Suomen suurin matkablogiyhteisö

Storyn ihana aamiainen Vanhassa kauppahallissa

torstai, heinäkuu 14, 2016

Helsingissä on paljon aamiais- ja brunssipaikkoja, mutta minusta on aina tuntunut, että se täydellinen on puuttunut. Esimerkiksi Fazer, Torrefazione ja Ekberg ovat ihan kivoja, mutta eivät loppujen lopuksi niin ihmeellisiä. Paljon hehkutettu The Cockin aamiainen on mielestäni ylihinnoiteltu ja vähän tylsä. Kiilassa kannattaa käydä, jos tykkää ruotsinlaivoilta tutusta bulkkimeiningistä.

Ja kun brunsseista puhutaan, niin tsiisus mitä hintoja! 30 euroa hyvästäkin brunssista on rikosnimikkeeltään törkeä ryöstö. Kutsukaa pihiksi, mutta jos nyt mietit paljonko brunssilla yleensä tulee syötyä, niin tosiaanko 30 euron arvosta? Ei.

Ja joskus sitä haluaa ihan vain normaalille puolen tunnin aamiaiselle, ei tuntien brunssille tai hotellien notkuvien buffapöytien ääreen, joista täytyy aina poistua housunnappi auki ja omatunto soimaten. Itsekuri ennen kaikkea ihmiset, itsekuri. (Ei ole.)

Storyn aamiainen Vanhassa kauppahallissa

Mathiaksen synttäreillä halusin viedä hänet johonkin oikeasti hyvään aamiaispaikkaan. Vanhan kauppahallin Story vaikutti lupaavalta. Eikä meidän tarvinnut pettyä, sillä Storyn aamiainen todellakin oli jotain normaalia parempaa. Se oli itse asiassa heittämällä paras aamiainen, jolla olen Helsingissä aamuni aloittanut.

Miksi se sitten oli niin hyvä?

Ihana kauppahallin tunnelma. Laadukkaista raaka-aineista valmistetut ruoat. Kaunis esillepano. Ei sitä bulkkimeininkiä vaan laatua määrän sijasta. Ikkunasta näkymät merelle. Mahdollisuus istua kauppahallin terassilla kauniilla ilmalla. Omasta leipomosta tulevat tuotteet. Koko konsepti.

Storyn aamiainen Vanhassa kauppahallissa

Aamiaislista on sopivan lyhyt. Valittavana on kolme eri aamiaislautasta (10 – 14,50€) tai yksittäin tilattavia annoksia, kuten pancakeja (11,50€) tai tattaripuuroa (4,20€). Jos nyt ei halpaa, niin ei tästä ihan vararikkoonkaan mene. Se on muuten jännä juttu, miten 1000 euroa lentolipuista ei tunnu missään, mutta kun aamiaisesta pitäisi maksaa yli 10 euroa, saa aina purra hammasta pankkikortin esiin kaivaessaan.

Mathias valitsi Brekfast Platterin eli leipää, juustoa, leikkeleitä, pekonia, hedelmää, jugurttia ja granolaa, mehua ja teetä (kiinalaistuneen toimituksen huomio: ei ollut pussiteetä).

Mä otin Story Breakfast -lautasen serrano-kinkkumunakkaalla ja vaihdoin täytetyn sämpylän jugurttiin ja granolaan. Ja tietenkin cappuccinoa räväyttämään silmät auki huonosti nukutun yön jäljiltä.

Toistan itseäni, mutta tämä aamiainen oli loistava.

Storyn aamiainen: granola

Munakas ansaitsee erikoismaininnan. Ihanan kuohkea ja paksu, ja suolaista serrano-kinkkua välissä. Älkääkä naurako, munakkaissakin on eroja. Mathiaksella on munakastrauma villeiltä poikamievuosiltaan (liikaa opiskelijabudjetin munakkaita rapsakoina opiskelijabileiden jälkeisinä aamuina tai jotain?), eikä tyyppi ole halunnut syödä munakkaita sinä aikana, kun olemme olleet yhdessä. Storyn munakas näytti kuitenkin niin herkulliselta, että traumat saatiin parannettua ja haarukallinen kinkkumunakasta löysi tiensä myös hänen suuhunsa. Ja kehut sai!

Paksu jugurtti granolaa, pensasmustikoita ja hunajaa seuranaan oli juuri niin mielettömän hyvää, kuin miltä se näytti. Tuoremehu oli Tropicanaa. Njooh, ei nyt tietty itse puristetulle vedä vertoja, mutta eipä ollut sitä vesilitkua, mitä Helsingissä saa usein juodakseen. Tropicana on sentään purkkituoremehujen aatelia, hah.

Story Helsinki

Kymmenen pistettä ja ja papukaijamerkki Storylle. Mun lähes täydellinen aamiaispaikkani Helsingissä on löytynyt. Mikä on teidän?

PS. Muista tykätä blogista Facebookissa!  Instagram löytyy täältä. :)

Story Helsingin Vanhassa kauppahallissa Etelärannassa, Kauppatorin vieressä. Menu täällä.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, heinäkuu 14, 2016 at 09:32

  Näyttää kyllä tosi houkuttelevalta, eikä hintakaan ole paha. Kun on suht pieniruokainen, niin hyvä, että on vaihtoehtoja annoksista, ettei tarvitse vain maksaa jotain 30 euron könttäsummaa! :O

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, heinäkuu 14, 2016 at 09:39

   Oli oikeasti ihan todella hyvää. Onhan se ihanaa hyvällä brunssilla hakea oman mielensä mukaan ruokia, mutta rajallinen on ihmisen vatsa ja kyllä mun vaakakuppi kallistuu näiden hyvien aamiaisten puolelle, jos niitä nyt ylipäänsä vertailla pitää. Kannattaa käydä kokeilemassa! :)

 • Reply Kthetraveller torstai, heinäkuu 14, 2016 at 10:14

  Muuten hyvä juu, mutta mulle tulis kaamea nälkä jo tuonne rahtautuessa. Olis about 1,5 tunnin matkan päässä ;) Mutta hyvälle näyttää ja tuo jugurtti + granola, namskis!

 • Reply Sandra torstai, heinäkuu 14, 2016 at 11:01

  Ihanalta näyttää ja onneksi on toinenkin, jonka mielestä brunssit ovat niin ylihintaisia. Kun samaa tavaraa saa hotellien aamiaisilta ja niitäkin voi ostaa erikseen jollain kympillä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, heinäkuu 14, 2016 at 11:30

   Kyllä monet brunssit, esim. Sandro, voittaa mun mielestä useimmat hotelliaamiaiset. ;) Että siinä mielessä voin niistä maksaakin. Mutta kyllä se 30e aina kirpaisee… Mä olisin halunnut mennä Klaus K:n aamiaiselle, mutta se on ei-hotellivieraille 25 euroa! :O Ja se on siis pelkkä aamiainen, ei edes brunssi.

  Leave a Reply