Suomen suurin matkablogiyhteisö

Et ikinä usko sen tapahtuvan sinulle, ennen kuin…

keskiviikko, maaliskuu 23, 2016

Olen itseni pahin vihollinen, ainakin yhdessä asiassa. Minä olen nimittäin riski. Tietoturvariski. Iso sellainen ja pahinta laatua. Lupaathan, ettet lopeta lukemista tähän, vaikka tietoturva-asiat sanana kuulostaakin niin hiton kuivalta. Niin minustakin kuulosti vielä vähän aikaa sitten, mutta ei enää.

Ehkä se ei kuulosta enää aivan niin nuivalta, jos kerron, että liittyessäsi ilmaiseen wifi-verkkoon ilman suojattua yhteyttä, voidaan luottokorttitunnuksesi selvittää noin viidessä minuutissa?

Tai jos vinkkaisin, että parilla helpolla tietoturvaankin liittyvällä kikalla voit tehdä esimerkiksi auto- ja hotellivaraukset useita kymmeniä euroja halvemmalla kuin normaalisti?

Ja jos et vieläkään vakuuttunut, katso tämä muutaman minuutin mittainen video, jossa selitetään, miten olemme menettäneet yksityisyytemme internetissä jo aikoja sitten. Lupaan, että katsot sen loppuun, jos jaksat katsoa ensimmäiset 10 sekuntia.

Mä itse olin just se tyyppi, joka lykkäsi tietokoneen päivityksiä mahdollisimman pitkään (varmaan keskimäärin puoli vuotta), enkä koskaan lukenut ilmaisen wlan-verkon käyttöehtoja. Kuhan nyt äkkiä pääsee ilmaiseksi nettiin! Käytin nettipankkia surutta ulkomailla minkä tahansa ulottuvilla olevan hotspotin kautta, muun muassa tuossa viimeiset puoli vuotta Kiinassa, tietoturvan ja yksityisyyden luvatussa maassa.

Koska tieto lisää tuskaa, niin mieluummin vain annoin asioiden olla ja olin autuaan tietämätön siitä, mitä tietoturvariskejä on olemassa ja kuinka helpoksi teen lähes kelle tahansa asiaan vähän perehtyneelle päästä käsiksi minun tietoihihini. Ja miten paljon annan tietoja tahoille, joille en haluaisi niitä antaa.

Ilta ammattilaisten parissa muutti käsitykset

Sain blogin kautta kutsun F-Securelle, aiheena reissaajan tietoturva. Kun meille bloggaajille oli puhumassa muun muassa tuossa videollakin esiintynyt Mikko Hyppönen, F-Securen pitkäaikaisin työntekijä ja tutkimuspäällikkö, kansainvälisesti tunnustettu ja tunnettu supernörtti (cool sellainen!), niin kyllä siinä puntit vähän tutisi allekirjoittaneellakin.

Kun joku oikeasti asiansa osaava kertoo, mitä voi tapahtua, jos tietoturvaa ei ota vakavasti, ei auta kuin uskoa. Ja kun nenän edessä näytetään, miten helposti esimerkiksi luottokorttitietojen varastaminen avoimen wlanin käyttäjiltä onnistuu sen osaavalta henkilöltä, on selvää, että minustakin tuli tietoturvan puolestapuhuja.

Hyppösen jutuista kiinnostuneet voivat kurkata lisää hänen juttujaan esimerkiksi Ted Talkista.

F-Secure Freedome & SAFE

Mulla on itselläni käytössä F-Securen VPN-palvelu Freedome. Freedome muuttaa ip-osoitteesi haluamaasi maahan Euroopassa, Aasiassa tai Amerikassa, mistä on monenlaista hyötyä, kuten kohta pääset lukemaan. Saat surffata netissä anonyymina ja jälkiä jättämättä. Yksityisyytesi on suojattu, etkä anna tietojasi ylimääräisille osapuolille, jotka käyttävät niitä hyväkseen. Freedomesta voit lukea lisää täältä.

IMG_9716

SAFE taas on paras suojasi sellaisilta uhkilta kuin hakkerit ja virukset (joilta Macikaan ei ole turvassa!), ja saat yhdellä palvelulla suojan kaikkiin laitteisiisi aina läppäristä puhelimeen ja tablettiin. Selaa verkkopankkia huolettomasti ulkomaillakin, tee nettiostoksia tai suojaa lapsesi internetin haitalliselta sisällöltä. Minulla on myös SAFE käytössä, ja sen asentaminen oli älyttömän helppo muutaman minuutin homma.

SAFEsta lisätietoa täältä.

IMG_9709

Miten saada lennot ja autonvuokraus halvemmalla? Miten voi katsoa Amerikan Netflixiä?

Ja jos olet riutunut luurangoksi kaiken tämän tietoturvatulvan keskellä, niin ehkäpä tämä seuraava saa mielenkiintosi heräämään.

Mainitsemani Freedome on siis VPN-palvelu (virtual private network), jolla voidaan muodostaa suojattu yhteys kahden yksityisen verkon välillä julkisen verkon yli. Käytännössä voit siis ”huijata”, että sijaintisi on vaikkapa Saksassa, vaikka istuisitkin kotisohvallasi Joensuussa. Tästä syystä Freedomea käyttämällä voit katsoa Yleä ulkomailta vaihtamalla lokaatioksesi Suomen, tai tutustua jenkki-Netflixin valikoimaan napsauttamalla itsesi Yhdysvaltoihin. Voit myös shoppailla edullisemmin!

Näyttökuva 2016-03-23 kello 16.45.39

Onko mielessäsi esimerkiksi romanttinen viikonloppu Budapestissa? Maksaisitko sinä luksushotellista mieluummin 250 euroa vai 190 euroa yöltä? Se on nyt ihan omissa käsissäsi – jos alat F-Secure Freedomen avulla osa-aikaespanjalaiseksi, niin saat mm. hotellit huimasti halvemmalla. Tein nopean 10 minuutin vertailun kayak.comissa, ja mm. tällaisia aivan tajuttomia hintaeroja täysin samoille päiville paljastui riippuen siitä, luuliko sivusto sinun olevan sillä hetkellä Suomessa vai Espanjassa.

