Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tatarstan: Unesco-kohde Bulgar

sunnuntai, heinäkuu 3, 2016

Muinainen Bulgar on yksi päiväretkimahdollisuuksista Kazanista käsin.

130 kilometrin matkan taittaa nopeiten vesibussilla, tosin silläkin aikaa on varattava kaksi ja puoli tuntia. Mutta mikäs siinä körötellessä, laiva on hyväkuntoinen, eikä Kiinasta tuttuja volat kaakossa pauhaavia screenejä näkynyt. Menihän se matka siinä rupatellessa.

Astuessamme vesibussista ulos, ei paikka vielä kertonut itsestään paljoakaan. Aika tavalliselta näytti. Sitten meitä vastaan kiiruhtikin jo perinneasuisia matameja, ja päästiin taas mussuttamaan chak chakia. Pientä lellimistä meille median edustajille. Mielipiteet Bulgarista ovat siis vain melko puolueettomia.

Bolgar Tatarstan Bolgar Tatarstan

Bulgar on Unescon maailmanperintökohde. Se oli yksi 900–1200-luvuilla olemassa olleen Volgan Bulgarian pääkaupungeista. Ensimmäinen linnoitus Bulgarin alueella on kuitenkin ollut jo 300–600-luvulla. Nykyään täällä on raunioita, museoita ja moskeijoita.

Näiden leidien takana näkyvässä museossa voi ensin tankata sen pakollisen annoksen historiaa, ja sitten voi suunnata kiertelemään paikkaa tarkemmin. Ei ihme, että jo muinaiset bulgaarit halusivat asettua tänne. Jälleen kerran mielettömiä maisemia. Vaikka historia kiinnostaakin, olivat maisemat täällä mulle se ykkösjuttu.

Tatarstan Great BolgarTatarstan Great Bolgar

Pressimatkalla kun oltiin, niin yhtään ei tarvinnut pelätä jalkojen saavan ylimääräistä rasitusta. Bulgaria voi nimittäin kierrellä myös golfautolla. Kävellenkin onnistuu, mutta etäisyydet ovat tiettyjen paikkojen välillä melko pitkiä.

tatarstan bolgarGreat Bolgar Mosque Great Bolgar Mosque Great Bolgar MosqueTatarstan Great BolgarP6120488Tatarstan Great BolgarP6120489

Hiukan kauempaa, sellaisen sopivan golfkärrymatkan päästä, löytyy kaunis valkoinen moskeija, mielikuvitukselliselta nimeltään White Mosque. Itse nimesin sen Tatarstanin Taj Mahaliksi. Sisältä moskeija ei ollut mikään erityinen, kyllä Kazanin Kul Sharif veti tässä pidemmän korren.

P6120509 P6120579P6120571Bolgar moskeijaP6120567

Mitäpä Bulgarista sen enempää tuhisemaan. Kannattaa ehdottomasti käyttää päivä paikan tutkimiseen, nämä olivat mun henkilökohtaiset suosikkimaisemat Tatarstanissa.

Tämä olikin sitten jo tämän blogin 222. postaus. Ja menipä viime kuussa kävijäennätyskin rikki – 8300 yksittäistä kävijää kuukaudessa ei liene huono suoritus matkablogille! :)

Yhteistyössä Visit Tatarstanin kanssa, matkaseurana Archie Gone Lebanon -blogin Inka.
Tatarstaniin pääsee Finnairin suorilla lennoilla. Arial Travelin, Etelämatkojen, Matka-Priman, Lähialuematkojen tai Travellerin kautta Tatarstaniin lähteville suomalaisille (ensimmäiset 1000 henkilöä) tarjotaan opastettu Volgan jokiristeily Sviyazhskin linnoituskaupunkiin, josta tulossa juttua myöhemmin.

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, heinäkuu 3, 2016 at 20:41

  Ihanat pilvenhattarat kuvissa :) En ole mikään historiamatkaaja, mutta kaunistahan tuolla tosiaan on!

