Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusi koti Töölössä

tiistai, elokuu 9, 2016

Mä kerroin täällä blogissa keväällä meidän muutosta. Musta tuli kunnon housezilla, kun etsin hullun kiilto silmissäni täydellistä kämppää, enkä suostunut edes harkitsemaan muita alueita kuin eteläisintä Helsinkiä. Siellähän silloin jo asuimme, halusimme vain vaihtaa asuntoa. Kun on Ullanlinnaan kerran asettunut ja muuttunut punaviherkuplassa eläväksi punavuorihipsterin ja eiralaisen kukkahattutädin risteytykseksi, ei sieltä noin vain pois lähdetä.

Koska missä kuplassa mä sitten eläisin?

Uusi asunto löydettiin silloin Tehtaankadulta, eli samalta kadulta, jossa meidän vanhakin kämppä sijaitsi. Täydellisellä paikalla melko täydellinen 46 neliön asunto. Rempattu ja kaikkea. Täältä me ei lähdetä pitkään aikaan, mä silloin mietin.

Tehtaankatu

Jokin aika sitten eteeni tupsahti maailman suurin first world problem.

Meille tarjoutui mahdollisuus muuttaa Taka-Töölöön melkein puolet isompaan, vastikään remontoituun, kauniiseen asuntoon. Ja kaiken lisäksi vielä hiukan edullisemmin, kuin nyt. Monille päätös olisi ollut varmasti aivan selkeä, mutta mulle ei.

Siis Taka-Töölöön? Pitääkö sinne kulkea jollain kaukoliikenteen bussilla? No vitsi vitsi, mutta kyllä sitä voi näköjään tiukasti kiintyä johonkin kaupunginosaan.

Yritin ajatella Afrikan lapsia ja maailmanrauhaa ja takoa päähäni, että teen ongelmia tyhmistä asioista, eikä tässä oikeasti ole edes mitään miettimistä. Ei tässä nyt mihinkään Jakomäkeen olla muuttamassa. Mutta Ullanlinnan kupla ei halunnut päästää otettaan musta, enkä mä siitä. Järjen ääni sanoi toista ja tunteet toista.

Ullanlinna

Mitä pidemmälle me tätä muuttoasiaa pähkäiltiin, sitä selkeämmältä päätös lopulta kuitenkin tuntui. Me muutettaisiin Töölöön.

Eikä tarvitsisi sitä kaukoliikenteen bussiakaan käyttää, vaan keskustaan pääsee vaikka kävellen tai ratikalla 5 minuutissa (mitä sillä on edes väliä kun vietän iltani kuitenkin neljän seinän sisällä dataillen, haha). Kisahallin urheilumahikset, Töölön Forever ja Töölönlahti ovat nyt aivan vieressä (tosin Foreveriin ei oo kyllä niillä hinnoilla asiaa, taitaa olla ainoa vaihtoehto mennä Kisiksen hikiselle äijäpunttikselle). Kallioon pääsee helpommin, samoin ajomatka Porvooseen on hiukan näppärämpi kuin Ullanlinnasta.

Ravintola Villettan pizzat ja pastat sekä Töölön Fafa’s ovat vähän liiankin lähellä… Jokailtainen titaanien taistelu: Villettaan pizzalle vai Kisikselle puntille?

Joten 24 tunnin pään räjäyttävän mietintäsession jälkeen me sitten ilmoitettiin, että olisimme halukkaita muuttamaan. Kun päätös oli tehty, tuntuivat aiemmat ajatukset naurettavilta ja nyt olen kyllä erittäin tyytyväinen tilanteeseen.

Olemme viime viikonlopun aikana roudanneet kimpsumme ja kampsumme uuteen asuntoon. Hyvältä tuntuu asua siellä, ja on ihanaa, että on tilaa. On ihanaa, että on erillinen makuuhuone, vaikka kyllä se elo parvenkin kanssa sujui ihan ongelmitta. Sängyn petaaminenkin on niin paljon helpompaa kuin aikaisemmissa asuinnoissamme (toisessa parvi, toisessa sänky seinää vasten), että sen tekeminenhän tuntuu lähes juhlalta ja onkin hoitunut ihan automaattisesti aamuisin, toisin kuin ennen. Praise the Lord and his miracles! (Tai älkää vielä, katsotaan mikä tilanne parin viikon päästä.)

Tässä tiheässä muuttamisessa on myös se hyvä puoli, että jäätävä määrä kamaa on saatu heitettyä roskiin ja kierrätykseen. Ette muuten voi uskoa, paljonko kahdella ihmisellä voi olla astioita ja keittiötarvikkeita. Vanhat huonekalut myymällä ollaan kerätty reissubudjettiin lähemmäs 700 euroa. :) Mathiaksella oli jotain järkeviä ehdotuksia, mihin tuon rahan voisi käyttää, mutta kyllähän nyt jokainen tietää, että reissubudjettia järkevämpää kohdetta ei olekaan. ;)

Eiköhän meistä onnellisia töölöläisiä tule. Onko naapureita linjoilla? Nyt saa kehua omaa kaupunginosaansa!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, elokuu 9, 2016 at 15:41

  Haha! Mä muutin Keravalta vuonna 2010 taka-Töölöön Topeliuksenkadulle, toinen vaihtoehto oli Malminkartano, jossa olisi ollut kyllä isompi asunto, mutta mutta… :D

