Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotels.com ja luottokorttitiedot – uskallatko enää käyttää?

lauantai, kesäkuu 4, 2016

Hotels.com ja luottokortin käyttäminen. Eipä tarvinne selitellä, miten nuo kaksi liittyvät toisiinsa.

Vielä jossain vaiheessa ajattelin, että luokorttitietojen joutuminen vääriin käsiin Hotels.comin sivujen kautta on ollut silkkaa huonoa tuuria niille suomalaisille, joille se on tapahtunut. Sittemmin erinäisiä suomalaisia Facebook-ryhmiä ja matkablogeja seurattuani on alkanut vaikuttaa siltä, että luottokorttitietojen varastamisesta ja väärinkäytöstä Hotels.comin kautta on tullut pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Huomattavan useiden kortilla on ostettu tai yritetty ostaa tuhansien eurojen arvoisia ostoksia pian sen jälkeen, kun henkilö on käyttänyt Hotels.comia majoituksen varaamiseen.

Tätä vasten peilattuna sivuston ”huolehdimme yksityisyydestäsi ja turvallisuudestasi varatessasi kauttamme” -vakuuttelut tuntuvat naurettavilta. Vaikuttavat huolehtivan lähinnä rahojesi hukkaamisesta ja turvallisuutesi kiinnostaa heitä yhtä paljon kuin mua vero-oikeuden luennoilla istuminen. Trust me, se on pieni kiinnostusprosentti se.

Näyttökuva 2016-06-04 kello 12.22.27

Ylen tammikuisen uutisen mukaan vuoden aikana yli sadan suomalaisen korttitiedot on viety. Oman tuntumani mukaan määrä ei todellakaan ole kääntynyt laskuun tammikuun jälkeen ja taisin olla oikeassa. KRP:lla on tällä hetkellä tutkinnassaan yli 400 tapausta Hotels.comiin liittyen (HS).

Miten voi olla mahdollista, että Hotels.comin kokoinen yritys ei mitenkään saa tietoturvaansa kuntoon? Onko menty helpoimman ja halvimman kautta ja säästetty tietoturva-asioissa tajuamatta kyberrikollisuuden torjumisen tarvetta? Vai ovatko korttitietojen kalastelijat vain liian ovelia ja sivusto ei yksinkertaisesti pysy perässä? Mähän en ymmärrä asian teknisestä puolesta mitään, mutta on se nyt kumma, että tämä sama tilanne jatkuu ja jatkuu.

Minua Hotels.comin huolimaton korttitietojen suojaaminen harmittaa, sillä olen tykästynyt sivuston kanta-asiakasohjelmaan, jossa joka kymmenes yö on ilmainen. Varaan majoitukseni aina sen mukaan, mistä valitsemani hotellin edullisimmin saan, mutta usein hintojen ollessa suunnilleen samoja olen kallistunut Hotels.comiin ja kerännyt ilmaisia öitä. Tokihan saman edun saa periaatteessa muiltakin sivuilta jos saa jonkun tarjouksen ansiosta -10% varauksesta. Mutta ei se -10% ikinä tunnu samalta kuin se yksi ilmainen yö, vaikka se rahallisessa arvossa mitattuna olisikin saman verran.

Hotels.com

Tuon linkkaamani Hesarin uutisen haastatteleman asiantuntijan mukaan näihin isoihin toimijoihin kuten Hotels.comiin pystyy kuitenkin edelleen luottamaan. Siis vielä 400 rikosilmoituksen jälkeenkin.

Enpä tiedä. Melko riskialttiilta tuntuu. Tietenkin on pidettävä mielessä, että Hotels.com on Suomessakin niin suosittu sivusto, että ongelmitta tehtyjen varausten määrä on todella suuri verrattuna heihin, jotka ovat varkauden uhriksi joutuneet.

Mutta vaikka korttini voidaan kopioida missä tahansa muuallakin (saaliiksi ne tililläni killuvat kaksi euroa), niin kyllä minulla on usko aika pitkälti Hotels.comin kanssa mennyt. Jatkossa varannen hotellini muilta sivustoilta tai suoraan hotellin kautta. Näkemiin Hotels.com — palataan asiaan, kun otat asiakkaidesi turvallisuuden taas tosissasi.

Mitä mieltä olette? Pelottaako huijauksen uhriksi joutuminen vai onko luottamus Hotels.comiin edelleen tallella?

Seuraa blogia Facebookissa & Instagramissa!

You Might Also Like

90 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 13:05

  Olen pohtinut ihan samaa asiaa. Toistaiseksi olen vielä varannut Hotels.comin kautta, mutta nyt on ruvennut epäilyttämään. Pari yötä vielä puuttuu seuraavasta tarjousyöstä, joten siihen saakka sinnittelen ja sitten mietin uudestaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 14:32

   Toi kantisohjelma on niin kiva! Mua harmittaa luopua siitä, jos ja kun nyt alan hotelleja muuta kautta varaamaan. Toivottavasti te saatte ongelmitta puuttuvat yöt täyteen ja pääsette nauttimaan ilmaisöistä!

