Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ystad on liian söpö murhille

torstai, toukokuu 19, 2016

Pääsimme Ystadiin aamuvarhaisella lauantaina, kun lähes koko kaupunki vielä nukkui. Meidän lento Kööpenhaminaan lähti heti PING Helsinki -tapahtuman jälkeisenä aamuna 6.30, joten aikaisin oltiin liikkeellä. Skånelaisen ärrän surahdellessa junan kuulutuksissa ja keltaisten rypsipeltojen vilistessä silmissä ei kuitenkaan harmittanut.

Kävelimme keskustan läpi Mathiaksen vanhempien asunnolle, jossa meitä odotti herkullinen lauantaibrunssi, jonka voimalla jaksoimme tutustua tähän historialliseen kaupunkiin. Päivän aikana meille selvisi, ettei tässä nyt ihan mikä tahansa harmaa kylänkäppyrä ole kyseessä.

IMG_0506

Ystadissa on lähes 30 000 asukasta, siis lähes yhtä paljon kuin entisessä kotikunnassani Kirkkonummella. Oletteko käyneet Kirkkonummella? Paljastus: sen keskusta ei näytä ihan tältä. Ystad on värikkäitä taloja, kukkivia puita ja pieniä kahviloita. (Kirkkonummen keskusta on parkkitaloja, homehtuva kunnantalo ja torin ympäristön 10 räjäytystarpeessa olevaa rakennusta.)

Aivan parasta on se, että nämä kuvat eivät ole vain yhdestä korttelista, jonka takana alkaa betonilähiö ja rumat kerrostalot. Ei tosiaankaan.

IMG_0538IMG_0525IMG_0604IMG_0542IMG_0575IMG_0547

Ystad on pieni satukaupunki. Vaaleanpunaisten, keltaisten ja sinisten talojen keskellä mietin, onko tämä kaupunki edes totta. Söpö se oli kuin mikä. Värikkäät ovet ja ikkunankarmit ja vähän vinksallaan olevat rakennukset luovat Ystadin tunnelman. Pienet sisäpihat kätkevät sisälleen persoonallisia kahviloita ja ravintoloita.

Mutta miksi ihmeessä Henning Mankel on valinnut juuri Ystadin Wallanderien rikosten tapahtumapaikaksi? Ehkä juuri siksi, että kaupunki vaikuttaa niin seesteiseltä ja viattomalta, että murha on viimeinen asia, jonka siellä uskoisi tapahtuvan. Täydellinen ruotsalainen lintukotoparatiisi, kunnes…

Wallander-faniklubille tiedoksi, että on olemassa äppi, jonka avulla Ystadia voi kiertää Wallanderin jalanjäljissä.

IMG_0535IMG_0603IMG_0551IMG_0512

Keskustan kävelykadulta löytyvät H&M ja muut ruotsalaisketjut (tietenkin!), mutta myös pienempiä erikoisputiikkeja.

Ystadin keskustaYstadin keskustaIMG_0599

Mathias löysi hattukaupasta heti oman suosikkinsa.

Ystad hattukauppaIMG_0633 IMG_0638IMG_0649 IMG_0578

Ystadilla on kauniin keskustan lisäksi monta ässää hihassaan. Yksi niistä on aivan keskustan kupeessa seivova vanha vesitorni, johon on rakennettu asuntoja. Ylimmässä kerroksessa pyöritetään kahvilaa, jonne päästäkseen pitää tehdä etukäteisvaraus.

IMG_0666 IMG_1034 IMG_1028 IMG_1030

Vesitornissa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa, hienot näkymät yli Ystadin ja tietenkin kahvia ja pikkuleipiä, Ruotsissa kun ollaan. Minäkin olen vihdoin oppinut kahvinjuonnin jalon taidon, ja sumppi maistui täälläkin.

Herra kuvassa puhui muuten ymmärrettävää ruotsia, mikä johtui siitä, ettei hän ollut Skånesta kotoisin. Skånen murre on hirveää! Miten suomalaisen pitäisi saada siitä selvää, kun edes muut ruotsalaiset eivät aina saa? Oikein nolotti, kun välillä en ymmärtänyt yksinkertaisistakaan keskustelutilanteista mitään, kun joku ruotsalainen pisti aksenttia kehiin.

