Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kakslauttasen lasi-iglut ja mökkikylä – luksusta!

maanantai, maaliskuu 28, 2016

Sehän on ollut esillä joka mediassa: Kakslauttasen iglut Saariselällä.

Ulkomaiset sivustot ovat listanneet sen ”the most unique holiday places in the world” -listoille.

Minä sain vähän niin kuin sattumalta yksityisen kierroksen tutustumaan näihin kuuluisiin igluihin, niiden seurana oleviin Kakslauttasen tavallisiin hirsimökkeihin, ja koko komeuden yhdistäviin iglu-mökkeihin. Siis vau!

IMG_9366

Hyppäsimme ranskalaisen pojan kyytiin Kakslauttasen respan edestä. Poika toimisi meidän kuljettajanamme – pian selvisi, että oikeastaan koko Kakslauttasen henkilökunta on ulkomaalaisia. Tarkan luvunkin kuulin, mutta suomalaisia on joka tapauksessa aivan pieni murto-osa työntekijöistä.

Hyvä vai huono asia? Sekä että.

Ylivoimaisesti suurin osa Kakslauttasen turisteistahan on ulkomaalaisia. Tiedämme, että esimerkiksi venäläiset, kiinalaiset ja ranskalaiset tulevat mielellään palvelluksi omalla kielellään, eivätkä näe ei-paikallista asiakaspalvelijaa huonona asiana.

Lisäksi palvelu, jota me täällä yhden iltapäivän aikana saimme, oli todella hyvää. Mutta jos itse lähtisin reissuun, niin suosisin kyllä paikkaa, jota pyörittävät paikalliset – mutta minä nyt olenkin tällainen suomalainen omatoimireissaaja omituisine vaatimuksineni.

Igluja löytyy Kakslauttasessa kahdesta eri paikasta (West Village ja East Village), ja me lähdimme ensin kohti lännen puolista rykelmää, jatkaen sitten itään ja lopulta lumikappelin kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Aivan ensimmäiseksi pysähdyimme läntisten iglujen kupeeseen rakennettuun ravintolarakennukseen, jossa oli todella iso ruokailutila ja aika siisti iglubaari!

IMG_9332

IMG_9341

Kakslauttasen iglut on rakennettu kahdessa koossa: pienempänä kaksi henkeä majoittavana ja isompana, jonne mahtuu neljä henkeä. Meidät vietiin ensin pikkuigluihin.

Ulkopuolelta ne näyttivät hassuilta, kun niitä oli vieri vieressä. Iglukylä.

IMG_9388

IMG_9371

Pienet lasi-iglut

Vaikka iglut ovat ulkopuoleltakin hauskan näköisiä, niin ensimmäistä kertaa keräsimme leukojamme lattialta, kun astuimme pieneen igluun sisälle.

Seeprakuvioisista peitteistä voi olla montaa mieltä, mutta minusta ne olivat söpöt.

Ja se tunne, kun astut huoneeseen, ja ympärilläsi on pelkkää lasia. Voin vain kuvitella, miltä täällä näyttäisi, kun Lapin yö laskeutuu pimeänä ympärille, etkä näe muuta kuin muista igluista lämpimänä hohtavan valon ja taivaalla eri väreissä kimmeltävät revontulet.

IMG_9357 IMG_9362IMG_9386

Pienemmistä igluista löytyy vessa, mutta suihkussa on käytävä läheisessä rakennuksessa.

Kakslauttasen pienten lasi-iglujen hinta on sesongin aikaan yli 400 euroa per yö, riippuen kuitenkin majoittujien määrästä ja siitä, onko mukana lapsia vai aikuisia. Tarkempia hintoja pääset katsomaan Kakslauttasen nettisivuilta. Mitään ihan halpaa huvia iglussa yöpyminen ei siis ole.

IMG_9365

Isot lasi-iglut

Isoissa igluissa on parisängyn lisäksi vielä yksittäiset sängyt iglun kummallakin laidalla. Täältä löytyy vessan lisäksi myös kompakti suihku. Ei tuossa voinut kuin kuvitella, miltä se oikeasti tuntuisi, jos saisi lämpimässä sängyssä pötkötellä ja katsella taivaalla kelluvia revontulia.

