Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinna: Vegan Restoran V, viherpiiperrystä pakurikääpä edellä?

torstai, elokuu 4, 2016

Minä olen juuri se vegaaniruoan epäilijä. Eipä tulisi Suomessa mieleenkään mennä illalliselle vegaaniravintolaan, koska mielikuva vegaaniruoasta on se, että se on tylsää ja mautonta. Ja vegaaneista tulee aina mieleen kaikki vähän ilkeät vegaanivitsit, hehe. Ja siis mä nyt vain tykkään syödä liharuokia, eipä siinä sen kummempaa. En muutenkaan välitä tästä nykyisestä trendistä, jossa syömisestä ja ravitsemuksesta on tehty jotain tähtitiedettäkin hankalampaa.

Älkää silti vetäkö vääriä johtopäätöksiä, mekin olemme pyrkineet vähentämään lihansyöntiä. Eniten lihansyönnissä mietityttää tehotuotanto-olosuhteet, ja tietenkin myös terveyasiat.

Mutta turha mun on alkaa liikaa jeesustella, useimmiten kaupasta tarttuu ne Rainbown kanafileet mukaan ilman sen suurempia tunnontuskia. Kivittäkää pois vaan.

Vegan Restoran V Tallinnassa

Vegaaniruokaa itseään vastaan mulla ei kuitenkaan ole mitään, vaikka kasvisravintoloissa tulee käytyä todella harvoin. Yllätin siis vähän itseni ja erityisesti seuralaiseni varaamalla meille Tallinnassa lounaan vegaaniravintolasta, Vegan Restoran V:stä.

Myönnän. En olisi varannut, jos tätä paikkaa ei niin paljon olisi ylistetty. Viimeistään NYT-liitteen vakuuttelut siitä, ”ettei Vegan Restoran V:ssä mennä pakurikääpä edellä”, saivat mut lähettämään varaussähköpostin ravintolaan. Mitäpä luulette, näkyikö pakurikääpää?

Vegan Restoran V Tallinnassa

Olisiko Tallinnan suosituin (ja ainoa?) vegaaniravintola hippiparatiisi, jossa rastat liehuvat, tarjoilijat käyskentelevät hamppuneuleissa ja taustalla soi Bob Marley? Tavallinen lihansyöjä tunnistetaan heti ovella ja hänen ajatusmaailmansa jauehtaan soijarouheeksi, jos jotain väärää erehtyy sanomaan?

No ei tietenkään.

Ensinnäkin ravintola oli tunnelmaltaan tosi symppis. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa Rataskaevu-kadulla ja on hyvin pieni. Palvelu on  ystävällistä, valaistus tunnelmallisen hämärä ja ravintola täynnä pieniä yksityiskohtia. Kotoisan tunnelmallinen, eikä mikään retiiseillä ja sateenkaarilipuilla sisustettu kasviskeidas. Niitäkin on nähty. (Asiakkaat ihan normaaleja eikä hamppuneuleitakaan näkynyt, jos jotakuta jäi mietityttämään.)

Sitten siitä ruoasta. V:n menu on lyhyt ja ytimekäs.

Vegan Restoran V Tallinnassa Vegan Restoran V Tallinnassa

Alkupalaksi otimme yllä näkyvät annokset: punajuuriraviolia cashewtäytteellä (4,90€) ja valkosipulileipää erilaisten tahnojen kanssa (4,50€). Todella hyviä ja kauniita annoksia molemmat. Kaikki syötiin hyvällä ruokahakulla ja huuhdottiin proseccolla (3€/lasi) alas. Vielä ei ollut lihaa ikävä, ei edes kalaa.

Pääruoaksi otimme monelta suunnalta kehuja saaneen kikherne-punajuuripihviburgerin (6.80€) ja päivän erikoisen, joka oli sitruuna-pekaanipähkinärisottoa (hinta ei valitettavasti jäänyt mieleen).

Vegan Restoran V Tallinnassa

V:n Burgeri oli pettymys. Mutta vegaanius on tähän syytön!