 • Viiden tähden Sofitel Budapest -hotelli. Kun menet varaussivulle niin, että ip-osoitteesi kertoo sinun olevan Suomessa, saat hinnaksi 171 euroa / yö.

Sofitel 2

 • Mutta hupsheijakkaa, kun Freedomen avulla valitset sijainniksesi Espanjan, löytyy sama hotelli 141 euron vuorokausihintaan, tasan 30 euroa halvemmalla!

Sofitel1

 • Innostuin tutkimaan vähän lisää Budapestin hotelleja, ja InterContinentalin hemmottelusta saa suomalainen pulittaa melko suolaisen 249 euron hinnan yöltä.

Interontinental2

 • Kun napsautat Freedomen päälle ja laitat sijainniksesi Espanjan niin tsadaa – hinta tismalleen samoille päiville on 189 euroa/vrk! Siis tasan 60 euron ero! Käsittämätöntä, mutta totta.

Intercontinental1

Vainoharhaiseksi ei tarvitse tulla, mutta miksi et suojautuisi?

Tietenkin meistä melko harva joutunee vakavan tietoturvarikoksen uhriksi (esimerkiksi menettää ne luottokorttitiedot), vaikkei erityisen varovainen olisikaan. Liian luottavaiseksi ei silti pidä tulla – eipä ole kauaakaan, kun muun muassa hotels.comin asiakkaiden korttitiedot lähtivät parempiin käsiin ja suomalaistenkin tilit vedettiin miinukselle.

Yksi F-Securella kuulemani ajatus tiivistääkin tietoturvan tärkeyden paremmin kuin mikään muu: tietoturva on vähän kuin vakuutukset – et usko tarvitsevasi niitä, ennen kuin sitten olet kusessa ja sen hankkiminen on jo liian myöhäistä. Eihän meistä kukaan usko minkään tällaisen sattuvan omalle kohdalle, kunnes se sitten eräänä kauniina päivänä sattuu. Siinä vaiheessa ei usko enää paljon auta.

Painavaa asiaa, eikö? Haluan yhdessä F-Securen kanssa tarjota teille lukijoille kampanjaedun näistä esittelemistäni tuotteista:

♦ TÄMÄN linkin takaa SAFE kokeilukäyttöön neljäksi kuukaudeksi ILMAISEKSI!

♦ TÄMÄN linkin takaa puolestaan voit ladata FREEDOMEN tarjoushinnalla.

Ja sitten se loppuhuipennus: jätä kommenttiboksiin ihan mikä tahansa kommentti (tietty kiva jos se on jotain aiheeseen liittyvää!) 3.4. mennessä, ja minä arvon Budapestista palattuani yhdelle onnekkaalle vuoden ilmaisen käytön näille molemmille huipputuotteille!

Saat siis Freedomen ja Safen, eli todella kattavan tietoturvaasi ja yksityisyyttäsi suojaavan paketin veloituksetta vuodeksi. Kannattaa siis osallistua – jos sinulla nämä tuotteet jo on, niin mikäpä sen parempi lahja kaverille tai vanhemmille? Onnea arvontaan!

Herättikö postaus teissä ajatuksia oman tietoturvanne suhteen?

*Postaus yhteistyössä F-Securen kanssa. Lue lisää tuotteista www.f-secure.com

You Might Also Like

200 Comments

 • Reply Hansu keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 21:30

  Oho! Miten on mahdollista että sama hotelli eri hinnalla toisessa maassa? Mutta totta puhut, pitäisi itsekin kiinnittää huomiota enemmän tietoturvaan, koska…you never know.

 • Reply Annika | Travellover keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 21:45

  Mä en onnistunut saamaan eri hintoja, mutta ehkä kokeilin väärällä maalla. Tsekkaanpa seuraavaksi espanjattarena. ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 22:01

   Siis mun mielestä on HULLUA, että ero voi oikeasti olla jopa 60 euroa! Mutta sitten taas esim. saksalaiseksi tekeytyneenä hinnat saattoivat olla jopa kalliimpia kuin suomalaisille, eli tarkasti pitää tietenkin vertailla. Ja hotels.comissa mä en huomannut nopealla haulla vaihtelua, mutta tuolla Kayakissa sitten senkin edestä, siis lähes jokainen hotelli oli ”Espanjasta” katsottuna halvempi.

 • Reply Tuulia keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 22:15

  Oli pakko kokeilla ohjeillasi, ja niinpä näkyi hotellitkin halpenevan. Hyvä vinkki kun seuraavan kerran etsin hotellia matkalle, toivottavasti mahdollisimman pian.

 • Reply Jenni keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 22:50

  Oho, aikamoinen hintaero! Ehdottomasti mukana arvonnassa :)

 • Reply jjanika_ keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 23:51

  Olen käyttänyt Freedomea jonkun aikaa, jotta näkisin kaikki Suomi-ohjelmat, mutta en ole ajatellutkaan juurikaan tuota suojauspuolta. Eikä ole tullut mieleenkään hyväksikäyttää sitä hotellien varaamisessa! Hiukan häiritsi tuossa videossa se, että tyyppi näytti ihan Jussi Vataselta, hih. :)

  – Janika
  https://www.rantapallo.fi/janikaseikkailee/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 08:44

   Hah! :D No mutta hyvä, että se on jo sulla käytössä. Ja nyt tiedät pari lisähyötyä tuotteesta. :)

  • Reply Alan maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:33

   Vaan eipä näy Netflix USA enää :(

 • Reply Outi torstai, maaliskuu 24, 2016 at 00:14

  Taisin jo johonkin muuallekin samaa vastailla, että freedom on ollut jo jonkin aikaa käytössä, mutta lähinnä juuri tuon olinpaikan huijauksen takia. En varsinaisesti ole ajatellut että suojaa muuten kuin tietojen kalastelulta, mutta aina oppii uutta. Tuo SAFE kyllä kiinnostaa ja jos ei onni potkaise niin täytynee hankkia moinen ihan rahalla :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 08:45

   No toivottavasti onni suosii! ;) Ja jos ei, niin tuolta kampanjasivultahan sen sai tosiaan 4 kuukaudeksi ilmaiseksi käyttöön. :)

 • Reply Jimi torstai, maaliskuu 24, 2016 at 01:27

  Mulla oli Freedomen asennuksen jälkeen jotain asetusongelmia. F-securen tuki oli nopea ja tehokas. Kun koneellasi on Freedome, sen etusivulla on karua dataa siitä montako sivua on plokattu. Mulla juoksee jo 20000 paikkeilla. Must have!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 08:46

   Joo, mulla kans luku nousee kohisten. Kiva kuulla että F-Securen asiakaspalvelusta on hyviä kokemuksia, mun ei ole onneksi tarvinnut olla sinne vielä yhteydessä. :)

 • Reply Iina Vahteri torstai, maaliskuu 24, 2016 at 01:45

  Ohoh nyt tulikin ihan uutta tietoa! varsinkin tuo hotellien hintaero on kyllä aivan käsittämätön juttu :D ja ekstra suojaus ei voi koskaan olla pahasta!

