Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tehdä Tallinnassa? 23 vinkkiä haahuilun lopettamiseksi

keskiviikko, kesäkuu 8, 2016

Meneekö teilläkin Tallinnan matkat joskus pelkäksi vanhassa kaupungissa haahuiluksi? Tässä 23 vinkkiä siihen, mitä kaikkea muuta Tallinnassa voi esimerkiksi tehdä.

KÄVELYKIERROKSET:

Kaikkihan me olemme vaellelleet Tallinnan vanhassa kaupungissa (toiset halvan huurteisen, toiset nähtävyyksien perässä), mutta kuinka moni tietää jotain sen historiasta? Olen opastettujen kävelykierrosten evankelista, ja suosittelen sellaista Talllinnassakin. Vai voitko oikeasti sanoa tietäväsi kaupungin rakennuksista pintaraapaisua enempää? Ei, Viru-hotellin rakentamisvuotta ei nyt lasketa. Tallinnassa järjestetään erilaisia kierroksia ja jotkut niistä ovat jopa ilmaisia. Me kävimme Ghost Walking Tourilla kuulemassa historian synkemmästä puolesta. Synkkä oli kyllä osallistujamääräkin, olimme kierroksen ainoat osanottajat.

VANHAN KAUPUNGIN MUURI:

Pieni ja helposti ohitettava kohde Tallinnassa, mutta anna sille mahdollisuus! Kolmen euron maksulla pääset kiipeämään vanhalle muurin pätkälle. Käveltävä osuus on onneksi lyhyt, sillä pulut pudottelevat miinoja muurin onkaloista. IMG_8490IMG_8499

PATAREIN VANKILA:

Blogiini päädytään tällä hakusanalla todella paljon, joten suosittu kohde kyseessä! Jos kaipaat Tallinnan ehtymättömien viinihanojen ja muiden syntisten ilojen oheen vakavampaa aktiviteettia, osallistu kierrokselle Patarein hylättyyn vankilaan ihmetelläksesi sen kuolemaa henkiviä teloistushuoneita ja karmaisevia vankisellejä. Postaus Patarein vankilasta täällä.

BASTIONIN TUNNELIT:

Vanhassa kaupungissa haahuilun sijaan voi haahuilla kaupungin alla kulkevissa tunneleissa, joista postaus täällä. Ei kannata eksyä. Tämä on muuten yksi omista suosikeistani Tallinnassa!

SHOPPAILU:

Tallinna, ei nyt ehkä mikään shoppailijan paratiisi. Mutta löytyy täältä esimerkiksi Massimo Dutti ja River Island, joita ei Helsingissä ole. Rocca al Maressa kannattaa pyörähtää ostosten perässä. Tallinnan isoin ostoskeskus, Ülemiste Keskus, on jäänyt minulta vierailematta. Solaris-kauppakeskus on omaan ostosmakuuni aika tylsä ja turha paikka, mutta siellä voi hyvinkin piipahtaa sushin, leffan ja Kohvik Komeetin perässä. Rotermanni ja Viru-keskus sataman ja vanhan kaupungin välissä ovat helppo valinta.

BALETTI:

Olen aina halunnut päästä katsomaan Balettia Tallinnassa, vaikken ole lainkaan varma, että tykkään koko baletista. Vielä joskus. Onko joku käynyt?

KADRIORGIN PUISTO:

Kadriorgin puisto on omalla tehtävälistallani Tallinnassa. Parhaimmillaan puisto on varmasti myöhään keväällä ja kesäisin, katsokaa vaikka näitä Pää Pilvissä -blogin kuvia.

MESTARIPIHA:

Älä kulje tämän kuvauksellisen sisäpihan ohi vanhassa kaupungissa. Poikkea myös kahvilla symppiksessä kahvilassa!

PIRITAN RANTA: 

Osta Rimistä pikniktarvikkeita ja suuntaa Piritan rannalle viettämään kesäpäivää.

RATIKKAKIERROS: 

Hyppää ratikkaan ja tee uusia aluevaltauksia! Tämä HS:n juttu suosittelee linjaa 1 ja kertoo pysäkit, joiden ympäristöä kannattaa tutkia tarkemminkin. (edit: lukija vinkkasi, ettei linja 1 kulje kesän 2016 aikana… Lukekaa postauksen kommentit!)

