Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintola Roster, Helsinki

maanantai, heinäkuu 25, 2016

Viikko sitten viikonloppuna juhlituissa Mathiaksen synttäreissä sankari sai mökkiporukalta lahjaksi illallisen kahdelle uudessa Roster-ravintolassa. Aivan ihana lahja, kiitos sille, joka idean ikinä keksikään!

Ja kenen suosikkiohjelmiin muka ei kuuluisi Kaappaus keittiössä? No niinpä. Siksi olikin ilo lähteä testaamaan tätä Savoyn keittiömestarin Kari Aihisen eli ”Kapen” luotsaamaa ravintolaa, joka sijaitsee Kauppatorin kulmalla. Rentous, selkeys ja laadukkuus olivat lukemani mukaan Aihisen ja Paul Hickmanin mielessä, kun Rosterin konseptia lähdettiin hiomaan.

Viime perjantaina sitten marssimme pöytävarauksen tehtyämme ravintolaan kello 19 ja mielenkiinnolla odotimme, vastaisiko paljon hehkutettu ravintola odotuksia. Kape, älä petä meitä!

Roster Helsinki

Päätimme illallistaa pitkän kaavan mukaan ja ottaa suositusmenut (64€), kuusi ruokalajia kaikkinensa: kolme alkuruokaa, väliruoka, pääruoka ja jälkkäri. Mathiasta vähän pelotti, että saadaan jotain piperryksiä eteemme ja joudumme poistumaan nälkäisinä.

Ravintola Roster Helsinki menu

Olimme jo vähän kilistelleet synttärishampanjoilla kotona, mutta koska tiesimme Rosterin baarimestarin olevan harvinaisen pätevä duunissaan, aloitimme illallisenkin cocktaileilla, kun cocktaillista kannettiin heti ensimmäisenä nenän eteen. Koitapa siinä vastustella.

Raikasta ja hyvää. Hinta, 13€, saisi minut itkemään, jos näihin hintoihin ei olisi Helsingissä jo tottunut.

Ravintola Roster Helsinki juomat

Alkupalaksi menulla oli härkätartaria, limemarinoitua siikaa ja grillattua sydänsalaattia.

Jouduimme odottelemaan alkupaloja melko kauan. Mutta kun ne sitten saapuivat, oli kaikki törkeän hyvää. Ne eivät todellakaan olleet mitään piperryksiä, vaan Rosterin lupausten mukaisesti rentoja ja selkeitä. Erityismaininta kaikille näille. Tartar ei kuulemma aivan yltänyt meidän parisuhteessamme legendaksi muodostuneen Boulevard Socialin tartarin tasolle, mutta kauas se ei jäänyt.

Alkuruokia olisi voinut syödä enemmänkin ja vaikka pääruokana. Ehkä teenkin niin, kun seuraavan kerran syön Rosterissa.

P7222105Ravintola Roster Helsinki alkupala

Sitten oli väliruoan vuoro. Grillattua nieriää, pak choita ja simpukkakastiketta.

Raadin mielipide: melko tylsää. Nieriä nyt on nieriää, sen olisimme voineet kotona yhtä lailla paistaa.

Annoksen paras osuus olivat nuo suurimot, jotka olivat tosi maukkaita. Jäi kuitenkin epäselväksi, mitä suurimoita ne olivat. Englanninkielinen tarjoilija ei osannut vastata ylipäänsä kysymykseen siitä, mitä lisuke on. Hän kävi kysymässä keittiöstä, mutta edelleenkään emme oikein saaneet selvää vastausta. No, suurimo kuin suurimo.

Joka tapauksessa väliruoka jää nyt ilman sen suurempia kehuja.

Ravintola Roster Helsinki

Pääruoaksi oli mausteisia karitsankyljyksiä ja tuorejuustoa. Mausteisuus oli kyllä unohtunut jonnekin, ja suolaakin olisi vähän kaivannut (terveisin suolahirmut). Täydellinen kypsyysaste sai chopsit kuitenkin sulamaan suussa. Jopa alussa meissä hämmennystä aiheuttanut tuorejuustolisuke toimi hyvin lihan kanssa. Jälleen kerran yksinkertaista ja hyvää.

