Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruotsissa on kaikki paremmin – terveisiä Skånesta!

sunnuntai, toukokuu 15, 2016

Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Tässä tapauksessa aidan virkaa toimittaa Itämeri.

Vaikka minulla on päälläni tummansininen trenssi ja juuri merkkiystävämyynneistä ostamani uusi siisti neule, tunnen itseni vyölaukun kanssa kulkevaksi, sukat sandaaleihin tunkeneeksi suomalaiseksi sotanorsuksi tyylikkäiden ruotsalaisten keskellä. Miten ne aina onnistuvatkin?

Katselen ympärilleni Ruotsin eteläkärjessä nököttävässä Ystadissa. Ollaan Skånen maakunnassa. Keskiaikaisen kaupungin talot ovat hyvin hoidettuja ja toinen toistaan söpömpiä. Kun menee keskustan ulkopuolelle, kukkivat puut ja värikkäät kukat jokaisen rakkaudella pidetyn talon hyvällä maulla tehdyillä pihoilla. Ei näy rapistuneita taloja, puutarhatonttuja eikä karjalalippiksiä.

IMG_0534IMG_0516IMG_0543

Kun syömme buffetlounasta euroviisuiltana ravintolateltassa, tulevat miehet paikalle rennon tyylikkäinä pikkutakit päällä mutta farkut jalassa. Naisilla on mekot, eikä ns. kananpersetukka (joka myös kouvolatukkana tunnetaan) näytä olevan täällä keski-ikäisten naisten suosiossa.

Näämme aivan ihanan, varmaan kahdeksaakymppiä lähentelevän rouvan lyhyemmässä mekossa kuin mitä itsekään yleensä käytän. Rouvan ruskettuneita sääriä kyllä kelpaa esitelläkin, ja täti jaksoi jorata tanssilattialla koko illan. Talk about future goals?

Ruoka on hyvää. Elän katkarapuleivillä.

IMG_0702

Kahvittelu kuuluu ruotsalaiseen kulttuuriin, ja fikaamalla ratkaistaan täällä ongelma kuin ongelma. Suomessa ongelmat ratkaistaan taktiikalla nimeltä nakkikiskalla hampaat kurkkuun. Ja miksi mennä kahvilaan kalliille kahville, voi sitä juhlamokkaa juoda kotonakin.

IMG_1076

Ruotsi voitti Euroviisut jälleen kerran viime vuonna, ja ylsi tänä vuonna viidenneksi tarttuvalla kappaleellaan. Me emme päässeet edes finaaliin. Mielestäni Sandhjan kappale oli hyvä, mutta mitä ihmettä ajateltiin siinä vaiheessa, kun kerrottiin, ettei erikoistehosteita käytetä, koska halutaan ”tuoda itse energia lavalle”. Ne on sitten ihan jotkut muut laulukilpailut, joihin tuollainen ajattelutapa sopii. Ruotsin edustaja on muuten täältä Ystadista kotoisin.

Skåne on valloittanut mut. Koko Skånesta puhuminen on kylläkin vähän harhaanjohtavaa, koska Ystad on se, mitä olen oikeasti kunnolla nähnyt. Sen muun Skånen näin junan ikkunasta, hehe. No ehkä me huomenna käväisemme Malmössä. Luulen, että Kööpenhaminan reissu jää nyt toiseen kertaan.

IMG_0863IMG_0881 IMG_0921

Voivatko asiat olla huonosti kaupungissa, jossa jokaisena yönä 1700-luvulta tähän päivään asti kirkontorniin on noussut torvensoittaja puhaltamaan torveen jokaiseen ilmansuuntaan viidentoista minuutin välein kello 21 ja 01 välillä. Ihan vain ilmoittaakseen kaupunkilaisille, että kaikki on hyvin.

Minä rakastan kotimaatani, mutta eipä taida vanha sananparsi naapurin paremmuudesta olla aivan tuulesta temmattu. Vai mitä sanotte? ;) Terveisiä Ruotsista!