Kasvispihvi itsessään oli nimittäin todella hyvä ja rapsakka, mutta jostain syystä annokseen oli tungettu kauhatolkulla meidän kahden hengen raatimme yksimielisesti pahaksi julistamaa valkoista kastiketta. Älkää antako kuvan hämätä, sitä oli oikeasti paljon. Se oli litkumaista, sisälsi outoja sattumia ja sotki koko ruoan tehden sen vetiseksi.

Risotto sen sijaan oli todella maukasta, joskin tuhtia.

Vegan Restoran V Tallinnassa

Jälkkäreille ei näin lounasaikaan annettu mahdollisuutta.

Vegan Restoran V laittoi tälle epäileväiselle luun kurkkuun oikein kunnolla.  Rohkeasti kokeilemaan, vaikkei muuten kasvisravintoloissa tulisi käytyä. Pakurikäävästä ei ollut tietoakaan, eikä kyllä mistään muustakaan viherpiiperryksestä. Tai no ehkä ihan vähän. Mutta pääasiassa vain hyvästä ruoasta, jossa nyt ei sattunut olemaan lihaa.

Vegan Restoran V osoitteessa Rataskaevu 12. Pöytävaraus hyvissä ajoin pakollinen.

Facebookissa seuraamalla saat aina ensimmäisenä tiedon uusista postauksista!

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply miraorvokki torstai, elokuu 4, 2016 at 11:42

  Meillä on niin päin että mua kiinnostaa kaikki tällainen ”viherpiipertely” ja Petri on aina kaikkea vastaan :D ”Ei varmana mennä mihinkään kasvisravintolaan!”. Me käveltiin viime reissulla pariin otteeseen tämän paikan ohi ja mä olisin halunnut niin kovasti tänne illalliselle! Hyvä tosin ettei yritetty vaan marssia sisään, jos pöytävaraus on tosiaan pakollinen. Ehkä seuraavalla kertaa saan Petrin ansaan ja varaan meille pöydän täältä ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 4, 2016 at 13:51

   Haha… :) Tänne on kyllä ihan pakko tehdä varaus vaikka vain lounaalle tulisi (ainakin viikonloppuna). On niin suosittu. Hyvästä syystä. :) Ja asiakaspaikkoja taisi olla vain 30.

 • Reply Maarit Johanna torstai, elokuu 4, 2016 at 12:48

  Käyty! Aikalailla tasan tarkkaan vuosi sitten itseasiassa. Tykkäsin, paljonkin! Alkupalasalaatti oli parhautta ja silkkaa onnea, mutta minun pääruoka oli aivan liian inkivääristä. Silti tosi positiivinen ylläri vegaaniruualta. Ja tosi kotoisa mesta. Ei jääny yhtään hippiviboja :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 4, 2016 at 13:52

   Haha, ei niin! Mä kyllä tykkään inkivääristä ja on vaikea kuvitella, että sitä voisi olla liikaa… ;) Mutta meillä taitaa olla siis aika samanmoiset mielipiteet, pienellä viilauksella tää paikka ois entistäkin parempi. :)

 • Reply Taina torstai, elokuu 4, 2016 at 13:16

  Tiedän paikan, mutta en ole käynyt. Ehkä käynkin.
  Sulla on kivat sivut. Luistavaa tekstiä ja sisältöäkin löytyy. Todellinen matkailublogi!!! Kiitos siitä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 4, 2016 at 13:53

   Kiitos Taina kivasta kommentista! :) Suosittelen tätä kokeilemaan, vaikka ennakkoluuloja olisikin, kuten allekirjoittaneella… Ruoka on vieläpä niin halpaa, että jos ei tykkääkään, niin häviö ei ole suuri!