 • Reply Marsuliini torstai, maaliskuu 24, 2016 at 07:30

  Tietoturvan ylläpitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Omasta kokemusksesta voin sen verran sanoa, että yhden koneen olen menettänyt sen takia, että tietoturva ei ollut kohdallaan. Kantapään kautta oppii…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 08:50

   Eikä! Kamalaa. :( Mulle ei onneksi vielä ole mitään sattunut, ja nyt on näiden tuotteiden myötä on vielä enemmän mielenrauhaa. Mutta niinhän se monella menee, ettei tietoturvan kaltaisia asioita osaa arvostaa, ennen kuin sitten mennään sieltä kantapään kautta.

 • Reply Annikki torstai, maaliskuu 24, 2016 at 09:41

  Mä olen niin huono päivittäjä, mutta tässä tuli hyviä vinkkejä ja tietoa!

 • Reply Maiku torstai, maaliskuu 24, 2016 at 09:43

  Hotels.com sivuilta lähti mun luottokorttitiedot eteenpäin…onneksi luottoyhtiössä huomasivat.
  Suojauksia omalla koneella kyllä on, mutta näistä en ollut kyllä kuullut.
  Olis kiva voittaa ja testa…Vois olla hyödyksi ens vuoden vähän pidemmälle amerikan matkalle.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 11:48

   Olisi varmasti hyötyä ja suojaa sinnekin reissulle! Onneksi omalle kohdalle ei hotels.comin sekoiluista ole tullut mitään. Vaikka mistä sitä tietää, jos myöhemmin ilmenee. :( Onnea kisan!

 • Reply Nelliina torstai, maaliskuu 24, 2016 at 10:10

  Huh, olipas hintaeroja! Tärkeä postaus tämäkin. Mukaan arvontaan :)

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY torstai, maaliskuu 24, 2016 at 10:22

  Mä en ole muistaakseni koskaan tehnyt mitään ostoksia kännykälläni, ainakin mä toivon niin! :D Hola Ublocker kylläkin on jo tuttu ja jenkki- ja Kanadan Netflixitkin sitä kautta, mutta enpä tiennyt, että VPN:n kautta sais parempia hotellidiilejäkin! :) Mielenkiintoinen juttu!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 11:51

   Niinpä, yllättävän monia asioita kontrolloidaan sen perusteella, mistä me millekin sivulle bloggaudumme sisään.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas torstai, maaliskuu 24, 2016 at 10:42

  Huh näitä juttuja ei tuu kyllä tarpeeks mietittyä. En osannu arvata millään, että hotellihintakikka liittyis maan vaihtamiseen :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 11:52

   Ei se tuu mieleen ilman, että siitä erikseen jostain lukee! Mutta sitten kun sen tietää, niin onhan se aika loogista. :/

 • Reply petri laukkanen torstai, maaliskuu 24, 2016 at 12:39

  Ei noita juttuja tule ajateltua ennen kun joku niistä kertoo

 • Reply Nu torstai, maaliskuu 24, 2016 at 13:01

  Mukanamukana :)

 • Reply Frank torstai, maaliskuu 24, 2016 at 13:07

  Mukavaa kevättä :)

 • Reply Arja torstai, maaliskuu 24, 2016 at 13:14

  Enpä ole itsekään tullut näitä juttuja ajatelleeksi aiemmin, aika sumeilematta surffailen ihan mihin mieleen juolahtaa,,ei varmastikaan kovin fiksua. Kun en päässyt paikalle iltaan, olen ehdottomasti arvonnassa mukana :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 13:24

   Harmi ettet päässyt, oli kyllä todella avartava ilta. Mutta ehkä sulle napsahtaa nyt kisasta lohdutuspalkintona ilmaiset tietoturvat. :D

 • Reply Hans torstai, maaliskuu 24, 2016 at 13:42

  Aika epäreilua, mutta ei uutta tietoa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 14:11

   Tuo hotellijuttu vai? Niin, en mä tiedä onko se sinänsä epäreilua. Yleisesti ottaenhan esimerkiksi espanjalaisilla on meitä heikompi tulotaso. Ymmärtäähän hintaerot liiketoiminnan kannalta. Niin kauan kuin suomalaiset on valmiita maksamamaan enemmän, niin miksipä ei pyytäisi enemmän. Mutta epäreilua tai ei, niin onneksi sen pystyy tosiaan VPN:n avulla kiertämään. :)

 • Reply mikko moisander torstai, maaliskuu 24, 2016 at 14:21

  Ajatuksia herättävä mielenkiintoinen juttu. Kiitos!

 • Reply maijjjja torstai, maaliskuu 24, 2016 at 14:24

  onpa iso hintaero!!kiinnostaa kokeilemaan, mukana arvonnassa

 • Reply pirjo torstai, maaliskuu 24, 2016 at 15:02

  Kiinnostavaa!

 • Reply Vintagella torstai, maaliskuu 24, 2016 at 15:19

  Mullekin tekisi hyvää perehtyä noihin asioihin vähän enemmän. VPN mulla on käytössä läppärissä, mutta niitä hotspotteja tulee käytettyä reissussa lähinnä kännykällä. Känden suojaus taas on mulle ihan mysteeri. Luottokortin tiedot olen menettänyt vain kerran, joka on sinänsä ihmeellistä vuosien nettishoppailun jälkeen. Ja silläkin kertaa kortti kopioitiin ihan elävässä elämässä lentokentällä.