Vielä enemmän tosin nolottaa se, että E:n ruotsista ylppäreissä kirjoittaneena ja suomenruotsalaiseen sukuun tässä hiljalleen integroituneena puhun silti Ruotsissa englantia kaikille, enkä ilahduta ihmisiä muminsvenskallani.

IMG_1046IMG_1053
IMG_1049IMG_1066IMG_1051

Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Mathiaksen vanhemmat viihtyvät Ystadissa. Kuka täällä ei viihtyisi! Mutta murhille tämä on aivan liian söpö pikkukaupunki. Tulevat Wallanderit kuvattakoon siis jossain vähemmän viehättävässä paikassa.

Ystadin idyllisyyden kruunaavat vielä uskomattoman hieno, kilometrejä pitkä hiekkaranta ja siellä sijaitseva kylpylä, Ystad Saltsjöbad. Kaupungin ulkopuolelta löytyy upeita luontokohteita ja historian ystävillekin jotakin. Mutta ne ansaitsevat jo ihan omat postauksensa.

Eipä sitten muuta kuin hyvää torstaita kaikille, tässähän ollaan jo melkein viikonlopun äärellä taas! Mulla on suunnitelmissa testata viikonlopun aikana ainakin uusi Kitty’s Milkshake Bar Hietalahden kauppahallissa. Ja mikäli ette vielä huomanneet niin vilkaiskaapa sivun yläosaan, banneri lähti nimittäin taas vaihtoon ja hyvä niin, vähän selkeämpää ulkoasua tällekin blogille. :)

Miltä Ystad vaikuttaa?

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Ulla torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:09

  On kyllä ihan sun ansiota että tää kaupunki nousi mun tietoisuuteen. Ja vieläpä niin että haluaisin käydä täällä! Se on harvinaista, kun puhutaan Ruotsista… en oo saanut käytyä siellä vielä kertaakaan koko aikuisiällä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:14

   Mäkään en ollut kuullut Ystadista koskaan aiemmin. :D Mutta aivan ihana pikkupaikka. Kyllä sun nyt täytyis kuule mennä Ruotsiin… Tukholmaan pääsee parhaimmillaan 50 eurolla lentämään ja sielläkin on vaikka mitä, vaikka kyllä mä tästä lähtien liputan Skånen puolesta. ;)

 • Reply Maarit Johanna torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:20

  Olen ihan valmis rakastumaan Ystadiin! Ihan superhurmaavaa. Tosin tottakai keväisellä auringolla on varmasti näissä kuvissa osuutta asiaan. Ruotsia voi ihan hyvällä omalla tunnolla kutsua idylliseksi. En ees halua ajatella tuohon rinnalle sopivaa adjektiivia Suomelle…

  (Kirkkonummen keskusta on parkkitaloja, homehtuva kunnantalo ja torin ympäristön 10 räjäytystarpeessa olevaa rakennusta.) Mie muuten veikkaan, että aika moni suomalainen pikkukaupunki tai kylä on samantyyppisiä. Muunmuassa Sodankylästä vois puolet keskustan kiinteistöistä räjäyttää minun puolesta ja rakentaa jotain paljon nätimpää tilalle :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:32

   En ymmärrä kuka näitä keskustoja suunnittelee! Ja siis tuossa Kirkkonummen kunnantalossahan on vielä se hauska juttu, että se rakennettiin tyyliin kaksi vuotta sitten parilla miljoonalla eurolla isoksi ja komeaksi lasiseinineen ja mitä lie, ja siellä se nyt jo homehtuu käsiin. Hesarissakin oli siitä juttua.

   Keskustaa yritetään kovasti kehittää, mutta en vaan ymmärrä isojen parkkitalojen rakentamista keskelle kaikkea.

   Ja kevätaurinko vaikutti tietty positiivisesti niin mielialaan kuin kuviinkin. :D Mutta oikeasti, ihana paikka! Ruotsi on idyllinen. Kunhan unohdetaan ne Malmön ja Tukholman pahamaineiset lähiöt. :D

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY torstai, toukokuu 19, 2016 at 19:45

  Ihanan näköinen Ystad! Mun muistaakseni Mankel on juuri siksi valinnut Ystadin, että se on niin söpö, oikeilla jäljillä kyllä olet siis!