LEFFAAN: 

Jos taivaalta sataa pieniä ukkoja (tai sen paremman puoliskon kanssa on tullut kauhea riitaa seurannut mykkäkoulu ja haluaa vain olla möllöttää hiljaa omissa oloissaan), voi aina vetäytyä elokuvateatterin pimeyteen. Esimerkiksi Solaris-ostoskeskuksessa on Apollo-elokuvateatteri, ja lippuhinnat ovat tietenkin vähän edullisemmat kuin Suomessa.

HOTELLI:

Pelkästään hyvässä hotellissa voi olla Tallinnassa tarpeeksi tekemistä. Aina ja ikuisesti hehkuttamani Swissotel tarjoaa ainakin minulle puitteet siihen, ettei Tallinnan matkalle ihanan hotellin ja hyvän illallisen lisäksi paljoa muuta edes tarvita.

Swissotel Tallinn

SPA:

Monella on mielessä myös hemmotteluloma Tallinnassa. Itse suuntaisin Swissotelin pieneen spahan etenkin, jos olisin hotellin asiakas. Spassa on vain yksi allas ja muutama sauna, mutta rauhallinen tunnelma ja näköalat tekevät paikasta sopivan rentoutumiseen. Kokonaisvaltaisempaa kylpyläkokemusta etsivät suuntaavat katseensa muihin paikkoihin.

KAMPAAJA:

Jos etsit hyvää kampaajaa Tallinnassa, niin suomalainen Tallinnassa asunut ystäväni vinkkasi kerran Pikk 40 Ilusalongin olevan hyvä paikka. Siellä Reelika-niminen nainen puhuu suomeakin ja on pitänyt ystäväni aina tyytyväisenä. :) Pikk 40:lla on suomalaiset nettisivut ja nettiajanvaraus! Nopeasti vilkaistuna hinnat näyttäisivät olevan noin puolet Helsingin riistohinnoista. Onko teillä suosikkikampaamoa Tallinnassa?

NÄKÖALAPAIKAT:

Olen koonnut Tallinnan parhaimmat näköalapaikat tähän postaukseen.

TV-TORNI:

Kirkkaana päivänä TV-tornista voi nähdä Suomeen asti.

TELLISKIVI: 

Jos et ole ikinä astunut jalallasi ulos satama-vanhakaupunki-pyhiinvaellusreitiltä, niin käy nyt ihmeessä ainakin Kalamajan alueella Telliskivi-korttelissa ihmettelemässä virolaista hipsterimeininkiä.

LÄHDE LÄHIÖÖN: 

Jotkut povaavat pahamaineisesta Koplin kaupunginosasta Tallinnan Prenzlauer Bergia. Tiedättehän, punavuori-ilmiö. Rähjäinen asuinalue vetää ensin puoleensa opiskelijat ja taiteilijat halvoilla hinnoillaan, sitten se saa maineen mielenkiintoisena paikkana ja keskiluokka rynnii sinne asumaan. Asuinalue siistiytyy ja tylsistyy ja hinnat kohovat pilviin. Koplista löytynee ainakin vielä se toisenlainen Tallinna, jos sellainen kiinnostaa.

RAVINTOLAT:

Illallistarjonta on niin laaja, että melkein alkaa harmittaa, kun muistaa asuvansa Helsingissä. Hyvä illallinen on yksi ohjelmanumero! Vinkkejä voisi antaa vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa pitää ainakin Noa ja SALT mielessä, jos haluaa fiilistellä ruokaa ja samalla hylätä vanhan kaupungin hetkeksi, mikä sekin on virkistävää. Vanhassa kaupungissa halpaa ja hyvää saa esimerkiksi Rataskaevu 16 -ravintolasta (kuva).

thumb_IMG_8578_1024

KAHVILAT:

Aaaahh, Tallinnan kahvilat. Olen tapojeni orja ja menen aina Kohvik Komeetiin, mutta valinnanvaraa riittää. (Menkää nyt silti kuitenkin Kohvik Komeetiin. Se minkä se ostoskeskusmiljöössä häviää, sen se kakuissa voittaa.)

