Suomen suurin matkablogiyhteisö

Qatar Airways Suomeen – yksi maailman parhaista lentoyhtiöistä

torstai, huhtikuu 21, 2016

Jonkin aikaa sitten Suomi sai oikeita ilouutisia: Qatar Airways aloittaa lennot Helsinkiin! Uusien lentoyhtiöiden ja reittien avaaminen on aina hieno juttu, eikä lisääntyvä kilpailu liene koskaan kuluttajan näkökulmasta pahitteeksi.

Ja ihan mitä tahansa lentoyhtiötä emme saaneetkaan. Qatar Airwayshan on yhtiönä tunnettu laadusta ja hyvästä palvelusta.

Perustamisensa jälkeen (1994) se on laajentunut yhdeksi maailman nopeiten kasvavista lentoyhtiöistä, ja sillä on yksi maailman uusimmista lentokalustoista. Qatar Airways on myös valittu maailman parhaaksi lentoyhtiöksi Skytrax World Airline Awards -äänestyksessä vuosina 2011, 2012 ja 2015.

Tarvitsetko vielä vakuuttelua, vai pitäisikö jo siirtyä varaamaan lennot?

15030847662_2937451fe6_z

(Kuva: byeangel / Flickr Creative Commons)

Olen itse lentänyt Qatarilla muutaman kerran Aasiaan päin, ja yhtiöstä on vain positiivisia kokemuksia. Viimeisimmästä lennosta on tosin nyt jo muutama vuosi aikaa. Esimerkkinä hyvästä palvelusta economyssakin sai pitkälle lennolle amenity kitin, jossa oli aivan kaikki tarvittava hammasharjasta silmälappuihin, korvatulppiin ja sukkiin. Lisäksi saa tarrat, jotka penkkiinsä liimaamalla voi ilmoittaa, haluaako yölennolla herätyksen aterioille vai ei. Kaikkea pientä matkustusmukavuutta lisäävää. Öljyvaltion lentoyhtiöllä ei ole selvästikään säästötalkoot päällä. Useimmilla yhtiöillähän nämä pienet mutta ainakin minut iloiseksi tekevät yksityiskohdat kuuluvat nykyään vain bisnesmatkustajille.

Qatar Airwaysilla myös turvallisuus on hyvissä kantimisissa. Ihmishenkiä vaatineita onnettomuuksia ei ole sattunut, ja esimerkiksi tässä vuoden 2015 listauksessa Qatar on maailman lentoyhtiöiden turvallisuusvertailussa sijalla 21, jättäen taakseen mm. Norwegianin ja Singapore Airlinesin.

Helsingistä lennetään Qatarin pääkaupunkiin Dohaan.

Jo Doha itsessään kuulostaa varsin mielenkiintoiselta kohteelta. Onko joku käynyt? Sieltä pääseekin sitten helposti jatkolennolla lähes minne tahansa, sillä Qatar lentää yli 150 kohteeseen maailmassa. Suomesta yhteydet esimerkiksi Intiaan, Australiaan ja Afrikkaan paranevat.

Qatar Airwayshan kuuluu muuten samaan Oneworld-allianssiin Finnairin kanssa, tiedoksi niille jotka ovat pisteiden keräämisestä kiinnostuneita.

Näyttökuva 2016-04-21 kello 9.22.41

Yhtiöllä tuntuu olevan hallussaan kaikki: kilpailukykyiset hinnat, hyvät kohteet, laadukas palvelu ja turvallisuus. Ei ihme, että se on palkittu parhaana lentoyhtiönä monena vuonna.

Itselleni tästä tulee ehdoton kilpailija usein suosimani Finnairin rinnalle. Ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulemme saamaan aika loistavia lentotarjouksia eri puolille maailmaa. Enää ei tarvitse lähteä Tukholmaan asti tarjousten perässä.

Lennot Helsingistä Dohaan alkavat 10. lokakuuta 2016.