  Eikös Suomen betonihelvetit ole aika pitkälti seurausta kuuskytluvun kaupungistumisesta? Piti rakentaa paljon, halvalla (ainakin toivon että on edes halpa rakennustyyli) ja tiiviisti…

  Suosittelen muuten yrittämään ruotsilla pärjäämistä, sit kun uskaltaa ja ne ymmärtää sua, tulee aivan mielettömän hyvä fiilis. :) Jotenkin humalassa tuntuu kuitenkin uskaltavan paremmin, tiedä sitten mistä johtuu…. olenhan suomalainen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 23:03

   Hahaha, minäkin toivon rakennustyylin olleen halpa, ei sitä kaikissa paikoissa voi muuten antaa anteeksi. :D Pitäisi uskaltaa puhua ruotsia, mutta hitto kun sen aloittaminen on vaikeaa. Parin tuopposen jälkeen sujuu kyllä kieli kuin kieli! ;)

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa perjantai, toukokuu 20, 2016 at 08:10

  Skånen murre on kyllä hupaisaa ja sitäki pystyy ymmärtämään, kun korva tottuu :) Mulla oli Tukholmassa yksi skånelainen työkaveri ja luulin pitkään, että hänellä oli ärrävika :D Jossain kohtaa sitten kävi ilmi, että soriseva ärrä oli kuitenkin vain osa hänen murrettaan, mutta oli sitä hauska kuunnella!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 13:51

   Hehe, se ärrä (tai sen olemattomuus) on kyllä hauska. Kai siihen murteeseen tottuisi, nyt se tosin kuulosti aivan käsittämättömältä.

 • Reply Jenna / With huge passion for life perjantai, toukokuu 20, 2016 at 09:34

  Voi jestas, miten kaunis pikkukaupunki! Tuollaiset värikkäät erilaiset talot ovat mun mieleeni. Nyt kyllä kesän korvilla kaikki kaupungit ovat erityisessä loistossa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 13:52

   Kyllä kevätaurinko tekee ihmeitä! :) Silloin varsinkin tällaiset vanhat kaupungit ovat loistossaan.

 • Reply Katriina perjantai, toukokuu 20, 2016 at 18:37

  Ihania kuvia. Ystadissa jo kevätkukat kukkivat, kun Tukholmasta eivät vielä ole lumet ja jäät sulaneet. Kuvittele noitten söpöjen talojen vieressä köynnösruusujen hehkuntaa heinäkuussa. Vetää vertoja ruusujen Wisbylle. Hellepäivänä on tuo puutarhakahvila ihanan virkistävä keidas. Skanen murre on kyllä vänkää, mutta ymmärsivät minun änkytystäni ruotsiksi. (Ruotsissa on niin paljon maahanmuuttajia, jotka eivät osaa sen paremmin.) Minä en edes viitsi yrittä änkyttää tankeroenglantiani.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:54

   Se on varmasti aivan totta, että Ruotsissa on totuttu monemoiseen kielitaitoon maahanmuuttajien määrän ollessa iso. Vaikka kevätaurinko saikin Ystadin loistamaan, niin en uskalla edes ajatella, miltä paikka näyttäisi ruusujen kukkiessa. :)

 • Reply miraorvokki lauantai, toukokuu 21, 2016 at 14:02

  Mä voisin oikeasti vaan katsella näitä kuvia päivä toisensa jälkeen. Mä haluan oikeesti tuonne – heti! :D

 • Reply Martina maanantai, toukokuu 23, 2016 at 05:23

  No kylläpä onkin söpö kaupunki! Voi jestas, pitäisiköhän tässä alkaa ihan tosissaan harkita vähän laajempaakin Ruotsin reissua..? Tukholma on toki kiva, mutta näköjään maassa olisi paljon muutakin nähtävää. Gotlantikin kiinnostaisi, mutta sitä ei taida saada sovitettua helposti samaan reissuun Ystadin kanssa. Tai hei, ehkäpä Kööpenhaminasta Malmön kautta Ystadiin! Ja sitten ehkä vielä Gotlantiin. Se olisikin hyvä. Mä ihan innostun täällä nyt matkakuumeissani. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 09:48

