Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: hehkutettu ja halpa Rataskaevu 16

perjantai, maaliskuu 18, 2016

Rataskaevu 16 on monien suosikki- ja vakkariravintola ja monien mielestä yksinkertaisesti paras ravintola Tallinnassa. Me kävimme siellä ensimmäistä kertaa helmikuun alussa – millainen kokemus tämä vuolaasti kehuttu ja lompakkoystävällinen paikka sitten oli?

thumb_IMG_8570_1024

Rataskaevun menu oli juuri sopivan lyhyt, jotta ruokien valinta pysyy helppona. Ruoka oli yksinkertaista, mutta pääasiassa todella hyvää. Pöytään heti aluksi tuotu lämmin leipä sai meidät hyvälle tuulelle viimaisena päivänä ja katosi nopeasti kiduksiin.

Minä otin alkuruoaksi kurpitsakeittoa, hintaa kauhistuttavat 3,70 euroa. Mathias lähti liikkeelle sienillä (4,70 euroa), ja tietty otettiin molemmat palanpainikkeeksi lasilliset valkkaria, oltiinhan nyt sentään Tallinnassa.

thumb_IMG_8571_1024

thumb_IMG_8573_1024

Jos multa kysytään, niin alkupalat olivat meidän nauttiman lounaan parempi puolisko. Keitto oli samettista ja pehmeää, ja sen olisi hyvin voinut syödä pääruoaksi, niin iso se oli. Kaavin sen lautaselta viimeistä tippaa myöten lusikka kilisten.

Mun pääruoaksi tilaama vuohenjuustokasvishässäkkä (7,80e) ei ollut makumaailmaltaan mikään erikoinen. Ei siis huonokaan, mutta olen varmaan vähän liian tottunut oikein ronskisti maustettuun ruokaan, ja vaisu maustaminen tuntuu Virossa olevan aika yleistä.

thumb_IMG_8574_1024

Mathiaksen kala-annos (11,60e) oli sen sijaan kuulemma hyvä, puhtaat maut siinäkin esillä turhia krumeilematta!

thumb_IMG_8578_1024

Kuten näkyy, annokset olivat kauniita ja ravintola ympäristönä todella viihtyisä. Palvelu Rataskaevu 16:ssa oli tervetulotoivotuksesta aina laskun saamiseen ja hyvästeihin asti priimaa. Tätä herkkua on Virossa harvoin tarjolla! ;) Palvelu onkin varmasti yksi syy paikan suosioon, itsestäänselvyyksien kuten hyvän sijainnin lisäksi. Tarjoilija osasi kertoa suosituksia (mikä siinäkin joissain paikoissa on niin vaikeaa?) ja oli yhtä hymyä koko ruokailun ajan.

Me emme syöneet jälkkäreitä ollenkaan, joten niistä minulla ei ole sanottavaa. Mutta jos ja kun ne jatkavat tätä Rataskaevun linjaa, niin tuskinpa sieltä pettymyksiä on odotettavissa. Tasuda kokku kahdelle alku- ja pääruoalla ja lasillisille viiniä oli 37 euroa – eipä paljon kukkarossa paina täällä vierailu. Mahassa saattaa vähän painaa, kun lähtee kylläisenä lyllertämään takaisin mukulakivikaduille.

IMG_8579

Suositus siis Rataskaevu 16 -ravintolalle! Muista varata pöytä, sillä lounasaikaankin paikka oli täynnä ja monet jouduttiin käännyttämään ovelta. Ravintola löytyy osoitteesta (rumpujen pärinää) Rataskaevu 16 Tallinnan vanhasta kaupungista.

Kaipaatko lisää Tallinna-vinkkejä? Lue esimerkiksi kummituskävelystä, Swissotelista, ravintola Saltista tai Tallinnan parhaista näköalapaikoista.

Blogia voi seurata myös Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovin’issa.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 09:55

  Tämä oli kyllä ihana paikka! Me oltiin kuuden hengen kesken tuolla silloin ennen joulua ja meidän lemppariasiaksi koko ravintolassa nousi nuo alkuleivät. Tarjoilija kävi tuomassa meille leipäannokset ja varoitti, että ne on muuten hyviä. Se tuli kahden minuutin päästä siitä tuomaan meille juomia ja näki vain leipälautaselta rippeet jäljellä. Se toi meille vielä lisää :D Oikeasti, tuo leipä oli aivan superia, ja söisin sitä vaikka joka päivä!
  Muuten oli myös tosi hyvä ruoka ja palvelu aivan ihanteellista. Tosin Markun siskon mies oli sitä mieltä, että liian pienet annokset ja kävi hesestä kerroshampparin jälkkäriksi :p

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 10:40

   Haha no se leipä oli kyllä hyvää! :D En muista, milloin viimeksi olisin saanut näin hyvää palvelua kuin täällä. :) Söittekö te alkuruoat vai pelkät pääruoat? Mulla ei nimittäin ollut alku- ja pääruoan jälkeen tarvetta lähteä Heseen. :D

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, maaliskuu 20, 2016 at 11:55

  Kävin juuri viimeksi Tallinnan-reissulla tuolla syömässä ja tykkäsin kovasti (just viime postauksessa kirjoitinkin siitä :)). Ehdottomasti menen joskus uudelleen! Ravintolassa on mun mielestä miellyttävä miljöö, ja tietty hyvää ruokaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 20, 2016 at 12:18

   Joo, miljöö oli ihan erityisen kiva! :) Ja ruoka oli hyvää. Täällä tuntuvat käyvän kaikki, en tiedä miksi mulla on kestänyt niin kauan käydä testaamassa.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 19:45

  No oho. Itse en ole tainnut tuolla käydäkään – ravintoloiden taso ja hintaölaatusuhde Tallinnassa on tosin sen verran kova, että normaalisti annan ihan vain laadun ja suositusten – enkä niinkään halvan hinnan – ratkaista ravintolavalinnat puolestani. Harvoin on joutunut kyllä pettymään – hieno ruokamatkakohde tuo Tallinna!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 4, 2016 at 19:13

   Jaa, no olen kyllä vähän yllättynyt, ettet ole käynyt. :) Sen verran klassikkopaikka! Ehkä sitten sun ensi reissulla?

 • Reply Raija lauantai, heinäkuu 6, 2019 at 14:07

  Täytyypä mennä tuonne. Ei aikaisempaa kokemusta ole juuri tuosta paikasta. Joihinkin loistopaikkoihin tulee mentyä useasti. Spot on yksi sellainen.

 • Leave a Reply