Suomen suurin matkablogiyhteisö

Surkea vappu mutta ihania loppukevään suunnitelmia

maanantai, toukokuu 9, 2016

Koska vapusta on jo tovi aikaa, ovat suurimmat suolakiteet huuhtoutuneet haavoistani ja voin avautua täällä asiasta. Valitusvirttä luvassa.

Mun vappu koostui tänä vuonna seuraavista asioista: kuume, vatsatauti, sohvanpohja, kokonainen tuotantokausi Making a Murdereria, ainakin 10 jaksoa Huutokauppakeisaria ja Poliiseja, Jaffaa, Snapchatin ja Instagramin päivittämistä viiden minuutin välein. Ja mikä parasta, Tässä Ullanlinnassa kun asumme, niin iloisen vappukansan tuijottelua ikkunoista. Varsinkin se sunnuntain pyhiinvaellus Kaivariin. Tunsin itseni ihan Quasimodoksi, joka saa vain katsella muiden hauskanpitoa ikkunasta kirkontornistaan. Sitten olikin jo aika kaivautua kyttyräselkänsä kanssa takaisin sohvalle vatsaansa pidellen homehtumaan. Glada vappen!

Eli katkerissa tunnelmissa täällä oltiin, jos ei jo käynyt selvästi. Mutta vapustahan alkaa loppukevät, melkein jo kesä!

Ekat grillibileet on jo pidetty meidän sisäpihalla ystävien kanssa. Meillä on taloyhtiön puolesta hyvä grilli kaasuineen kaikkineen käytössä. Kuulemma ei ole ollut viime kesänä kertaakaan käytössä, mutta onneksi Vanhanen-Dahlqvistin komppania muutti taloon ja saatiin korjattua tuokin vääryys. Lohta, munakoisoa, herkkusieniä, pikkelikurkkuja, mansikkajuustosalaattia, tuoretta leipää. Jälkkäriksi marjapiirakkaa ja vaniljajätskiä – onko mitään kesäisempää?

IMG_0154 IMG_0160

Grillibileiden jälkeen korkattiin Hernesaaren Ranta tälle kesälle.

IMG_0162

Loppukeväälle on sitten aika paljon kaikenlaista. Vai kesääkö tämä jo on? Meidän mökkiä Evolla pitäisi saada vähän kuntoon, joten nyt ollaan yksi viikonloppu hääritty siellä.

Laitettiin hyvää ruokaa, paiskittiin hommia ja välillä otettiin erä Afrikan tähteä. Huomatkaa ”upea” panostuskattaus ruokailussa. :D

IMG_0184 IMG_0192

IMG_0175 (1)

Sunnuntaina käytiin tietenkin kukkapuskan ja lahjan kanssa äitiä onnittelemassa.

IMG_0208

Mutta ensi viikonloppuna se kiirettä pitääkin: ensin PING-sisällöntuontantofestarit Långvikissa perjantaina aamusta iltaan. 250 suomalaista sisällöntuottajaa (bloggaajia, vloggaajia, tubettajia jne.) kokoontuu pitämään hauskaa, verkostoitumaan, kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja osallistumaan hyödyllisiin työpajoihin. Illallista ja viiniä on myös tiedossa. Ehkä uusia yhteistyökuvioitakin?

On se muuten hyvä että tällaisia pingejä järjestetään, pääsee nimittäin 20 vuotta Kirkkonummella asunutkin vihdoin tutustumaan Långvikiin.

Ei auta kuitenkaan liikaa viiniä lipitellä, sillä lauantaiaamuna lähtees lento Kööpenhaminaan, josta jatkamme Ruotsin puolelle Ystadiin Mathiaksen vanhempien luo. Minä lähden kotiin opiskelujen takia jo maanantai-iltana ja Mathias sitten tiistaina. Tuon maanantaipäivän saatamme muuten viettää Köpiksessä, eli kertokaahan, mistä saa Kööpenhaminan parhaat smörrebrödit? Ja onko kukaan käynyt Ystadissa?

Tuon reissun jälkeen onkin vain mieletön määrä opiskeluhommia, jotka pitäisi saada hoidettua alta nyt kevään aikana. Niiden perässä juostaan siis pari viikkoa, jonka jälkeen alkavatkin jo kesätyöt ja itse asiassa kesäkuun alussa saattaa häämötellä eräs pieni matka. Mutta siitä lisää myöhemmin, kunhan asia etenee. Aika jännä kohde tiedossa ja toivottavasti kaikki menee kuten suunniteltu ja matka toteutuu.

IMG_0200

Kevättreenit oon laittanut käyntiin Forever Töölössä, joka on kyllä miellyttävin sali, jossa oon Helsingissä käynyt. Uima-allas ja iso sauna ovat plussaa, mutta muutenkin paikka on viihtyisä. Kun kuukausikortin hinta lähentelee normaalisti satasen luokkaa, ei opiskelijalla ole Foreverille paljon asiaa. Terveisiä vaan sinne. Nyt kuitenkin sai parin kuukauden treenit hyvään tarjoushintaan ja pääsee tämä opiskelijakin nauttimaan urheilusta kivoissa puitteissa.