Ei tarvitsisi tehdä kuten mun tällä Lapin matkalla: joka kävin puoleenyöhön asti 10 minuutin välein mökin ovella pakkasessa kurkkimassa, että joko nyt. Ei näkynyt revontulia. (Totta kai ”vuoden upeimmat revontulet” suvaitsivat näyttäytyä sitten päivä kotiinpaluuni jälkeen. Kyllä ihmistä koetellaan.)

Kakslauttasen isompien iglujen hinnat riippuvat nekin yöpyjien määrästä ja iästä, mutta suurpiirteisesti vuorokausihinnat pyörivät 500 euron ympärillä.

IMG_9367

IMG_9378IMG_9384

Mökit

Isojen iglun jälkeen lähdimme katsomaan aivan niiden vieressä sijaitsevia tavallisia mökkejä. Ja vaikka mökit sinänsä tavallisia olivatkin, olivat ne kuitenkin ihanan tunnelmallisia sisältä. Etenkin hieno sänky kiinnitti huomioni.

IMG_9415IMG_9403

IMG_9405

IMG_9394 IMG_9410

Keloiglut

Seuravan kohteen olemassaolosta en ollut edes tiennyt. Iglumökkejä, eli viralliselta nimeltään keloigluja!

Keloiglu on iso mökki, jonka yhdestä seinästä lähtee puolikkaan iglun muotoinen lasikatos. Mieletön! Ja iglun alla oli tietenkin toinen mökin sängyistä. Jos ei siis hiukan ahtaaseen igluun halua yöksi, niin keloiglussa pääset nauttimaan saunasta, kunnon kylppäristä, keittiöstä ja kaikesta muusta, mutta voit kuitenkin kömpiä yöksi igluun taivaalle tuijottelemaan.

Ja mikä ihanampaa kuin herätä aamulla auringonpaisteeseen tuollaisessa paikassa?

IMG_9437IMG_9426IMG_9423IMG_9432

Kappeli

Sokerina pohjalla vierailimme Kakslauttasen jääkappelissa.

IMG_9489

Onhan nämä vähän korneja ehkä suomalaiselle, mutta kuvitelkaapa kiinalaisten innostus. Monet häät täällä on kuulemma vietetty. Kappeli on kaunis ja voin uskoa, että siellä saa upean hääseremonian aikaiseksi.

IMG_9458IMG_9468

Todettiin isän kanssa, että tässä on yksi niistä paikoista Suomessa, joissa voi sanoa olevan ihan maailmanluokan meininkiä. Ei ehkä niin ihmeellistä meille lumeen, poroihin ja revontuliin tottuneille suomalaisille, mutta taatusti mielettömän uniikki kokemus muista maista saapuville turisteille.

Yöpyminen lasi-iglussa revontulien alla, Saariselän maisemat ja laskettelumahdollisuudet, sekä kaikki muut harrastusmahdollisuudet lumikenkäilystä huskysafareihin. Vaikka iglut sisältä eivät olleetkaan ”luksusta”, niin mä uskon, että se kokonaiskokemus on tässä sitä luksusta, josta esimerkiksi kiinalaiset ovat aivan varmasti valmiita maksamaan.

Kyllä meilläkin oli silmissä hieraisemista, kun saimme igluun ensimmäistä kertaa jalallamme astua.

Ehdoton matkailuvaltti koko Suomelle! Vai mitä tuumaatte?

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa!