You Might Also Like

66 Comments

 • Reply ankka sunnuntai, toukokuu 15, 2016 at 20:03

  Mun oli pakko etsiä kouvolatukka ja kananpersetukka ja kuten hiljaisuudesta minun ympärilläni voit hyvin päätellä, minulla itselläni on kananpersetukka. Skånessa, sen sijaan, olen käynyt vain yöllä. Muistan sellaisen paikkakunnan kuin Örkelljunga, jossa paikallinen bonehead mökelsi skåneksi meidän bussille, ilmeisesti suomalaisvihaa. Skåne on niin kiva paikka, että tanskalaiset haluavat sen itselleen.
  En tiedä, musta olis hirveetä, jos joku puhaltais johonkin torveen keskellä yötä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 15, 2016 at 22:10

   Heh, kananpersetukka nyt oli vain kärkevä ilmaus ilmaisemaan sitä, että ruotsalaiset naiset ovat keskimäärin paljon naisellisempia kuin suomalaiset. Mielestäni. Enkä yhtään ihmettele, jos tanskalaiset mielivät Skånea itselleen. Leppoisa paikka! :) Ja torvensoitto tehdään sen verran hiljaa, että se kuuluu, mutta siitä ei häiriinny. Mielestäni ihana perinne. :)

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, toukokuu 15, 2016 at 21:12

  Aamen. :)

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa maanantai, toukokuu 16, 2016 at 06:06

  Ystad on kyllä sympaattinen pikkukaupunki. Kiva kohde siinä lähellä on myös Alen kivet, sellainen Stonehenge kivimuodostelma. Nyt tekee mieli katkarapuleipää ;)

 • Reply Titta / IKILOMALLA maanantai, toukokuu 16, 2016 at 07:38

  Ompa kaunista maaseutua aidan sillä puolen! Ihanat värit ja fiilis!

  Oma kokemus Ruotsista rajoittuu pikaisiin Tukholma ryntäyksiin ja nopeaan työmatkaan Göteborgissa. Olisi kiva joskus nähdä muutakin, vaikkapa juuri näitä kauniita pikkukyliä.

  Toi sun takki on muuten ihanan värinen, tosi pirteä!

  Titta

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 09:12

   Mäkään en ole ennen päässyt Tukholmaa ja Västeråsia pidemmälle, mutta täytyy sanoa, että kyllä tämä etelä nousi tämän reissu ansiosta suosikiksi. :) Ja takki on itse asiassa Mathiaksen äidin, mutta kiitos.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 16, 2016 at 09:17

  Muhaha :D Kouvolatukka oli ihan uusi ilmaus mulle, mutta taidan silti ymmärtää täysin mitä tarkoitat. Tuollaiset paikat saa aina hengittämään vapaammin ja tuntee sitä varmasti itsensäkin paljon virkeämmäksi jotenkin eloisammassa ja elävämmässä ympäristössä. Voi juu, olen itsekin monesti hoksannut, miten ruoho on Ruotsin puolella vihreämpää. Yhden kesän asuin Kiirunassa, ja vaikka se Ystadista kaukana onkin, se oli niin erilainen paikka verrata Suomen puolen kaupunkeihin. Muuttaisin sinne koska tahansa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 18:22

   Kyllä täällä ymmärtää, miksi Ruotsia kutsutaan lintukodoksi. :D Ja nimenomaan, kauniit värikkäät talot värikkäine pihoineen ja iloisine ihmisineen tuo kyllä itsellekin tosi hyvän fiiliksen. :) Vaikka kaipa Ruotsistakin ne omat harmaat lähiönsä löytyy… Mutta tämä eteläisin osa on kyllä hurmaava! <3

 • Reply Hanna/Ranskatar reissaa maanantai, toukokuu 16, 2016 at 11:43

  Niin samaa mieltä, kyllä vaan Ruotsissa kaikki osataan vähän paremmin :) Jotenkin ruotsalaiset osaavat nauttia elämästä enemmän kuin me Suomessa ja tuntuvan suhtautuvan kaikkeen hieman positiivisemmin. Ja joo, huomasin että Tukholmassa asuessa tuli enemmän katsottua, mitä puki päälle, mutta nyt olen ollut jo sen verran kauan Suomessa, että yliopistolle voi ihan hyvin mennä collegehousuilla :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 22:10

   Voin hyvin ymmärtää ton pukeutumisjutun! :D Ja munkin mielestä tuntuu, että Ruotsissa nautiskellaan enemmän ja ollaan jotenkin iloisempia. Ainakin Ystadissa ihmiset olivat mukavia ja kaduilla tervehdittiin tuntemattomiakin. :)