 • Reply Pinja lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 14:12

  En tiennytkään että tuo on noin ”yleistä”. Pitääkin muistaa tämä kun loppukesän reissuja varailen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 14:31

   Niin. Toisaalta onhan näitä ollut samoja ongelmia Booking.comilla ja muillakin, tosin ei ehkä yhtä suuressa mittakaavassa. Mikään sivusto tuskin on 100% turvallinen mutta Hotels.com on kyllä syvissä vesissä tämän asian kanssa. :(

   • Reply Jane40 maanantai, tammikuu 29, 2018 at 23:38

    voi, ei ole!!
    Mun korttitiedot pöllittiin nimenomaan hotels.com sivuilta takuuvarmasti. Tiesivät sen varmaan hotellillakin, kun kiemurtelivat kovin nähdessään mistä olin varannut. Kiva sitten olla pari viikkoa ilman korttia, kun se kuoletettiin…

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 14:18

  Viime talven reissulla me tehtiin suurin osa netin kautta tekemistämme varauksista juuri Hotels.comin kautta ensiksi juurikin niiden kanta-asiakasohjelman vuoksi, mutta myöhemmin mobiililla tehdystä varauksesta saadun 10 % alennuksen vuoksi. Meitä kun ei niinkään ne ilmaiset yöt kiinnostanut, me haluttiin alennus heti varausta tehdessä kun loppujen lopuksi alennuksen määrä on molemmissa tavoissa sama.
  Mutta nyt tosiaan meilläkin Hotels.com on katkolla, sillä miksi ottaa riski?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 14:35

   Niinpä. Riskin ottaminen tuntuu turhalta etenkin sen takia, että multa puuttuu seuraavasta ilmaisesta yöstä vielä monta yöpymistä. Taidan siirtyä Kayakin asiakkaaksi, siellä on usein hyviä tarjouksia. :)

 • Reply Laura / My Passport Pages lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 20:38

  Täällä yksi uhriksi keväällä joutunut. Oli vielä sen verran tuore kortti kyseessä kun huijatuksi jouduin, että eipä juuri ole epäilystäkään siitä, mistä ne tiedot vääriin käsiin joutui. Onneksi luottokunta korvasi tappiot ilman ongelmia, mutta sanomattakin selvää että hotels.comin käyttö loppui. Tähän asti niitä öitä tuli sitä kautta varattua lähes aina, juurikin tuon ilmainen yö-kannustimen innoittamana. Onneksi kuitenkin muitakin vaihtoehtoja on, ja vielä ihan edullisia sellaisia.. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 23:18

   Voi ankeus, sulle sitten kävi se huono tuuri. Onneksi luottokunta nämä kai melko pitkälti on korvannut tähän asti, mutta siitä huolimatta on varmasti todella nihkeää, kun varkaus sattuu omalle kohdalle. Paljonko kortilta yritettiin viedä?

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 15:01

  No, kyllä se pelottaa ja kerran minulta onkin nyysitty rahaa, en tiedä, liittyikö se juuri hotels.com:iin, mutta pankki oli skarppina ja siitä syntyi minulle lähinnä vain kohtalainen sotku ja kortin vaihto. En tiedä, voiko mihinkään luottaa nykyään sataprosenttisesti. Hotels.com:illa on ollut muitakin sotkuja, kuten esimerkiksi että varaus onkin jäänyt tekemättä. Naurettavan huono järjestelmä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 15:10

   Luulisi, että haluaisivat panostaa. Ja että pystyisivät, sen verran iso lafka kyseessä. Onneksi tuo useimmiten jää vain pankki- ja kortinvaihtosotkun tasolle kuitenkin. Mutta ärsyttävää sekin.

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 18:22

  Olen myös jättänyt Hotels.comin käytön juuri tuosta syystä. Meillekin aiemmin kertyi noita ilmaisia öitä. Jotenkin ne tosiaan tuntui kivemmiltakuin 10% alennus. Ei se kuitenkaan ole sen arvoista, että joutuisi selvittelemään luottokorttisotkuja.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 19:25

  Ihan samaa olen miettinyt minäkin: miten ihmeessä tietoturva voi olla noin huteralla pohjalla? Sen verran pahan kolauksen se on kyllä firman maineelle ja luotettavuudelle antanut, että toivottavasti nyt viimeistään ovat saaneet homman haltuun…

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 20:00

  Itse varasin tammikuiselle Tukholman reissulle hotels.comin kautta hotellin käyttämällä Visa-Electron korttia ja pian tuli pankilta uusi kortti, koska olivat deletoineet vanhan, koska heillä oli syytä epäillä että korttini tiedot ovat joutuneet vääiin käsiin. En tiedä oliko tämä joku yleinen toimenpide joka tehtiin kaikille, koska siinä oli just se kohu siitä että korttien tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin vai oliko korttiani oikeasti yritetty käyttää. Mitään outoa liikettä en tilillä huomannut, mutta eipä siellä olisi ollut rahaakaan, koska tarkoituksella käytän korttia, joka on liitetty tiliin, jossa en pidä latin latia juuri tälläisten hotels.comin kaltaisten sössijöiden tähden!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 21:51