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Leena L maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:08

  Ihanan näköistä ja voisi olla kokemuksen arvoista nukkua yksi yö iglussa

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:52

   Se olisi ihanaa. Kesällä hinnat on edullisemmat, mutta ehkä kokemuskaan ei sitten ihan vedä vertoja. :)

 • Reply Kthetraveller maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 15:24

  Ihanahan tuo on ja ensi tammikuussa on tarkoitus nauttia lasi-iglussa yöpymisestä, kun Aussikamuni tulee tänne Suomeen piipahtamaan. Se on vielä auki, mihin lasi-igluun päädymme, niitä kun sattuu olemaan muuallakin. Sen kuitenkin sanon, että hienompaa luksusta kyllä tuolla rahalla saa muualta, joten söis isosti mieltä jos revontulet jäis näkemättä….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:51

   No älä muuta sano! Se on niin tuuripeliä, mutta Kakslauttasessa sanoivat että jos jossain ovat näkyäkseen niin täällä. ;) Mutta hitsi, olen jo valmiiksi kade, jos ja kun tuonne pääset yöpymään. Ja tulee takuulla olemaan aivan uskomattoman unohtumaton kokemus teidän vieraalle! :)

 • Reply Maarit Johanna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 15:24

  Tosi hauska lukea tämä sinun juttu! Onhan nuo iglut ihan uskomattoman siistejä sisältä, mutta mulla jäi jotenki tosi outo fiilis siitä ympäristöstä. Laitoin siis sinne sähköpostia paria viikkoa ennen kuin oltiin menossa, että paljonko maksaisi se kierros, ja pääseekö ulkopuoliset ravintolaan syömään. Nettisivuilta noita tietoja ei siis löytynyt, eikä ravintolasta löytynyt menua, saati aukioloaikoja. Sain kolmen viikon päästä (eli viikko sen jälkeen kun oltiin jo käyty siellä) englanniksi vastauksen: ”kiitos viestistä, laita viestisi englanniksi, sillä meillä ei ole suomenkielistä henkilökuntaa.” Tripadvisorin mukaan vastailu on muutenkin ollut todella hidasta ja paikalle yöpymään tulevat eivät ole saaneet varattua esim revontulimatkoja, kun sieltä vastataan vasta kun asiakkaat on päässeet takaisin kotiin. Muutenkin tosi ristiriitaisia arvosteluja puoleen ja toiseen.

  Meitä ei tosiaan vaikuttanut tuo ulkoympäristö, koska se ei ole mitenkään kauneinta Lappia, mutta onhan tuo IHAN VARMASTI elämys jos siellä pääsisi ihan yöpymään ja olisi revontulikirkas yö :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:49

   Tosi harmi kuulla, että vastaaminen on kestänyt noin kauan. :o Se ei kyllä ole hyväksyttävää! Tripadvisoria en ole lukenut. Kaikki meidän tapaamamme tyypit olivat ystävällisiä, mutta tosiaan markkintointipäällikköä myöten ulkomaisia. Mikä nyt ei mua henkilökohtaisesti haittaa, palvelu oli hyvää. Toki taustalla pyörii suomalaisjoukout yrittäjä Jussi Eiramoa myöten. Mutta tollaisista jää tietenkin paha maku suuhun – kyllä nyt ton kokoisella paikalla tulisi olla vähän enemmän mahdollisuuksia vastata sähköpostikyselyihin.

   Mä tykkäsin Saariselän lähialueista kyllä (mitä siinä nyt autolla nopeasti suhailtiin), mutta ymmärrän myös pointtisi tosta ympäristöstä. Kokonaisuus kuitenkin vie tämän upean puolelle, ja kuten postauksessakin sanoin, niin etenkin ulkkareille. Siellä näkyi kyllä aasialaiset ja jenkit vetävän suu maireassa hymyssä iglujen keskellä enkä ihmettele, että miksi. :)

 • Reply Tiia/ReiseReise maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 17:04

  Kakslauttanen on ollut mun haavelistalla siitä asti, kun paikasta luin. Kiva, että paikasta kirjoitit, on myös hienoa nähdä ”luonnollisempia” kuvia, kun mitä heidän nettisivulla on. Mun mielestä kyllä nuo seeprapeitteet on aika kamalat, nyt tietää sitten senkin. :D Ehdottomasti aion joskus tuolla yöpyä, kerran elämässä -kokemus varmasti jo hintansakin vuoksi. Harmi, ettet nähnyt revontulia!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:39

   Joo, siis ainoa toive koko Lapin reissulla mutta ei… ;) Mun mielestä seeprapeitteet jotenkin kuitenkin sopivat tuonne kaiken valkoisen ja avaruuden keskelle!

