Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallink Superstarin Comfort Classissa kanssamatkustajia paossa

sunnuntai, elokuu 14, 2016

Kesälomakausi kuumimmillaan ja kaikki laivat Tallinnaan ihan täynnä. Ahdisti ajatus taistella kyynärpäät verillä istumapaikoista ja katsella pienen siirtolohkareen kokoisia turvamiehiä raahaamassa suomalaisia ja virolaisia pötsisankareita orkesteria kiusaamasta ja kuperkeikkoja pyöräyttelemästä tanssilattialta (tämäkin on nähty).

Uskokaa, että olin siis iloinen, kun Tallinkilta tarjottiin meille edestakaista laivamatkaa Helsingistä Tallinnaan Tallink Superstarin Comfort Classin rauhassa.

Comfort Class -matkustusluokassa pääsee 20 euron lisämaksulla omaan 8. kannella sijaitsevaan loungemaiseen tilaan, josta löytyy istumapaikka jokaiselle korotuksen ostaneelle. Löytyy pöydät ja tuolit, pistokkeet ja televisioita.

Tallinks Superstar Comfort Class

20 euron hintaan sisältyy myös pientä purtavaa lyhyelle laivamatkalle. Käytännössä tämä tarkoitti vihanneksia, dippiä, jotain pikkusuolaisia ja paria makeaa herkkua, muun muassa marenkia ja marmeladia. Juomat (kahvi, tee, limut) kuuluvat myös hintaan.

Tallinks Superstar Comfort ClassTallinks Superstar Comfort Class

Sitten vain päivän lehti kouraan (tässä tapauksessa muut olivat kyllä ehtineet jo viedä ne ja minä jouduin tyytymään aikani kuluksi edellispäivän uutisiin), teekuppi valmiiksi ja kahden tunnin laivamatka alkakoon. Pieni pyrähdys tax freessa ja äkkiä matkustajatulvia pakoon omaan rauhaan.

Menomatkalla wifi toimi vähän heikolla menestyksellä mikä oli ilmiselvästi ärsyttävää, vaikka yhteyden satunnaisesta epävakaudesta oli Tallinkin sivuilla etukäteen kerrottukin (pisteet rehellisyydestä!). Paluumatkalla wifi toimi paljon jouhevammin.

Tallinks Superstar Comfort Class

Jos on valmis heittämään muutaman kympin laivalippuunsa lisää saadakseen rauhallisemman laivakokemuksen tai haluaa esimerkiksi käyttää ajan työskentelyyn, voin hyvillä mielin suositella Tallink Superstarin Comfort Classia.

Mikäli aikeissa on vetää laivan aamiaisbuffa, on Comfort Class turha, sillä näin lyhyellä ylityksessä aikaa siellä oleskeluun jää todella vähän, ja ne naposteltavatkin jäävät turhaksi.

Jos taas haluaa nauttia aamupalansa kotona tai Tallinnassa, Comfort Class kannattaa. Meillä kombo aamiainen kotona + Tallink Superstar Comfort Class + lounas Tallinnassa toimi erinomaisesti. Lisäplussana 10.30 lähtö oli yhden yön reissulle ihanteellinen, kun sai rauhassa heräillä kotona, eikä tarvinnut olla satamassa kukonlaulun aikaan.

Laivamatkan tarjosi Tallink

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, elokuu 15, 2016 at 07:24

  Olen joskus ollut tuollaisessa – joskaan en muista laivayhtiötä. Teki kyllä matkasta huomattavasti miellyttävämmän!

 • Reply IKILOMALLA maanantai, elokuu 15, 2016 at 09:49

  En ole ikinä ajatellutkaan, että laivamatkalla on mahdollisuus tälläiseen upgredaukseen! Hauska vinkki!
  Eikä ole hinnalla pilattu! Voisin hyvin ostaa paikan tuolta silloin jos olisi tarvetta rauhallisemmalle matkanteolle tai pitäisi keskittyä vaikka työntekoon. Kiitos hyvästä vinkistä!