   No hyvä että oli tollainen erillinen kortti! Toi KRP:n 400 ihmistä taitaa olla vain pieni murto-osa niistä, joille on näin käynyt.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 20:18

  En ole käyttänyt Hotels.comia enää muutamaan vuoteen kun se ei ole ollut enää halvin vaihtoehto. Aina löytyy sama huone jostakin halvemmalla. Ennen käytin usein. Mutta en varsinaisesti pelkää, että tiedot varastetaan koska ne voidaan varastaa muillakin sivustoilla.

  Meillä Yhdysvalloissa tämä korttien kopioiminen on hyvin yleistä ja meille tulee noin pari kolme kertaa vuodessa uudet kortit kun tilillä on jotain epäilyttävää toimintaa. Luottokorttiyhtiöt on siellä hyvin hollilla ja soittavat heti tarkistaakseen onko oma ostos vai ei, ja rahat on aina palautettu. Tietysti siitä on se vaiva, että uusia kortteja joutuu aina odottelemaan, ja myös se, että jos itse ostat jotain vähän pienemmältä toimijalta jonka bisnes on rekisteröitynä jonnekin vieraaseen osavaltioon, yhtiö saattaa sulkea kortin kun luulee, että se on huijausyritys. Toisaalta parempi niin kuin että tili olisi aamulla tyhjänä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 21:53

   No sielläpä ollaan skarppina! Ja hyvä niin, toisaalta. Vinkkaa ihmeessä, jos sulla on jotkut vakkarisivut, joista olet Hotels.comia halvemmat hinnat löytänyt. :)

   • Reply Esa Häikiö lauantai, tammikuu 26, 2019 at 14:54

    Miten voi löytää halvempia sivuja jos Hotels.com lupaa hyvittää erotuksen jos jostain saa halvemmalla.

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 22:28

  Enemmän sattumaa kuin valintaa olen päätynyt Booking.comin käyttäjäksi enkä ole sitten viitsinyt tutustua Hotels.comiin lainkaan. Genius-statuksella tulee noita -10% tarjouksia aika usein mielestäni vastaan. Luottokortteja pankki tosin silloin tällöin on päättänyt uusia, mutta ei nyt taas vähään aikaan. Laajalti maailmaa kiertävillä tuntuu helposti olevan ongelmana vaikka miten pankin yrittäisi pitää ajan tasalla, että jos korttia käytetään Zimbabwessa esimerkiksi, niin se laitetaan kiinni. Ei ole meille osunut tuolla lailla kohdalle, mutta muutamalle ystävälle useammankin kerran.

  Toki hotelleja voisi hakea suoraankin, mutta etenkin kiertomatkatyyppisissä matkoissa niitä tarvitaan paljon ja nyt olen vaikka, kun liian myöhään, eli vasta 2 kk ennen, aloitin Lofoottien matkan kasaamista niin saanut Booking.comin avulla (ja suht monena päivänä vaihtoehtoja aina uudelleen etsien, varaten ja huonompia peruuttaen)) kasaan tarvitsemamme varaukset 5 hotelliin 9 yölle! Ilman tuollaista varaussivustoa olisi kyllä ollut aika työlästä, eli kai tuo riski on otettava.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 10:17

   Tohon tarkoitukseen tällaiset varaussivustot on kyllä välttämättömiä. Mä oon yleensä vältellyt Bookingia, kun en tunnu löytävän sieltä koskaan mitenkään edullisia hintoja. Ja mullekin on käynyt tuo kortin sulkeminen kun olin Bangkokissa, ai että se oli ärsyttävää, vaikka hyvä tarkoitushan siinä on!

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 08:40

  Hotelscombined vie mut nykyisin muille varaussivuistoille kuin Hotels.comiin. Silti sitä kautta on parikin varausta nyt tehty. On harmi, että noin toimiva sivusto on joutunut korttikopioijien kohteeksi ja valitettavan paljon noita korttitietojen varastamista on tapahtunut. Toisaalta, ihan mikä tahansa sivusto, jolle korttitietonsa syöttää, voi olla turvaton. Onneksi pankit ja luottokorttiyhtiöt hälyttävät epäilyttävistä luottokorttiostoksista herkästi. Me ollaan käytetty Hotels.comia juurikin joka 10.ilmaisen hotelliyön vuoksi, mutta nykyisin hinta ratkaisee.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 10:19

   Kyllä mullekin hinta aina ratkaisee, ellei kyse ole jostain parin euron edusta. Mä en ole käyttänyt Hotelscombinedia, täytyypä laittaa korvan taakse.