 • Reply Nimetön maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 17:16

  Kyllähän paikka on ihan suomalaisten pyörittämä, ihanan Mr Jussin johdolla. Ulkomaalaiset asiakkaat vaativat kielitaitoisen henkilökunnan, onko monikielitaitoisia paikallisia joilla kiinnostusta sesonkihommiin? Mieletön matkailukohde talvella mutta myös kesällä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:38

   Joo, siis pääsin itsekin kyseisen Jussin tapaamaan ja mukavalta mieheltä vaikutti. :) Mutta asiakaspalveluhenkilökunta on siis lähinnä ulkomaista, näin ymmärsin ja itsekin totesin, kun englantia joutui kaikille puhumaan, mikä nyt ei tietenkään minua haitannut. Ja toi on aivan totta, että kielitaitoa vaaditaan eikä paikallisia varmaan töihin riittäisikään – sen takia yritinkin tuoda ilmi, ettei minulla ole mitään asiaa vastaan. Minä olen aivan erilaista kohderyhmää kuin monet Kakslauttasessa vierailevat turistit.

   Ja olen samaa mieltä, että upea kohde!

 • Reply Outi tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 00:39

  Hieman on tosiaan kaksjakoset fiilikset paikasta. Upea kokemushan tuo olisi, sitä ei ole kieltäminen, mutta suomalaisena ja lapsuuteni Lapissa viettäneenä miellän aidon Lapin kuitenkin olevan niitä hämyisiä kotia ja mökkejä metsän siimeksessä. Mutta turisteillehan tämä on ensisijassa tehty vaikken pistäisi vastaan, jos pääsisin tuolla yöni viettämään :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 22:54

   Hyvä kommentti! :) Toki Lappi on meille suomalaisille ennen kaikkea sitä. Toisaalta, jos me lähdemme safarille, niin haluammehan me nähdä big fiven, asua hienossa telttamajoituksessa ja kokea kaiken mahdollisen, mitä normaali kyseisessä valtiossa asuva henkilö pitäisi varmaan samanlaisena ajatuksena kuin me tätä Lapin hommaa, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

 • Reply säppä tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 05:11

  Oon tuollaisesta joskus haaveillut, mutta kääks, en kyllä ikinä tällaisena kitupiikkinä (ja köyhänä) maksaisi yli 400 euroa per yö yhtään mistään! Vaatimattomampi mökki meikäläiselle tilaukseen siis. :)

 • Reply Katja tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 11:00

  Olipas kiva kurkata näihin sisälle, mutta tuo hinta!!!! Toisaalta kyllähän sitä itsekin turrena maailmalla on maksanut vaikka ja mitä uusista kokemuksista, joten varmasti ulkomaalaisille vierailijoille rahanarvoinen erityisesti, jos niitä revontulia sattuisi vielä taivaalla välkkymään. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 22:55

   Aivan varmasti! Ja kyllä tässä maailmassa varakasta porukkaa riittää, että siitä tuskin tulee jäämään Kakslauttasessa kiinni. :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 12:46

  Näitä on tosiaan niin monessa paikassa promottu, että on käynyt mielessä, että jos Lapin suunnalle etenkin talvella olisimme menossa, niin pitäisi harkita näitä, siksi yhdeksi yöksi. Vähän vastaavanlaisia näimme viimeksi Grönlannissa, jossa jäävuonon reunalla oli iglumajoituksia kuten bungaloweja, mutta ne olivat kyllä alumiiniseinäisiä (-kattoisia) eli näkymä vuonolle oli ihan tavallisista ikkunoista. Niissäkin olisimme voineet olla yhden yön, jos ne etukäteen olisimme keksineet – siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä.