  Onnittelut kävijäluvusta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 13:45

   Mä olen sellainen semikiinnostunut historiasta, mutta kauniit näkymät ja luonto kiinnostaa kyllä usein enemmän. Ja kiitos! :)

 • Reply Maarit Johanna maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 08:49

  Taj Mahal on kyllä just oikea nimitys! Tämä teidän matka on kyllä rikkonut mun ennakkoluuloja Tatarstania ja Kazania kohtaan aivan kympillä. Ottaiskohan se turistitoimisto minutkin golfkärryynsä jos ilmestyisin paikalle? :D Sen sijaan suunnittelen kyllä todellakin Venäjän matkaa vielä tälle vuodelle. Vielä kun saisi porukan kerättyä kasaan, niin voisi ottaa joku kaunis syksyinen päivä suunnaksi Murmanskin. Se ei ihan niin hohdokas kaupunki ole, mutta lappilaisten oma Pietari :p
  Onnea muuten kävijäennätyksestä! :))

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 13:47

   Haha kyllä varmasti ottaa! On niin kiva kuulla, että ollaan saatu levitettyä positiivista kuvaa paikasta. :) Mun tietous Murmanskista perustuu Googlen kuvahakuun, mutta sen perusteella aika erilaisen oloinen paikka… Mutta mä kyllä tykkään just sellasista vähemmän viehättävistäkin, niissä on tunnelmaa. ;) Ja kiitos!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 20:59

  Jollakin tasolla ehkä mielenkiintoinen paikka, mutta ei silti taida päästä matkakohteeksi ihan lähiaikoina. Unesco-kohde bongareille varmasti mukava kohde.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:20

   Joo, ei tämä varmastikaan kaikkia sytytä! Mutta useampi Unesco-kohde tosiaan vetää varmasti ihmisiä puoleensa. :)

 • Reply Lotta | Watia.fi tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 05:15

  Hee, aika kätevää reissata golf-kärryllä! Sopivan tasaista näyttää olevan niin ei tarvitse niin tehoja. ;-) Noi ”vartiotornit” ja aitameininki näyttää mielenkiintoiselta, mutta jotenkin moskeijoita ja kirkkoja tuntuu nähneen jo niin paljon että ne eivät erityisen kiinnostavia ole. Kaunista luontoa kylläkin!

  Onnea upeasta kävijämäärästä! Todella hyvä tulos suomenkieliselle matkablogille. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:22

   Kiitos! :) Joo haha tasaista oli, ei paljon mäkiä näkynyt. Mä en ole vielä vieraillut läheskään tarpeeksi moskeijoissa, että olisin saanut tarpeekseni. Kirkot alkaa olla jo aika nähty… :D

 • Reply Martta / Martan Matkassa tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 13:21

  Tykkään maisemista, historiasta ja UNESCO-kohteista ? Aina jos vaan lähellä on joku Unesco-kohde niin käyn mielelläni sen katsomassa. Hieman jäi epäselväksi mikä oli tuo Unesco- kohde ja miksi?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 15:33

   UNESCO-kohde on siis koko tuo Bolgarin historiallinen kylä, josta siis on nyt lähinnä raunioita jäljellä. :)

 • Reply Tanja/Levoton matkailija tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 23:14

  Ei mitään huonoja maisemia! :)
  Nimenä Kazan ja Tatarstan olivat mulle entuudestaan tuttuja, mutten sen enempää tiennyt niistä. Tuonnehan voisi joskus vaikka lähteä :) Unesco-kohteet on aina kivoja!

 • Reply Karoliina / From Karoliina keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 08:54

  Tää teidän reissu oli aivan unelma <3 Niin kaunista ja niin ihanaa ja niin erilaista!

 • Reply Mirka/ Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 11:23

  Kaunista arkkitehtuuria -etenkin tuo valkoinen moskeija. Itse en koskaan matkusta kauniiden rakennusten vuoksi minnekään (paitsi Singaporeen matkustin, koska minua viehätti supermoderni arkkitehtuuri). Ehkä täytyy joskus itse matkustaa tuonne ja tutkia, mitä sieltä löytyy temppeleiden ja palatsien takaa :P.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 13:59

   Aloin oikein miettimään, että matkustanko itse. Enpä kai. Tai toisaalta kai joidenkin kaupunkien, esimerkiksi Budapestin, tunnelma tulee juuri niistä kauniista rakennuksista.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 12:19