Tervetuloa Suomeen Qatar Airways! Oletteko te tästä yhtä innoissanne kuin minä? Ja mitä kokemuksia teillä on kyseisestä lentoyhtiöstä?

Seuraa blogia Facebookissa saadaksesi ensimmäisenä tiedot uusista postauksista.

 

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, huhtikuu 21, 2016 at 13:30

  Tietysti olemme Qatarissa käyneet :-)
  http://meriharakka.net/2014/04/06/qatar-2/

 • Reply Veera Bianca torstai, huhtikuu 21, 2016 at 13:37

  Tä on oikeesti ihan mega paras juttu!!!!!!!!!! <3

 • Reply Leo torstai, huhtikuu 21, 2016 at 13:48

  Tarjoukset löytyy jo:

  Tältä sivulta: (Valitse maaksi Suomi ja lähtökaupungiksi Helsinki ja määränpääksi ALL

  http://www.qatarairways.com/global/en/special-offers.page#

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 21, 2016 at 13:51

   Luinkin noista ensimmäisistä tarjouksista jo. Joko on liput ostettu? ;)

   Tekstissä tarkoitin tulevia tarjouksia ylipäänsä, elän uskossa ja toivossa että ne eivät lopu noihin reitin avajaistarjouksiin. :) Ainakin Tukholmasta QA:lla on päässyt hyvään hintaan vaikka minne!

   • Reply Leo torstai, huhtikuu 21, 2016 at 14:19

    Ei ole vielä ostettu, mutta esim. Balille n. 700 € ei ole paha hinta. Omituista on kyllä se että Qatar lentää suomeen aika pienellä koneella (A320) joten paikkoja ei ole koneeseen kovin paljoa. Tukholmaan ne lentää tuplasti isommalla 787 – koneella joten paikkoja on myydä halvalla enemmän.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 21, 2016 at 14:23

     Tää olikin mulle uutta tietoa. Toivottavasti suomalaiset ottaisivat Qatarin omakseen, ja ehkä saadaan sitten se isompi kone tännekin. Ja ei tosiaan huono hinta Balille!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, huhtikuu 21, 2016 at 13:56

  Mä lensin vuonna 2009 Dohan kautta Bangkokiin ja Qatar Airwaysistä jäi mieleen vaan ihan tolkuttoman huono ruoka molemmilla lennoilla. Yleensä syön aina kupit tyhjäksi, mutta silloin jäi syömättä, ja edelleenkin pidän Qataria ”huonon ruoan lentoyhtiönä”, vaikka ehkä mulla kävi vain huono tuuri. Jos halvalla pääsee, niin pitää kokeilla Qatar Airwaysia uudestaan :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 21, 2016 at 14:01

   Ja mä oon kuullut yleensä juuri päinvastaista, ja omillakin lennoilla ruoat oli hyvät. :D Taisi olla peräti kolme vaihtoehtoa, mistä economyssakin sai valita. Täytyy meidän molempien pian päästä testaamaan uudelleen, jotta saadaan tietää kumpi oli oikeassa. ;)

 • Reply duunireissaaja torstai, huhtikuu 21, 2016 at 18:31

  Lennettiin pääsiäisenä Oslosta Dohaan ja Dohasta Tukholmaan Qatar Airwaysilla. Ruoka oli hyvää, mutta muuten lentoyhtiö ei erityisemmin erottunut muista. Odotin paljon enemmän. Doha oli kyllä kiinnostava!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 21, 2016 at 18:39

   Okei, hyvä kuulla tällainenkin kommentti. Mulla on tosiaan useampi vuosi jo viime kerrasta, mutta Qatarhan on tunnettu ”luksusmaisuudestaan” ainakin jossain määrin. Mutta onhan se turistiluokassa lentäminen aina turistiluokassa lentämistä, eikä siitä mitään suurta nautintoa saa oikein millään tehtynä. Mä odotan jo kovasti, että pääsisin uudestaan QA:n kyytiin päivittämään näkemyksiä. Ja se Doha tosiaan kiinnostaa!

 • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 21, 2016 at 20:15

  Australiaan voisin lentää tuolla, lyhentää lentomatkaa huomattavasti! Doha ei muuten kiinnostele kohteena, mutta välilaskulla joku vuorokausi vois olla tosi jepa. :) Onneksi ei ole yhtään rahaa, niin mistään Ausseista tai Aasiasta ei kovin tarvi haaveilla :D

 • Reply Pahka perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 17:03

  Yksi lysti, mutta eihän lisääntynyt tarjonta haittaa. Valitsen lennot matkan kokonaiskeston ja hinnan perusteella. Joku suihkupussi ei korvaa lentokentällä kökkimisen tuskaa..

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 17:06

   Kuten aiemminkin jo kirjoitin niin turistiluokassa matkustaminen on turistiluokassa matkustamista lentoyhtiöstä riippumatta. Mutta kyllä kokemusta pienillä mukavuuksilla saa mielestäni parannettua! Itselläkin hinta on ratkaisevin tekijä, mutta jos mietin kahden yhtin välillä jotka about samoissa hinnoissa juuri silloin, niin Qatar on kyllä tosi vahvoilla.

 • Reply Mammamiia perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 18:28

  Lennettiin sattumusten kautta qatar airwaysilla, kun myöhästyttiin frankfurtissa jatkolennolta. Lento ois ollu jollaki minikopperolla malediiveille saakka, mutta finnairin myöhästymisen vuoksi saatiin hyvityksenä jatkolento dohan kautta malediiveille ja eipä ole koskaan yhtä hyvää konetta tullut vastaan. :D Meni mukavasti se 10h lento, ku oli oma näyttö täynnä elokuvia ja lentoemännät huolehti jaksamisesta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 23, 2016 at 09:24

   Ihanaa! :) Tää on just sitä, mitä mäkin odotan ja oletan Qatar Airwaysin tarjoavan. :)

 • Reply SariKoo.fi lauantai, huhtikuu 23, 2016 at 11:41

  Mulla on myös pelkästään positiiviset kokemukset Qatar Airwaysilla lentämisestä. Kertaalleen Kuala Lumpuriin ja useamman kerran Dar es Salamiin. Ei myöhästymisiä, aina hemmetin hyvät ruuat, priima palvelu. Ja yksin kun lensin Tansaniaan niin henkilökunnasta monta tyyppiä tuli jutteleen, et mihin oon menossa ja miksi oon yksin.

  Kerran jäi laukku Tansaniaan lentäess mutta se oli jo jäänyt Tukholmaan, koska siellä maapalveluissa oli jotain hässäkkää tietokoneiden kanssa. Tuli sitten muutamaa päivää Qatarin toimesta kotiovelle saakka. Kyllä mä ainakin oon tästä uudesta tulokkaasta tosi innoissani!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 23, 2016 at 12:08

   Jee, mahtavaa kuulla lisää hyviä kokemuksia! :) Mä oon ollut jo tarpeeksi pitkään (tästäkin) kateellinen ruotsalaisille, sieltä kun on lennellyt qatarit ja emiratesit jo pidemmän aikaa. Toivottavasti päästään pian lentämään Qatarilla.

 • Reply Leena lauantai, huhtikuu 23, 2016 at 18:40

  Dohassa oon käynyt pari kertaa kun muut ei olleet vielä ees Dubaissa käyneet. Upeita futuristisia pilvenpiirtäjiä ja ihana Souq Waqif.