  Titta

 • Reply Sandra maanantai, elokuu 15, 2016 at 12:21

  Mä otin viime kerralla jonkin hieman tavallista ”paremman” aamiaisen, johon kuului lasillinen skumppaa. Taisi maksaa 16.50 etukäteen ostettuna. Tarjottavien puolesta eroa tavalliseen aamiaisbuffettiin ei ollut, mutta parasta oli pöytään tarjoiltu kahvi sekä se pieni oma rauha.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, elokuu 15, 2016 at 15:12

  Toi ois kyllä houkutteleva :) Vähän rauhallisempi paikka laivassa kuulostaa kivalta, eikä hintakaan nyt mikään kovin paha ole. Tallinnan joulumarkkinat houkuttelee kovin, joten pitää laittaa tämä korvan taakse.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja maanantai, elokuu 15, 2016 at 16:03

  Olen Tallinnan reissuni tehnyt lentäen välttääkseni remulautat, kun on ollut todella edullisia lentoja saatavilla. Kerran olemme tulleet takaisin Helsinkiin juuri tällä Superstarilla, mutta ’tavallisessa’ luokassa. Parinkympin hintalisä upgreidauksesta ei ole lainkaan paha ja edellisen reissun kokemusten perusteella se on huomattavasti parempi vaihtoehto – oli nimittäin aamuvuorolla jo niin tuhdissa kunnossa olevaa porukkaa, että voi huh, huh!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 16, 2016 at 15:26

   Hehe, niinhän noilla laivoilla tuppaa olemaan. :D Lentäen kyllä varmaan melko harva Tallinnaan matkustaa. No tietty sitten muualta kuin Suomesta tulevat. Mulla siihen menisi tästä Helsingin keskustasta varmaan enemmän aikaa kuin laivamatkaan. :D Mutta nyt tiedät, mistä ainakin löydät rauhaa, jos laivalla seuraavan reissun teet.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, elokuu 15, 2016 at 19:37

  Eckeröllä on myös loungevaihtoehto, joka tuli talvella testattua! Ihan jees ja olihan se mukavaa päästä jonnekkin rauhalliseen tilaan pakoon sitä väkimäärää. Sitä helposti tottuu Tallinnan laivalla siihen että mökä ja rettelöinti kuuluu ihan kaikkiin laivamatkoihin. Onneksi näin ei kuitenkaan ole :D Tallink pitäis myös päästä testaamaan. Toivottavasti päästään Tallinnaan taas pian!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 16, 2016 at 15:27

   Mä en ookaan ollut Eckerön loungessa.. Eikun hmm oonpas, joskus pari vuotta sitten PINGissä! Nyt kun muistelen, niin tarjoilut olivat itse asiassa melko samanlaisia.

   Tallinnassa ei voi käydä liikaa. :)

 • Reply Ansku BCN maanantai, elokuu 15, 2016 at 20:27

  Olisin todellakin valmis laittamaan parikymppiä ekstraa päästäkseni omaan rauhaan eli kiitos vinkistä!

 • Reply miraorvokki tiistai, elokuu 16, 2016 at 13:23

  Pitäisi päästä testaamaan myös tämä Tallinkin Lounge! Vai mikä Comfort Class nyt onkaan, menee näissä ihan sekiasin. :D Katsotaan jos seuraavalla reissulla tulee valittua Tallink. Kiitos tästä postauksesta, sai vähän uutta näkökulmaa taas Tallinnanlaivoihin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 16, 2016 at 15:28

   Mäkin oon yleensä mennyt Eckeröllä, joten oli kiva päästä Tallinkilla matkaan. On ne laivat jotenkin vähän freesimpiä kuin se Finlandia.

 • Reply Laura / Laura's Iitinerary tiistai, elokuu 16, 2016 at 21:10

  Hyvä vinkki, ja ihan hyvin voisi tuon verran laittaa ylimääräistä lipun hintaan! Onko tuo ainoa ”upgrade” vai onko vielä joku uberimpi loungekin?