 • Reply miraorvokki maanantai, toukokuu 16, 2016 at 15:29

  Mä luinkin tämän aamulla Twitterin kautta jo kommentoin siellä – tää saa edelleen hymyn huulille :D Ja tän postauksen jälkeen mä todellakin haluan tuonne jollekin kesäreissulle! Ja Karjala-lippis<3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 22:16

   Haha! :D Siis ihan mainio kesäkohde, jos on enemmänkin aikaa nii eka rilluttelee Köpiksessä ja sitten Ystadiin rentoutumaan. :)

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY maanantai, toukokuu 16, 2016 at 19:38

  Mä olen jotenkin ehkä vähän aliarvostanut Ruotsia lomakohteena, mä olen lähinnä käynyt siellä shoppailemassa ja kerran kyllä Malmössä. Aika kiva paikka, tuntui tosi kotoisalta reilin päätteeksi. :) https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/02/23/interrail-lontoosta-venetsiaan-ja-berliinin-kautta-malmoon/

  Mutta viime aikoina mua on alkanut kuumottamaan Gotlanti ja tällainen Ystadin kaltainen pikkukaupunkimaisuus. Kyllähän se niin on, että Ruotsi on epätodellisen tyylikäs ja täydelliseltä vaikuttava paikka, mutta mulle on myös moni ulkomaalainen kaveri sanonut, että suomalaisiin on helpompi tutustua. Johtuuko sitten helposti lähestyttävästä kouvolalaistukasta? :D Keravalaisena on muuten raikasta kuulla välillä Kouvola-läppää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 22:21

   Hahaha, helposti lähestyttävä kouvolatukka! :D Ehkä se on se! Nimittäin totuuden nimessä mullekin esimerkiksi Kiinassa jotkut ulkomaalaiset sanoivat, että pitävät ruotsalaisia yleisesti ottaen hieman ylimielisinä. Suomalaiset on sitten ne nöyrät maalaisserkut, joille on helppo tulla heittämään läppää. Hyvä me! ;)

   Ja mitä kouvolatukkaan vielä tulee niin laitan pahan kiertämään, terveisin espoolaisten ja helsinkiläisten pilkkaama (entinen) kirkkonummelainen. :D

 • Reply lena maanantai, toukokuu 16, 2016 at 19:40

  Kouvolatukka. ::D Mutta kun asiaa alkaa miettimään, ko. malli on kyllä hyvin suosittu!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 16, 2016 at 22:25

   Heheh onhan se! On myös ihmisiä, joille kouvolatukka sopii. Mutta sanana se on vaan syöpynyt mun mieleen kuvaamaan… No, juuri sitä tyyliä, mistä suomalaiset ulkomailla tunnistaa. :D

 • Reply Katriina tiistai, toukokuu 17, 2016 at 04:09

  Nyyh, ja minä kuvittelin olevani (melkein) ainoa suomalainen, joka on Ystadissa käynyt, siihen ihastunut ja kyennyt elämään katkarapuleivillä.
  Kuumimman kesäsesongin aikana taisivat lähes kaikki elegantit kaupunkilaiset olla merellä veneissään tai rannoilla mäkeissään, joten ei häirinnyt olla nukkavieru turisti, enkä tunnistanut ainuttakaan muuta suomalaista ulkonäöstä.
  Piti ajamani kaunista rantatietä Tukholmasta Ystadiin, koska sieltä pääsee kantosiipialuksella 1 1/2 tunnissa ilman autopaikan ennakkovarausta kesäaikaan joka 2 tunnin välein Bornholmin saarelle. Sinne olin kauan himoinnut päästä, kun olin käynyt ihastuttavat Ölandit ja Gotlandit. Ihastuin Bornholmiinkiin ikihyväksi: niin söpöä tanskalaista! Ikinä en ole niin herkullista sillilautasta syönyt kuin Rönnen torilla ravintolassa! Ystadista oli sitten kiva jatkaa Skanen läpi Kööpenhaminaan ja edelleen kotiin Keski-Eurooppaan. Olin matkassa ihan yksin ja kaikki olivat joka paikassa hyvin ystävällisiä. Etelä-Ruotsi on kesällä ihanteellinen paikka spontaanille automatkailulle ristiin rastiin. Matkalla voi käyttää paljon rahaa tai elää pienellä budjetilla. On jokaiselle jotakin. Onko jollakin ennakkoluuloja muka epäystävällisiä ruotsalaisia kohtaan? Kannattaa käydä etsimässä heitä. En ole vielä löytänyt. Ystadissa on filmattu Henning Mankellin dekkareita rikosetsivä Kurt Wallanderinsta. Ruotsi on minun salarakkauteni, ja on niin kivaa, että oli koulussa ”pakkoruotsia” opeteltava.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 17, 2016 at 08:31