 • Reply miraorvokki maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 10:35

  Tää osui juuri sopivaan saumaan :D Kiitti kovasti hei! Me just bookattiin tuo Tallinnan hotelli luottokortilla. Tää on nyt Petrin kuukausi sitten saapunut luottokortti, eli jos vuotaa tiedot niin sitten ei oo epäilystäkään mistä on vuotanut. Mä olin tosi skeptinen mutta kun hotels.comilla oli halvin hinta tuohon huoneeseen ja hotellin niin annettiin mennä. Muutenkaan minulla ei ole hirveän mukavia muistoja mielessä hotels.comista. Viimeksi meidän hotellibookki ei ollut edes mennyt hotellille asti. ONNEKSI hotellilla oli tasan kaksi huonetta vapaana. Katsotaan miten meidän käy tällä kertaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 10:43

   Ää, no toivotaan et kaikki menee hyvin! Onneksi luottoyhtiö ottaa varmasti kopin, jos jotain tapahtuu… Kerro sit miten kävi. :D

   • Reply miraorvokki maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 12:24

    Kerron! :D Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Tää Hotels.comin juttu oli mulla tiedossa jo aikaisemmin mutta nyt alkoi oikeasti kuumottamaan kun näin näitä lukuja :D Hahah.

 • Reply Kthetraveller maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 14:49

  Me olemme suosineet yleisimmin hotellin omia sivuja, Hotels.comia on käytetty ainoastaan muutaman kerran. Yhden kerran on mieheltä kopsattu luottokortti ja mietityttää hieman oliko hotels.comilla jotain tekemistä asian kanssa, kun ajallinen yhteys sattuu lyömään hiukkasen yksiin. Onneksi taloudellista haittaa ei tullut, sillä reklamaatio meni läpi, mutta harmi kun luottokorttiyhtiö ei kyennyt kertomaan kuka/mikä taho ostokset oli kortillamme tehnyt.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 08:59

   Ääh. Kyllähän toi taas melko epäilyttävältä kuulostaa Hotels.comin kannalta… Luulisi, että ton kokoluokan firmalla ois resurssit hoitaa tämä kuntoon. Outoa.

 • Reply Eve tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 09:28

  Meillä tosiaan sama kävi Harrille, eikä pankki asiasta edes ilmoittanut vaan huomasimme kun luotto oli käytetty tyhjiin. Mut onneks luottokunta korvasi. Kyllä siinä ehti kyllä säikähtää ja ekana tuli mietittyä menetettyä summaa ja sitä ruljanssia joka siinä oli takana. Mut kerran käytettiin sen jälkeen hotels.comia ku käytettiin ilmainen yö, muuten pidättäydytään booking.comissa

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 13:28

   Voin kuvitella ne sydämenlyönnit kun näkee että tili tyhjänä. Ja varmasti on aina se pelko, että mitä jos tätä ei nyt jostain syystä luottokunta korvaakaan. Onneksi saitte korvauksen!

 • Reply laura / to travel is to live tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 17:47

  Ei hyvältä kyllä kuulosta :/ Enpä ole nyt hotelleja varaillut vähään aikaan, mutta en nyt heti ensimmäiseksi hotels.comiin menisi, jos tällainen vaara on. Aiemmin olen käyttänyt enemmän booking.comia, pitänee pysyä siellä tai etsiä muita kanavia.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 22:07

   Yllättvää, että jengi käyttää Booking.comia näin paljon. Mun mielestä siellä on aina huonoja tarjouksia! :D

 • Reply Marjukka Katariina tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 19:26

  Huhhuh! Olen kuullut niin paljon huonoa hotels.comista, etten ole käyttänyt sitä enää pitkään aikaan. On tosiaan aivan uskomatonta, ettei tuon kokoinen firma ole saanut tietoturvaansa kuntoon!

 • Reply Saana | Live now – dream later keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 at 09:33

  Me varattiin myös edellisen reissun hotellit (ainakin osa niistä) Hotels.comin kautta, mutta jäivät toistaiseksi viimeisiksi varauksiksi. Luottokorttitiedot säästyivät, onneksi, mutta saimme New Yorkin hotellissa todeta, että Hotels.comin varauksen yhteydessä isoilla kirjaimilla näkyvä ”Sisältää kaikki verot ja maksut” ei todellakaan pitänyt paikkaansa, vaan hotellilla selvisi, että pitää lisäksi maksaa ylimääräinen vajaan sadan euron setti jotain ihme käyttökuluja. Boikottiin meni Hotels.com jo pelkästään sen takia. Enkä enää uskaltaisi käyttää muutenkaan näiden tietovuotojen vuoksi.

 • Reply Teea | Curious Feet keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 at 13:46

  Harmittaa tämä tapaus kun hotels.comista olen tykännyt ja sitä paljon käyttänyt. Nyttenkin olisi pari ilmaisyötä siellä odottamassa ja taas löydettiin seuraavalle reissulle hyvä tarjous juurikin heiltä. Vielä ei olla siihen tartuttu, mutta mahdollisesti käytän vielä hotels.comia. Hakusessa on siltikin luotettavampi varaussivusto ja hyvin mielelläni vaihdan sitten kun sellainen tulee vastaan.