 • Reply Kat sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 11:13

  Tää on niin paras juttu! Asuin itse vuoden Qatarissa n. 6 vuotta sitten ja maa vei kyllä sydämeni! Toki näiden vuosien aikana Doha on muuttunut paljon ja tulee muuttumaan yhä enemmän Dubain suuntaan, mikä ei mielestäni ole erityisen hyvä juttu. Olen reissannut paljon Dubaissa ja en tykännyt ko. paikasta yhtään. Kaikki oli jotenkin omaan makuuni liian ”lavastettua” ja kliinistä. Tuli sellainen feikki-kaupunki-fiilis, jos yhtään tajuat :D Qatarisa oli vielä ainakin tuolloin jäljellä sitä omaa autenttisuutta ja historiaa. Souq waqif pienenä vanhana kaupunkina aivan ihana, salaiset uimarannat pohjoisessa Al Fuwairitissa olivat mielettömät (nykyisin nekin yleisessä tiedossa), ruoka oli sairaan hyvää – etenkin intialainen ihan törkeän hyvää johtuen siirtolaisista jne. Ja tietenkin ihmiset ovat mahtavia! Missään en ole kokenut yhtä aidosti ystävällistä porukkaa! :) Plussana vielä, että kaikki puhuu erittäin hyvää englantia. Voisin milloin tahansa lähteä takaisin, mutta vielä ei ole löytynyt sopivaa ajankohtaa :) Pakko kuitenkin sanoa, että vuokra-auto on must! Taksitkin (kirwat halvimpia) on ok, mutta omalla autolla näkee ja kokee parhaiten, koska kaupungissa ei ole/ollut jalkakäytäviä. Ainoastaan Cornichella (pitkä rantakatu) pääsee kulkemaan jalan. Mutta anyways suosittelen! Parasta on tietty vielä eksyä niille kaikille sivukaduille (liikkuminen turvallista), jutella ihmisten kanssa, osallistua eri tapahtumiin yms, pelkistä pilvenpiirtäjistä voi jäädä tylsähkö kuva koko kaupungista :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 11:23

   Kiitos kommentista! :) Nyt pidit kyllä aika hyvän myyntipuheen Qatarin ja Dohan puolesta. <3 Kuulostaa nimittäin ihanalta! Mä en ole koskaan käynyt Dubaissa, mutta lukenut paikasta paljon. Se kulttuuri ja Lähi-Itä alueena kiinnostaa, mutta mäkin kieltämättä ajattelen Dubaista samalla tavalla kuin sä. Sen takia Doha itse asiassa kiinnostaakin, koska kuvittelisin sen olevan vielä hiukan erilainen. Mutta täytyy varmaan kiirehtiä asian kanssa, ennen kuin siitä tulee Dubai kakkonen. ;) Ja hyvä ruoka ja turvallisuus on tietenkin ihan huippujuttuja! Onko siitä muuten pitkä aika kun tuolla asuit – mietin, että mikähän on Qatarin hintataso yleisesti ottaen? Ruoka ainakin varmaan melko edullista?

 • Reply Kat sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 16:32

  Haha :D Tuntuu, että Qataria ja Dohaa pidetään lähinnä pakollisena välistoppina matkalla muualle ja ehkä hieman Dubain matkijana, vaikka maa onkin kaikkea muuta! Tai ainakin oli :D Nykytilanteesta en tiedä muuta kuin sen, mitä edelleen Qatarissa asuvat paikalliset ystäväni kertovat; kaupungissa rakennetaan koko ajan vain lisää, pilvenpiirtäjiä kasvaa kuin sieniä sateella ja paikka länsimaalaistuu kovaa vauhtia niin hyvässä kuin pahassakin. Esim. uusittu tieverkosto ja metro ovat varmasti tervetulleita, mutta samalla se perinteinen basaari-kulttuuri ja matalat talot väistyvät kaiken modernin tieltä. Itse ainakin koen, että maa tulee varmasti menettämään osan tästä autenttisuudestaan, mitä sillä vielä on/oli antaa. Varsinaisesti kun maa ei ole mikään turistirysä :D Pääasiassa turistit tulevat naapurimaista tai he ovat expattien tuttavia.