DRINKILLE:

Mielestäni paras paikka Tallinna-kokemuksen kruunaamiseen on Swissotel-hotellin ylimmän kerroksen loungebaari, josta saa hyvät cocktailit ja silmäykset yöllisen Tallinnan valoihin.

TALLINNAN ULKOPUOLELLA: 

Bonuksena vielä kaksi upealta vaikuttavaa paikkaa Tallinnan ulkopuolella — Jägalan vesiputous ja Rummu Karjäärin hylätty avolouhos. Näihin on pakko vielä päästä!

Toivottavasti saitte tästä vinkkejä siihen, mitä kaikkea Tallinnassa voi tehdä. Lisää kivoja vierailukohteita löytyy tästä Nyt-liitteen urbaaneja paikkoja listaavasta artikkelista.

Puuttuiko mun listalta jotain, mitä siinä teidän mielestänne olisi ehdottomasti pitänyt olla?

You Might Also Like

62 Comments

 • Reply SariKoo.fi torstai, kesäkuu 9, 2016 at 11:28

  Terkkuja Tallinnasta :) Ollaan tänään menossa Patarein kierrokselle ja jos ehditään, niin poiketaan Piritassakin. Tosin tämä jäätävän kylmä tuuli hieman laskee rantavisiitin kiinnostusta…

  • Reply Marjo perjantai, toukokuu 5, 2017 at 17:47

   Hei olemme juuri Tallinnassa,kerron tässä vinkin mitä pitää harkita. Mieheni lonkat kipeät joten ostimme 15 min riksa-ajelun hinta oli 15 min/15€ elikkä ihan sopiva. Matkan päätteeksi joka kesti vain 10min ja hinnaston alareunassa pienellä tekstillä per/henk. Jota ei tilatessa haluttu näyttää. Siinä kiisteltiin ,että aika ei ole vielä kulunut umpeen ja poika parkkeerasi meidät ulos. No maksoimme 10min ajosta 20€
   Jäi vähän nakuttamaan,kantsii selvittää aika ja hinta ennen lähtöä

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 9, 2017 at 11:57

    Äh, huijauksen makua! Toivotaan, että ainakin jotkut osaavat tämän jälkeen varoa kyseisiä riksakyytejä. Kiitos kommentista!

 • Reply Tari torstai, kesäkuu 9, 2016 at 13:31

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Kävin joulun edellä eka kertaa katsomassa balettia Tallinnassa (Pähkinänsärkijä) ja voin todellakin suositella!!! ☺ Lippujen hinnat aivan eri luokkaa kuin Helsingissä ja taso korkea! Tyttäreni olivata mmyös aivan ihastuneita! Jäi sitten hyvin matkarahaa käytettäväksi ihaniin ruokaravintoloihin ❤ Maanalaiset tunnelit pitää käydä tsekkaamassa ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 9, 2016 at 13:44

   Ihanaa kuulla, että tykkäsitte baletista. Ja vielä Pähkinänsärkijä… Nyt on kyllä pakko päästä sinne itsekin! :) Tallinna on kyllä monipuolinen paikka. :)

 • Reply Taika torstai, kesäkuu 9, 2016 at 14:25

  Moi, hyviä vinkkejä myös tällaiselle tottuneelle kävijälle.
  Sen verran tuohon ratikalla matkustamiseen, että Kopliin menevät linjat 1 ja 2 eivät kulje kesällä 2016 lainkaan eli vasta syksyllä pääsee taas ratikalla länsipuolelle. Bussi 52 korvaa Kopliin menevät linjat.
  http://www.tallinn.ee/est/Uudis-Trammiliinide-1-ja-2-asendamine-autobussiliiniga-nr-52-roobastee-rekonstrueerimise-ajaks-01.06-31.08.2016?filter_otsing_uudis_rubriik_id=160

  Suosittelen Kadriorgin puistoon menoa ja varatkaa kunnolla aikaa. Tosi kaunista kesällä ja sieltä voi jatkaa matkan tuohon Piritan rannallekin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 9, 2016 at 14:44

