Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budapestin ravintolat & baarit

keskiviikko, huhtikuu 27, 2016

Budapest on täynnä ravintoloita, mutta joskus on kiva suunnitella etukäteen mihin menee syömään. Etenkin jos nälkäkiukku vaanii jo kulman takana… Tässä siis vinkkejä Budapestiin ravintoloihin ja baareihin omien kokemustemme pohjalta. Mukana myös ihanin viinibaari, jossa olen käynyt.

Kauppahalli

〉Mikä? Budapestin kauppahalli ja sen toinen kerros

Missä? Vámház krt. 1-3

Hintataso? Ruoat vähän kalliimpia kuin vastaavat muualla, mutta silti edullisia.

Budapestin kauppahallista saa vaikka mitä, ja siellä voi myös syödä! Ravintoloita/ruokatiskejä löytyy kauppahallin yläkerrasta. Mitään salaattibaareja on turha sitten odottaa, täältä saa rasvaa tirskuvaa, uppopaistettua ja juustoon upotettua.

IMG_9976

Lángosit ovat uppopaistettuja taikinalettuja, joiden päälle laitetaan erilaisia täytteitä, yleensä ainakin hapankermaa ja juustoraastetta. Halpa ja täyttävä itäeurooppalainen pikaruoka! Terveellisyydestä ei sitten voida tässä yhteydessä puhua.

Me söimme lángosimme täällä Budapestin kauppahallissa – voihan sen sielläkin syödä, mutta oli se melko ylihintainen. Jokainen täyte maksaa erikseen. Söimme yhden puoliksi. Ja taloudellinen menetys ei siis ollut viittä euroa suurempi, että ei tässä nyt konkurssiin menty. Paikallisen oppaan mukaan parhaat lángosit saa Retro Bufe -nimisestä paikasta, suosittelen suuntaamaan sinne!

IMG_9981

Kauppahallista löytyy helpotusta myös herkkuhampaan kolotukseen esimerkiksi omenastruudelien muodossa.

IMG_9965 IMG_9967

Menza

〉Mikä? Suosittu paikka nauttia illallista vilkkaassa tunnelmassa ulkona tai sisällä. 

Missä? Liszt Ferenc Tér 2

Hintataso? Ruoat 3-12 euroa

Ravintola Menza oli trendikäs ja kiva keskitason paikka (ja kuinka epätrendikästä onkaan kutsua jotain paikkaa ”trendikkääksi”). Unkarilaisia herkkuja ja unkarilaista siideriä! Gulassikeitto oli noin kolme euroa, ja muut ruoat sitten vähän enemmän. Hyvä ruoka ja kivan kiireinen tunnelma. Turisteja ja paikallisia yhtä lailla. Loistopaikka rennolle illalliselle!

IMG_0340 IMG_0325 IMG_0323

Budapestin ravintolat Menza

IMG_0320

Mak

〉Mikä? Rennon tunnelman fine dining -ravintola, unkarilaisia klassikoita modernilla otteella, hyvä palvelu, mielenkiintoinen viinilista

Missä? Vigyázó Ferenc utca 4, parlamenttitalon lähellä

Hintataso? Kahden hengen kahden ruokalajin lounas (listalta) ja skumpat lauantaina n. 70 euroa, arkipäivisin lounastarjous 12 euroa 

Mak oli selvästi kallein ravintola, jossa Budapestissa söimme. Suuntasimme sinne lauantaina houkuttelevalta kuulostavan tarjouksen perässä, joka sitten osoittautuikin voimassaolevaksi vain arkisin. Näin me sitten päädyimme maksamaan kahden hengen lounaasta 70 euroa…

Kun menen Budapestiin uudestaan, menen ehdottomasti kokeilemaan ravintolan arkipäivälounaan, jolloin 3 ruokalajia pitäisi irrota vaivaiseen 12 euron hintaan.