   Minäkin kuvittelin olleeni ainoa, mutta meitähän on paljon! Voimme perustaa Suomi-Ystad-seuran. ;)

   Kuulinkin tuosta Bornholmist. Täytyy pistää muistiin, että on käymisen arvoinen paikka. Vaikka en sillin ystävä olekaan. Meilläkin oli lennot Köpiksestä, joten tuli sen verran ajeltua. Lisäksi käytiin Trelleborgissa. Mutta tuo usko ruotsalaisten epäystävällisyydestä kyllä tuli Kiinassa melko vahvasti esille, vaikka kaikki siellä olevat ruotsalaiset olivatkin todella ihania!

   Mä en ole Wallandereita lukenut, mutta täytynee ottaa lukulistalle, nyt kun on tapahtumapaikallakin käynyt. :)

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, toukokuu 17, 2016 at 08:40

  Tosi kivan näköinen kaupunki :) En muista olenko koskaan Ystadista kuullut, mutta tän jutun perusteella sinne voisi matkustaa.
  Mulle myös kouvolatukka on ihan uusi ilmaisu, mutta pienen googlettamisen tuloksena selvisi sekin :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 17, 2016 at 08:41

   Haha. :D Kirjoittelen vielä lisää Ystadista kunhan ehdin. Uskon, että sä tykkäisit paikasta. :)

 • Reply Jenna / With huge passion for life tiistai, toukokuu 17, 2016 at 11:02

  Ihan mahtava :D Ruotsissa tosiaan on kaikki tyylikkäämpää ja siistimpää, mutta ollaan me silti onnellisia siitä, mitä meillä on. En oo muuten koskaan edes harkinnut Ruotsia lomakohteena (jollei Tukholman minireissuja lasketa). Paljonhan sielläkin olisi nähtävää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 17, 2016 at 11:13

   Joo, kyllä meilläkin on jotkut asiat paremmin kuin naapurissa. Ruotsalaisillahan ei ole esimerkiksi kuivauskaappia yleisesti käytössä. On sekin jo jotain. :D Minäkään en suuremmin ole Ruotsista koskaan välittänyt, mutta kyllä tämä eteläosa oli niin kaunista seutua, että täytyy vähän ottaa sanojaan takaisin. :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, toukokuu 17, 2016 at 14:51

  Ruotsi on oikeasti kiva maa. Asuin siellä pari vuotta 1980-luvun alussa ja vaikka jo sinne lähtiessämme tiesimme palaavamme Suomeen parin vuoden kuluttua, niin vähän jäi haikea mieli, olisin viihtynyt kyllä Tukholmassa pitempäänkin. Maatakin tuli silloin erityisesti kierrettyä ristiin rastiin, Karlskronasta Östersundomiin ja monta paikkaa siltä väliltä – ja juuri tuota rannikkoa kiersimme joskus Kööpenhaminasta Tukholmaan rannikkoa pitkin, poiketen myös mm. Öölannissa.
  Jotenkin ei Ruotsia edes miellä ulkomaaksi enää, jos vaikka joltain matkalta tulee Ruotsin kautta kotiin, niin siinä vaiheessa sitä on jo kotona :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 17, 2016 at 19:43

   Toi on kyllä totta, että kotoisalta tuntuu eikä niin kovin paljon ulkomailta. :) Muistankin lukeneeni, että ihan asuitte siellä joskus. Onnekkaat!