  Bookingista olen kyllä tykännyt :D. Heidän tarjontansa hotellien (ja hostellien) suhteen on erilainen kuin vaikkapa hotels.comissa, mutta kyllä sieltä niitä halpoja hintoja löytyy erityisesti semmoista majapaikoista, joita ei ole muilla (luotettavilla) sivuistoilla listattuna. Sivusto on myös helppokäyttöinen, mutta valikoimissa on kieltämättä silti parantamisen varaa, joten parempaa tosiaan odotellessa :). Satunnaisesti varailen vielä suoraan majapaikastakin tai trivagon kautta löytyvistä milloin minkäkin sivuston kautta, mutta kun hotelliöitä tulee taas kuitenkin varattua nykyään useampia kymmeniä vuodessa (Airbnb on edelleen suosikkejani, mutta joka reissulle se ei sovi), niin kyllä sitä keskittämistä kaipaa jo ajan sekä tietysti rahan säästön takia..

  Viime keväänä itseltä vietiin luottokortilta rahaa (voi olla, että oli Hotels.com, mutta yhtä hyvin olisi voinut olla mikä tahansa lafka, itse kun käytän luottokorttia todella usein), mutta ne palautettiin tilille melko nopeasti ja sen reissun jälkeen otinkin varaluottokorttini taas käyttöön, jottei sitä lakkautettaisi. Yleensäkin koen järkevänä, että lompakossa on useampi kortti, ettei elämä vaikeudu sen takia, että yksi kortti kopioidaan, nuo kopioinnit kun ovat nykyään todella yleisiä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 9, 2016 at 08:40

   Airbnb on todellakin paras, mutta kuten sanoit, riippuu vähän reissun luonteesta, haluaako sitä käyttää. Toi Booking ei oo jotenkin koskaan napannut mua… Mutta ehkä mun pitäis alkaa tutustua sen valikoimiin, jos se sittenkin ois hyvä. Onhan noita muitakin kuten Amoma, mitä Trivago aina tarjoaa, mutta en senkään luotettavuudesta tiedä. :D

 • Reply Anna / Muuttolintu torstai, kesäkuu 9, 2016 at 10:16

  En muista ollaanko käytetty hotels.comia koskaan. Booking.comia kylläkin. Yleensä vaan selaillaan mistä löytyy halvimmalla, ja Airbnb:tä ja vastaavia käytetään myös aika paljon. Kuulostaa kyllä aika huolestuttavan yleiseltä nämä ongelmat!

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, kesäkuu 9, 2016 at 10:51

  Tämä oli minulle aivan tuore uutinen ja ikävä sellainen. Itse en ole Hotels.comia käyttänyt ja villi veikkaukseni on, että kyseessä ei välttämättä ole ohjelmavirhe vaan erilaiset ”käsityöt” eri ohjelmien välillä (hotellit/varausjärjestelmätt) mahdollistavat kaikenlaista… Itseäni arvelluttaa aina kun laitan luottokorttitietojani jonkun verkkosivuille ostoksien yhteydessä, mikään ei ole aukotonta :/

 • Reply salaine torstai, kesäkuu 9, 2016 at 18:30

  Onneksi enemmän tulee käytettyä booking.comia suurimmaksi osaksi. Tai Trivagoon laitan haun ja se melkein aina ilmoittaa bookingilla olevan halvimman hotellin. Olen enemmänkin kuullut siitä, että hotelli varausta ei ole kun menee hotellille. Mutta näistä luottokorttihuijauksistakin on saanut nyt lukea. Hyvä asia, että kerrot siitä! Tarpeellinen matkustavalle.

 • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 9, 2016 at 18:58

  Oon mieki noita uutisia lukenut ja kieltämättä välillä hirvittää. Silti suurempi todennäköisyys varmaan on, että kortti skimmataan ulkomailla tai vaikka lähimmän S-Marketin pankkiautomaatilla kuin että tapahtuis tällaista. Varasin just eilen Hotels.comin kautta huoneen juhannukseksi käyttäen nimenomaan tuota kantisohjelmaa. Hintaa jäi Radisson Blu-yölle 26€. Pakko myöntää, että olihan se helepompi tehä ostopäätös kun omallakin tilillä on se pari hassua euroa. Jos oikeasti olis edes keskipalkkainen, niin varmaan olisin huolissani suuremmista rahamääristäni. :D En silti vielä osaa sanoa olenko suorilta lopettamassa tämän sovelluksen käytön ja siirrynkö esim booking.comin asiakkaaksi, mutta on tosi hyvä, että tästä puhutaan ja asiat on tulleet ilmi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 9, 2016 at 21:22

   Mä en tiedä uskonko enää, että suurempi todennäköisyys joutua korttirikoksen uhriksi olisi jossain muualla! :o Niin monta epäonnista on tähänkin jo kommentoinut… Mä toivon, että nää ongelmat olisi jonain päivänä vielä selätetty ja hotels.comia voisi taas käyttää turvallisin mielin. :)

 • Reply Mira / Exploras perjantai, kesäkuu 10, 2016 at 21:53

  Harvoin olen käyttänyt tuota bookkaukseen, toista vastaavaa kylläkin. Toistaiseksi ei ole ollut ongelmia, mutta vastaisuudessa täytyy olla entistä tarkempi.