   Se ois just hyvä! ;) Köpiksen kauttahan mekin lennettiin, ja sieltä pääsee noin tunnissa Ystadiin. Mitä muutenkin ajeltiin parissa viereisessä kaupungissa, niin tunnelmallista oli. Ihania merenrantataloja, keltaisia peltoja ja paljon hevosia. :)

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, toukokuu 23, 2016 at 06:34

  On ultrasöpö toisin kuin Kirkkonummi, jossa ei ole mitään söpöä, paitsi ehkä se kirkko. En ole mikään Wallander-fani, mutta tuollainen ympäristö söpöydestään huolimatta huutaa gentrifikaatiota ja keskiluokassa asustaa pahuus. Natsienkin pahuus perustui siihen, että ne olivat normaaleja ihmisiä ja pahuudesta tulin normi, jolloin sitä kukaan ei enää havainnutkaan. Mutta siitä huolimatta Ystad on kyllä skandinaavisen ultrasöpö ja siisti piparkakkukaupunki, vähän niin kuin jokin Tammisaaren vanha keskusta. Kouvolatukka onneksi paljastaa minut periugrilaiseksi eikä svealaiseksi sipsuttelijaksi, joten tuskin kukaan minulle Ystadissa tulisi skånea puhumaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 09:49

   Ei tullut minullekaan, ei sen puoleen. ;) Kieltämättä mullekin tuli mieleen Tammisaari jossain määrin. Mutta siis Tammisaari potenssiin kymmenen.

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, toukokuu 23, 2016 at 10:01

  On tainnut tulla jokainen Wallander-leffa nähtyä ja joka kerta katsottua Ystadia sillä silmällä, että tuolla täytyy vielä käydä – jättesnygg! Ystadissa on samaa idylliä kuin Visbyssä, olisipa meillä Suomessakin tällaisia söpöjä pikkukaupunkeja betonihirvitysten sijaan!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 11:24

   Musta tuntuu, että Suomen vastaavat idylliset kaupungit, esim. Tammisaari, on tosi pieniä. Siis se idyllinen osa. Tai Porvoo… Ja sitten loppu on sitä betonihirvitystä. Visbyssä en ole ollut, mutta vaikuttaa samantapaiselta paikalta!

 • Reply Ansku BCN maanantai, toukokuu 23, 2016 at 11:21

  Ystad on niiiin ihana, ja koko ympäröivä seutu! Mua harmittaa suuresti, että blogini eli meidän Ruotsi-Tanska- tourin ajan hiljaiseloa, sillä en enää muista, mitä kaikkea siellä teimme ja näimme ja missä majoituimme ja söimme. Kuvia on toki tallella, mutta nekin on otettu eri kantilta kuin blogia ajatellessa, eli ne on lähinnä kuvia lasten naamoista :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 11:26

   Haha. :D Mutta kiva kuulla, että säkin oot päässyt Ystadissa käymään. Ja ainakin hyvät muistot on sulle jääneet eli ei nyt ihan kaikkea ole menetetty. :) Jännä kuulla, että jotkut muutkin ovat täällä käyneet tai ainakin suunnitelleet sitä, itse kun en tollona ollut kaupungista aiemmin varmaan edes kuullut.

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, toukokuu 23, 2016 at 11:42

  Heh :D Hieman juu eri luokkaa kuin Kirkkonummi :D Miten noin pienessä kaupungissa voikaan olla noin paljon kaikkea??

 • Reply laurasitinerary maanantai, toukokuu 23, 2016 at 12:49

  Hurmaava pikkukaupunki! Kivoja kuvia.
  Harmittaa ihan itseanikin, etta ruotsinpuhumisen on paastanyt ruostumaan – taysin. Pitaisi vain yrittaa :D
  Ja kiva selkea banneri!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 14:59

   Pitäis vaan rohkaistua ja alkaa puhumaan. :) Mutta helpommin sanottu kuin tehty. Ja kiitos!