   Kiitos ajankohtaisesta huomautuksesta! :) Täytyypä laittaa postaukseen maininta asiasta. Jos ehdin Tallinnaan vielä tämän kesän aikana, menen ehdottomasti Kadriorgiin. :)

  • Reply Raija lauantai, heinäkuu 6, 2019 at 14:14

   Kadriorgissa tulee käytyä joka reissulla. Ihana puisto ja se palatsi jossa on aina hienoja näyttelyitä. Kumu myös aina ohjelmassa. Nyt taitaa olla niin että Patarei on suljettu turvallisuussyistä. Mestareiden kuja tulee myös tutkittua lähes aina. Sieltä löytyy myös ihana kahvila Chocolaterie Pierre. Joku sopiva ravintola löytyy myös lounaspaikaksi myös päiväristeilyllä.

 • Reply Noora torstai, kesäkuu 9, 2016 at 16:19

  Nämä vinkit tuli kuin tilauksesta. Tässä kuussa on tiedossa parin yön Tallinnan visiitti ja koska mun reissut Tallinnaan on tätä ennen rajoittuneet lähinnä yhteen haahuiluun vanhassakaupungissa, yhteen shoppailureissuun ja kahteen keikkareissuun, joissa ehti nähdä keikkapaikan ja hostellin, niin näistä saan varmasti ammennettua hyviä kohteita ja vinkkejä :)

 • Reply miraorvokki torstai, kesäkuu 9, 2016 at 20:37

  No sieltähän ne vinkit tuli! ;) Laitan nämä Petrillekin luettavaksi.

 • Reply Yasemin perjantai, kesäkuu 10, 2016 at 03:52

  Tosi kiva kirjoitus! :) just mietin et mitä uutta sitö keksis Tallinnan reissuille ja tässähän tuli monta kivaa ideaa ?? Suosittelen kyllä käymään Ülemiste-kauppakeskuksessa, oon nyt kahdesti käynyt siellä, aina yhtä sokkeloisen oloinen mut tosi kiva. Kaikki löytyy saman katon alta ??

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, kesäkuu 10, 2016 at 15:36

   Kiitti Yasemin. Oot vissiin ollut yövuorossa? :P Täytyy kyllä mennä tonne Ulemisteen seuraavalla kerralla! :)

 • Reply Unna Äkäslompolo maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 12:47

  Hei, aivan mielettömän inspiroivat postaus Tallinnasta! Olen itse käynyt siellä kerran ja ei ole ollut kiinnostavampien kohteiden listalla, mutta tämä taisi nyt kyllä muuttua. Mahtavia vinkkejä, toi ghost-kierros kuulosti hyvältä. Oliko se pelottava :O ?!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:45

   Tosi kiva jos oli hyötyä. :) Ei se kierros mikään super pelottava ollut, mutta ihan tarpeeksi ainakin pimeänä talvi-iltana. ;) Enemmänkin historiallinen kuin pelottava!

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 14:18

  Tuo baletti on minunkin listallani. En ole Tallinnassa koskaan baletissa käynyt, mutta suunnitelmissa on ollut useamminkin. Ja kampaajalla voisin myös käydä. En ole nimittäin vielä löytänyt sitä oikeaa kampaajaa.

 • Reply meidänmatkassa maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 18:36

  Mä niin sytyn Tallinnaan! Viime kesänä osui vielä aivan loistavat kesäiset säätkin ja Telliskiven ravintoloita tuli testattua. Jotenkin se ruokakulttuuri on tuolla niin erilaista ja ah niin hyvää :P Swissotel on todella nappi valinta!

 • Reply Viruttaja maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 19:41

  Mieluummin elokuvateattereista mainitsisin kaikki muut kuin Apollon, Coca-Cola Plazassa leffaa voi katella vaikka omalla baarilla varustetussa ”sviitissä”, sitten löytyy art-house-leffateatteri Kino Sõprus ja vielä Kino Kosmos, jossa on 300 neliömetrin kangas ja IMAX-luokitus, jota ei mistään Suomesta löydy. Rannalla haisee muuten tällä hetkellä melkoisesti levä, eikä Piritan rantaa läheltä löydy Rimiä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 21:42

