitä siellä ravintoloiden keittiöissä tapahtuu, etenkään ulkomailla… Varsinkaan Kiinassa! :D

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, elokuu 27, 2016 at 05:35

  Hahaa nää on kyllä hauskoja! Itse osallistuin myös tähän haasteeseen ja oli kyllä hauska miettiä, mitä kaikkea sitä on reissuilla sattunut. Jos Kiina on outojen sattumusten kultakaivos, niin on kyllä muuten Intiakin :)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, elokuu 27, 2016 at 22:32

  Aivan mahtavia juttuja! :D Ja minä kyllä niin mielelläni uskon siihen meedioon enkä siihen, että ihan vierasmaalainen tuntematon tyyppi olisi oivaltanut, että kappas siinä suomalainen nukkuu lentonsa ohi! :D

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi sunnuntai, elokuu 28, 2016 at 08:01

  Hauskoja juttuja :D

  Mulla hieman samanlainen ruokakokemus Jakartasta, jossa pöydässä olevalla grillillä sai kypsentä itse ruuat. Tarjoilija pudotti lihalautasen lattialle, keräsi ne tyynesti takasin ja toi meille grillattavaksi. Kypsennettiin ne todellakin läpikypsiksi …

 • Reply miraorvokki maanantai, elokuu 29, 2016 at 09:56

  Lennähti aamukahvit naamalle kun aloin nauramaan tuolle maissipeltomummolle :DD Muumien noita! Apua. En kestä!! Kolme ihan järjettömän hauskaa muistoa – naurahdin myös pottunenälle.. Uskon kuitenkin että hän oli vain meedio :)

 • Leave a Reply