 • Reply Emma keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 10:41

  Tää on niin mun juttu jos ja kun seuraavaa Tallinnan reissua pukkaa! Viimeisin laivamatka sinne oli ihan järkyttävää ryysistä, huh…

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 16:22

  Minä olen usein pakeillut möykkäväkeä laivan kannelle, joskin sielläkin on runsaasti porukkaa, ainakin jos sää on hyvä. Pistorasia on arvokas laivalla, mutta ihan vain siitä, että saa elektroniikkansa ladatuksi tappiin ei viitsi kahta kymppiä maksaa. Introverttina melkein voisin ottaa hytin matkalle, voisi murjottaa omissa oloissaan. Muutenkin tykkään löytää itseni makuuasennosta vähän joka paikassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 18, 2016 at 18:04

   Hytti on kyllä loikoiluun paras (ainoa) valinta, monesti olen sitäkin käyttänyt tällä välillä. :)

 • Reply Reason for Season keskiviikko, elokuu 17, 2016 at 18:47

  Joo onhan noi laivat vähän ahdistavia, etenkin silloin, kun lähtee aamulla superväsyneenä ja haluaa vain olla rauhassa. Lämpimänä kesäpäivänä voi tietty olla mukava hengata kannella, mutta muuten ei. Joten joo, jos ei ole budjettimatkalla, niin tuo on kyllä ihan jees vaihtoehto :).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 18, 2016 at 18:07

   Joo kansi on ehdottomasti myös hyvä vaihtoehto, joskin kuitenkin ehkä erilaisiin tarkoituksiin kuin tämä. :)

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, elokuu 18, 2016 at 19:17

  En pidä 20€ lisämaksua lainkaan pahana, jos yksin/kaksin matkustaa. Onkohan lisämaksu sama lapsillekin? Itse aina mietin kaikki maksut x 5, kun on kolme lasta….

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, elokuu 19, 2016 at 07:33

  Enpä tiennyt että tällainenkin mahdollisuus on olemassa, hyvä tietää! Se parin tunnin matka vapaata pöytää kahvilassa, tai tuolia aulassa etsien voi olla aika turhauttava. Varsinkin jos on vielä reissussa yksin. Nykyään tulee vaan vähän turhan harvoin seilailtua laivoilla kun ollaan toisella puolella palloa.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi perjantai, elokuu 19, 2016 at 14:16

  Ihan ehdottomasti sitä mieltä, että upgreidaus kannattaa – kerran kun on sanaut siinä rahassa matkustaa, ei entiseen ole enää paluuta :-) Tuo wifin tökkiminen käy nykyään kyllä hermoille ihan asiattoman paljon….

 • Reply Pirkko / Schildt perjantai, elokuu 19, 2016 at 21:26

  Joskus jo vuosia sitten valitsimme tämän vaihtoehdon, kun kanssamatkustajia oli ”liikaa” ja/tai he olivat turhan äänekkäitä. Onkohan matkailussa enenevässä määrin vallalla trendi, että mitä enemmän siitä tulee kaikkien saavutettavissa olevaa hupia, niin sitä enemmän ihmiset ostavat rahalla itselleen sen aikaisemmin vähän automaattisesti matkailuun liittyneen ylellisen kokemuksen. Laivamatkojen lisäksi kait yhä useampi upgraidaa itsensä pisteillä tai rahalla lennoillakin.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, elokuu 19, 2016 at 23:02

  Jonnan tavoin minäkin kerron hinnat aina viidellä eli nämä vaihtoehdot jäävät useimmiten käyttämättä. Lisäksi näiden tilojen idea usein on juuri siinä, että innokkaat lapset pysyvät niiden ulkopuolella. Mutta jos joskus lähtisin aikuisporukalla Tallinnaan, niin voisihan sitä kokeilla. Mekin olemme joskus paenneet tungosta kannelle ja ottaneet sinne omat piknik-eväät mukaan – siitä ylityksestä on hyviä muistoja.