   Kiitos vinkeistä! Mä en tällaisena satunnaisena Tallinnan kävijänä ollut tietoinen muista kuin Apollosta. :) Eiköhän se levän haju sieltä rannalta haihdu, ja enpä ajatellut piknikeväiden ostopaikkaa sen kannalta, että se olisi lähellä rantaa. Itse ainakin ottaisin eväät jo keskustasta mukaan. :)

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 20:37

  Vitsi kun kiva postaus! :) Tätä lukiessa tuli fiilis, että pitäisikö kesällä käväistä Tallinnassa. Olen käynyt tasan yhden kerran, joten kaupunginmuuria lukuunottamatta nämä kohteet oli kaikki uusia tuttavuuksia.

 • Reply Ansku BCN maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 21:34

  Tallinna on tällaiselle ulkosuomalaiselle kovin eksoottinen kohde :D. Kävin siellä muutama kesä sitten olemassa päivän ja sitä edeltävä kerta on vuosituhannen alusta. En usko, että Tallinnaan tulee vartavasten lähivuosina mentyä, mutta Virossa matkustaminen muuten kyllä kiinnostaisi!

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, kesäkuu 14, 2016 at 01:21

  Jee, mahtavaa tuli kampaamovinkki! Olen ajatellut leikata hiukseni ja Tallinnassa se onnistuu halvemmalla. :)
  Itse olen käynyt muutamassa museossa Tallinnassa, nykytaiteen museo Kumussa ja Viron Terveydenhoitomuseossa, kyllä :D kivan interaktiivinen paikka.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 14, 2016 at 12:44

   Mä kerran yritin tonne kampaamppn, mutta ei saanut parin päivän varoitusajalla enää aikoja. :( Kerro jos käyt, että oliko hyvä!

 • Reply Anne keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 07:35

  Tallinnasta ei tekeminen lopu koskaan!! Tuo Rummun avolouhos on ollut mielessä tälle kesälle. Heinäkuussa olisi vähän luppoaikaa, joten jos sitä vaikka silloin kipaisisi sinne :)

  Hyvä kahvila on myös vanhassa kaupungissa Kohvik Must Puudel! Siitä me ollaan tykätty. Ja sinne saa nimensä mukaisesti lemmikitkin tulla! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 09:11

   Oon kerran käyny Must Puudelissa, enkä oo ihan päättänyt, tykkäsinkö vai en. :D Mutta monet tuntuu tykkäävän! Söin jonkun pastan siellä, ja se oli kyllä hyvä. Toivottavasti pääset tonne avolouhokselle, haluan tietää paikasta enemmän.

 • Reply Saana | Live now – dream later keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 16:14

  Olen kummitusfriikki, joten toi Ghost Tour olisi kiinnostava. Meidän piti viimeksi Tallinnan-matkalla mennä kidutusmuseoon, mutta se ei ollut sopivaan aikaan auki. Tästä tulisikin hyvä teemareissu Tallinnaan täksi kesäksi: kummitukset, kidutusmuseo ja tunnelit. Mikäs sen parempaa. Hyviä vinkkejä, joskin osa on sellaisia, mihin en omaa lomaani tuhlaisi (esim. shoppailu, yäk), mutta parasta tässä listassa olikin juuri se, että joka makuun löytyy jotain.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 22:52

   Horror-matka Tallinnaan! :D Keräsin tähän kyllä oikeastaan kaiken mitä olen tehnyt, tai mitä mieleen tuli. Toki löytyisi vielä paaaljon muutakin, ja esim. museoistahan mä en tiedä mitään.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä torstai, kesäkuu 16, 2016 at 19:47

  Kävin viime syksynä pitkästä aikaa Tallinnassa ja on se kyllä ihana kaupunki – jopa pelkästään siihen haahuiluun, mutta aika monta listasi asiaa tuli myös haahuillessa vastaan :). Erityisesti niitä ihania kahviloita ja ravintoloita. Ja Noa on minunkin mielestä huippu ihana – niin ihana, että haluaisin päästä kokemaan sen terassin myös aurinkoisena kesäpäivänä ja -iltana :). Listaan voisin lisätä vielä kauneushoidot, olen itse käynyt kahdesti Tallinnassa jalkahoidossa. Mikäs sen mukavampaa kuin päästä jalkahierontaan käveltyä ensin koko päivän kaupungin kaduilla – päämäärätietoisesti tai haahuillen :).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 16, 2016 at 22:49