  Samojen sivustojen eri maiden hintojen kanssa olen kikkaillut jo jonkun aikaa, mutta musta ärsyttävintä nettishoppailussa on se, ettei toimitus tiettyyn maahan aina onnistu. Jenkkeihin keksin jo ratkaisun siihenkin pulmaan; siellä toimii firmoja, jotka välittävät tilauksia eteenpäin. Tilaavat tuotteen siis Jenkkien sisällä varastoonsa ja lähettävät sen sitten ulkomaille.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 24, 2016 at 17:28

   Noi firmat on kyllä hyödyllisiä! En oo ikinä itse vielä käyttänyt mutta tässä olisi mm. uuden kameran hankinta listalla, että ehkäpä tulevaisuudessa. Ja kännykkäkin kannattaa suojata, se on toinen juttu mikä usein jää miettimättä… Mutta itse ainakin käytän niiin paljon mobiilia netinkäytössäni että mietin vain, että miksen ole aiemmin suojautunut.

 • Reply Stolibna torstai, maaliskuu 24, 2016 at 16:47

  Tämä eri maille eri hinnat onkin ollut tiedossa ja usein miettinyt, miten tätä pääsisi kiertämään!

 • Reply Henna torstai, maaliskuu 24, 2016 at 16:55

  Hyvää Pääsiäistä!

 • Reply harri palsanen torstai, maaliskuu 24, 2016 at 17:06

  ok juttu

 • Reply Malla torstai, maaliskuu 24, 2016 at 17:38

  Loistava postaus, joka herätteli miettimään omia käytäntöjä ja päivityksiä. Ja nuo hotellien hintavertailut, vau – eipä olisi tullut mieleenkään. Hyvää Pääsiäistä

 • Reply matkailija torstai, maaliskuu 24, 2016 at 18:39

  Tuon maanvaihdon takia ois aika jees voittaa! No ois siitä tietty muutakin hyötyä, mut oon ehkä just semmonen etten tajua sitä vasta kun on liian myöhäistä.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, maaliskuu 24, 2016 at 18:42

  Huoleton surffailija ilmoittautuu. Tarttis siis varmaan tehdä jotain… Tänään töissä meidän firman ATK-tuki piti just saarnan samaan aihepiiriin liittyen. Joten alan olla otollista maaperää muuttamaan omia tottumuksiani. ; )

 • Reply Mervi vidgren torstai, maaliskuu 24, 2016 at 19:43

  Itsekin aina lykkään mahdollisimman pitkään tietoturvapäivityksiä. Onneksi vielä ei ole virukset vaivannut.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 10:15

   Eihän se ole kuin hetken homma päivittää kone, mutta miten se aina tuntuukin niin ylitsepääsemättömältä just silloin, kun kone ilmottaa että se pitäis tehdä…

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, maaliskuu 24, 2016 at 20:49

  Mulla olisi eniten käyttöä Freedomille vähän vastakkaiseen suuntaan: iso osa suomalaisista TV-ohjelmista ei näy tänne ulkomaille. :)

 • Reply pex torstai, maaliskuu 24, 2016 at 21:04

  Molemmat kiinnostaisi kokeilla!

 • Reply tarjuska torstai, maaliskuu 24, 2016 at 23:12

  mukana arvonnassa

 • Reply Jarno T. torstai, maaliskuu 24, 2016 at 23:53

  Värikästä kevättä kaikille.:)

 • Reply Risto Vanhanen perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 01:30

  Haluaisin voittaa, eihän siinä mitään järkeä olis………………mutta hauskaa se olis

 • Reply pia perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 03:01

  Huipputärkeä postaus, kiitos!!

 • Reply Jussi perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 08:38

  Kiitos! Hyvää ja tärkeätä sekä ennen kaikkea uutta tietoa tuli minulle

 • Reply Eero perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 12:41

  Osallistun arvontaan!

 • Reply Liisa perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 16:36

  Freedome tosiaan on mahtava, Safea en olekaan vielä kokeillut! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 22:30

   Jos onni ei potkaise arvonnassa, niin muista käydä lataamassa se ilmaiseksi tuolta kamppissivuilta! :)

 • Reply marie perjantai, maaliskuu 25, 2016 at 23:23

  mahtavaa mukana.

 • Reply HL lauantai, maaliskuu 26, 2016 at 04:06

  Uusi käyttökohde freedomelle.

 • Reply Mari sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 02:26

  En tiedä näistä ohjelmista mitään

 • Reply Simo sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 17:45

  Oon aiemmin leikkiny vpn:llä aika paljonkin, mut toi et hinnat vaihtelee maan mukaan tuli mulle uutena juttuna. :D Pitää varmaan palkkapäivän tilata ja kattella josko säästäis jo ihan seuraavankin reissun hotelleissa…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:02

   Varsinkin jos menee tollasiin yhtään kalliimpiin hotelleihin, niin mä ainakin tästä lähtien teen vertailut ennen varaamista. :)

 • Reply Sunna sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 18:46

  Okei, ehkä pitää itsekin alkaa keskittyä enemmän tietoturva-asioihin. Ei vain turvallisuuden vuoksi, vaan myös säästämiseksi, hehhee! Tosin kengännauhabudjetin hostellihinnoissa on ihan sama, pulitanko 7 vai 8 euroa dormisängystä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:05

   Totta, ehkä vertailu dormien välillä on aika turhaa, jos mitään eroja nyt edes olisi. :D Mutta jos päättää reväyttää ja lähtee luksuksen tielle, niin kannattaa vertailla.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 21:37

  Hyvä muistutus tärkeästä asiasta! Kotikoneella tietoturva-asiat mallillaan, mutta reissussa kännykällä surffatessa ei kauheasti ole tullut mietittyä…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:07

   Jep, ei mullakaan aikaisemmin! Ja kun jotenkin on vielä iskostunut päähän se, ettei Macille voisi tulla mitään viruksia (mikä siis ei pidä paikkaansa) ja yleensä tuota kännykällä netin käyttöä ei tule edes ajateltua mitenkään vaarallisena… Vaikka yhtä laillahan ne luottokorttitiedot vois siinäkin lähteä kävelemään! Nyt on mulla onneksi kännykkäkin suojattu.

