Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kadriorgin puisto on ehdoton kesä-Tallinnassa

lauantai, elokuu 20, 2016

Kadriorgin puisto on Viron oma mini-Versailles. Kauniita puutarhoja ja palatseja.

(Olisin halunnut nimetä tämän postauksen ”Puutarhoja ja puistokemistejä” tai ”Palatseja ja pultsareita” mutta yhtäkään pultsaria ei nähty, kiitos vaan suunnitelmieni pilaamisesta!)

Mutta Kadriorg on siis todella mini, eikä niitä palatsejakaan ole kuin yksi, joka sekin on… No, melko pieni palatsiksi. Siinä missä Versaillesissa voisi käyttää kaksi kokonaista päivää, selviää Kadriorgista helposti kahdessa tunnissa.

Mutta eipäs vähätellä!

Kadriorgin puisto TallinnassaKadriorgin puisto TallinnassaKadriorgin puisto Tallinnassa

Kadriorg on nimittäin oikein ihana paikka kauniina kesäpäivänä. Tänne kannattaa tulla spottailemaan virolaista elämänmenoa tai vaikka hikoilemaan Tallinna yön aiheuttamia tuskanhien pisaroita pois piknikin avulla.

Täällä ei turistimassoja näkynyt edes yhtenä kesän vilkkaimmista viikonlopuista. Syytä kyllä olisi!

Kadriorgin puisto Tallinnassa

Kadriorgin puistoon pääsee kävellenkin, mutta matkaa on sen verran, että taksi on vanhasta kaupungista operoiville kätevämpi vaihtoehto.

Puistoalue ei ole suuri, joten muutama tunti on tutustumiseen enemmän kuin tarpeeksi, jos on kaltaiseni rehupuntti, eikä ole kiinnostunut palatsin taidenäyttelystä.

Palatsin alue on luonnollisesti koko puiston kohokohta. Pietari Suuri on rakennuttanut vuonna 1718 valmistuneen palatsin kesäasunnokseen.

Kadriorgin puisto TallinnassaKadriorgin puisto TallinnassaKadriorgin puisto TallinnaKadriorgin puisto Tallinnassa

Kadriorgin palatsi Kadriorgin puisto Tallinnassa

Ja kun puisto on koluttu, pääsee palatsilta lähtevää hiekkatietä seuraamalla suoraan Piritan rannalle. Ei huono, ei ollenkaan!

Piritan ranta

Minä tykkäsin!

Reissuja voi seurata myös Instassa, ja blogin päivityksistä pysyt parhaiten kärryillä Facebook-sivuilta.

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Inna Vaara sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 09:38

  Totta, Kardiorg viehättää mummoikäistäkin!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 10:50

  Mun ja siskon viime kesän reissulla Tallinnaan tämä oli se viikonlopun ainoa must-see kohde ja yllätyttiin positiivisesti! Keli oli loistava, mutta saatiin olla tuolla melkein keskenämme. Ainoa mikä alkoi harmittamaan, oli ettei tajuttu ottaa uikkareita mukaan. Rantakin löydettiin ihan vahingossa. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 11:04

   Mäkin yllätyin tosi positiivisesti. Vaikka paikka oli pieni niin tosi kaunis ja rauhallinen. Muakin jäi ihmetyttämään, että missä kaikki turistit on! Tai virolaiset. Suomessa kaikki puistot täyttyy kyllä aika nopeaan kesäpäivinä. Ja myös se, että miksi kukaan ei ollut piknikillä aurinkoisena lauantaipäivänä? :D

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 11:36

  On muuten kivan näköinen paikka! Täällä täytyy sitten käydä, kun joskus viettää Tallinnassa viikonlopun. :) Ja tuntuu, että ravintoloista täytyy tsekkaa F-hoone, kun siitä niin moni kirjoittelee!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 12:16

   Joo F-Hoone on ihan kiva ja HALPA! Niillä hinnoilla voi pienet virheetkin antaa anteeksi. ;) Ja tänne puistoon ehdottomasti!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 12:02

  Mun piti käydä tuolla juhannuksena kun seikkailun pari päivää Tallinnassa. Mutta se ei sitten mahtunutkaan aikatauluun… No ens kerralla tiedän, että vaikka sitten aloittaa tuolla käynnistä niin varmasti ehtii! Upean näköinen paikka :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 12:17

   Oli tosi rauhallinen ja kaunis puisto. :) Oikein harmittaa, etten itsekään oo aikaisemmin käynyt. Tietty vähän eri suunnassa kuin moni muu näkemisen arvoinen paikka Tallinnassa, eli siinä mielessä ymmärrettävästi putoaa monen päiväohjelmasta pois.