   Niinpä, kauneushoidot jäivät nyt mainitsematta span ja kampaamon maininnasta huolimatta! Jalkahoito tekis täälläkin enemmän kuin terää.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 06:01

  Meidän Tallinnan reissut on rajoittuneet lyhyille risteilyille. Se asia täytyy korjata jossain vaiheessa. Tallinnan ravintoloista olen kuullut paljon hyvää. Ja tuo vankila kiinnostaa minuakin!

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 14:14

  Siis minun on ihan pakko päästä tänä kesänä Tallinnaan! Kummasti vaan alkaa täyttyä nämä kesän viikonloput, joten pitäis oikeasti alkaa tehdä suunnitelmia niille vapaille viikonlopuille, että ei käy niin, että kohta huomaakin kesän jo päättyneen enkä ole tehnyt mitään :D
  Tässä on niin monta vinkkiä, mitä olisi kiva päästä testaamaan. Etenkin cocktailit Swissotel-hotellin loungessa pitää kokeilla! ;)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 16:13

  Tallinna on minulle kyllä semmoinen harmituksen paikka. Harmittaa sen vuoksi, että olen käynyt siellä ainoastaan sellaisilla pikamatkoilla ja moni hyvä paikka on jäänyt näkemättä. Moni suomalainen tuntuu tuntevan Tallinnan kuin omat taskunsa mutta jotenkin se on minulta päässyt lipsahtamaan ohi. Olisi päästä oikein ajan kanssa kiertelemään ja oleskelemaan Tallinnassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 19, 2016 at 22:22

   Joo, mullakin oli ennen juuri toi fiilis. Nykyään paikka alkaa tulla hiljalleen tutummaksi ja tutummaksi.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 20:18

  Monta näistä onkin tullut tehtyä, mutta ihan kiva lista – pitääkin pitää mielessä – jos tässä joskus taas Tallinnaan päädymme. Meillä on käynyt Tallinnan kanssa vähän samoin kuin Tukholman aikoinaan, että kun siellä riittävän monta kertaa kävi, välillä laivalla, välillä Piritassa purjeveneellä, niin ei sitten jaksa enää innostua. Vaikka olemme me jo taas Tukholmaankin palanneet …

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, kesäkuu 17, 2016 at 20:18

  Monta näistä onkin tullut tehtyä, mutta ihan kiva lista – pitääkin pitää mielessä – jos tässä joskus taas Tallinnaan päädymme. Meillä on käynyt Tallinnan kanssa vähän samoin kuin Tukholman aikoinaan, että kun siellä riittävän monta kertaa kävi, välillä laivalla, välillä Piritassa purjeveneellä, niin ei sitten jaksa enää innostua. Vaikka olemme me jo taas Tukholmaankin palanneet …

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä lauantai, kesäkuu 18, 2016 at 14:09

  Erittäin hyvä postaus! Tallinnassa tulee käytyä usein, ja uudet vinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita. Näistä aion käydä ainakin Patareissa ja niissä tunneleissa ja baletissa ja miksei tuolla Koplissakin. Viimeksi mainittuun olen ehkä joskus spåralla eksynyt, mutta ei siellä silloin ainakaan ollut oikein mitään.

  Me ollaan just kasaamassa massiivista Tallinna-vinkkipostausta ja ilokseni siinä ei ole juurikaan päällekkäisyyksiä tämän kanssa, eli voinen linkata tämän omien vinkkien jatkoksi :).