 • Reply Jenna sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 22:20

  Tosi hyvä postaus! Täytyypä perehtyä asiaan tarkemmin, erityisesti VPN-palveluun. Jos sitä vaikka joskus säästäisi muutaman euron :D

 • Reply ankka sunnuntai, maaliskuu 27, 2016 at 22:59

  Mä olen aika paranoidinen tietoturvani suhteen kotikoneellani, mutta kännykkä on suojaamaton. Minusta tuntuu kyllä, että en käytä kayakia minkään varaamiseen. On todella röyhkeää, että suomalaisilta kiskotaan ylihintaa. Tähän asti olin kuvitellut, että se johtuu kielivalinnasta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:11

   Mä oon käyttänyt Kayakia välillä sieltä löytyvien hyvien tarjousten takia. Mutta tätä postausta tehdessä tein tosiaan ihan vain pienen vertailun noin 15 minuutissa – esim. hotels.comissa en eroja löytänyt, Kayakissa ja autonvuokraussivustoilla sitten kyllä senkin edestä.

 • Reply Sanna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:06

  Mukana. :)

 • Reply Mikko maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:16

  #simmotti #onkmulkukkasoittanu

 • Reply Emmi Aineslahti maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:19

  Mielelläni kokeilisin!!

 • Reply Kirsi maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:20

  Nyt on kyllä blogikirjoitus tärkeästä aiheesta! Olenkin kuullut aiemmin tästä f-securen freedome turvasta, juurikin näiden halvempien hotellien osalta! Ja toki tuota olisi muutoinkin kätevä käyttää, kun voisi vaikka reissussa katsoa netflixiä tai Yle areenaa. Olin itse yksi kesä kolme kuukautta espanjassa, ja hiukan harmitti kun en voinut netflixiä silloin hyödyntää vaikka maksoin siitä koko reissun ajan :D olisinpa silloin jo tiennyt tuosta freedomesta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:22

   Kiva kuulla, että palvelu on sinänsä tuttu! Nyt vaan odotellaan, josko onni osuu arvonnassa kohdalle. ;)

 • Reply Mika maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:21

  Milenkiintoinen juttu ja kannati lukasta loppuu asti . Aina sitä oppii jotain uutta :)

 • Reply Tepponen maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:29

  Hyvä, että ihmisiä varoitetaan avoimen wlan-verkon vaaroista. Monet eivät niistä tiedä.

 • Reply Virpi maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:33

  Kesäksi 3,5 kk töihin ulkomaille lähtevänä vinkit tuli tarpeen, kiitoksia!

 • Reply Taru maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:42

  Vau, en tajunnutkaan, että vpn:n avulla voi säästää rahaa! Hyvä postaus :)

 • Reply Niina maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:51

  Mielenkiintoinen artikkeli! Voisin kyllä kokeilla Freedomea.

 • Reply Iina maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:52

  Tämä aihe onkin just mietityttänyt kun reissu jenkkeihin lähestyy ja jatkuvasti kuulee, kuinka monien korttitiedot on siellä varastettu. Lisäksi tietty olisi hauska koittaa, saisiko autovuokrasta vähän hintaa napattua pois muiden maiden kautta tilaamalla!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:58

   Ihan hirveä tilanne, jos luottokorttitiedot lähtee jonkun mukaan… Vaikka luottoyhtiö korvaisi, niin se vaivan määrä mikä siitä aiheutuu! Ihanaa reissua Amerikkaan! :)

 • Reply Piiitra maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 11:59

  Pitää ilmeisesti katsoa tuo video ajatuksella läpi.. Kun en nyt ymmärrä, miten luottokorttitiedot saa nopsaan kopsattua. En kyllä ole edes enempää ajatellutkaan asiaa, kun puhelimeen ei ole tallennettuna luottokorttitietoja, eikä käsittääkseni sitä mobiiliappseista saa irti (Pivo – S-mobiili) – vai saako?

  Mutta on tää kanssa, että kansalaisuudesta saa maksaa… mielenkiintoinen tuo Freedom!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 14:01

   En osaa tuosta Pivosta sanoa… Esimerkki, mikä meille näytettiin, oli seuraavanlainen: henkilö kirjautui avoimeen nettiin. Toinen henkilö pääsi sitä kautta hakkeroitumaan tämän kirjautuneen henkilön sähköpostiin parissa minuutissa, ja siellä oli sitten kuitti tms. jostain nettikauppatilauksesta, josta hakkeri sitten sai tunnukset nettikauppaan, jossa oli valmiina luottokorttitiedot tallennettuna. Ja niin edelleen.

   • Reply Piiitra maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:30

    Aivan! Eipähän tuollainen tullutkaan mieleeni..
    Pitäähän muistaa taas tuo, että jos itselläni vielä on jossain korttitietoja, niin poistan ne pikimmiten. Yleensä olen kyllä käyttänyt Paypalia sen takia, kun hieman huolettaa laittaa korttitietojaan jonnekin ”jemmaan”.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 19:34

     Paypal on kyllä hyvä keksintö. Mutta jotenkin koen sen käytön liian vaivalloiseksi. :( Vaikka eihän se nyt montaa minuuttia aikaa vie…

 • Reply Emilia Korhonen maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:00

  Kuinka tämä Freedom toimii Afrikassa? Olen tällä hetkellä Etelä-Afrikassa vaihdossa ja mietin onko lokaation muuttamisesta hyötyä täällä hotelleja varaillessa..?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 14:03

   Moi, toimii varmasti ihan normaalisti sielläkin. Freedomella ei ole kyllä mahdollista muuttaa sijaintiaan Afrikkaan… Mutta Australiaan, Aasiaan ja Eurooppaan onnistuu. F-Securen sivuilla on ilmainen 14 päivän kokeilujakso, lataa se ja katso mitä tykkäät! :)

 • Reply Jenna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:04

  Ollut harkinnassa tuo freedomin hankinta joniin aikaa ja nyt se täytyy kyllä vihdoin laittaa hankintaan (ellei arpaonni suosi ennen sitä :D ). Kiitos hyvistä vinkeistä ja hauskasta arvonnasta.