 • Reply Annika | Travellover tiistai, toukokuu 17, 2016 at 19:39

  Ai Ruotsissakin voi tulla tuo olo, siis että kaikki näyttävät niin ihanilta ja itse todellakaan ei? Poden samaa aina esimerkiksi Italiassa. Mutta nyt en jotenkin toivu tästä. Onkohan mulla kouvolatukkakin? En uskalla googlailla, milät se näyttää. Vai pitäisikö katsoa vain peiliin ja todeta: siinä se on? Kuvien perusteella kaupunki näyttää ihanalta. Toisaalta en tahtoisi asua ihan sen tornin vieressä. Torvihemmon töräys saattaisi alkaa ottaa aivoon – enhän ole iloinen ruotsalainen sosiaalidemokraatti. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 17, 2016 at 19:46

   Me (eli Mathiaksen porukat) asuttiin lähellä tornia, eikä torvensoitto kuulunut sisällä kuin erittäin vaimeasti. Se on sellainen pehmeä torvi muutenkin, ei mikään korvia riipivä rääkäisy. Ei ottanut aivoon, ja itse asiassa huomasin sen sisällä ollessamme vain kerran. Lohdutuksen sana, sinulla ei ole kouvolatukkaa ja suotta häpeilet siellä italialaisten kanssa. ;) Pian lisää Ystad-postauksia tulossa.

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, toukokuu 18, 2016 at 20:34

  Hahaa :D Kouvolatukka :D

  Odottelen innolla lisää Ystad-postauksia. En nimittäin ole juurikaan Tukholmaa lukuunottamatta Ruotsissa näin aikuisiällä käynyt. Jylhiä maisemia näyttää olevan :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 13:35

   Ihana kaupunki oli, toivottavasti joku saa postausten myötä into lähteä Etelä-Ruotsiin. :)

 • Reply salaine keskiviikko, toukokuu 18, 2016 at 21:48

  Hieno uusia sana Kouvolatukka…..meidän naapuri Ruotsi on kyllä jäänyt aivan liian vähäisille tutustumisille. Siellä on paljon paikkoja, missä käydä.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, toukokuu 18, 2016 at 23:38

  Voihan Ruotsi!
  Jo Wallanderin vuoksi olisin voinut matkustaa Ystadiin mutta että tällaiset maisematkin. Ihastelin näitä jo Instagramissasi. Oi että. Vietin vuosia sitten juhannuksen Ölannissa ja sekin oli niin hurmaava. Välillä jotenkin vaan on täysin unohtanut ihanan Ruotsin läsnäolon ja suuntaa jonnekin kauemmas, ainakin sinne Välimeren tuntumaan. Mutta jos Ruotsiin lähtisi, pitäisi varmaan käydä ensin kampaajalla… :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 13:39

   Kannattaa käydä, ettei tuu samanlaista alemmuskompleksia kuin mulla. :D Oma tukka oli nimittäin myös ihan kauheassa kunnossa, vaikkei kouvolatukka ollutkaan. :D Ölannista olen kuullutkin paljon hyvää. Sullahan on jo monta syytä lähteä Ystadiin! ;)

 • Reply Sandra torstai, toukokuu 19, 2016 at 09:30

  Kouvolatukka/ kananpersetukka on kyllä mielenkiintoinen hiusmalli, jota aika usein näkee sanotaanko 40+ naisilla. Ehkä se on helppohoitoinen ohuelle hiuslaadulle, en tiedä.

  Ruotsi on kyllä sellainen paikka, että tulee vähän katsottua, mitäs siellä päällensä laittaa, mutta toisaalta sen ruotsalaisen tyylin ydin on se, että näyttää tyylikkäältä ja samalla siltä, että on vain huolettomasti heittänyt jotain päällensä vaatekaapista.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 13:42

   Sen takia se varmaan onkin niin vaikeaa meille. :D Vai onko kauppojen valikoima erilainen? No kyllä minä pari ryysyistä ihmistäkin siellä näin (helpotus). :D Jokin salaisuus kouvolatukan takana on!

 • Reply Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:48

  Ruotsi on selkeästi ollut liian lähellä, kun ei ole koskaan Tukholmaa pidemmällä tullut käytyä. Kouvolatukka on tuttu juttu, kun kaupungissa on tullut joskus aikoinaan 5 vuotta asuttua :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 19, 2016 at 14:58

   Joo, itsellä ollut vähän samaa ongelmaa – liian lähellä niin ei ole tullut kauhean usein käytyä.