 • Reply Saana | Live now – dream later tiistai, toukokuu 24, 2016 at 20:55

  Onpa todella viehättävä paikka. Kirkkonummesta en sen puoleen tiedä, koska olen siellä käynyt vain Långvikissa kahdesti ja Vitträsk-järven rannalla epätoivoisesti kalliomaalauksia metsästämässä heikohkoin tuloksin. Keskustan kautta en ole poikennut kertaakaan, enkä tämän kuvauksen perusteella taidakaan! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 00:47

   No onneksi se keskusta kehittyy kovaa vauhtia, kyllä se pian voi olla ihan käymisen arvoinen. :D Meilläkin suunnitelmissa lähiaikoina käväistä Vitträskissä. :)

 • Reply Tanja/Levoton matkailija tiistai, toukokuu 24, 2016 at 22:25

  Ystad vaikuttaa oikein kivalta :) Miten nopeasti sinne pääsee junalla Tukholmasta? Vähän tekisi mieli lähteä tänä vuonna Tukholmaan, ja samaan reissuun voisi vaikka yhdistää Ystadin :)
  Mun ruotsin taidot on myöskin aivan surkeat, oikein hävettää. Vielä kun on matkailua opiskeli, niin olisi ihan hyvä osata ruotsia. Syksyllä tarkoituksena onkin suunnata ruotsin kurssille, jos taidot vähän parantuisi. Voisi sitten saada töitäkin vähän helpommin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 00:49

   Mahtavaa, että teet asialle jotain, hyvä sinä! :) Tukholmasta en tiedä… Me lensimme Köpiksestä, josta junamatka yhdellä vaihdolla kesti tunnin. Kyllä se useampi tunti Tukholmasta on!

 • Reply Hanneli / Duunireissaaja keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 12:54

  Wallanderit on katsottu, ja pari kertaa melkein Ystadiin jo matkustettu. Aina on tullut jotain muuta, jotenkin Ruotsi on olevinaan liian lähellä. Kierros dekkarimaailmassa kyllä kiinnostaa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 13:03

  Ah niin söpöä – ja ruotsalaista! Wallanderit olen jättänyt väliin, niin ei mielleyhtymät moisiinkaan tarinoihin tahraa juttusi muodostamaa mielikuvaa kaupungista :-)
  En jaksa muistaa, että olisin käynyt juuri täällä, mutta toki monessa ruotsalaisessa pikkukaupungissa on samaa fiilistä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 13:53

   Kyllä, todella ruotsalaista. Mun ensimmäinen ruotsalainen pikkukaupunkikokemus, mutta uskon monessa paikassa olevan samaa.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 21:20

  Täällä on yksi Wallander-fani. Kaikki Wallanderit on kertaalleen luettu ja tekisi jo mieli aloittaa uusi kierros. Ja Ystad näyttää kyllä niin söötiltä, että kyllä sinne murhapaikoille on joskus lähdettävä kiertämään :):

 • Reply Sir Bizler torstai, toukokuu 26, 2016 at 16:26

  Idyllistä on, kuten Ruotsissa aina :) Milloinhan sitä löytäisi aikaa piipahtaa myös Etelä-Ruotsissa?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 27, 2016 at 08:22

   No nyt sieltä Englannista teillä on toki matkaa, mutta Suomestahan tuolla pääsee käymään melkein päiväseltään. ;)

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin perjantai, toukokuu 27, 2016 at 00:47

  Koukuttava otsikko – odotin koko ajan milloin sen juju selviää. Wallanderit ei ole mulle tuttuja, mutta totta puhut. Eihän tuolla mikään murhaaja voisi oikeasti heilua! Mieletön tuo vesitorni asuntoineen ja kahviloineen. Tuskinpa tosin halvimmasta päästä asunnot siellä (:

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 27, 2016 at 08:24

   Niin, voi olla! Tosin ilmeisesti asuminen Ystadissa noin muuten on todella edullista, ainakin nyt Helsinkiin verrattuna… Tosin eihän Ystadia nyt Helsinkiin tai Tukholmaan voi verratakaan. :D Olisi kyllä makeeta asua vanhassa vesitornissa.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, toukokuu 28, 2016 at 09:43