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi lauantai, kesäkuu 11, 2016 at 16:23

  Itse käytän liki poikkeuksetta Booking.comia. Toistaiseksi ovat kortit pysyneet siellä turvassa. Mutta jos joku hyvä tarjous Hotels.Comilta tulisi, niin kyllä uskaltaisin sitäkin käyttää. Luottokortti on kuitenkin melko suojattu pankin toimesta, eli ei siinä oikeasti mitään rahaa menetä. Vaivaa toki tulee…

 • Reply Missis L lauantai, kesäkuu 11, 2016 at 17:36

  Todellakin vaikuttaa, en käytä ollenkaan. Booking.comiin olen tottunut ja sitä käytän.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 08:15

  Mulla käytössä pääasiassa Booking.com. Joskus ottanut hotels.comilta, jos sain kertavarauksella ilmaisen yön täyteen. Luottokortin väärinkäytökset ovat joka tapauksessa melko yleisiä, kerran vuodessa joku duunin korteista menee vaihtoon.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:41

   Joo, eihän ne mitään harvinaisia ole. Omalle kohdalle ei kyllä ole koskaan sattunut mitään.

 • Reply Mikko sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 09:38

  En todellakaan suosittele. Tein keskiviikkona 8.6.2016 varauksen hotels.comin kautta ja tänään 12.6.2016 kortilla on yritetty tehdä $600 osto hobbytron.com nimiseen kauppaan. Uusi kortti tullut huhtikuussa enkä ole tuota visaa muualla kuin netflixissä käyttänyt joten laskemalla 1+1 johtaa jäljet vahvasti hotels.com nimiselle sylttytehtaalle.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:42

   No siinehän ne vaikuttavat todellakin johtavan… Miten tätä voi tapahtua niin jatkuvasti!

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 14:46

  Itse epäilen, että joku työntekijä varastaa tai varasti tietoja ja myy eteenpäin tms. Jos järjestelmässä vika niin olisi löytynyt jo.

  Itse käyttänyt vuosia booking.comia ja ollut tyytyväinen siihen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:43

   Luulisi, että sen työntekijänkin voisi saada kiinni? Outoa. Mutta mahdollista toki. Vielä oudompaa tietty se, jos järjestelmän vika ei olisi vielä löytynyt.

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 22:15

  Tää aihe on nyt varsinainen kuuma peruna. Itse olen myös kovasti tykännyt hotels.comin kanta-asiakas järjestelmästä ja hyvin vahvasti luulen, että aion käyttää sivustoa jatkossakin. Toinen sivusto jota paljon käytän (enemmän Aasiassa) on Agoda, mutta booking.comistahan tulee aina verot sun muut yllärit päälle, niin en ole kokenut niitä edukkaaksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:43

   Ai Booking toimii noin? No ehkä siksi en oo käyttänyt sitä. :D

   • Reply Kohtteena maailma / Rami keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 21:04

    Itsellä ei ole kyllä booking.comin kanssa ollut tuota ongelmaa. Joka kerta, kun verot on tullut päälle, niin ne on kerrottu etukäteen selvästi varatessa. Ja nyt en kyllä muista muita kuin Jenkit, missä noita veroja on joutunut maksamaan.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 15, 2016 at 23:01

     Hmm okei? Täytynee antaa Bookingille mahdollisuus…

     • Veera perjantai, kesäkuu 24, 2016 at 21:03

      Meilläkään ei ole mitään ylimääräisiä maksuja Bookingin kautta tullut, mutta ollaan varailtu sieltä vaan Euroopassa olevia hotelleja.

     • Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 26, 2016 at 20:08

      Niin, sepä onkin mielenkiintoista, että vaikuttaako matkustusmaa riskiin jotenkin!

 • Reply ReissuRaija maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 01:42

  Itsellä pankki sulki vuodenvaihteessa luottokortin. Syy: useampi pelitapahtuma Englannissa, jonka tarkastivat minulta. No tämä täti istui tiiviisti töissä silloin…. Rikosilmoitus, sen jälkeen pankkiin reklamaatio.
  Selvitys saapui parisen viikkoa sitten, joten kauan kesti… Ymmärtäähän se, jos pelkästään Suomessa on ollut 450 tapausta.
  Itse käytin joulukuussa Expedia- hotellivaraussivustoa (yhteinen Hotels.comin kanssa). En tiedä yrittävätkö näin peitellä Hotels.comin aukkoja?? Matkustushalut kyllä hyydytti, mutta nyt olen taas matkalle lähdössä. Hotellin varasin Bookingin kautta; toivottavasti heillä ei säästellä tietoturvassa.
  Muuten: löysin positiivista asiassa: Joku oli 15 kertaa siirtänyt rahaa pelitille luottokortillani. Peliyhtiö jolle oli maksettu oli Supercell. Eli jos on enemmänkin tapauksia, niin Supercellillä menee hyvin….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 17:44

   Hahaha, Supercell, ei oo totta! :D Muuten toki ikävä juttu, että sulle kävi noin! En muuten tiennyt, että Expedia ja Hotels.com ovat samaa? Mielenkiintoista… Expediallakin kun on usein ollut hyviä tarjouksia!