 • Reply Elviira maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:04

  Ohhoh, eipäs ole itse tullut ajateltua moisia asioita! No, nyt taas ainakin puolet viisaampana. Blogisi sai huomioni, jään seurailemaan :)

 • Reply Ansku maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:08

  Mielenkiintoinen postaus. Ja hintaero.:0 Ehotromasti tahon mukaan arvontaan.:)

 • Reply Henna I maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:15

  Kiitos tästä ajatuksia herättävästä bloggauskesta :) Tarvii selkeesti alkaa panostaa tähän tietoturvallisuuteen kun tulee reissussakin aina käytettyä free wifiä kun mahdollista. Ja ehdottomasti tutustun noihin f-securen juttuihinkin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 14:04

   Mulla on myös ollut heikoissa kantimissa tää homma aiemmin. Suosittelen tutustumaan! :)

 • Reply Rosaliina maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:20

  Kiitos postauksesta! Ja ihan hyvät erot hintojen väleillä:) todellakin mukana arvonnassa!

 • Reply Johanna maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:30

  Pitääkin tässä kiinnittää enempi huomiota omien laitteiden käytöön ja suojausohjelmiin. Nyt kun on taplettikin tullut hankittua. Mukava kun juttu oli kirjoitettu niin että maalikkokin siitä jotain ymmärtää =).

 • Reply Travel Guru maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:38

  Kiitos blogista! Olen mukana travel clubissa jossa kiinnitetään huomiota juuri samaan ip-osoitteen tuomaan hintaeroon. Järjestelmä etsii oikeasti parhaan hinnan olitpa sitten missä maassa tahansa.
  http://www.zyntravel.com (Promo Code -kohtaan laitettava 4551 jotta pääsee katsomaan asiakashintoja)
  http://www.zyndio.com/SALOHEIMO löytyy lisätietoa siitä miten saamme jäseninä käyttöömme kaikkein halvimmat hinnat

 • Reply Eve maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 12:45

  Tietoturva-asiat ovat jääneet huomiotta (valitettavasti), joten ohjelmat tulisivat enemmän kuin tarpeeseen. Hyvä postaus!

 • Reply Tiinamarja maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:10

  No jopa on hinnoissa eroa!

 • Reply tuula maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:12

  Kiitos. Hyödyllistä tietoa!

 • Reply Vivi Koivisto maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:39

  Erittäin mielenkintoista tieotoa..!

 • Reply Mari maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 13:53

  Erot hinnoissa hämmästytti. Miksi ostaa kalliimmalla jos halvimmallakin pääsee! :)

 • Reply janneg maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 14:46

  I.Hate.Government.Surveillance.

 • Reply Tero maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 15:05

  Minä, köyhä opiskelija oon lähössä reppureissaa Aasiaan kesällä… tulipahan taas uutta tietoa! :)

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 15:27

  Tämä on juuri se asia, mistä pitäisi olla tietoisempi ja minkä kanssa olla varovaisempi, mutta on juuri niin kuivan ja vaivalloisen tuntuista, että äh.

 • Reply Kukka maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 15:41

  Hyvää tietoa, kiitos!

 • Reply Ansku BCN maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 16:15

  Meillä on Freedome telkkarin katselua varten ja viimeksi Amerikan reissua suunniteltieltaessa kokeiltiin majoitusten hintoja eri maista käsin. Mielenkiintoisia hinnanvaihteluita todellakin!

 • Reply Silja Ketola maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 17:56

  En oo kyllä koskaan tullut tätäkään ajatelleeksi! Mahtavaa informaatiota. :)

 • Reply Laura maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 18:27

  Tällainen tulisi kyllä todellakin tarpeeseen! :)

 • Reply TiiWa maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 18:27

  Vanhaa tietoa mutta hyvä kirjoitus silti.

  Amerikassa nettikaupat tekevät pienienkin tuotteiden kohdalla isoja eroja sen mukaan, missä uskovat sinun sijaitsevan. Ei vain osavaltio vaan jopa kaupunginosa merkitsee. JA eroja tuo myös se, millä laitteella teet tilauksen. Kaikki Apple-tuotteet tuovat Microsoftia korkeammat hinnat. Aika hävytöntä.

 • Reply Paula maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 20:06

  Olen ehdottomasti mukana arvonnassa! Aina tietoturva-aiheisia uutisia lukiessa kylmää, kun tietää, kuinka oma suojautuminen on ihan retuperällä…

 • Reply Lauri maanantai, maaliskuu 28, 2016 at 21:06

  kukkuluuruu

 • Reply Milla tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 09:29

  Kiitos postauksesta. Eipä näitä turvallisuusjuttuja voi koskaan liikaa mainostaa.

 • Reply Sisko H tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 11:08

  Hyvää pohdintaa. :) itse olen miettinyt samaa, miten ihmiset ovat niin huolettomia tietoturva-asioissa. Itse syyllistyn myös samaan. Tuo hotellien hintojen vertailu on kyllä hyvin havainnollistavaa.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 12:49

  Mulla oli Freedome käytössä, kun reissasin vuosi sitten Kiinassa. Lähinnä otin sen sen vuoksi käyttöön, että halusin päästä käyttämään somea myös Kiinasta käsin. Kokeilujakso päättyi ja en ole sittemmin asiaa oikein ajatellut (ei ole Kiinassakaan tullut käytyä). Silti mua jännittää käyttää verkkopankkia avoimessa verkossa ja mikäli mahdollista, käytän sitä vain mielestäni turvallisessa verkossa, esim. hotellissa, jossa verkko on salasanan takana. Jouduin kuitenkin pari viikkoa sitten käyttämään avointa verkkoa lentokentällä, kun piti tehdä äkillisesti varaus luottokortilla ja vierailla verkkopankissakin. Kyllä mua jännitti. Eipä se sormien ristissä pitäminen oikein riitä.

  Toivotaan, että arpaonni osuu omalle kohdalle ja jos ei, niin pitänee pistää tilaukseen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 22:57

   Arpaonnea siis! Mulla ei vielä Kiinassa ollut Freedome vaan monta muuta VPN:ää, joiden kanssa sai jatkuvasti tapella. Milloin toimivat ja milloin eivät.