 • Reply Johanna Suomela perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 21:07

  Tämä oli mielenkiintoinen juttu koska harkitsin tammikuun lomaa tuolla Kakslauttasessa, mutta useasta syystä – joista kieltämättä suolainen vuorokausihinta oli yksi – pidemmän korren veti kelohuvilaviikko Kuusamossa. Toisaalta siellä ei revontulia nähty, mutta sitäkin kauniimpia auringonlaskuja :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 4, 2016 at 19:09

   Ei varmasti tippaakaan huono vaihtoehto sekään, ehkä näin suomalaiselle jopa parempi jossain mielessä. :) Vaikka revontulien todennäköisempi näkemismahdollisuus vetäisi mut silti kyllä ehkä ennemmin Kakslauttaseen… ;)

 • Reply Anneh keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 14:37

  Heippa!
  Oon löytänyt sun blogiin vasta ja luin tässä vähän vanhoja kirjoituksia. Toivottavasti ehdit lukea näinkin vanhan jutun kommentteja vielä. Juttusi oli kaunis ja kattava, mutta itselleni paikallisena tuli suru puseroon. Toivoisin blogien ja lehtiartikkeleiden kirjoittajien ottavan hieman etukäteen selvää paikoista joissa aikoivat vierailla jotta jäisi aikaa miettiä millaiset yritykset ansaitsevat näkyvyytensä ja ketkä eivät. Kokosin tähän muutaman jutun aiheesta, joiden takia en pidä Kakslauttasen matkailuidylliä enkä Jussi Eiramon toimintaa mainostamisen arvoisena.

  Ympäristöongelmat ja kestävän matkailun unohtaminen
  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/huomautti-yrittajalle-rakennusjatteen-polttamisesta-sai-potkut/

  Jatkuvat ongelmat työntekijöiden kanssa. Tiedän useita matkailualan ammattilaisia jotka eivät enää suostu hakemaan Kakslauttaseen töihin –> voi olla osasyy siihen miksi työntekijät ovat ulkomailta
  https://www.pamlehti.fi/uutiset/uutinen-pam-lehti/2014/02/pelko-savyttaa-lappilaishotellin-arkea.html

  Sekä viimeisempänä eläinten surkea kohtelu. Lapin Kansan sivuilta löydät koko jutun (ei antanut laittaa linkkiä). Teosta epäiltiin mm. Eiramon matkailubisnestä, koskaan julkisuuteen ei lopulta tullut kuka koirista oli vastuussa ja saiko kukaan rangaistusta. Asiaa tukee se, että raadot löydettiin Kakslauttasen lomakylän välittömästä läheisyydestä.

  Lainaus Lapin Kansasta:
  Koiranraatoja jätetty petojen syötäväksi

  Vaaran laelta Sodankylässä on paljastunut noin 12 kuolleen koiran raato. Terveystarkastajan mukaan koirat on jätetty petojen syötäväksi. Kakslauttasen alueella on löydetty huhtikuun lopulla kahdesta paikasta rekikoiran raatoja hautaamattomina hangen päältä. Kaikenikäisiä koiria on viety maastoon ilmeisesti pitkin talvea aina huhtikuun lopulle saakka. Osa on osittain aivan ehjää raatoa. Koirat oli viety ilmeisesti petojen ja petolintujen syötäväksi, vaikka ne olisi pitänyt haudata tai toimittaa pieneläinten krematoriooon. Koirat ovat pääasiassa siperianhuskyja, osa ehkä alaskanmalamuutteja. Molempia rotuja käytetään valjakkokoirina. Tapauksessa epäillään ympäristö- ja jäterikosta sekä mahdollisesti myös eläinsuojelurikosta. Asiaa tutkii poliisi, kunnan eläinlääkäri ja terveystarkastaja-luonnonsuojelusihteeri.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 5, 2016 at 15:48

   Hei, ja ensinnäkin kiitos kommentista! Seuraan kyllä aktiivisesti vanhoihinkin postauksiin tulevia kommentteja, ja olen iloinen, että niitäkin tulee. :)

   Kommenttisi oli hyvä ja asiallinen. On totta, etten ole tässä postauksessa perehtynyt asian toiseen puoleen lainkaan. Kävimme tutustumassa igluihin ihan siis ohikulkumatkalla, emmekä yöpyneet paikassa. Kunhan kiertelimme, ja kirjoitin sitten sen pohjalta tämän jutun. Blogi on kuitenkin paikka purkaa omia kokemuksiani ja ajatuksiani, ja useinkin käy niin, että asian toisen puolen kertominen jää jollekin muulle. En siis tahallani jätä kertomatta asioita ja välillä kirjoittelen vähän syvällisempiäkin ja vertailevia postauksia, joihin sitten kaivan tietoa muualtakin kuin omasta päästäni.