Budapestin ravintolat Budapestin ravintolat Budapestin ravintolat  Budapestin ravintolat

Mak on ravintolana todella viihtyisä, rakastan noita valkoisia tiiliseiniä ja harkitun epäharkittua sisustusta. Ruoka on hyvää ja unkarilaisia perinteitä kunnioittavaa. Viinilista on mielenkiintoinen Tämä onkin myös viineistä kiinnostuneen paikka, tarjoilijat kertovat niistä mielellään.

Treffit? Fine diningin perässä? Muuten vain liikaa rahaa? Tänne. Ja arkilounaalla voi budjettimatkailijakin tulla nauttimaan. Note to self: ei lauantaisin. Opittu kantapään kautta.

Budapestin ravintolatBudapestin ravintolat

Almárium

〉Mikä? Rauhallinen ja edullinen ravintola lähellä juutalaiskorttelia

Missä? Horánszky utca 5

Hintataso? Halpa. Kolmen ruokalajin illallinen 12 euroa.

Siinä missä lounaasta voi erehtyä maksamaan 70 euroa, niin kolmen ruokalajin illallisen voi Budapestissa saada helposti 12 eurolla, kuten tässä ravintolassa. Ruoka oli aika perinteistä. Mutta jälkkärit olivat ihan mielettömät, ja viini halpaa, pari euro lasi! Ainakin perjantai-iltana ravintolassa oli pianonsoittaja viihdyttämässä ihmisiä ja palvelu oli ihan vertaansa vailla.

IMG_0088IMG_0094IMG_0098 IMG_0106

Leivokset Augusztsissa

〉Mikä? Kakkukahvila

Missä? Kossuth Lajos utca 14-16, Vaci Utcan turistikadun lähettyvillä

Hintataso? Edullinen

Budapest on tietenkin oikea leivoskaupunki. Me kävimme nauttimassa kakkua vain kerran kehutussa Auguszt Cukraszdassa, joka ei mielestäni nyt mitenkään hirveän ihmeellinen kuitenkaan ollut. Asiaan perehtyvä löytää Budapestista aivan varmasti muita ihania leivospaikkoja, jos niiden perässä tähän kaupunkiin aikoo lähteä. Eikä tämäkään missään nimessä huono ollut, mutta ehkä tunnelma oli vähän laimea.

Budapest kahvila

Viinibaari Doblo

〉Mikä? Ihana viinibaari, jonne kannattaa tulla maistelemaan unkarilaisia viinejä ja kuuntelemaan livemusiikkia

Missä? Dob utca 20

Hintataso? Viinilasi noin neljä euroa

Aivan täydellinen viinibaari Budapestin juutalaiskorttelissa! Hämyinen tunnelma, hyviä paikallisia ja ulkomaisia viinejä, nahkapenkkejä ja tiiliseiniä, vanhat miehet soittamassa musiikkia. Mitä muuta voi pyytää? Toisen lasin viiniä.

IMG_0347 IMG_0358 Budapest viinibaari Doblo

Tää paikka kolahti täysillä. Lasi viiniä maksoi noin neljä euroa ja luomuviinejäkin löytyi. Doblossa näytti olevan myös kivoja maistelumenuja joihin kuuluu eri viinejä ja pientä syötävää – ne testiin ensi kerralla!

Szimpla Kert

〉Mikä? Budapestin kuuluisin rauniobaari

Missä? Juutalaiskorttelissa osoitteessa Kazinczy utca 14

Hintataso? Edullinen

Rauniobaarit ovat Budapestin yöelämän erikoisuus. Hylättyihin rakennuksiin kyhätyissä baareissa on varmasti jokaisessa oma tunnelmansa – Szimpla Kertissa se tunnelma muodostuu ainakin melko pitkälle turisteista. Englantilaisia polttariseurueita ja suomalaisia bongattu. Corona maksaa kolme euroa ja hanatuoppi vähemmän. Kyllä täällä kannattaa ainakin käväistä!

Sunnuntaiaamuisin Szimpla Kertissa pidetään farmers’ market, josta mekin kävimme hakemassa eväät piknikillemme.