 • Reply Jenna T. tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 13:36

  Hyvää infoa!

 • Reply Jaakko Soralahti tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 16:26

  Tervehdys,

  En paljon matkaile ulkomailla tai kotimaassa. Nettipankkia käytän harvoin ja liikkumisenikin on hyvin rajattua. Kuitenkin Edward Snowdenista kertova elokuva Citizenfour ja Snowdenin omat kirjoitukset saavat mietteliääksi. Nimittäin ne kohdat, joissa FBI ja CIA seuraavat ihmisiä, salakuuntelevat hotellihuoneita ja jopa katselevat valvontakameran kuvia (löytääkseen etsimänsä henkilön), ovat todella mykistäviä. Itse olen IT Insinööri ja elokuva ei todellakaan luonut solmukohtia siitä mikä on nykyaikamme teknologiateollisuudessa mahdollista ja mikä mahdotonta, päinvastoin. Lisäksi tieto kehityksestämme palveluistamme mutta samalla ajatus lineaarisesti kehittyvästä seurannasta, saa hien valumaan pitkin selkäpiitä. Tällä hetkellä olen vaivaiset 5 minuuttia kokeillut tuota Freedomia ja täytyy myöntää, että on aivan häkellyttävää kuinka paljon sivuja ”map tracker” taltio. Käytännössä kaikki vähänkin julkisemmat ja suositummat sivustot kuuluvat tähän.

  Pahoittelut jo etukäteen kielioppivirheistä. Toivon, että tekstistäni kuitenkin se ydin selviää. En kirjoittanut juttua kilpailu tarkoituksessa mutta olisi todella jees voittaa joskus jotakin. Kirjoitin sen siksi, että tällä hetkellä myös itselläni on todella haastavaa olla ahdistumatta tietokoneen arkipäiväisestä käytöstä. Halusin tuoda oman tarinani lyhykäisyydessään siitä mitä ajatuksia tämä aihe itsessäni herättää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 23:00

   Kiitos hyvästä kommentista Jaakko! Minulla on Citizenfour-elokuva näkemättä, mutta olisi taatusti mielenkiintoinen. Pitäätä laittaa katsottavien listalle. Teknologia luo ihmisille paljon vapautta mutta samalla äärettömästi mahdollisuuksia käyttää sitä vaarallisella ja haitalliselle tavalla. Map trackerin seuraaminen on tosiaankin mielenkiintoista.

   Tekstin ydin selvisi oikein hyvin – ei muuta kuin arpaonnea sinullekin! :)

 • Reply Petri Pelkonen tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 17:23

  Ei ilman suojausta kannata häslätä… Ei tietokonemaailmassa kuin ei muutenkaan. :)

 • Reply Johan Vänttinen tiistai, maaliskuu 29, 2016 at 19:52

  Mikko Hyppösellä on hienot hiukset

 • Reply Johanna P. keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 06:21

  Olen aina pitänyt huolta, että laitteeni ovat suojattuja ja SAFE sekä Freedome ovat hyvinkin tuttuja. Mutta opinpa tästä postauksesta jotain uuttakin; nimittäin en ollut ikinä ajatellut, että verkkosijainti voisi vaikuttaa hintoihin noin. Tästä eteenpäin taas hieman viisaampana!

 • Reply kati keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 13:17

  Toivottavasti Budassa oli kivaa! Juu, minäkin olen elänyt tuuria toivoen.

 • Reply Heidi Stillman keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 18:24

  Mahtava ja herättävä postaus! Itse olen ollut niin blondina täällä maailman äärissä Mac:n käyttäjänä, että olen kuvitellut kaiken vain olevan ok. Suomalaiset kanavat ei näy, vaikka Hola onkin ollut käytössä, enkä tiedä missä vika. Aika sumeilematta on myös tullut tehtyä nettiostoksia, kun näiltä saarilta ei vaan saa kaikkea. Olisi kyllä ainakin meikäläiselle käyttöä molemmille! Toivottavasti arpaonni suosii… Kiitos vinkeistä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 18:07

   Toivotaan! :) Holasta olen kuullut lähinnä huonoa monilta, mutta en ole itse koskaan testannut.

 • Reply Aatero keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 18:39

  F-secure Freedome on kyllä iha huippu, varsinkin näin vaihto-oppilaana USAssa missä ei kaikki YLE Areena ohjelmat toimi, mutta Freedommella vaan vpn Suomeen niin kyllä pelaa! Koneella myös käytössä F-secure safe, suosittelen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 18:09

   Hei hienoa! Itsekin juuri eilen täälä Budapestista katselin Ruutua, ha hyvin toimi Freedomen avulla.

 • Reply Marcus keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 23:13

  Mielenkiintoinen kirjoitus koskien tärkeää asiaa. yläpeukku!

 • Reply Shadow_Broker torstai, maaliskuu 31, 2016 at 00:05

  Hienoa tekstiä, tietoturvasta on pidettävä entistä paremmin huolta kun yksityisyydensuojaa heikennetään tasaista tahtia.

 • Reply Anna / Muuttolintu torstai, maaliskuu 31, 2016 at 08:40

  Mielenkiintoista indeed, opin uutta! :) Nyt vaan sormet ristissä jos vaikka arpaonni suosis…

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta torstai, maaliskuu 31, 2016 at 21:49

  Tämä oli kyllä tosi hyödyllinen postaus. Freedome on kiinnostanut mua jo pidemmän aikaa, mutta lähinnä pelkästään ton maarajoitusten kiertämisen takia. Olihan tässä tosiaan tämä tietoturva-aspektikin…

 • Reply Tiina perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 07:05

  Asiaa oli paljon ja tärkeää. Pitää tutustua tarkemmin. Mukana arvonnassa tietty

 • Reply Tarja Huttunen perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 13:03

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, eipä ole tullut itsekään mietittyä näitä asioita, ja kaikkiin sopimuksiin ja ehtoihin klikkailee aina lukematta hyväksyn, että pääsee eteenpäin. Ja varsin mielenkiintoinen tuo seikka että eri hotelleja saa eri hinnoilla eri maista!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 18:11

   Joo niinhän sitä on tullut itsekin klikkailtua, ja kaipa se yleensä kuitenkin ihan turvallista on.