  Sitten kun taka-Töölöstä muuttaa Maunulaan sporattomille laitumille, se on kuule kriisi! Mutta kaikkeen tottuu ja nyt on Maunula jäänyt taakse ja koti on metrolinjan vieressä. Teitte varmasti hyvän ratkaisun. ;) Lisäksi sieltähän on semilyhyt matka Cafe Regatalle ja Seurasaareen! Töölö on kiva, kun sille antaa mahiksen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 9, 2016 at 15:48

   Näin on, Töölö on hyvä! :) Oikeastaan missään Helsingin ratikkalinjojen varrella sijaitsevista alueista ei ole mitään vikaa, mutta kun kerran johonkin paikkaan kiintyy, niin kestää aina hetki totutella uuteen. Ja täällähän siis huutelee elämänsä ensimmäset 20 vuotta Kirkkonummella ihan tyytyväisenä asustellut henkilö, että… :D Mutta Maunula-kriisin voin kyllä kuvitella. :D

 • Reply Anna / 270 degrees keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 05:37

  Hahah, nauratti ääneen nuo sun pohdinnat alueen vaihtamisesta ja kaukoliikenteen busseista :D

  Mutta siis oikeassa olet: parasta muuttamisessa on se turhan tavaran karsiminen. Olen itse ollut reissussa kohta viisi kuukautta ja kehittänyt ihan hirveän ahdistuksen kaikesta siitä turhasta materiasta, mikä kotona odottaa. Pitää tehdä varmaan kunnon konmarit heti, kun täältä Suomeen asti selvitään ja rinkka on purettu…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 09:32

   Varsinkin reissussa huomaa, miten pienellä tavaramäärällä sitä oikeastaan pärjääkään. Mutta sitten kotona sitä alkaa taas kerääntyä ja pian on nurkat täynnä taas kaikkea… :D

 • Reply Tiia keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 15:51

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

 • Reply destinationloma torstai, elokuu 11, 2016 at 09:34

  Töölö rocks! ? Täällä taas vannoutunut töölöläinen, joka ei osaa katsoa Töölön rajoja kauemmas. Tai no, kerran kokeiltiin Mankkaalla (what were we thinking?) asumista, mutta myytiin asunto pois jo puolentoista vuoden jälkeen ja palattiin takaisin Taka-Töölöön. Kaikki lähellä, ratikat menee oven edestä, lenkkipolut vieressä (töölönlahti ja keskuspuisto) ja kivoja kahviloita/ravintoloita. Salivaihtoehtona kannattaa harkita myös Töölö Gym. Ei mitään turhia jäsenmaksuja ja sitoutumisia. Tervetuloa Töölöön! T. Naapuri

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 11, 2016 at 13:07

   No terve naapuri! ;) Toi Mankkaa oli kyllä radikaali veto hehe, mutta hyvä, että palasitte takaisin juurillenne. :D Kyllä tässä jo vajaassa viikossa olen alkanut mieltää itseni töölöläiseksi, joten eiköhän tässä suunta ole vain ylöspäin. Törmäillään lenkkipoluilla!

 • Reply miraorvokki torstai, elokuu 18, 2016 at 21:42

  Hei Töölö! Ihan etu tai taka, ihan sama. Piti tulla vähän jälkijunassa lukemaan tää. Me käytiin just tässä meidän naapurissa Tikkurilassa asuntonäytössä ja näyttää pahasti siltä että laitetaan kämpästä tarjous tulille.. SIIS TIKKURILASTA? Mähän halusin asua ydinkeskustasta, Helsingissä… Mutta 25 neliöö omaa pihaa kerrostalossa joka ei tunnu yhtään kerrostalolta.. Katsotaan miten käy :D Eli samanlaisia first world problems-hetkiä koettu täälläkin. Ihanalta kuulostaa teidän uusi koti <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, elokuu 20, 2016 at 22:45

   Haha, nää on pahimpia ongelmia! Siis oma piha ois niiiiin kiva juttu että sen takia voi hyvin asua Tikkurilassakin. ;) Päivittelet sitten, joudutteko muuttopuuhiin. :)

 • Reply Andrina / andante sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 10:21

  Mua nauratti tää postaus ihan hirveesti, liippaa ihan turhan lähelle omia ajatuksia :D :D Tulevana ex-Ullanlinnalaisena pystyn niin samaistumaan kaikkeen mitä kirjotit! Nyt näyttää siltä, että me suunnataan täältä Krunaan, joka on mulle ihan tuntematon naapurusto, mutta siinä on onneksi Tervasaari ihan vieressä Eiran rantaa korvaamassa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 10:58

   Ai tekin ootte Ullanlinnassa. :) Nyt muutaman viikon Töölössä viettäneenä ei voi muuta todeta kuin että kaikkeen tottuu ja hyvä täälläkin on olla. Ja itse asiassa maisemanvaihdos aina välillä tekee ihan hyvää, muutti sitten minne tahansa. Ja Kruna on kyllä ihana, joten onnekkaita olette, kun sinne pääsette! Se on kivasti lähellä keskustaa ja toisaalta Hakaniemeä ja Kalliota. Ja tosiaan, Tervasaari on niin kiva!

  Leave a Reply