 • Reply Sunna torstai, elokuu 4, 2016 at 22:44

  Aivan ihana paikka, ja minä itse asiassa rakastin sitä hampurilaisen klimppisoossia! Ensi kerralla kannattaa muuten maistaa sitä kahdelle tarkoitettua alkupalalautasta, se on ehkä upein annos, jota olen ikinä päässyt tuhoamaan. Silloinen poikaystävä ja minä tappelimme tosissaan, kumpi sai siitä minkäkin palasen :D

  Ihan vaan sidenotena, että ei me veget haluta teilata ketään ei-vegeä. Tai no ehkä jotkut haluaa, mutta siinä ei ole kyllä mitään järkeä. En edes tykkää määritellä itseäni kasvissyöjäksi tai jotain muuta lihansyöjäksi. En tiedä, miksi ketään pitäisi sheimata siitä, mitä hän suuhunsa pistää. Kaikilla valintansa, ja ne ovat kaikkien omia :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 4, 2016 at 22:55

   Haha joo kyllähän mä sen tiedän enkä ole mikään vegeangstaaja oikeasti missään nimessä. Ehkä pari niheää muistoa mielessä juuri niiden teilaajavegejen suunnilta, mutta siis lähinnä tässä nyt korostelin omia ennakkoluulojani ylipäänsä vegaaniruoan suhteen (tai siihen siis pyrin, eri asia miten hyvin se sitten kävi selville).

   Mutta siitä alkupalalautasesta, me niiiiin harkittiin sitä, mutta sitten päädyttiin ottamaan noi kaks. Nyt ehkä vähän harmittaa, jos se kerran oli niin hyvä. No, ens kerralla sitten. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 4, 2016 at 22:56

   Mutta klimppisoosista täytyy kyllä olla eri mieltä! :D

 • Reply Marimente lauantai, elokuu 6, 2016 at 15:09

  Käytiin täällä pari vuotta sitten kun reissuseura oli vegaani, eikä todellakaan jäänyt nälkä tai lihanhimo päälle kokemuksen jälkeen! :) Annokset oli maukkaita, tuhteja ja edullisia ja palvelu mutkattoman ystävällistä. Meillä kävi varsinainen tuuri että mahduttiin mukaan, kun ei oltu hoksattu varata pöytää etukäteen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 7, 2016 at 21:49

   Oho! Me ei aluksi meinattu edes lounaalle mahtua, piti siirtää aikaa että päästiin. Ja onneksi päästiin!

 • Reply Heli sunnuntai, elokuu 7, 2016 at 15:38

  Kiitos vinkistä. Kuulostaa houkuttelevalta. Täytyykin alkaa suunnittelemaan Tallinnan reissua…

 • Reply Kaisa maanantai, elokuu 8, 2016 at 00:32

  Kasvisruoka on osattu tehdä oikein silloin, kun ei tule olo, että lihaa on korvattu jollain muulla. Oon kuullu tän sekasyöjiltä ja voin yhtyä vaikka en juuri lihaa syökään :) joten kiitti vinkistä!

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, elokuu 8, 2016 at 09:34

  Tuolla ruoka oli niin hyvää, että meinasi itku tulla. :) Kiva, että kävitte kokeilemassa, ennakkoluuloista huolimatta!

 • Reply Laura / Laura's Iitinerary maanantai, elokuu 8, 2016 at 13:54

  Haha, huippu teksti :D
  Mä olen aina valmis kokeilemaan kaikkea, joten ihan heittämällä menisin tuonnekin. Täytyy rakastaa Tallinnan hintoja kyllä!

 • Reply IKILOMALLA tiistai, elokuu 9, 2016 at 04:16

  Pisti naurattamaan tämä maukkaasti kirjoitettu kuvaus vegekokemuksestanne. Erityisesti ne epäluulot rastafaresta, hamppuvaatteista ja pakurikäävistä. Hahaha. ? Tämä oli hauska postaus ja ravintola-annoksetkin näyttävät tosi kutsuvilta!

  Omalla kohdalla vegeruoka on aina maistunut ja etenkin Intian herkullisten vegekokemusten jälkeen kasviruoka on noussut ihan uusiin ulottuvuuksiin. Pitäis useammin itsekin kokkailla kasvisruokaa, mutta jotenkin se on olevinaan hankalampaa.