   Mutta sitten välillä on näitä postauksia, joissa oikeastaan kerron näkemästäni ja kokemastani, enkä ala kaivaa vastakkaisia näkökulmia tms. sen kummemmin esille. Tässä postauksessa sen olisi voinut tehdä, mutta ulkopaikkakuntalaisena ei rehellisesti sanottuna tullut mieleenkään, mitä kaikkea tämän takana voisi olla. Tosin noista linkkaamistasi artikkeleista vain tuo PAMin artikkeli oli julkaistu viime keväänä, kun tämän postauksen kirjoitin. Rakennusjätetapaus on tältä kesältä (ei tietenkään oikeuta tekoa, mikäli ympäristömääräyksiä rikottu). Lapin Kansan uutista en löytänyt, mutta löysin Kalevan uutisen, jossa kerrottiin, että koirat on lopetettu asianmukaisesti eläinlääkärillä paikallisen koiravaljakkoyrittäjän toimesta, eikä asiassa epäillä enää rikosta. Eihän se ole kiva, että koiranraatoja jossain makaa ja vielä tollainen määrä, mutta en löytänyt mitään suoraa yhteyttä tämän tapahtuman ja Kakslauttasen yrittäjän välillä.

   Kiitos kuitenkin avartavan näkökulman tuomisesta asiaan – on hyvä pointti, että bloggaajillakin on tietynlainen vastuu kirjoituksistaan, vaikka tietenkin myös medialukutaitoiset ihmiset osaavat erottaa blogikirjoituksen ammattitoimittajan työstä. Ja ainahan tällaiset kirjoitukset ovat mainosta yritykselle, vaikka Kakslauttasen yöpyjistä vain pieni murto-osa on suomalaisia ja kykeneviä ymmärtämään tämän kirjoituksen. Yritän kuitenkin jatkossa olla tässä asiassa tarkempi ja tuoda teksteihini erilaisia näkökulmia.

   Touivottavasti pysyt blogin mukana jatkossakin!

   • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 10, 2016 at 13:34

    Tulin lukemaan tätä postausta pitkästä aikaa kun kiinnostaisi joku ihana loma Lapin suunnalle! Mutta sitten huomasin nämä kommentit – meikäläaiseltäkin on mennyt totaalisesti ohi tällaiset artikkelit ja otsikot :O Ohhoh! En taidakaan nyt enää sittenkään miettiä Kakslauttasta..

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 10, 2016 at 18:23

     Joo, kieltämättä aika ristiriitainen kuva paikasta tulee. Ehkä samalla rahalla saisi jotain, no, eettisempääkin?

 • Reply J Eiramo lauantai, lokakuu 22, 2016 at 14:47

  Lukekaapa Lapin Kansa -lehdestä (22.10, nro. 290), tai sen nettisivuilta, millainen roistopulju tämä ”yritys” on. Liettualaisia työntekijöitä oli viime talvena 35, siivoojan palkka 2 euroa tunnilta, vastaanottovirkailijan 2,90€.