  Anyways, asuin siellä 2009-2010 eli aikaa on jo kulunut, etenkin kun miettii miten nopeasti kehittyvä kaupunki on kyseessä. Mutta hintataso oli tuolloin ainakin ruoan suhteen todella edullinen! Hedelmät/kasvikset marketeissa hinnaltaan usein alle 50snt/kg, naudanliha n.4e/kg, maituotteet hieman kalliimpia, mutta esim. 2l maustamaton jogurtti maksoi muistaakseni vajaa euron :) Samoin riisi, viljatuotteet yms olivat lähes ilmaisia. Ravintoloissa hinta riippui tosi paljon missä ja mitä söi. Esim. tasokkaimmat ravintolat sijaitsevat hotellien yhteydessä ja tällöin ruoka on myös kallista, jopa Suomen hintoja selvästi korkeammat. Samoin noissa turistipaikoissa, Souqeissa hinnat olivat aika lailla Suomen tasoiset, ehkä hieman matalammat. Mutta, kun viitsi nähdä vaivaa ja mennä sinne, missä paikalliset syö (tässä tarkoitan ylipäänsä maassa asuvia intialaisia/pakistanilaisia/sri lankalaisia/thaimaalaisia/filippiinoja/turkkilaisia, joita Qatarissa eniten asuu siirtotyöläisten lisäksi. Itse qatareja selvä vähemmistö), niin ruoka oli todella edullista. Vatsansa sai täyteen 3-10 eurolla. Kaiken lisäksi makuja löytyy ympäri maailmaa! Jossain mulla varmaan on ylhäällä kaikki parhaat raflat, missä kävin :D Oon itse asiassa miettinyt, et voisin matkustaa sinne pelkän ruoan takia :D

  Niin ja bensakin oli tuolloin 10e/80litran tankki :D Kelpasi ajella!

  Sit tietysti kannaa käydä aavikolla! Sinne tehdään ihan päiväretkiä, tuolloin n. 80e/päivä ja siihen kuului autosafari ja ruokailut jurtissa aavikolla. Myös mönkijäajelu on suosittua, sen hinta vaihteli kaikkea 20e-200e välillä riippuen ihan myyjästä ja millä tuulella hän saattoi olla…:D Yleisesti ottaen kaikki aktiviteetit olivat kalliita. Yleisiä rantoja ei tuolloin ollut, paitsi nämä ns. salaiset rannat maan pohjoisosassa. Hotelleilla on omia rantoja, jonne pääsee muutkin kuin hotellin asukkaat, mutta tällöin sisäänpääsy maksaa muutamia euroja.

  Moni kuitenkin valittaa, että Doha on tylsä ja ettei siellä ole tekemistä. Itse koen päinvastoin, mutta tähän voi myös vaikuttaa se, että ehdin näkemään muutakin kuin pintaraapaisun. Mutta yhtenä vinkkinä, kannattaa tutustua paikalliseen/expattiin. Heillä on usein hyviä vinkkejä mitä tehdä ja missä, yleensä ihmiset vielä tykkäävät uusista kasvoista ja näyttävät mielellään kotikaupunkiaan. Tällöin pääsee näkemään muutakin kuin pilvenpiirtäjät, autot, ostoskeskukset ja hiekan :)

  Ja jos Lähi-itä kiinnostaa muutenkin, niin oon kuullut tosi paljon hyvää Omanista. Itse en valitettavasti ole ehtinyt käymään siellä vielä, mut sieltä löytyy metsiä, vuoria, aavikkoa ym luontoa ja paikka on hieman vapaampi kuin mitä Qatar. Myös Qatarin turistiviisumi oli ainakin aiemmin voimassa myös Omanissa! Näin ollen samalla reissulla näkisi helposti myös hieman toisenlaisen maan :)

  Huh, pitkä teksti :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 16:55

   Ihanan pitkä kommentti, varmaan pisin mitä oon blogin historiassa saanut. Kiitos! :D Tosi hyvää tietoa ja kokemuksia, toivottavasti muutkin Dohasta tietoa etsivät löytävät tämän kommentin täältä blogista. Kaupungista ei noin muuten varmaan ihan kauheasti ole missään blogeissa kirjoiteltu.

