Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oletkohan edes kuullut seuraavasta matkakohteestani

maanantai, toukokuu 30, 2016

Mikäli et ole matkabloggaaja, suuri kiekkofani tai Ville Haapasalo, et välttämättä ole edes kuullut seuraavasta matkakohteestani.

Tähän käsitykseen minä ainakin jäin puhuttuani ystäväpiirilleni suunnitelmistani. Jos tiedätte paikasta kaiken, olen joko aliarvioinut teidät pahan kerran tai sitten ystävilläni on suuri aukko sivistyksessä. Jouduin itsekin tarkistamaan kartalta, missä tämä paikka tarkalleen sijaitsee, mikä sen pääkaupunki on ja miten sinne matkustetaan. Hauskintahan on, että tähän kohteeseen pääsee itse asiassa Finnairin suorilla lennoilla. Sitä tuskin ainakaan tiesit?

Minä lähden nimittäin Tatarstaniin.

Ai mikä ihmeen Tatarstan? No tätä minä olen nyt kuullut suunnalta jos toiselta. Tuolla se on, Äiti Venäjän hellässä (?) syleilyssä. Itä-Eurooppa, vanha ystäväni. We meet again. Ja nyt ollaan ihan oikeasti idässä.

Tatarstanin sijainti

Vuonna 1994 Tatarstanin tasavallan ja Venäjän federaation välillä solmitun sopimuksen mukaan Tatarstan on suvereeni valtio Venäjän federaation yhteydessä. Se sijaitsee Volga-joen varrella lähellä Kazakstania. Tai no lähellä ja lähellä, mutta Venäjän kokoisessa helvatun isossa maassa läheisyys on suhteellista.

Tatarstanin pääkaupunki on Kazan, ja sinne minäkin ensi kuussa lähden. Se on yksi Venäjän vauraimmista kaupungeista, ja yleinen elämänlaatu on lukemani mukaan Venäjän parhaimmistoa heti Pietarin ja Moskovan jälkeen. Kazanissa on yli miljoona asukasta, ja koko Tatarstanissa noin 3,8 miljoonaa. Suurin osa väestöstä on tataareja, jotka ovat muslimeja, ja Kazanista löytyykin muun muassa Venäjän isoin moskeija.

Lähden Tatarstaniin ns. blogimatkalle eli Tatarstanin turismivastaavien kutsumana. Majoitus ja ohjelma on valmiina, mikä tulee olemaan mielenkiintoista. Sen tiedän, että omaa vapaa-aikaa ei reissussa tule juuri olemaan. Toisaalta ihan kiva, että perillä odottaa valmis ohjelma. Tatarstanista tai Kazanista oli nimittäin yllättävän vaikea löytää mitään tietoa. Metallia matkassa -blogista taisi löytyä ainoa suomenkielinen blogikirjoitus Kazanista, eikä ulkomaisiakaan montaa ollut.

TatarstanKuva: Markus Salmela / Metallia Matkassa

Täytyy sanoa, että olen hiton innoissani! Olen aina tykännyt vähän oudoista kohteista, ja Tatarstan vaikuttaa juuri sellaiselta. On hienoa päästä kirjoittamaan paikasta, josta ei muuten löydy juurikaan tietoa matkailijalle suomeksi. Sitä vaan ihmettelen, että miksi Finnair lentää kohteeseen? Hieno juttu siis, mutta kuka noilla lennoilla matkustaa? Venäläiset? Tataarit Suomeen? Kiekkokansa Kazaniin? Venäläiset Helsingin kautta muualle Eurooppaan? En tiedä.

Mutta jos kohde on kiva kuten oletan, niin ihan mieletön mahdollisuus lähteä reissuun. Tässä vaiheessa normaalit Euroopan matkat eivät enää tuo perhosia vatsaan, vaikka ihania ovatkin. Mutta nyt on taas jotain sellaista odotettavaa, joka aiheuttaa pientä kutkutusta vatsanpohjassa. 

Finnairin lennot Kazaniin näyttäisivät maksavan alle 200 euroa, lähtevät perjantaiöisin ja paluu on tiistaiaamuna Helsinkiin. Tässäpä siis mahdollisesti ihan uusi kesäkohde kaikille Itä-Euroopan faneille! Uusi Tallinna suomalaisille? Parin viikon päästä pääsette kuulemaan, onko Kazan reissun arvoinen.

Kuka tietää jotain Tatarstanista tai Kazanista? Kertokaa kaikki!