IMG_0270

Muut

Aivan kauppahallin lähellä Baross Utca -kadulla löytyy monta kivaa ravintolaa, joissa voi nauttia vähän kevyempää lounasta, kun unkarilaiset lihapadat ja muut raskaamman luokan annokset pursuavat korvista. Me söimme Budapest Bagelin ihanat lohi- ja ankanrintabagelit. Myös vastapäinen salaatteja, smoothieita ja muuta health foodia tarjoava Rukkola näytti supersuositulta.

Lisäksi Budapest on tietenkin täynnä muita paikkoja, etenkin italialaisia ravintoloita ja kebabpaikkoja, joista poistat rullakebsut vaivaiseen kahden euron hintaan.

IMG_0455

Olisiko teillä muita ravintolavinkkejä Budapestiin?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’in kautta!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Senja/ Lights of life torstai, huhtikuu 28, 2016 at 00:20

  Mä olin viime Lokakuussa Budapestissa sukulaisten kanssa muutaman päivän ja Trofea Grill oli tosi hyvä all you can eat-paikka. Se tais olla ketju sillä käytiin kahessa samaisessa paikassa. Ensimmäinen missä käytiin oli vähän syrjemmässä oleva maalaismaisempi paikka ja toinen lähempänä ydintä oli enempi fine dine-tyylinen. Suosittelen lämpimästi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 28, 2016 at 09:33

   Okei, kiitos vinkistä. :) Ei sattunut silmään tällainen ketju. Ehkä ensi kerralla voisi käydä testaamassa! :)

 • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, huhtikuu 28, 2016 at 07:30

  Multa lämmin suositus paikalle nimeltä Cafe Vian! Toissa kesänä tuli käytyä Budapestissä ja herkuteltua tuossa ravintolassa pariin otteeseen. Herkullisimmat salaatit, joita olen koskaan syönyt – ja samalla varmaan myös edullisimmat ja suurimmat! Ihan törkeän hyvä mesta omaan makuun.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 28, 2016 at 09:35

   Oi nam, salaatit on mun lemppareita! Ja jos on herkullisin mitä oot syönyt, niin ei voi olla huono. Ehdottomasti listalle seuraavalla Budapestin matkalla.

 • Reply Maria torstai, huhtikuu 28, 2016 at 08:27

  Perinteistä ruokaa hiukan erilaisessa miljöössä tarjoaa For Sale Pub. Se sijaitsee ihan kauppahallia vastapäätä joten helppo löytää. Toimii myös jos haluaa vain kuunnella live musiikkia juomien kera. Kahvihammasta puolestaan jos kolottaa niin omat suosikit ovat Café Ruszwurum, New York Café ja Café Gerbeaud. Oi niitä kakkuja ja vanhan ajan tunnelmaa :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 28, 2016 at 09:36

   Livemusiikki on aina plussaa. :) Hitsi kun ois ottanut paremmin selvää kakkupaikoista, nyt kaduttaa. New York Cafesta olin kuullutkin, mutta (kuulemma) kallis hintataso karkoitti ajatuksen sinne menemisestä aika tehokkaasti.

   • Reply Maria torstai, huhtikuu 28, 2016 at 10:06

    New York Café oli kallis. Myönnetään. Olin alkuun ajatellut lounastaa siellä, mutta lopulta kakkukahvit sai kelvata kun katselin hinta ;) Mutta saipahan tuntea itsensä kerrankin ”fiiniksi” x)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 28, 2016 at 10:13

     Ehkä se olis ollut sen arvoista. :D Ens kerralla sitten, jos en ihan niin kengännauhabudjetilla ole liikenteessä kuin nyt. :D

 • Reply miraorvokki lauantai, huhtikuu 30, 2016 at 14:03

  Meillä on suunnitteilla kesäreissu Budapestiin. Nämä on hyvä ottaa talteen! :P Kiitos Meri :)

 • Reply Emilia Alexandra / Enkeleitä hiuksissani maanantai, toukokuu 2, 2016 at 18:48

  Vautsi, ompa ihania kuvia! 12e kolmen ruokalajin illallinen, ei todellakaan paha :D!

 • Leave a Reply