Kun kysyimme juustosta pari tarkentavaa, simppeliä kysymystä, meni meitä nyt palvelleella uudella tarjoilijalla sormi suuhun. Kuten edellinenkin, kiirehti hän kuitenkin keittiöön kysymään ja korjaili meille aikaisemmin antamiaan vastauksia kovasti pahoitellen. Ravintola Roster Helsinki pääruoka

Pääruan jälkeen meillä vaihtui tarjoilija nyt kolmannen kerran, ja ravintolan pisteet nousivat heti. Tämä miestarjoilija oli hauska ja rento ja vaikutti jokseenkin asiantuntevammalta ruokien ja viinien suhteen kuin meitä aiemmin palvelleet. Kun maksaa ruoista senkin verran kuin täällä, on kiva, että tarjoilijat tietävät mitä tarjoilevat.

Jälkkäri eli White Rhino oli ihan mieletön. Enpä nyt enää tarkalleen osaa sanoa mitä siinä oli eikä menukaan sitä kerro, mutta tilatkaa tämä, jos Rosterissa syötte illallista.

Ravintola Roster Helsinki alkupala

Kaiken kaikkiaan Roster on loistava ravintola. Tunnelma on rento, ja paikalle voi saapua yhtä hyvin pikkumekossa kuin Converset jalassa.

Jokainen ravintola varmasti kompastelee jossain alkutaipaleella, ja meidän kohdalle osui nyt vähän tietämättömiä tarjoilijoita. Palvelu oli myös joissain kohdin melko hidasta, ja ruokia sai odottaa kauankin.

Viimeinen tarjoilija veti kuitenkin koko illan reilusti plussan puolelle ja olihan ruoka ihan mielettömän hyvää ja oikeastaan kaiken sen odotuksen arvoista. Alkuruoat olivat ylivoimainen suosikki.

Kahden henkilön menut, kolme lasia viiniä ja kaksi drinkkiä maksoivat karvan verran alle 180 euroa. Ja Mathiaksenkin pelot piiperryksistä osoittautuivat täysin turhiksi. Ruoka oli rentoa, ronskia ja maukasta.

Suosittelen Rosteria lämpimästi! Loistava uusi tulokas Helsingin ravintolatarjontaan.

Roster osoitteessa Pohjoisesplanadi 17, menu täällä.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:00

  Yllättävän tuhdin näköiset alkuruuat! Ei muuten hinta ruuassa hirveästi kirpaise, mutta on nuo cocktailit nykyään kyllä kalliita. Melkeimpä täälläkin Rollossa parhaista mojitoista maksat sen 12€. Kun laatu on priimaa, niin tottakai sitä sitten mielelläänkin kuluttaa enemmän.
  Chopsit näyttää ihan sairaan hyviltä <3 Minusta muutenkin tuorejuusto sopii älyttömän hyvin liharuokien kanssa. Samoin turkkilainen jugurtti. Saisipa taas pitkästä aikaa hyvää lammasta. Ja pääsisipä Helsingin raflatarjontaa taas kokeilemaan!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:03

   Rosterissakin selviää kyllä reilusti halvemmalla, jos pidättäytyy esim. yhdessä viinilasissa eikä ota tuota kuuden ruokalajin menua, heh. :) Mutta kyllä on laadukkaiden cocktailien juominen Suomessa itkettävän kallista. Eikä ole sitten ilmeisesti vain Helsingin ongelma, jos kerran sielläkin!
   Turkkilainen jogurtti on kyllä ihan parhautta, syödään siitä tehtyjä erilaisia kastikkeita lähes jokaisen ruoan kanssa, erityisesti mä oon ihan addiktoitunut. :D Viimeksi tänään…

 • Reply Katariina H maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:54

  Nam! Helsinkiin tuntuu nousevan uusia, kokeilemisen arvoisia rafloja kun sieniä sateella ja miten kiva onkaan, kun nykyään voi dinnerpaikkaa miettiessä kurkkia kanssabloggaajien kokemuksista vinkkejä. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:56

   No näitä on tosiaan tullut viime aikoina ja sehän on vaan positiivista. Kai Helsinki alkaa pikkuhiljaa kansainvälisestikin nostaa mainettaan hyvänä ruokakaupunkina, vaikka katuruoka täältä tietenkin puuttuu. :) Blogeista on kyllä ravintoloitakin monet kerrat tullut tiirailtua ennen pöytävarauksen tekemistä. :)

  Leave a Reply