  Titta

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 9, 2016 at 13:28

   No niinpä, vaikka sekin lienee vain yksi ennakkoluulo. Siis MIKSi se edes olisi tavallista (”tavallista”) ruokaa hankalampaa? Välillä sitä ihmettelee omiakin ajatuksiaan.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja tiistai, elokuu 9, 2016 at 18:58

  Ruokauskonto on uskonto siinä missä muutkin. Toiset paasaa ja julistaa, toiset hoitaa sen hiljalleen muille toitottamatta.

  Jos vegeruoka on ravintolalle välttämätön paha, sen kyllä huomaa. Niitäkin annoksia on tullut valitettavasti koettua.

  Ja tuonne ravintolaan mun on päästävä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 09:30

   Joo, juuri niille pakollisille vegeannoksille en viitsi antaa edes mahdollisuutta. Onneksi ravintoloista saa enenevissä määrin hyvää kasvisruokaa!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani tiistai, elokuu 9, 2016 at 21:57

  Näyttävät todella herkullisilta nuo kaikki annokset. Pitäisikin itsekin mennä johonkin Vegeravintolaan testailemaan. Haluaisin syödä paljon enemmän kasvisruokaa, mutta en oikein osaa laittaa sitä. Joten ravintoloista voisi saada vinkkiä kotioloihinkin mitä sitä laittaisi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, elokuu 10, 2016 at 09:31

   Kyllä, inspiraatiota ja innostusta tarttuu niin kivoista paikoista aivan varmasti mukaan. :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, elokuu 12, 2016 at 22:44

  Alun puolijeesustelua lukuun ottamatta erittäin hyvä postaus :-D

  Mutta joo, lihansyöjänä olisin ollut innokas kokeilemaan tätä ravintolaa kesällä lounaalla, mutta ei. Ravintola näytti olevan 2/3 tyhjänä, mutta kuulemma ravintola oli kuulemma täyteen varattu. Näin ollen harmikseni emme päässeet sinne sisään ja jouduimme syömään pihvit muualla. Vielä kun ymmärtäisivät bisneksen päälle (sama kohtalo useammalla muullakin tallintalaisravintolalla), ja ottaisivat suhteessa varaukseen vähemmän pöytiä. Joka tapauksessa saatan jopa seuraavalla reissulla harkita pöytävarausta tänne :-) Oli kiva lukea, mitä menettiin. Hampurilaista siis vältän, muut sai plussaa papereihin :-D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 14:09

   Mutta hampurilaista on kyllä niin monet kehuneet ja täälläkin oikein sitä kastiketta kehuneet, että ehkä sillekin kannattaa antaa mahdollisuus. :D Ehkä se olimme vain me, joita se kastike inhotti… Pihvi oli joka tapauksessa hyvä!

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, elokuu 13, 2016 at 12:54

  Kävin täällä viime joulukuussa, kun olin kuullut useita suosituksia. Kyllä kannatti. Emme varanneet pöytää emmekä oikeen ymmärtäneet että sellainen olisi kannattanut tehdä, mutta ihmeen kaupalla yksi kahden hengen pöytä oli vapaana. Meidän jälkeemme saapui vaikka kuinka paljon väkeä, joille myytiin koko loppuillaksi eioota. Tuuri kävi, mutta ensi kerralla varaan pöydän. Täältä sai myös ihanaa islantilaista Einstök-olutta, jota on ollut Suomesta hankala löytää. Piste iin päälle!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 14, 2016 at 14:13

   No teillä kävi sitten hyvä tuuri. Mulla oli tosiaan hankalaa saada meille edes lounaalle paikkaa. Onneksi sain, todella positiivinen yllätys. :)

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 22:13

  Käyty ja tahtoo pian uudestaan takaisin. Oli erinomainen kokemus, vaikkei ihan ultimaattinen kaikista käymistäni vegaani paikoista :) Pöytävaraus on aika must, ainakin kesäkaudella.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 23:17

   Mulla on niin vähän vegepaikkoja testattuna, että tää hyppäs jo siitäkin syystä kärkeen. :D

  Leave a Reply