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, kesäkuu 18, 2016 at 16:27

  Ghost Walking Tour kuulostaa siistiltä! Hitsi kun Tukholmassakin järjestetään Gamla stanissa sellaisia, mutta harvoin sielläkään tulee yövyttyä. Pitäisi. Päiväretkellä kun ei ihan kauheesti ehdi. Tallinnassa tykkään käydä itsekin kampaajalla ja hieronnassa, ne on edullisia ja hyviä. Tallinan ravintolatarjonta on myös huisi! Tuolla muurin pätkällä kävin viime reissuna kävelemässä, on kolmen euron väärti. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 19, 2016 at 22:28

   Todellakin kolmen euron arvoinen sijoitus. :) Toi vois muuten Tukholmassakin olla mielenkiintoinen. Seuraava kerta Stoksiksessa menee Beyoncen keikalla…

 • Reply Tiia / Fangirl Quest lauantai, kesäkuu 18, 2016 at 16:28

  Hei ihana otsikko, nauratti ihan sikana :D ehkä siksi, että en itse ole pitkään aikaan enää hinkunut Tallinnaan koska ”se on niin nähty”. No, tämä lista muistutti että höpö höpö, eihän ole. Ehkä on kesäreissun paikka :)

 • Reply Veera Bianca lauantai, kesäkuu 18, 2016 at 23:32

  Oi Tallinna! Oon viimeisen vuoden sisällä ihan täysillä innostunut kohteesta! Tallinnassa on erityisesti ihan mahtavia kahviloita ja rafloja, etenkin jos vähän poistuu tolta pyhinvaellusrieitiltä:D

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi sunnuntai, kesäkuu 19, 2016 at 10:58

  Lähdetään Tallinnan varmaan taas heinäkuussa. Tosin omalla autolla ja tarkoitus ajaa eteenpäin. Katsotaan mihin auton nokka vie : D

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, kesäkuu 19, 2016 at 11:10

  Paterein vankila ja Viru-hotellin KGB-huone on itsellä listalla sijoilla 1 ja 2 tuleville reissuille + lukuisat ravintolat ja olutmestat :-) Tallinna on kyllä huippupaikka!

 • Reply Top 10 Lentodiilit keskiviikko, marraskuu 16, 2016 at 14:02

  Tosi kiva kirjoitus. Laajasti käsiteltelty mitä kaikkea voi Tallinnassa tehdä :)

 • Reply KGB-museo ja Viru-hotelli Tallinna - vierailu museossa ja hotellin historiaa lauantai, elokuu 26, 2017 at 18:20

  […] Museokierroksen jälkeen olimme jo tauon tarpeessa ja Viru-hotellilta onkin lyhyt matka Solaris-ostoskeskuksen 4. kerroksessa sijaitsevaan Kohvik Komeet -kahvilaan, jonka senkin olin löytänyt Syö Matkusta Rakasta -blogin Tallinna-vinkeistä. […]

 • Reply Jaana maanantai, lokakuu 15, 2018 at 14:22

  Tästä linkistä vielä lisää tekemistä Tallinnaan:
  https://www.tallinna24.ee/artikkeli/711827-oletko-jo-tutustunut-tallinnan-upeisiin-oviin

 • Reply Mummona mäessä tiistai, tammikuu 22, 2019 at 08:19

  Ruokarajoitteisen retki
  https://www.keliakialiitto.fi/ajankohtaista/gluteenitonta/loyda-tallinnan-gluteenittomat-helmet/

 • Reply Zacarias lauantai, huhtikuu 27, 2019 at 10:54

  Sain vielä liput ja nyt olemme menossa heinäkuussa Tallinnaan laulujuhlille, ihan vaan kokemusta ja elämystä keräämään. Siihen perään vois ottaa päivän pari rokulia ja katsastaa Merin vinkit, kivasti ja houkuttelevaksi esitetty, kiitos näistä ja mukavaa kesän odotusta.

 • Reply Raija lauantai, heinäkuu 6, 2019 at 14:15

  Kadriorgissa tulee käytyä joka reissulla. Ihana puisto ja se palatsi jossa on aina hienoja näyttelyitä. Kumu myös aina ohjelmassa. Nyt taitaa olla niin että Patarei on suljettu turvallisuussyistä. Mestareiden kuja tulee myös tutkittua lähes aina. Sieltä löytyy myös ihana kahvila Chocolaterie Pierre. Joku sopiva ravintola löytyy myös lounaspaikaksi myös päiväristeilyllä.

 • Reply Veera Koskitero perjantai, marraskuu 13, 2020 at 21:58

  Syö ja juo ja kävele ja istu ja kakkaa ja nuku.

 • Leave a Reply