 • Reply ReissuRaija maanantai, kesäkuu 13, 2016 at 18:01

  En minäkään tiennyt, ennenkuin Googletin homman tapahduttua. Eivät varmaan haluakaan mainostaa nykytilantessa.

 • Reply Hotels.com luottokorttiasiakas maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 17:07

  Joo, kyllä tämä kirjoitus olisi pitänyt lukea, ennen hotels.comissa asiointia. Maksoin 18.6. hotelliyöt Helsingissä MasterCardilla ja 23.6. oli alkanut maksuja virrata ulkomaille. Harmillisesti sattui omalla kohdallani viikonlopulle tuo kortin jäädyttäminen, jolloin asiakaspalvelusta en voinut tilannetta heti tarkastaa. Pankissa olivat olleet sen verran herkkänä, että 2,14€ oli kerennyt vain hävitä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 25, 2016 at 22:58

   Eikä, sullekin. :( Hitto miten monelle tää onkin sattunut… Ei oo kyllä tullut mieleen enää viime aikoina Hotels.comia käyttää. Onneksi pankki pelasti sut sitten suuremmilta tappioilta! Vaikka jo yksistään se asioiden selvittely ja korttien vaihto on tosi ärsyttävää.

 • Reply Mää vaan äkkiä varaan... maanantai, elokuu 1, 2016 at 22:00

  Itselle tuli soitto luottokorttiyhtiöltä tänään, että tililtä osteltu jenkeissä tavaraa. Suurimmat ostot n.700 e ja pienempiä useita. Kerran vain käytin Hotell`s comia ja heti napsahti. Tili sulkuun ja uusi kortti ootannassa :C

 • Reply Anitta lauantai, elokuu 6, 2016 at 00:36

  Harmillista tää hotels comin tietoturvaongelma. Olen tykännyt sivustosta ja käyttänyt sitä usein Itsellä viimeisin varaus hotels comin kautta tehty huhtikuussa ja reissu tehtiin heinäkuussa ja yllätys yllätys, korttitiedot oli vuotaneet ja kortti kopioitu, kortilla tehty viikko reissusta paluun jälkeem 1200euron edestä ravintola/hotellilaskuja. Eikä pankki edes sulkenut korttia vaan lähetti kirjeitse tiedon että kortti uusitaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 21:32

   Kaikkien näiden kommenttien jälkeen en enää todellakaan uskalla käyttää Hotels.comia!

 • Reply Jachka maanantai, lokakuu 3, 2016 at 20:13

  Muutaman kerran olen myös käyttänyt Hotels.com:a. Viime elokuun 22 päivä tein jälleen varauksen, ja loppukuusta tuli kortilleni 1600€ edestä tapahtumia, joihin minulla ei ollut mitään osuutta. Nyt on uusi kortti käytössä js reklamaatio käsittelyssä. Hotels.comia en kyllä enää käytä, Booking.com:lle tein uuden varauksen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 3, 2016 at 21:35

   Eih… Jos tästä nyt jotain positiivista koittaa etsiä, niin ainakaan kukaan ei ole tullut kommentoimaan, etteikö olisi saanut rahojaan takaisin. On kyllä varmasti ilkeä tunne, kun huomaa korttitapahtumilla noin paljon miinusta.

 • Reply Teemu maanantai, lokakuu 17, 2016 at 13:03

  Eksyin tähän ketjuun sattumalta, kun rupesin epäilemään luottokorttini tietojen vuotaneen hotels.comin kautta. Perjantaina luottokortille ilmestyi kaksi outoa varausta 250€ ja 290€. Toisessa katevarauksessa teksti ”www.seabrookltd.eu”, joka johti oudolle pelikasinoihin liittyvälle maksusivustolle. En todellakaan harrasta mitään nettikasinoita, joten varoituskellot alkoivat soida. Kortin laitoin samantien sulkuun, ja pankista neuvoivat vain odottelemaan olinko tarpeeksi nopea ja muuttuvatko katevaraukset maksuiksi, ja sitten tekemään rikosilmoitusta/reklamaatiota. Ilmeisesti jo aika yleistä ja peruskauraa pankeille nykyisin, koska Danske Bankin sivuilta korttitietojen yhteydestä löytyy suoraan reklamaatiotoiminto. Kysyntää ollut ilmeisesti sille…