 • Reply Anneh keskiviikko, joulukuu 14, 2016 at 21:41

  Heippa taas! Itse en sitten muistanut tarkistaa kommentteja enää sen erän perästä kun itse kirjoittelin. Olit kyllä oikeassa kaikessa mitä sanoit. Blogihan on tosiaan kirjoittajansa tuote, ei mikään infopamfletti ;D Ja todellakin pysyn mukana, juuri tuossa Budapest-juttujasi lueskelin kun miehen kanssa sinne varattiin lennot. Halusin itse vain nostaa tätä asiaa hieman täällä kommenttiboksissa esille, sillä Kakslauttanen nauttii suurimmaksi osaksi hyvää mainetta. Juurikin tuo luksus houkuttelee asiakkaita ja täällä asuvana oksettaa nähdä kuinka se luksus todellakin koskee vain asiakkaita ja työntekijtä, eläimet jne. kärsivät.

  Koira-asiasta vielä sen verran, että itsekin nyt vasta luin tuon Kalevan jutun ja on totta, että rikosta ei tapahtunut. Yrittäjä on kuitenkin selvästi ymmärtänyt tekojensa moraalittomuuden, kun tekoa ei myönnetty alunalkaen vaan vasta tutkinnan jälkeen. Sydämestäni kuitenkin toivon, että jos joku nämä kommentit lukee nii ymmärtää olla tukematta tällaista matkailubisnestä. Paikallisena haluaisin että matkailu täällä kukoistaa ja antaa meille mahdollisuuden elää täällä syrjässä. Tällaiset yritykset kusevat omiin muroihinsa.

  Jos matkailu Lapissa kiinnostaa niin samanlaisia palveluita tarjoaa Erähotelli Nellim Inarissa. Ruoka ja majoituspuitteet ovat erinomaiset. Paikallisia töissä, työyhteisöä kehutaan usein ja paikallisen husky-tarhankin asiat ovat kunnossa ;) http://www.aamulehti.fi/kotimaa/60-vuotias-kylakoulu-suljettiin-pariskunta-osti-ja-teki-siita-lapin-kannattavimman-hotellin-24135818/

  Heh, menipä kyllä mainostamiseksi, mutta se mielikuva jonka matkustajat saavat eri paikkakunnista ja niiden palveluista on todella tärkeä, sillä työpaikkoja ei täällä ole runsaasti ja ilman matkailua olisimme jo kaikki joutuneet muuttamaan sinne Helsingin päähän. Kiitos sinulle vielä kivasta blogista ja asiallisesta kommunikoinnista lukijoiden kesken!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:36

   Kiitos itsellesi, kun jaksat kommentoida, ja niin ikään teet sen asiallisesti. Niin saa aina viestinsä parhaiten perille. Itse hiukan ehkä liiankin sinisilmäisesti tosiaan katsoin tätä asiaa alunperin, mutta aina ei muista eikä jaksa kaikkea tässä maailmassa epäillä, vaikka ehkä pitäisi. ;) Ja on tosi hyvä, että saatiin myös näitä toisia näkökulmia tänne kommentteihin – blogeja lukevat ihmiset lukevat kyllä lähes aina myös kommenttiboksin, joten tätä kautta voi nyt jokainen sitten tutkia asiaa enemmän ja tehdä omat johtopäätöksensä ja ratkaisunsa Kakslauttasen suhteen.

   Oikein hyvää Budapestin matkaa teille, siinä on kyllä ihana kaupunki!

 • Reply Särkitunturi keskiviikko, maaliskuu 29, 2017 at 15:38

  Ollaanpa nyt höylejä kaikille ja annetaan vielä pari vinkkiä:

  http://www.glampingfinland.fi/ -sivulta löytyy KYMMENIÄ vastaavan tapaisia erikoisia majoituskohteita missä yöpyä——- Suomesta

  Ja Ruotsin puolelta kannattaa ehdottomasti tutustua http://www.treehotel.se/en/ USKOMATON kokonaisuus.

 • Reply Kakslauttasen lasi-iglut kiehtovat matkailijoita ympäri maailmaa – Niemenkulman Majatalo maanantai, lokakuu 2, 2017 at 11:53

  […] olet hyvinkin saattanut jo kuulla Lapin matkailuvaltista – lasisista igluhotelleista. Kakslauttasen iglu-hotelli sijaitsee Saariselällä, keskellä Lapin upeita maisemia. Monet ulkomaiset matkailusivustot ovat […]

 • Leave a Reply