  Vaikuttaa kyllä todelliselta satukaupungilta kuten kuvasit. Hirmuisen idyllinen ja söpö, sieluni silmin kuvitan tänne jotain ruotsalaista maalaisromantiikkan ja pikkukaupungin tunnelman romantiikka-hömppä-sarjaa, en todellakaan murhia! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 28, 2016 at 18:41

   Hehe niinpä… Noista kuvailuista mulle tulee mieleen ihan Saaristolaislääkäri-ohjelma. :D

 • Reply lena lauantai, toukokuu 28, 2016 at 10:57

  Äh, 40e suunta olis nyt täältä D’dorfista Kööpenhaminaan. Pitäsköhän hurjia jossain vaiheessa ja yhdistää Tanska ja Etelä-Ruotsi. :) Ystad vaikuttaa just sellaiselta paikalta jossa mä viihtyisin, ja olisi kiva että Matteokin näkisi ”oikeaa” Ruotsia. Ollaan käyty vaan roadtripillä Ruotsin Lapissa noin 45 min ajomatkan päässä Suomen rajasta, joten ehkä olis hyvä näyttää muutakin :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 28, 2016 at 18:43

   Samoissa ulottuvuuksissa kuin mun Norjan matkailu siis. :D Lähtekää ihmeessä, tykkäisitte varmasti!

 • Reply Reetta / Matkasto lauantai, toukokuu 28, 2016 at 20:08

  Onpa hurmaavan näköistä!! Piti ihan kartasta tarkistaa, missä kohtaa Ystad on – näyttää paljon eteläisemmältä tuo arkkitehtuuri kuin Tukholmassa tai muualla pohjoisemmassa. Jotenkin tanskalaisen näköistä. Vähän siinä rajalla, meneekö jo ylisöpöksi… :D Mutta sellaista kai Ruotsissa kuuluukin olla! ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 28, 2016 at 20:23

   Ylisöpöä se olikin. :D Ja tosi paljon oli tanskalaisia tuolla, eipä siitä pitkä matka ole rajalle. :)

 • Reply Lotta Watia | Unagidon lauantai, toukokuu 28, 2016 at 20:10

  Teille osui niin ihanat kelit! Mutta oli kyllä tosi aikainen toi teidän lähtö, huh. Jotenkin sitä vaan sitten kun ulkomaille pääsee reissaamaan, niin aikainen aamu ei enää tunnu missään. :-D

  Tuolta vesitornista huomaa, että on tosiaan todella suloinen kaupunki kyseessä, eikä vain yhden kadun verran. Haluaisin reissata Ruotsissa enemmänkin, varsinkin kesällä. Niin vieressä, mutta muka niin kaukana. :-p

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, toukokuu 28, 2016 at 22:47

  Kaunis kaupunkihan tuo on. Mutta eihän se Kirkkonummikaan ole hassumpi. Olen ihan vartavasten käynyt siellä – erinomaisessa ravintolassa nimeltään Bistro O’Mat :)

  Ja viime kesänä avointen puutarhojen päivänä kävin siellä munkkiluostarin puutarhassa, sekin oli tosi viehättävä.

 • Reply Outi/Maa Quzuu sunnuntai, toukokuu 29, 2016 at 10:56

  Söpöltä paikalta vaikuttaa. Luin ensin otsikosta että liian söpö murheille mutta murhat ei varmasti ainakaan tuonne sovi (jos mihinkään). Ihanan idyllinen paikka :)

 • Reply Liza in London sunnuntai, toukokuu 29, 2016 at 20:34

  Sattuipa tää hyvään saumaan – me ruvettiin juuri tällä viikolla katsomaan Wallandereita! Ensimmäisessä jaksossa tosin seikkailtiin Etelä-Afrikassa (kyseessä kai neljäs kausi), eli vielä en ole päässyt bongailemaan Ystadin maisemia telkkarista. Noita olisi kyllä erittäin kiva bongailla myös ihan luonnossa, sen verran suloisen näköinen pikkukaupunki. Vertailu Kirkkonummeen on kyllä aika julmaa (mutta hauskaa) :p.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 29, 2016 at 21:13

   Hahaha ei varmaan pitäisi vertailla… Munkin täytyy ottaa Wallanderit haltuun, ei ne varmaan turhan takia ole niin suosituiksi nousseet.

  Leave a Reply