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, toukokuu 30, 2016 at 13:45

  No nyt on mielenkiintoinen kohde tiedossa! Jännä tosiaan, että Finnair lentää tuonne. Raportoi sitten, että ketä siellä koneessa oikeesti oli! :-D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:33

   Raporttia seuraa! Mä olin jo ihan varautunut, että pitää alkaa jollain Aeroflotilla lentelemään… :D

 • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 30, 2016 at 14:55

  Yksi sana. Hui.

  Ei mulla muuta.

  Nim. Prinsessa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:34

   Heh, ei tarvetta huille! Toivottavasti. ;) Mä oon kuullut Venäjällä käyneiltä pelkkää hyvää, en siis Tatarstanista (koska siitä en ole kuullut mitään), mutta muilta.

  • Reply Tataari maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:44

   Älä käytä Venäjällä hui-sanaa. Se tarkoittaa miehen sukuelintä.

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:53

    :D Kiitos nauruista ja konkreettisesta ohjeesta! Täytyy pitää mielessä.

   • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 18:15

    Hahah! Näissä kommenteissa pitäis olla tykkäysnappula, nimittäin tästä olisin tykännyt! Hyvä neuvo :D
    Nyt on kyllä sellainen kohde, että jään mielenkiinnolla odottamaan postauksia!!

 • Reply Sandra maanantai, toukokuu 30, 2016 at 15:04

  Vautsi vau vau! Mielenkiinnolla jään seuraamaan!

 • Reply ekspatti maanantai, toukokuu 30, 2016 at 15:14

  Venäjän kaupungit ovat nykyaikaisia ja mielenkiintoisia. Noilla lennoilla on pääasiassa suomalaisia ja venäläisiä liikematkustajia. Nimimerkki mukana ollut.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:37

   Näin olen kuullut. Eivät vaan ole toistaiseksi vedonneet suomalaisiin matkailijoihin! Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää. Ensikosketus Venäjään mullekin.

 • Reply ekspatti maanantai, toukokuu 30, 2016 at 15:15

  Kannattaa kokeilla joskus junaa Moskovasta tuonne. Junassa on korkeatasoinen palvelu ja hyvät ruuat.

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY maanantai, toukokuu 30, 2016 at 17:37

  Jee, oudot matkakohteet kunniaan! Jännä kuulla Tatarstanista lisää. :)

 • Reply Tataari maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:20

  Luin tuon kertomuksen Metallia Matkassa-blogista. Juuri noin se on. Venäjästä on matkaajilla aivan turhia ennakkoluuloja. Siellä on viihtyisää ja ihmiset ystävällisiä. Moni hinkuaa kahlaamaan polviaan myöten rapaan jonnekin Intiaan tai Laosiin, tai haaveilee Gambiasta jossa ei ole hetken rauhaa. Arabimaihin kaihoillaan vaikka turvallisuus on todellakin niin ja näin.
  Monen pitäisi päivittää Venäjä-tuntemuksensa tähän päivään pois neuvostoajasta ja Viipurin päiväreissuista. Venäjän kansa on silminähden tyytyväistä ja iloista. Varkaat ovat länsi-Euroopassa paljon suurempi ongelma samoin kuin esim. raiskaukset.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 30, 2016 at 21:48

   Minäkin uskon, että osa ennakkoluuloista on turhia. Esimerkiksi pari Pietarissa vaihdossa ollutta (ja maassa muutenkin reissannutta) on kovasti kehunut Venäjää ja etenkin ihmisiä siellä. Monilla suomalaisilla ennakkoluulot venäläisistä perustuvat varmaan Helsingissä, Thaimaassa, Goalla ja muissa venäläisten(kin) suosimissa lomapaikoissa sattuneisiin kohtaamisiin, jotka eivät sitten välttämättä ole olleet kovin positiivisia, syystä tai toisesta. Noista turvallisuusasioista en osaa sen suuremmin sanoa, kuin että itseäni ei huoleta yhtään lähteä Tatarstaniin. Odotan innolla Kazanin näkemistä ja ensimmäistä matkaani Venäjälle! Jos kaupunki on kiva, en näe mitään syytä, miksei siitä voisi tulla ajan saatossa mielenkiintoinen kaupunkilomakohde suomalaisille. Ainoa hankaluus on tietenkin viisumin hankkiminen, mikä tietenkin tuottaa ylimääräistä vaivaa ja maksaakin jonkun verran.

 • Reply Saana | Live now – dream later tiistai, toukokuu 31, 2016 at 08:58

  No onpa tosiaan mielenkiintoinen kohde blogimatkalle! :D Jään myös innolla odottelemaan raporttia reissusta!