   Hintataso vaikuttaa tosiaan edulliselta! Ja huh huh miten halpaa bensaa!! Hinnat ovat tietenkin varmaan vähän nousseet, mutta eivätköhän ne kohtuulliset ole edelleenkin. Ja näinhän se juuri menee, että länsimaistuminen tuo mukanaan niin hyviä kuin huonoja puolia. Eikös 2022 jalkapallon MM-kisat ole Qatarissa, mikä varmasti on lisännyt rakennusbuumia valtavasti.

   Kuulostaa kyllä kivalta paikalta, vaikka kuten sanoitkin pidemmällä oleskelulla tai paikallisten tuntemisella saa varmasti eniten irti. Kyllä tämä nyt vain alkoi kiinnostaa. Ja Oman! Olen juuri tässä viikon sisään lukenut muista matkablogeista Omanista, ja saanut taas yhden paikan lisää bucket listille… Näistä tulis aika siisti yhdistetty reissu. :)

   • Reply Kat maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 09:23

    Innostuin vähän liikaa :D Mutta kiva jos kommentista on jotain hyötyä! Toivottavasti pääset vielä kokemaan ton yhdistelmä-reissun! Jään sit odottelee raporttia tänne ruudun toiselle puolelle :D

 • Reply Välkky sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 18:53

  Kaiken hehkutuksenne välissä Qatarin ja etenkin CEO:n Akbar Al Bakerin turvallisuuskulttuurista voitte lukea vaikka täältä:
  http://www.pprune.org/rumours-news/571558-qatar-airways-miami-accdent-initial-report.html

  Ja joo, kabiinin puolella busineksessa oli kyllä ihan hyvää kyytiä etenkin B787:ssa ja A350:ssa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 20:02

   Hmm, mitä nyt ehdin nopeasti silmäillä, niin kyse kuitenkin yhdestä (maallikon silmiin) suht pienestä tapahtumasta, enkä leimaisi koko yhtiön turvallisuuskulttuuria tuon perusteella? Saa toki korjata, minä en tiedä asiasta muuta kuin nuo yleiset listaukset ja tiedot siitä, ettei mitään vakavia onnettomuuksia ole tapahtunut. Ja sen perusteella väitinkin yhtiön olevan turvallinen.

 • Reply destinationloma sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 21:55

  Doha on mielenkiintoinen ja mielestäni hyvä kohde viikonloppureissulle tai stopoverille. Sain vihdoin koottua muistot sanoiksi viime vuoden reissulta Dohaan. https://www.rantapallo.fi/destinationloma/tag/doha/

  Itse lensimme Emiratesilla Dubaista Dohaan, mutta Qatar tulee varmasti testattua nyt Suomessa asuessa.

 • Reply Välkky sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 21:56

  Eipä vaan ollut suht.pieni tapaus: http://www.caa.gov.qa/sites/default/files/Preliminary%20report%20QR778%20Miami_v3.pdf
  Siitä vaan lenneltiin 13,5 tuntia 279 henkilöä kyydissä kotiin ja valtameren ylitse kone kolhittuna lähestymisvalojen pylväisiin väärän lentoonlähtöpaikan seurauksena. Silkkaa tuuria, että pääsivät edes ilmaan. Pahinta oli, että herra pääjohtaja alkoi syyttelemään tapahtuneesta lennonjohtoa. Kertoo valitettavan paljon ylimmän johdon turvallisuuskulttuurista ja osaamisesta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 21:59

   Okei! Kuten sanoin, en ehtinyt tuohon materiaaliin valitettavasti tarkemmin perehtyä, ja jäin siihen käsitykseen, etteivät olleet lähteneet ilmaan kolhiintuneella koneella. Kiitos että oikaisit. Hyvä kuulla tätäkin puolta asiasta, ei tällaisia maallikko osaa välttämättä huomioida. Lentäisitkö itse kuitenkin edelleen QA:lla?

  Leave a Reply