Thaiboxingin alkeiskurssi loppui pari viikkoa sitten, ja kortti sinne treenaamaan odottaa ostoaan. Kuukausikortti maksaa kuitenkin sen verran, etten viitsi sitä aivan vielä ostaa. Tiedossa on liikaa menoja, jotka verottavat niitä iltoja, kun voisin nyrkkeilytreeneissä käydä.

Siinäpä romaaniksi venyneen postauksen muodossa tämän kevään kohokohdat. Innolla odotan loppuviikkoa ja oikeastaan tätä loppukevättä ja alkukesää vai missä me nyt eletäänkään! Auringonvalo tekee niin hyvää, ja on ihana kun voi vaan istua Kaivarin rannassa syömässä mansikoita ja tuntea taas olevansa elossa pitkän ja synkän talven jäljiltä. Alla oleva kuva snapchatista, josta mut löytää nimellä mertsimertsinen.

IMG_0214

Seurailkaa! (Kiva nimi, tiedetään. Parilla skumppalasillisella on saattanut aikoinaan olla tämänkin asian kanssa tekemistä.)

Toivottavasti teillä on yhtä positiivisella tavalla kiireinen kevät edessä! :)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:04

  En ole smörrebröd-asiantuntija, kun syön niitä äärimmäisen harvoin, mutta parhaimmat olen saanut Aamannsilta http://www.aamanns.dk/us (suosittelen varaamaan pöydän), mutta jos ei halua mennä sinne asti (sijaitsee pikkasen syrjässä) niin sitten suosittelen kauppahalleja, Torvehallerne. Ja varmasti Nyhavnista saa myös. Snapsit on sitten kyytipoikana ihan must ;)
  Nähdään perjantaina! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:08

   Jee, pian nähdään! :) Ja kiitos vinkeistä. Mathias onkin syönyt smörrebrödejä kauppahallissa, ja kehunut niitä. Se olikin siis jo mielessä. Täytyy tsekata tuo Aamanns myös. Meillä on tosiaan yksi päivä vaan aikaa siellä, joten pitää vähän sumplia, mitä ehditään.

 • Reply jenniree tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:22

  Parhaat smørrebrødit saa kattavan googletutkimuksen ja yhden testikerran perusteella Schønnemannista! Jos jaksatte syödä jotain muutakin (yllättävän usein sitä jaksaa kun riittävän hyvästä ruuasta on kyse) niin menkää vaikka Hija de Sánchezin tacoille, pitäisi olla parasta Mexicon rajojen ulkopuolella. Kivaa viikkoa ja hyvää matkaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:27

   Uu, kiitos vinkeistä! Täytyy alkaa tehdä vertailua paikkojen välillä ja katsoa minne päädytään! :) Riippuu kyllä säästäkin, jaksetaanko maanantaina Ruotsista Tanskan puolelle sen suuremmin lähteä. :)

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:27

  Kivaa lukea toisinaan ihan tällaisia fiilispostauksia. Vapun osalta tunnen osittain tuskasi – oltiin juuri vapun aikaan reissussa Iranissa. En tietenkään valita, mahtava reissu ja mieluummin siellä olinkin, mutta kyllä vappuaattona teki tiukkaa katsoa muiden vappujuhlintaa somen kautta, kun itse oli maassa jossa alkoholi ja baarit ja kaikki ovat laissa kiellettyjä :D

  Suomigrillaukset! Ehkä ainoita syitä miksi Suomeen paluu kuulostaa jo melkein hyvältä. Enpä muuten tiennytkään, että sutkin löytää snäpistä – piti heti lisätä. Hyvää pingiä! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 10, 2016 at 10:32

   Joo, mun snäppi on ollut vähän yksityisempi aiemmin mutta mitäpä sitä suotta salailemaan. :) Ja totta tosiaan, vaikka missä paratiisissa tai jännittävässä paikassa olisi, niin kyllä noi juhlapyhät mulla tekee tiukkaa olla muualla kuin Suomessa. Ja vappukin on vielä oikein sellainen hyvän mielen juhla! Some vielä moninkertaistaa sen raastavan tunteen, kun näkee kaikkien muiden hauskanpidon. :D

   Sun reissu Iranissa vaikutti MAHTAVALTA!

 • Reply Maarit Johanna tiistai, toukokuu 10, 2016 at 13:45

  Mie kans tykkään just fiilispostauksista, vaikka sun vappufiilarit ei niin hauskat olleetkaan. No, ei meidänkään vappu täydellinen ollut. Vaikka oli munkkeja, simaa ja sushia ja tekemistä, niin olis silti pitänyt olla Helsingissä. No ens vuonna sitten!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 10, 2016 at 14:05

   Ens vuonna sitten molemmat paremmalla onnella! Vaikka kivalta teidän vappu kuulosti nytkin. :)

  Leave a Reply