Suomen suurin matkablogiyhteisö

4 pilattua vaatetta ja 150 hyttysen pistoa myöhemmin

maanantai, kesäkuu 27, 2016

Harvoinpa sitä toivoo jonkun eläinlajin sukupuuttoa, mutta hyttyset ovat kyllä yksi helvetillinen riesa kaikille viattomille juhannuksen juhlijoille. Sen kerran, kun hmiset haluaisivat vain nauttia kesästä ystäviensä kera, mutta koko ajan on joku inisemässä ja puremassa nilkoista. Ei auta hyttysmyrkyt, ei auta pitkät vaatteet. Ne perkeleet vähät välittävät myrkyistä ja purevat paksuimpienkin farkkujen läpi.

Mun pistokohdat lasketaan ehkä kymmenissä, mutta todennäköisesti sadoissa. 150 on varmaan lähellä totuutta. Arvatkaa, kutittaako huomenna töissä. Kuka tulee ruokapalkalla rapsuttajaksi mun pöydän alle?

P6241283P6241291

Hyttyset olivatkin sitten ainoa huono puoli juhannuksessa, jonka vietimme Haukivuorella kaveriporukan kesken. Meillä oli hauska ja kansainvälinen poppoo kasassa. Oikeat ammattiryhmätkin olivat juhannusta ajatellen edustettuna: ammatti-DJ, tuleva lääkäri, kolme ensihoitajaa ja sekalainen seurakunta muiden alojen taitajia. Keitä muita sitä juhannusseurueeseensa voisi tarvita?

Ja sitten olimme tietenkin me kuusi juristiopiskelijaa, mutta meistähän ei mitään hyötyä juhlien kannalta ollut, kuivia ja harmaita lakikirjojen ääressä surkastuneita tylsimyksiä kun ollaan. Ja juhannuksena harvemmin tarvitaan sitä oikeudellista tietämystä mihinkään, tietty sitten vähän vähemmän putkeen menneen jussin jälkiselvittelyissä meistä voi olla jotain iloa. ;)

Pyydän kiinnittämään seuraavassa kuvassa huomiota Mathiaksen upeaan asuvalintaan, tuohon hurmaavaan kukkapaituliin. Löydettiin se mökiltä ja pakotettiin Mathias siihen kukkaisteeman mukaisesti. Oli naurussa pitelemistä. Tosin nyt kun silmäilen tota, niin sehän on aivan megauskottava punavuorihipsterin kesäasu, eikö!? Menis We Got Beefissä ihan kympillä läpi.

P6241335P6241330

Aiemmin mainittu DJ oli tuonut paikalle kunnon musalaitteet valoineen ja savukoneineen, joten biletyspuitteet olivat kunnossa. Jos etsitte hyvää dj:tä esimerkiksi häihin tai muihin tilauksiin, niin voin todellakin suositella DJ Ruotoa! :) Tyyppi on soittanut vaikka minkälaisissa tilaisuuksissa ja asialleen omistautuneempaa henkilöä on vaikea kuvitella.

Me oltiin tilattu paikallisesta kukkakaupasta ihanat juhannusseppeleet meille tytöille. Kamerat tietty räpsyivät, kun kaikki halusivat ottaa miljoona kuvaa itsestä ja kukista. Miehet sitten joutuivat kuvaajan rooliin. ”Vielä yks.” ”Vielä varmuuden vuoksi yks.” ”Ota vähän enemmän vasemmalta.” ”Onks mulla ruma ilme?” Ja niin edelleen. Täydellinen juhannus.

Juhannuksen kukkaseppeleet

Meidän juhannus oli grillailua, yösaunaa ja yöuintia, aamuun asti tanssimista ja piilotetun jallupullon metsästystä. Säät suosivat Haukivuorta. Aurinko paistoi taukoamatta, eikä sateesta tai kylmästä ollut tietoakaan. Viimeiset kolme juhannusta muistan kärvistelleeni kymmenen vaatekerroksen alla ja pipo päässä. Nyt juostiin bikinit päällä järveen kolmelta yöllä, eikä edes palellut.

P6241373rsz_p6241390P6241440

Lauantaina nukuttiin pitkään, syötiin etukäteen tilatut pizzat ja sen jälkeen ihan vaan chillattiin, kilpailtiin mitä oudompia kilpailuja toisiamme vastaan ja sitten taas syötiin.

Siinä vaiheessa kun illallinen aloitettiin, oli fiilis aika väsähtänyt aamukahdeksaan venyneen eilisillan ja kaiken päivällä touhutun päätteeksi. Kummasti huomasin, miten parin viinilasin jälkeen volyymi alkoi seurueessa taas kohoamaan ja kohta ei ollut mistään väsymyksestä tietoakaan. Ilo ratkesi viimeistään siinä vaiheessa, kun perjantaiaamuna erään jo perjantai-iltana kotiin lähteneen vieraan piilottama jallupullo löytyi kaksi päivää kestäneiden etsintöjen ja vihjeiden anelemisen jälkeen rantaviivalta kallionkoloon piilotettuna. Varsin suomalainen juhannus siis. Hukkumiset ja vaimon hakkaamiset jätettiin kuitenkin tällä kertaa välistä.

P6251521 P6251523P6251487P6251496P6241432

Mutta senhän jo muinaiset roomalaiset varmasti tiesivät, että hauska ilta, punaviini ja valkoiset (tai oikeastaan mitkä tahansa) vaatteet ovat huono yhdistelmä. Koska en alastikaan viitsinyt olla, oli jotkut vaatteet valittava. Lopputuloksena se, että punaviinillä sotkeutuivat uusi valkoinen t-paita, valkoinen lempineuleeni, uudet Niken pöksyt ja yksi niistä vähän paremmista neuleista. Siis neljä vaatetta!