  Ainakin ”kesäasussaan” maisemat ovat todella kauniita ja ihan vaikka niiden takia reissu varmaan ”kannattaisi” vaikkei Unesco-kohteista välittäisikään – vaikka kukapa ei nyt välittäisi :-)
  Meillä edellisen kuukauden kävijämäärät näyttävät olleen runsaat 7000 yksittäistä lukijaa, ja saattaapa sekin olla ellei nyt ennätys, niin hyvä kuukausi kuitenkin. Olisivatkohan matkablogien lukijamäärät yleisemminkin nousussa?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 14:02

   Toivotaan, että tämä olisi suuntaus! Tietenkin kesällä reissuun lähdetään enemmän, ehkä sen takia googlaillaan kohteita ja pääsytään blogeihin. Hieno suoritus myös teiltä! En tiedä monienkaan kävijämääriä, kun vaikuttavat olevan vähän tabu. Mutta muutamia kuulemiani asioita yhdistelemällä kuvittelisin, että nämä luvut ovat jo ihan hyviä. :)

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 14:47

  No onhan nuo upeita rakennuksia ja kauniina kesäpäivänä varmasti kauniit maisemat, mutta ei kyllä nyt ihan hirveesti synnyttänyt halua lähteä asiakseen tuonne, etenkin kun matkakin on noin pitkä… Unescon kohteet saattaa olla just tällaisia, että vaikka saattaakin olla historiallisesti merkittäviä, niin tavan tallaajille ne ei välttämättä annakaan ihan niin paljoa kuin Unesco-status antaisi olettaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 12:25

   Niin, hmm, en tiedä… Itse olin kyllä vaikuttunut paikasta, mutta enemmänkin maisemien kuin rakennuksien takia. :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi torstai, heinäkuu 7, 2016 at 16:42

  Tatarstan oli ennen tätäkin blogia minulle ihan täysin vieras alue – tulipahan taas opittua! Kiitos infosta ja hei, onnittelut blogin luvuista!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 12:26

   Kiitos! Ja kiva kirjoittaa jostain tuntemattomastakin välillä, perus budapestien ja ruotsien välissä.

 • Reply Meidän matkassa / Monna torstai, heinäkuu 7, 2016 at 22:22

  Wow onnea menestyneestä blogista<3 Mutta niinkuin olen aiemminkin sanonut niin sun postauksia on helppoa ja hauskaa lukea joten en ihmettele ollenkaan :) On noi maisemat ja kuvat vaan huikeita tuolta reissulta, lottovoitto toi sääkin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 12:26

   Heh kiitos! :) Siis sää todellakin oli lottovoitto, olis ollut maisemat (ja fiilikset) varmaan piiiikkasen ankeammat, jos olis esimerkiksi satanut kaatamalla. :D

 • Reply Kohtteena maailma / Rami torstai, heinäkuu 7, 2016 at 23:39

  Hienoja maisemia ja mukavasti kirjoitettu postaus! Upeat luvut kävijämäärissä, onnittelut!

 • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:28

  Tätä reissua on kyllä ollut ilo seurata! Vaikuttaa niin mahtavalta kohteelta! Ihan mahtavaa että pääsit tutustumaan tähän paikkaan. :) Ja hurjasti onnea kävijämäärästä! Sulla on kyllä niin hyvää sisältöä että ihmekös tuo kävijämäärä. Hyvä Meri! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 14:27

   Kiitos Mira. <3 Tähän nää varsinaiset reissujutut tuolta sitten loppuikin, mutta vielä on sukanvarressa pari matkaan liittyvää aihetta. :)

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:42

  Voi miten kauniita nuo perinneasut! Tatarstan on kohteena kyllä varmasti todella erilainen. Itse odotin jotain ihan toista, mitä tästä postauksesta tulee ilmi. Ilmeisesti kohtalaisen lähelläkin vielä, ja helposti saavutettavissakin?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 14:28

   Finnairin suorille lennoilla 2h, eli kyllä. :D Ja oli tosiaan erilainen ihan mun omiinkin odotuksiin nähden!

  Leave a Reply