 • Reply Ansku BCN keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 at 09:08

  Bloggaajaystäväni on kotoisin Kazanista ja hän kirjoitti eilen siitä postauksen! Juttu on espanjaksi, mutta google translator on ystävä :). http://www.bcntb.com/kazan-una-de-las-ciudades-de-mayor-crecimiento-en-el-ambito-del-turismo/

 • Reply Liza in London keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 at 10:05

  Mä oon käynyt Tatarstanissa ja Kazanissa 13-vuotiaana, ja mulla on pelkästään positiivisia muistoja koko paikasta. Kaunis kaupunki, paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää – Kazanissa on oma Kremlikin, joka on muistaakseni Unescon maailmanperintökohde. Ihan mahtavaa, että pääset reissuun ja vieläpä kutsuttuna! Hyvää matkaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 2, 2016 at 15:49

   Sitä kremliä on joka paikassa kehuttu. Meidän hotelli taitaa olla aivan siinä holleilla. :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 23:29

  Kuulostaa kivalta blogireissulta, tulee varmasti alue ja Kazan esiteltyä kunnolla! Itse olen miettinyt heti aikoinaan Finnairin aloitettua lennot sinne, että tuonnehan pitäisi mennä. Oli aikoinaan jopa suunniteilla, mutta johonkin sen kaatui. Lähimmäksi Kazania olen päässyt Moskovassa Kazanin katedraalissa ;-)

  Täytyy lukea, mitä postauksia sieltä kirjoittelet :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 12:08

   Eli löytyy kuin löytyykin ihmisiä, jotka ovat tietoisia paikasta ja jopa noista suorista lennoista! No, nyt sinne ollaan menossa minä ja Inka, ja Nella syksymmällä, joten materiaalia on ainakin tulossa. Toivottavasti on kiva paikka!

 • Reply Liikematkaaja sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 13:55

  Meitä Venäjällä kulkevia työmatkalaisia on paljon, kaikki matkajutut tahtovat vain pyöriä hupimatkojen ympärillä. Kyllä noista suorista lennoista ollaan oltu ihan tietoisia ne jotka niitä tarvitsevat. Useassa Venäjän kaupungissa on tullut käytyä ja viihtyisää niissä on. Turhia ennakkoluuloja on suomalaisilla. Ennen minä Venäjälle menen kuin vaikka Intiaan tai Egyptiin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 at 15:09

   Kai se on aika luonnollista, että matkajutut pyörivät vain hupimatkojen ympärillä. Mutta tää kohdehan on sinänsä sellainen, että sinne voi(nee) hyvin lähteä kaupunkilomalle kuten nyt vaikka Pietariinkin. Sen takia ehkä ihmetyttääkin, että tuo suora yhteys on todella pienellä huomiolla. Ainakin siis omassa elämänpiirissäni, heh. Ja minäkin kuvittelin olevani suht hyvin perillä Finskin yhteyksistä, siksikän tämä yllätti minut.

   Ja voi olla, että mulla aina välillä unohtuu, kuinka paljon liikematkoja Venäjällä täältä tehdään. Perjantainahan se sitten nähdään.

 • Reply Katareissaa tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 22:01

  Kävin heittämässä transsiperian reissun ja pysähdyin myös Kazanissa! Ihan mainio kaupunki, kirjoittelen varmasti blogiin jossain vaiheessa siitä ja muistakin kohteista :) Yleisestikin tykkäsin Venäjästä tosi paljon ja myös ihmiset on todella mukavaa sakkia. Hauskaa reissua sulle!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 7, 2016 at 22:10

   No vään hyvä! :) Ei taida postaukset ehtiä julkaisuun ennen mun lähtöä? No kiva silti lukea ne sitten myöhemmin, voidaan vertailla kokemuksia. :)

 • Reply Noora keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 at 19:24

  Ilmeisesti solahdan vaihtoehtoon ”suuri jääkiekkofani” sillä Kazan on nimenä tuttu, juurikin jääkiekon kautta. Tosin mitään faktoja siitä en osaisi kertoa :D Mutta en siis aivan ummikko ole! Muakin kiinnostaa kovasti tuollaiset hieman vaihtoehtoisemmat kohteet, jäänkin innolla odottamaan postauksia :)

 • Reply Karoliina / From Karoliina -blogi sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 07:27

  Vitsit, just teidän Instakuvia äsken katselin, aivan ihanan kaunis ja värikäs paikka niiden perusteella <3 Nauttikaa reissusta, innolla odotan ihan sitten postausta siitä!

 • Leave a Reply