En tiedä miten se on edes mahdollista, koska mä en itse edes ostanut punkkua. Ja silti mulla sattui jotenkin olemaan punkkulasi kädessä aina silloin, kun joku tönäisi tai itse jotain sähläsin, ja viinit pitkin rinnuksia. Tää on just tätä. Eilen illalla pidin raivokkaan pyykinpesusession, ja yllätyksekseni valkoiset paidat poistuivat pesukoneesta hohtavan valkoisina, ilman tahroja. Voitto!

P6241419P6241466

Törkeen hauska juhannus takana. Kun eilen illalla kotiuduttiin, oli mehut aika poissa.

Miten teidän juhannus sujui? :)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 27, 2016 at 17:33

  Vähänkö nää kuvat on ihan kuin jostain sadusta tai jonkun juhannuslehden teemanumeron ”näin teet itse parhaat juhannuskekkerit”-aukeamalta :D Mut neljä pilattua vaatetta on aika pieni hinta, jos noita pirskeitä muistelee vielä vuosikymmenienkin päästä. :) Mun juhannus oli pitkiä pyöräretkiä. Ammattikunnista edustettuna minä ja kolme fyysikkoa :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 11:21

   Haha no näistä tuli aika kivoja kun väritkin oli niin ihanat! Ja kukat! :D Vaatteet onneksi ei menneetkään lopullisesti pilalle, meillä on jotain superhyvää Arielia joka poisti pahimmatkin tahrat loppujen lopuksi hihi. Näitä kyllä tullaan muistelemaan. :)

   Mä kattelin sun snäppejä, ihana Helsinki-juhannus teillä kyllä oli. :) Fyysikkoseura tosin kuulostaa melko pelottavalta. :D

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa maanantai, kesäkuu 27, 2016 at 20:02

  Teidän juhannus näytti kivalle! :) Itse olin Himoksella, moneen vuoteen ei oo tullut festareilla hilluttua, joten tää oli ihan erilainen juhannus. Haha ja seurana oli insinöörejä, joten jonku ihmehelikopterilaitteen lennätys kuului myös asiaan :D Hyttysistä oon muuten niin samaa mieltä, kädet ja jalat on ihan paukamilla niiden jäljiltä, inhoja otuksia!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 11:22

   Himoksen juhannus taitaa olla aika legendaarinen. :) Oli varmasti kivaa! Mä en oo mikään suuri festarikävijä mutta Himokselle voisin hyvin joku kerta kaveriporukan kanssa lähteä. Luin juuri, että siellä oli käytössä Suomen suurin vessakompleksi. :D Ja ei kyllä yllättänyt noi insinöörien touhut. :D

 • Reply Noora maanantai, kesäkuu 27, 2016 at 20:30

  Mahtavan näköistä menoa! Ihanaa, ettei joka juhannusta tarvii värjötellä toppavaatteet päällä… Mun juhannus meni Tallinnassa, mikä oli oikein hyvä ratkaisu. Ehdin kerrankin tutustua kaupunkiin ajan kanssa ja vihdoin ihastua siihen :) Mulla on sekä punkku- että hyttystarina mielessä! Työpaikan pikkujouluissa oltiin lähdössä etkomestoilta baariin ja juotiin viimeisiä alkojuomia. Työkaverilla oli kädessään pahvinen viinitonkka, josta tavoitteena oli saada huikkaa. Jostain syystä työkaverin tähtäys oli hyvin pielessä ja punkut meni sisään mun (onneksi mustan) villakangastakin hihaan :D Perussa taas käytettiin jotain kunnon ötökkäsuihketta, koska semmoista suositeltiin. Suihkin sitä sitten aamulla kiireellä vähän minne sattuu, kun Machu Picchua piti lähteä valloittamaan. Ja huomasin, että ne oli poistanut mun jalassa olleista sukkahousuista lähes kaiken kankaan niistä kohdin, mihin sitä olin onnistunut suihkimaan. Toki ne oli mun ainoat ohuet sukkahousut mukana ja reissu vasta alussa. Tämmöstä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 11:25

   Mekin ollaan harkittu Tallinna-juhannuksia. Oliko siellä hiljaista? En tiedä, vietetäänkö Virossa juhannusta. Suomalaisia ei varmaan ihan kauheasti ainakaan ollut?
   Toi hyttysmyrkkystoori oli aika kuumottava. :D Hyvä ettei iso sentään syöpynyt mukana.
   Ja mä vaan ihmettelen, että miten te ootte saanut punkkua HIHAAN? :D

 • Reply Vintagella tiistai, kesäkuu 28, 2016 at 20:48

  Ihana Suomi-juhannus! Lääkäri on aina hyvä olla seurueessa, vaikka se jossain vaiheessa juhlia yrittäisikin elvyttää savustuspöntöstä tullutta kalaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 29, 2016 at 09:02

   Joo, kunnon suomiromantiikkaa. :) Sen oon ainakin oppinut, että lääkäreillä ja hoitohenkilökunnalla on härskeimmät jutut!

 • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 13:16

  Tulin kommentoimaan vähän myöhässä. :) Mä en siis kestä kuinka ihania kuvia olet vanginnut juhannuksena! Niin kuin Maarit sanoi, ihan kuin ”jonkun juhannuslehden teemanumeron ”näin teet itse parhaat juhannuskekkerit”-aukeamalta” :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 15:32

   Haha no kiitos! <3 Tää oli kyllä onnistunut juhannus, kiva että se välittyy kuvistakin! :)

  Leave a Reply