Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsingin parasta pizzaa metsästämässä Foodoran kanssa

perjantai, maaliskuu 25, 2016

Tiedäthän jo Foodoran? Maailmalta tuttu ruokalähettipalvelu toimii nyt Suomessakin. Voit siis koomailla himassa ihan rauhassa, eikä ainoa vaihtoehtosi ole enää lähimmän räkälän ylihintaiset ällölätyt. Mä olen tilannut Foodoran kautta ruokaa nyt muutaman kerran. Palvelu on helppo käyttää, ja ruoka on tullut perille todella nopeasti.

Olen joskus väittänyt tässäkin blogissa löytäneeni sen ehkä parhaimman pizzan Helsingissä, mutta täytyy myöntää, että silloin olin kyllä väärässä. Pääsin Foodoran kutsumana pizzakierrokselle maistelemaan Helsingin oikeasti parhaita pizzoja – vaikeudeksi osoittautui kaiken pizzan mahduttaminen vatsaan ja sen jälkeen päättäminen siitä, mikä näistä sitten oli se pizzojen kuningas.

Pizzarium

Aloitimme Kluuvin Pizzariumista. Miksi mä olin täällä ekaa kertaa vasta nyt? Paikka on ilmeisen suosittu, ja hyvästä syystä. Vihdoin mekin voidaan ostaa pizzaa roomalaistyyliin paloina! Sellainen on helppo napata mukaan ja syödä silloinkin, kun ei ole hirveä nälkä mutta jotain pitäisi saada. Nämä Pizzariumin pizzat paksuine pohjineen ja ihanine täytteineen olivat aivan yhtä hyviä, kun nämä Roomassa Navonan aukion lähettyvillä syömämme.

Pizzarium Helsinki

Pizzarium Helsinki

Täältä et löydä sitten mitään kinkku-ananas-aurajuustoa, vaan aitoa italialaista ja ihania täytteitä. Ei, Americana-pizzalla ei ole mitään tekemistä oikean pizzan kanssa. Pizzan päällä voi olla vaikkapa perunaa.

Omistaja Luca Platania kertoi meille, että kun pizzataikinan leipoo oikealla tavalla ja oikeista aineksista, ei siitä tule sellaista inhottavaa ähkyä oloa, joka peruspizzerian pizzoista poikkeuksetta tulee. Tiedät varmaan mistä puhun? Huono puolihan siinä on tietenkin se, että tätä herkkua voisi mättää naamaansa sen kymmenen slicea, vaikka kahden jälkeen olet jo kylläinen.

Pizzarium Helsinki

Jos et oo vielä käynyt Pizzariumissa niin nyt äkkiä! Pizzapalat maksavat 3,90 euroa, ja Pizzarium löytyy siis Helsingissä Kluuvin kauppakeskuksesta ja Turussa Hansakorttelista, ja laajentumissuunnitelmia on muuallekin Suomeen. Ja tietenkin näitä saa kotiinkuljetuksella Foodoran kautta.

Pjazza

Pizzariumin jälkeen olin ihan varma, etteivät muut pizzat voisi enää vetää vertoja äsken syömillemme. Pjazza pääsi kuitenkin yllättämään – aiemmin olin vähän vältellyt koko paikkaa. Ajattelin, että Pjazza on sellainen ärsyttävä paikka mentaliteetilla ”italialaista suomalaiseen makuun”. Mutta Pjazzahan oli ihanan tunnelmallinen, ja siinä missä Pizzariumiin kannattaa suunnata lounaalle tai muuten rennosti kavereiden kanssa syömään, toimii Pjazza hyvin illallispaikkana.

Pjazza Helsinki

Ja se pizza? Pizza oli erityylistä, sellaista ohutpohjaista. Mutta laadukkaat täytteet, hyvin tehty pohja ja juuri oikea määrä juustoa tekivät tästäkin pizzasta uskomattoman hyvää.

Pjazza löytyy osoitteesta Yrjönkatu 18 B. Ja jos haluat siirtää romanttisen illallisen kotiisi, niin Foodoran avulla onnistuu.

Il Bucatino

Kolmas paikkamme oli Il Bucatino Ullanlinnassa. Tämäkin on italialaisomistuksessa, ja täällä oli kaikista kotikutoisin tunnelma. Vaikka olimme ahtaneet pizzaa vatsat täyteen jo kahdessa paikassa, ei kukaan voinut kieltäytyä, kun Il Bucatinon henkilökunta lappoi pizzaa toisensa perään pöytäämme. Tällainen astetta kevyempi ilta…

Il Bucatino IMG_9608

Täällä pizza oli taas erityylistä kuin kahdessa aiemmassa paikassa. Italialaisia näkyi olevan syömässäkin, minkä voi ottaa hyvänä merkkinä. Il Bucatino nousikin keskustelujen perusteella monen kierroksella olleen bloggaajan suosikiksi.

Il Bucatino löytyy osoitteesta Tehtaankatu 36, ja Foodora toimittaa tietty täältäkin.