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin perjantai, toukokuu 20, 2016 at 00:43

  Heh, tämä oli hauska! Luulin, ettei Ruotsi minua kiinnosta, mutta tämä oli tosi tarttuvasti kirjoitettu. Yllättävää, että perinteinen suomalainen alemmuuskompleksi iskee muuallakin kuin Tukholmassa ja Göteborgissa. Ja kouvolatukka… huutonaurua! :D

 • Reply laura / to travel is to live perjantai, toukokuu 20, 2016 at 12:27

  Näyttää kyllä oikein ruotsalaiselta idylliltä! Mieleen tuli Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen-romaani, jossa tuli hauskasti ilmi tämä ”ruoho on vihreämpää meren toisella puolen”- ilmiö :D On tunnustettava, että mun ruotsinmatkailu rajoittuu lähinnä Tukholmaan, pitäisi ehdottomasti laajentaa näkemystä naapurimaasta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 13:54

   Mun onkin muuten pitänyt lukea toi kirja… Eikun hetkinen, mähän taisin käydä katsomassa sen leffan! Se oli kyllä hauska, kuvasi aika hyvin ilmiötä. Suosittelen lämpimästi pientä pyrähdystä Skåneen. :)

 • Reply Liza in London perjantai, toukokuu 20, 2016 at 16:30

  Ruotsi on sellainen paikka, että vaikeaa olla tykkäämättä :) Vaikka koskaan ei saa sanoa ei koskaan, keskustelin juuri tällä viikolla yhden keski-eurooppalaisen kaverini kanssa, joka kertoi inhoavansa ruotsia juuri sen vuoksi, että siellä kaikki on niin ”kiiltävää”, hahah.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:51

   Hah! No kyllähän toi on hyvä syy sinänsä. Kaikki liian täydellinen alkaa ärsyttää. Vaikka eihän Ruotsi nyt mikään täydellinen maa ole, mutta aika lähellä. ;)

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani perjantai, toukokuu 20, 2016 at 17:58

  Voi, kyllä vaan ruostissakin olisi vaikka miten kauniita paikkoja! Totta tuo, että se tuntuu olevan liian lähellä ja siksi ei muka niin kiinnostava.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:52

   Niinpä. Etelä-Ruotsi oli tämän pienen otoksen perusteella mun mielestä paljon Tukholmaa kiinnostavampi! :)

 • Reply Simo perjantai, toukokuu 20, 2016 at 18:26

  Näyttää aika kivalta kaupungilta ja varmasti mukavasti vaihtelua perusstokikseen. Toi knoppitieto torvensoittajasta oli hauska! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:52

   Ja tänne pääsee lähes yhtä helposti kuin Tukholmaan, kun lentää Kööpenhaminaan ja jatkaa siitä tunnin matkan junalla eteen päin. :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi perjantai, toukokuu 20, 2016 at 21:09

  ehheheee miten hauska postaus :-) Ja niin totta. Sitäpaitsi ruotsalaisissa on sekin ärsyttävä piirre, että ne saavat sen kaiken näyttämään niin helpoltakin vielä :-)

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:35

  Minulle Ystad on nimenomaan Wallanderin kaupunki ja ajattelin ensin, että sinäkin olet kirjasarjan perässä mennyt sinne. Mutta tosiaan, onhan se ihan oikea kaupunki, johon voi mennä muutenkin kuin fiktiivisen rikosetsivän perässä. Kannattaa kyllä lukea niitä!

  Ruotsalaisesta onnistumisesta ja iloisuudesta voi muuten nauttia täällä Suomessakin viettämällä aikaa suomenruotsalaisten kanssa. Vaikkeivät he kaikessa ruotsalaisia muistutakaan, niin noissa kahdessa asiassa kyllä. Tein vuosia töitä suomenruotsalaisessa yhteisössä ja siellä aamut voitiin hyvin aloittaa skumpalla milloin mistäkin syystä.

  Ja hauska Kouvola-yhteys täällä on syntynyt: monilla tuntuu olevan kokemuksia paitsi kouvolatukasta, myös itse Kouvolasta. Nimimerkki ”Terveisiä Kouvolasta, täällä ollaan”

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 20, 2016 at 23:56

   Terveisiä vaan Kouvolaan! Mun avomies on suomenruotsalainen, joten hiljalleen tässä ollaan soluttautumassa kohti (suomen)ruotsalaista elämää. ;) Täytyy myöntää, että olen samaa mieltä. Suomenruotsalaisilla tuntuu olevan erilainen, myönteisempi, asema elämään kuin suomalaisilla keskimäärin.