 • Reply meidänmatkassa perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 16:34

  Voi kauhee, tää osui aika arkaan paikkaan. Mulla ei ole mitään turvaa mun kännykässä ja joka kerta reissulla lupaan, että tää on vika kerta kun kirjaudun verkkopankkiin ilman sitä samperin turvaa. Aina se kuitenkin unohtuu ja tunsin pienen piston sydämessä tätä lukiessa. Ehkäpä vihdoin sitä vois ryhdistäytyä, niin ei tarvis kirota sitten jos se huono säkä osuu kohdalle. Tärkeästä aiheesta kirjoittelet!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 18:12

   Mä en osannut esimerkiksi Kiinassa edes ajatella, että pitäis olla jotenkin huolissaan… Mikä idiootti mäkin olen. Nyt täällä Budapestissa on kyllä helpottunut olo kun Safen turvin surffailee. :)

 • Reply Henna perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 18:30

  Pitääkin tutustua näihin paremmin. Kiitos hyvästä artikkelista. :) Ja toki olen mukana arvonnassa.

 • Reply Kristiina perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 21:49

  Mielenkiintoista. Mukana arvonnassa. Entäs se seikka, että hinnat vaihtelee, kun käy samalla sivulla useaan kertaan, kallistuvat….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 4, 2016 at 19:10

   No joo, sekin vielä! Onneksi senkin pystyy Freedomen avulla välttämään, tai sitten incognito-selauksella.

 • Reply Maire perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 21:59

  Freedome, yritin juuri viikko sitten ladata ilmaisen lyhyen kokeilun tietsikkaan, vaan ei näyttänyt onnistuvan… arvonnassa mukana…

 • Reply Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 02:14

  En ole niin arvonnan perään, mutta ihmettelen aina näitä ”tietoturvailmoituksia”, että onko kukaan oikeasti joskus joutunut pahoihin ongelmiin? Itse käytän joka paikassa avoimia ja ihan kaikkea luottokortin tsekkausta, verkkopankin käyttöä ja teen ostoksia. Tuudittaudun aina siihen, että jos tulee ongelmia, niin kyllä luottokorttiyhtiö tai pankki hoitaa oman osuutensa, kuten on tähän asti tapahtunut. Valvovat sen verran hyvin ostoksia jo tänään. // Sir Bizler

 • Reply Jaana lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 10:59

  tosi hyvä postaus, yritän itse käyttää eri sähköpostitilejä eri asioihin,niin ei olisi ”sieppaus” niin helppoa. Siitä huolimatta,hotels comin kautta siepattiin visakortti. Mukana arvonnassa,ehdottomasti.

 • Reply tarja bellaveglia lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 17:40

  kiitos vinkistä. onpa ikävää, kun meillä muutenkin kaikki kallista Suomessa. et ulkomaillakin meitä lypsetään enemmän. kiitos vihjeestä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 4, 2016 at 19:12

   Niinpä, kyllähän yrityksetkin kunkin maan tulotason tietenkin tietävät, meidän epäonneksemme. :D

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi sunnuntai, huhtikuu 3, 2016 at 08:47

  Oma korttini on muutamaan kertaan joutunut rosmojen käsiin. Koskaan en ole saanut tietä mitä kautta. On vain tullut ilmoitus, että kortti on suljettu, ja uusi tulossa. Tod. nä. joku iso sivu ( hotellinvaraus ym.) on hakkeroitu, ja sitä kautta korttini tiedot menneet eteenpäin.

  Olen kieltänyt tietojen siitrymisen kännykkään, koska se on se laite, jolla avoimissa verkoissa surffaan. Se tekee elämisen vaan vähän hankalaksi, koska käytännössä kännykässäni ei ole salasanoja tai korttitietoja yhtään mihinkään. Huomaa kuinka monta kertaa päivässä niitä tarvitsisi kirjaantumisiin ym. En hoida edes blogiani kännykältä. Maili, Facebook ja Apple Store ovat ainoita mihin kännykällä pääsee. Toki näppärä hakkeri saisi jo noistakin paljon irti.

  Koneen tietoturvaan en ole panostanut mitenkään. Skannaan koneen kyllä liki viikoittain, mutta eihän se välttämättä hakkereita estä.

  Ehdottomasti mukana arvonnassa : )

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 4, 2016 at 19:15

   No te kyllä matkaatte siihen tahtiin, että ihme oliskin, jos mitään ei ois koskaan sattunut! Onneksi ovat sitten pankissa olleet kuitenkin valppaana asian suhteen. Mullakin on ollut kännykkään suhatutuminen aika löysää tähän asti, vaikka sillä tulee enenevissä määrin hoidettua ihan kaikkea mitä netissä muutenkin: blogin ja facebookin lisäksi esim pankkiasioita.

   Onnea arvontaan!

 • Reply Sunna tiistai, huhtikuu 5, 2016 at 22:21

  Hui että! Näitä kuumotteluja ei kyllä muista, ennen kuin jollekin tutulle tai pahimmassa tapauksessa itselle käy jotain. Entisen poikaystäväni luottokortti hakkeroitiin pari vuotta sitten, kun reissasimme ympäri ämpäri Italiaa, ja voro ehti viemään monta sataa, ennen kuin pankki huomasi asian. Eikä niitä saa takaisin. Kiitos muistuttelusta (ja kuumottelusta)!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, huhtikuu 6, 2016 at 16:32

   Hui! Mulle ei oo ikinä vielä käynyt noin mutta kuumottaa kyllä jatkuvasti. Nyt äkkiä suojaukset kuntoon kaikille laitteille! :)

 • Reply Turvallista matkaa - matkailijan tietoturva - Kohteena maailma perjantai, huhtikuu 15, 2016 at 10:51

  […] Et ikinä usko sen tapahtuvan sinulle, ennen kuin… by Syö Matkusta Rakasta -blogi […]

 • Reply Turvallista matkaa - matkailijan tietoturva - Kohteena maailma lauantai, huhtikuu 1, 2017 at 13:36

  […] Et ikinä usko sen tapahtuvan sinulle, ennen kuin… by Syö Matkusta Rakasta […]

 • Leave a Reply