 • Reply Anna / 270 degrees sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 17:35

  Vau, kaunista! Täytyy myöntää, että rakas naapurimaamme on mulle todellisuudessa harmillisen vieras paikka. Pärnua ja pikaisia Tallinnan risteilyjä lukuunottamatta maa ei ole tullut kovin tutuksi (edes oikeasti se Tallinna), mutta tämäkin postaus taas osoitti, että olisi ehkä syytä tehdä korjausliike asian suhteen…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 17:37

   No kyllä! Mutta kyllä mullakin olis korjattavaa, nimittäin Tallinnaa pidemmälle en oo vielä päässyt. :D Siellä oon toki nähnyt keskivertoa enemmän, mutta koko muu Viro on vielä kokematta. :)

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 17:38

    Ja siis, en oikeastaan tiedä, kiinnostaisiko se minua edes niin paljon. :o Tai siis kiinnostaa joo, mutta siinä määrin, että menisin sinne ennemmin kuin vaikka Keski-Eurooppaan? Ei…

 • Reply Mischi sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 18:30

  Oliko Kadriorgin menevä ratikka 1 vai 2? En muista nyt, vaikka pari vuotta sitten menin reitin päästä päähän. Kopli oli kai toinen pää. Visiteeraa ihmeessä Pärnu! Se on köyhän naisen etelänreissu kesällä.
  Ihan oikeasti – tunnelma on sama. Ranta on tosi matala putkälle, mutta just lapsille hyvä. Aikuinen jaksaa kahlata vähän pidemmälle.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 18:42

   En osaa sanoa ratikoista, kun me mentiin vaan ronskisti taksilla, kun sekin on niin halpaa. Olisi se kyllä hyvä päästä sinne Pärnuunkin. Ja kun sinne on vielä niin helppo ja halpa mennä! Ehkä ensi keväänä löytyisi sille aikaa, kun toivon mukaan saisi otettua enemmän lomaa kuin tänä kesänä.

 • Reply Nimetön sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 22:09

  Puiston toisessa päässä on upea japanilainen puutarha, joka ehdottomasti kannattaa kokea.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 23:18

   Apua, missattiinkohan me se nyt sitten kokonaan?!

   • Reply Nimetön perjantai, syyskuu 16, 2016 at 15:37

    Japanilainen puutarha on koko alueen takanurkassa, rannan puolella, käymisen arvoinen paikka. Toinen vielä vähemmän tunnettu/käyty puutarhakohde on Tallinnan kasvitieteellinen puutarha joka on Tv-tornin vieressä.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, elokuu 23, 2016 at 09:37

  Olen Kadriorgissa käynyt syömässä (Salt!) mutta miten, m i t e n tämän olemassaolo on mennyt minulta täysin ohi? Ehdottomasti seuraavan reissun to do -listalle! Kiitos vinkistä!

 • Reply Susanna tiistai, elokuu 23, 2016 at 23:05

  No on kyllä hieno! en tiennyt tästä, mutta tämä on ehdottomasti hyvä nähtävyys

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 05:36

  Voi onpa nätin näköistä! Palatseja ja pultsareita olis ollut hauska otsikko :D :D Tykästän puutarhoja <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, elokuu 24, 2016 at 22:24

   Haha niinpä, mutta Kadriorg päätti toisin eikä pultsareita näkynyt. Mikä puisto se sellainen on?

 • Reply Hanneli /duunireissaaja torstai, elokuu 25, 2016 at 21:26

  Mä olen vuosia sitten kerran käynyt tuolla. Duunireissulla, ihme kylläkin. Silloinkin oli kaunista ja rauhallista. Jostain syystä en ole toistamiseen saanut sinne mentyä. Syytä kyllä olisi.

 • Reply Pirkko / Schildt torstai, elokuu 25, 2016 at 21:31

  Tässähän näyttäisi olevan jotenkin samanlaisia elementtejä kuin Wienin Belvederessä, aina tuota Sinusta tuossa vesialtaan reunalla otettua kuvaa myöten! Ja eipä uskoisi, että nuori suomalainen nainen kaipaisi jossain pultsareita :-) :-) :-)

 • Reply salaine perjantai, elokuu 26, 2016 at 17:51

  Kaunis puisto. Vinkkinä. Viru keskuksen alakerrasta lähtee busseja, joilla myös pääsee Kadriogiin numeroa en muista, mutta kertovat sen siellä alhaalla kyllä. Monitoreja on eri pysäkeillä, joista näkee mistä mikäkin bussi lähtee. Olisiko yksi ollut laituri 5 ja bussi 43 a. Me menimme sillä autolla ohi paikan, kun matkasimme Teletornille. Jos olisi ollut aikaa olisimme käyneet puistossakin. Näyttää olevan vierailun arvoinen paikka.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 28, 2016 at 21:25

   Kiitos hyvästä vinkistä! Me olimme Hilton-hotellissa vähän kauempana keskustasta jo valmiiksi Kadriorgin suunnilla, mutta keskustasta lähtiessä bussi olisi kätevä.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, elokuu 27, 2016 at 08:34

  No hitsi! En ole koskaan tiennyt tästä paikasta. Täytyy heti laittaa listalle! On sen verran upea. Valitettavasti en ole päässyt Viroon muutamaan vuoteen nyt kun en enää asu Suomessa, mutta joskus taas sitten.

 • Reply Liza in London sunnuntai, elokuu 28, 2016 at 14:33

  Kadriorg on kyllä ihana! Lähellä on myös Tallinnan kuuluisa Lauluväljak, joka on tärkeä osa virolaista historiaa. Piritasta taas pitäisi lapsuusmuistojeni mukaan löytyä kivan hiekkarannan lisäksi myös mielenkiintoinen linna, mutten onnistunut löytämään sitä kartalta – näittekö te tuolla käydessänne mitään linnoitusta?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 28, 2016 at 21:30

   Ei kyllä nähty, mutta toisaalta ei käyty tuossa rannalla kuin vilkaisemassa. :) Lauluväljakhan on Laululava, eikö niin? Pari konserttia olen siellä käynyt katsomassa!

  Leave a Reply