Helsingin paras pizza?

No missä sitten oli kierroksen perusteella Helsingin parasta pizzaa? Vaikka kaikki olivat hyviä, niin oma ääneni menee kyllä Pizzariumille. Tykkään siitä paksummasta pohjasta, ihanista täytteistä ja erityisesti konseptista, joka mahdollistaa pizzojen ostamisen paloittain, juuri oman nälän mukaan! Ja juuri niin, kuten tykkään syödä pizzani Roomassakin.

Julistan siis Pizzariumin Helsingin herkullisimmaksi pizzeriaksi!

Oletteko jo testanneet Foodoraa? Tai näitä pizzerioita?

*Food tourilla Foodoran kutsumana, lisäksi Foodoralta saatu lahjakortti ruoan kotiinkuljetuksen testaamista varten

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 22:08

  Itse käytän Foodoraa vähän liiankin usein, eli hyvin tuttu yritys on kyseessä :P. Nyt on pakko kuitenkin myöntää, että olen käynyt näistä Pizzariumissa ja Pjazzassa, mutta molemmissa pizzat olivat suoraan sanoen aika kehnoja. Pizzariumin pizzakokemus jäi enemmänkin sellaiseksi, että ”syödään nämä äkkiä ja häivytään”, koska paikka oli aika sotkuinen sillä hetkellä ja pizzat eivät maistuneet kummoisilta. Pjazzassa taas pizzassa ei ollut paljon mitään makua, eli se oli itselle pelkkää polttoainetta, ei millään tavalla makuelämys. Toisaalta molempia on kehuttu tosi usein, joten kenties itselle sattui vain huono tuuri molemmilla kerroilla, sillä en ole pizzan suhteen mitenkään erityisen nirso. Pitää kokeilla tuo listan viimeinen paikka joskus, koska sitä ei ole vielä tullut testattua :). Kiitos hauskasta postauksesta, vaikka nyt satunkin olemaan tätä mieltä omakohtaisen kokemuksen pohjalta :P.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 22:27

   Mielenkiintoista! Riippuu tietty myös siitä, millaisesta pizzasta tykkää. Mun mielestä Pizzariumin pizza oli tosiaan todella lähellä Roomassa erittäin kehutussa pizzeriassa syömiämme pizzoja, ja kaikki maistamamme täytevaihtoehdot olivat tosi hyviä. Monille kavereille tää on myös ihan vakkaripaikka, ja samoin toiset bloggaajat kertoivat käyvänsä tuolla usein. Toki paikkana se ei ole mikään tunnelmallinen illallisravintola, mutta eihän sen ole tarkoituskaan. :D Tietty on kurjaa, jos paikkaa ei oo pidetty siistinä silloin, kun te olitte siellä, sillä vaikuttaahan sekin koko kokemukseen. :(

   Ja Pjazzaa kohtaan mullakin oli epäilykseni, mutta henkilökunta kyllä vakuutti niin puheillaan kuin pizzallaan, joka oli jopa vatsa jo valmiiksi kylläisenä nautittuna tosi hyvää!

   Mutta hyvä että sanoit rehellisen mielipiteesi. :) Ehkä vielä voit joskus antaa paikoille uuden mahdollisuuden. ;)

   Ja Foodora on kyllä mahtava palvelu, vihdoin saatu tänne Euroopan peräkylillekin!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 22:41

    Vaikea sanoa mistä kaikesta johtui, mutta Pizzariumissa meitä oli kaksi ja Pjazzassa neljä ja kaikki olivat aina samaa mieltä, eli pettyneitä. Eli ehkä oli jostain huonosta päivästä kyse :P. Ehkä ne saavat uuden mahdollisuuden – you never know :).

 • Reply Marimente sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 15:40

  Muistan maistelleeni Il Bucatinon pizzaa muutama vuosi sitten kun ravintola oli aloittelemassa ja osana Italian kulttuuritapahtumaa myymässä pizzanpaloja Narinkkatorilla. Mielikuva on vieläkin mielessä, sillä se pizza oli niin mehevää, mutta pari kertaa kun oli tarkoitus käydä itse ravintolassa pizzahurmiota hakemassa se oli molemmilla kerroilla kiinni.

  Joka tapauksessa, piti tulla kuolaamaan tätä pizzapostausta ja minulle täysin tuntematon Foodora kuulostaa mielenkiintoiselta ja kätevältä palvelulta!

 • Reply Susanna sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 18:15

  Hyvältä näyttää ja kuulostaa.
  Kävin viimeksi intialaisten pitseriassa ja oli ihme kyllä hyviä nekin

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:03

   Intialaisten pitseria? :D Ohhoh.. No mutta hyvä jos oli hyvää! Itse en oo moista erikoisuutta vielä päässyt testaamaan. :)

 • Reply Foodora Tampere Alue – BOYSAD torstai, lokakuu 25, 2018 at 02:58

  […] Helsingin parasta pizzaa metsästämässä Foodoran kanssa – Syö … […]

 • Leave a Reply