  Vuosia olen käyttänyt hotels.comia ja kymmeniä öitä varannut sitä kautta. Nytkin pari ”ilmaisyötä” odottamassa. Hämärästi muistelin lukeneeni keväällä hotels.comiin liittyvitä epäilyistä, mutta eihän sitä omalla kohdalle (tietenkään) uskonut sattuvan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 17, 2016 at 21:40

   No ei tietenkään usko. :/ Mulla ihan sama juttu, lähes aina Hotels.comin kautta varaukset, mutta nyt ei vaan uskalla. Eipä oo ollut pitkään aikaan tosin tarvetta hotellia varatakaan (viimeisin Prahan matka oli lento-hotellipaketti Expedian kautta). Onneksi huomasit itse nopeasti, ja kyllähän toi vaikuttaa siltä, että nämä alkaa pankeille olla todella arkipäiväistä hommaa. Valitettavasti.

 • Reply Nimetön maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 23:04

  Ei todellakaan pidä paikkansa nuo muutaman sadan arviot. Meidän perheessä sattunut jo kolmesti, että luottokortti mennyt vaihtoon Hotels.comin varausten jälkeen. Nyt riitti!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, huhtikuu 18, 2017 at 00:12

   Käsittämätöntä. :( Juuri tässä mietiskelin, uskallanko jo palata Hotels.comin pariin. Ilmeisesti ei kannata.

 • Reply Heli torstai, toukokuu 11, 2017 at 15:14

  Moi,

  vähän sattumalta eksyin tähän viestiketjuun, kun tutkailin hotels.comiin liittyviä juttuja. Matkustan aika paljon ja useimmiten varaan majoituksen suoraan hotellista, koska olen kokenut mahdolliset muutokset helpommaksi suoraan hotellin kautta. Välittäjäfirmoista olen käyttänyt lähinnä booking.comia. :) Se onkin toiminut ihan hyvin, tosin viime viikolla en meinannut millään saada yhtä kolmen yön varaustani muutettua kahdeksi yöksi. (vaikkei ollut mitenkään edellytys, että pitäisi viipyä 3 yötä). Pompoteltiin booking.comin ja hotellin välissä, lopulta onnistui.

  Mutta kysymykseni liittyy lähinnä siihen, että itselleni ei oikein mene jakeluun, miten hotels.com (tai muutkaan vastaavat firmat) pystyvät antamaan välillä huoneita samoilla varausehdoilla tarjoushinnnoilla? Onko heidän provikat niin suuria, että tekevät näitä yksittäisesti omaan piikkiin? Itselläni haussa hotelli Australiasta useammaksi viikoksi ja hotels.comin kokonaishinta on jopa muutaman sata euroa edullisempi kuin suoraan hotellista, vaikka olen kysynyt heiltä suoraankin alennettua hintaa pitkälle majoitukselle. Mahtaiskohan olla niin, että kun varaan, niin jossain kohtaa varausprosesseja tulee jotain lisämaksuja?

  Kiitos etukäteen, jos saisin tähän muilta viisaammilta kommentteja. Mukavaa torstaita!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 11, 2017 at 20:42

   Mäkin olen siirtynyt nyt käyttämään lähes ainoastaan Bookingia, jos en varaa hotellin sivuilta suoraan. Itse luulisin, että noi Hotels.comin alehinnat menevät juuri kuten sanoit: ottavat itse tappiota, mutta kokonaiskuvaa ajatellen kuitenkin voittavat. Tarjoukset houkuttelevat uusia asiakkaita.

   Mulla oli joskus johonkin hotelliin samanlainen tilanne. Hotellilta eivät pystyneet antamaan yhtä edullista hintaa kuin varaussivustolta. Selitys oli juurikin se, että kyseessä on hotellisivuston oma kampanja.

   Tsemppiä hotellin varaukseen! Jos tarjous on todella hyvä, ottaisin ehkä riskin ja varaisin hotellin luottokorttia käyttäen Hotels.comista.

 • Reply Markku Leikas keskiviikko, toukokuu 2, 2018 at 05:48

  Toisen kerran jo vietiin rahat hotels.comin kautta. Edellisen kerran sain luottokorttifirman kautta takaisin , mutta nyt kun käytin ”viisastuneena” visa elektronin numeroa, niin pankkipa ei vastaa siitä vaan menee omaan piikkiin. Ja on 100 %:n näyttö että tietovuoto on mennyt hotels.comin varausjärjestelmän kautta.

 • Reply Expedia Kokemuksia 2018 – GUYSAD tiistai, lokakuu 23, 2018 at 16:05

  […] Hotels.com ja luottokorttitiedot – uskallatko enää käyttää? – Syö … […]

 • Reply Agoda Fi Kokemuksia – SIZEGO tiistai, lokakuu 30, 2018 at 11:19

  […] Hotels.com ja luottokorttitiedot – uskallatko enää käyttää? – Syö … […]

 • Leave a Reply