  Pakko kuitenkin sanoa, että tarjottavat näyttävät harvinaisen ankeilta. Varmasti ne maistuvat paremmin kuin ei mikään, mutta olisi niihin voinut panostaa hieman enemmänkin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, elokuu 20, 2016 at 22:49

   Kesällä kansi on tosiaan hyvä vaihtoehto. Mulla on vielä niin helppoa, ettei yleensä tarvitse miettiä kuin omia kulujaan. Siinä vaiheessa kun aletaan viidellä kertomaan, niin tulee hintaakin kaikelle lisää ihan mukavasti, vaikka pikkusummista kyse olisikin.

   Tarjoiltavat olivat ihan jees… Olisihan ne jotain muutakin voineet olla, mutta mä otin ne sellaisena extrana, jota ilmankin olisin pärjännyt ja jotka eivät muutenkaan varsinaisesti (ainakaan useimmille?) ole se comfort classin suola.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, elokuu 20, 2016 at 13:29

  Parikymppiä ei paha hinta omalle rauhalle ja pikku purtavalle. Skumppa olisi kyllä vielä hyvä lisä tuohon ? Me käytiin kesällä Tallinnassa Silja Euroopalla. Laiva lähti aamulla klo 8 ja matka kesti 3,5 tuntia (muistaakseni). Tallinnassa oli aikaa pyöriä kuusi tuntia ja illalla takaisin. Me otettiin hytti, niin siellä sai säilyttää tavaroita ja huilata hetken, koska istumapaikat laivalla oli kortilla. Tallinna on kyllä kiva päiväretkikohde.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, elokuu 20, 2016 at 22:50

   Hytti on kyllä kanssa hyvä! Me ollaan joskus rättiväsyneenä myöskin otettu hytti ja levätty vaan koko parituntinen… Ah. <3

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, elokuu 20, 2016 at 21:57

  Ei ole tullut testattua vähään aikaan, aikoinaan niillä pienemmillä katamaraaneilla tuli käytettyä. Toisaalta en ole noilla lyhyillä pyrähdyksillä viime aikoina omaa rauhaa kaivannut, kun muksut on pitänyt toiminnasta muutenkin huolen. Eipä silti,voisi olla toimivakin juttu varsinkin, jos haluaisi konetta naputella.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, elokuu 20, 2016 at 22:39

  No ei ole paha hinta omata rauhasta, ei todellakaan. Ottaisin ehdottomasti mikäli se tulisi kannattavaksi eli rippuu ollaanko Hesassa yötä ja syömmekö hotelliaamiaisen siellä jne. Todennäköiseti olemme, koska ainakaan aamupvän lauttoihin ei meiltä ehdi muuten. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, elokuu 20, 2016 at 22:51

   Aivan, erityisesti muualta kuin pk-seudulta tulevien kannattaa ehdottomasti vertailla, mikä on kokonaisuuden kannalta järkevintä. :)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, elokuu 20, 2016 at 23:46

  ”Kanssamatkustajia paossa” voisi kyllä nykyään olla hyvinkin toimiva teema Tallinnan risteilyillä! Siellä on kyllä ihmisraukat monesti niin rappiolla, että pienen extrahinnan voisi hyvinkin maksaa omasta rauhasta.

 • Reply Liza in London sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 12:09

  Olisinpa voinut matkustaa jossain tällaisessa tilassa teini-ikäisenä, kun reissasin usein Helsingin ja Tallinnan väliä, joskus yksinäni, ja ahdistuin aivan älyttömästi niistä mölyävistä juopoista, joita laivat olivat aivan täynnä. Mutta kyllä aikuisenakin arvostaa esim. taattua istumapaikkaa ja pöytätilaa, niin voi käyttää 2h hyödyksi esim. työskennellen – tai blogaten. ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 12:18

   Just näin! ;) Blogiahan tuolla tulikin näpyteltyä… Just sellaista luppoaikaa, joka on hyvä käyttää tällaisiin asioihin hyödyksi.

 • Reply Rety sunnuntai, helmikuu 18, 2018 at 23:33

  Luulisi bloggarin tietävän ettei tuolla aluksella ole taxfree myymälää…

 • Leave a Reply