 • Reply Anna / Muuttolintu lauantai, toukokuu 21, 2016 at 03:49

  En oo kauheasti Ruotsissa reissannut, mutta niillä kerroilla mitä olen, oon kyllä huomannut saman. Tosin tuntuu, että Suomikin on muuttunut vähän tyylikkäämmäksi näinä vuosina, kun oon asunut poissa Suomessa. Suomi vaan tuntuu tulevan aina vähän jäljessä :D

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi lauantai, toukokuu 21, 2016 at 08:55

  Siis meidänhän PITI katsastaa ajan kanssa Ruotsin rannikkoa. Paikat oli jo korvamerkitty. Ystad tietenkin ja vaikka mitä muuta. Idea meni mönkään, koska auto hajosi ja sen korjaaminen vei niin kauan, että Tanska ja Ruotsi ajettiin yhteen putkeen, jotta ehdittiin Tukholman lautalle. No jäipä jotakin seuraavaan kertaan…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 00:59

   Ainakin on siis syy palata. Sillä voi aina lohduttautua! Ystadia suosittelen lämmöllä.

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, toukokuu 21, 2016 at 16:49

  Aika jännä miten edelleen (ja täältä hamaan ikuisuuteen) ruotsalaiset ikään kuin syntyvät tyylikkäiksi. Mistä lie johtuu? Mutta toisaalta, onhan siinäkin oma etunsa että edustaa suomalaista vantteraa maatiaisrotua – kuten minulla on tapanani sanoa. Mutta että sotanorsu, ei kai nyt sentään? :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 01:01

   Hehe no ainakin sitten vanttera maatiaisrotuinen. Kuvaa hyvin eroa. :D Kai ne geenitkin vaikuttaa, mutta kyllä minä itseni maalaisserkuksi siellä tunsin. :D

 • Reply Lotta Watia | Unagidon lauantai, toukokuu 21, 2016 at 21:46

  Siis Ruotsi on ihana. Musta olis niin kiva reissailla siellä enemmänkin. Ruotsi on jotenkin alkanut kiinnostaa sitä enemmän, mitä vanhemmaksi tulee. Mut onneksi se on lähellä!

 • Reply Tiia(ntai) lauantai, toukokuu 21, 2016 at 23:55

  Niiiin totta tuo alemmuuden tunne Ruotsissa. :D Tosin Göteborgissa se ei muhun iskenyt ihan niin pahasti kuin Tukholmassa. Muuta en sitten viime vuosina ole Ruotsista nähnytkään, paitsi juurikin sieltä junan ikkunasta. Nyt kyllä alkoi kiinnostaa! Gotlantiakin tosiaan kehuvat. Mutta ehkä ensin voisin vihdoin katsastaa kotoisehkon Ahvenanmaan, vaikka varmaan sielläkin tulee vastaan Pepsodent-hymyjä ja täydellisiä rusketuksia… :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 01:11

   Mäkin haluaisin tutkia lisää Ahvenanmaata! Siellä oli kyllä aika maajussimeininki, ei suotta kannata lähteä Tukholma-alemmuuskompleksilla varustautuneena matkaan. :D Ja Gotlannista olen itsekin kuullut hyvää, olis kiva päästä joskus käymään.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, toukokuu 22, 2016 at 19:44

  Skånesta tulee mieleen Pohjoismaiden ainoat links-golfkentät kuten Fålsterbro. Sinne voisi tehdä pelkästään viikon golfreissun kavereiden kanssa, kaikki muu olisi pelkkää plussaa siihen päälle. Todella kivaa aluetta, ainakin omien kokemusten mukaan!

 • Reply Suvi maanantai, toukokuu 23, 2016 at 17:17

  Ai että kun tulin hyvälle mielelle näitä sun postauksia lukiessa. Tuli sellanen tunne että kun tonne pääsis ja nyt heti! Ihanaa tietää että niinkin läheltä löytyy idyllisiä pikkukyliä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 23, 2016 at 18:21

   Moi Suvi ja kiitos ihanasta kommentista, tuli hyvä mieli! :) Ystad on tosiaan loppujen lopuksi todella lähellä ja kiva, vähän erilainen kohde.

  Leave a Reply