Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sielunrauha ja maisemat löytyivät Lapista

tiistai, maaliskuu 15, 2016

Ommmmmmmmm. Ommmmmmm.

Olen vaipunut Lapissa vietetyn viikonlopun jälkeen jonkinnäköiseen zen-tilaan. Olen myös tehnyt hiljaisuuslupauksen puoleksi vuodeksi, eli palataan blogin puolella asiaan kesän jälkeen. Löysin sisäisen rauhani ja jätän elämän Helsingissä ja muutan Karigasniemelle poromiehen vaimoksi. Ai et ole kuullut paikasta? Hyvä niin. (ps. Sori Mathias)

IMG_8921

No ei nyt sentään! Mutta näin se kuulkaas on, että Lapissa ihmisen sielu lepää. Ihan oikeasti. Kaupungissa on niin pakottava tarve aina tehdä jotakin, mennä jonnekin, olla jotakin, näyttää joltakin. Lapissa voi vaan olla (terveisin todellinen Lappi-expertti) ja sellainen yleinen kiirettömyyden tunne valtasi minut. No joo, minä olin siellä lomalla, onhan siellä asuvilla ihmisillä omat velvoitteensa ja kiireensä. Silti uskallan väittää, että ilmapiiri on erilainen. Vai mitä olette mieltä?

IMG_9204 IMG_9317

Lapin rauhassa ja hiljaisuudessa oli tällaisen etelän variksen mielestä ihanaa. Kun aiemmat reissut on rajoittuneet suunnilleen Leville, oli vapauttavaa päästä ajelemaan tunturien välissä aina Utsjoelle ja Karigasniemen kautta Norjan puolelle asti. Tuntureita ja erämaata silmän kantamattomiin, jokia ja järviä, mökkikyliä siellä täällä. Porothan on tietty etelän hetelmälle aina eksoottisia, vaikka niitä oon Hyrynsalmella mummun pihalla tottunut näkemäänkin.

IMG_9226 (1)

IMG_9214

Ihailtiin tuntureita ja syötiin poronkäristystä. Istuttiin paljon autossa ja juteltiin iskän kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä. Tuli muuten pari kertaan mieleen, että seuraavan kerran kun valitan, etten jaksa lähteä Stockalle tai Forumiin vartin kävelymatkan päähän, niin pitää muistella noita autoreissuja ja väkimatkoja.

Maisemat oli niin hienoja, että teki melkein mieli tirauttaa kyynel tai pari niiden kunniaksi.

IMG_9491

Minä olen vaikuttunut Lapista. Tein itselleni lupauksen, että palaisin sinne tästä lähtien ainakin kerran vuodessa. Toivottavasti seuraava kertaa tulee pian. Tulevissa postauksissa pyörittelen vähän lisää Lappi-ajatuksia ja kerron teille muun muassa isoon maineeseen nousseesta Kakslauttasen iglukylästä, jonne saatiin yksityinen kierros. Oli muuten hulppea paikka! Eikä mitään ihan halpaa hupia, hinnat pienimmissä igluissa alkavat 400 eurosta per vuorokausi.

IMG_9366

Pysykäähän siis kuulolla. Ja ekana kuulumiset tulee tietenkin aina Instagramiin, ja postauksista tiedot Facebookiin. Seurailkaahan siis sielläkin. :)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 15:16

  Ihanaa! Ei vitsi oon oottanu sun postauksia tuolta! Tuntuu hassulta kun minunkin näkökulmasta ootte ollu pohjoisessa, kun viettelen itse aikaa nyt niin eteläisessä Lapissa :D
  Suurimmalla mielenkiinnolla ootan tuota Kakslauttasen arvostelua. No, kuulit jo mun argumentit ympäristöstä instassa, mut mielelläni näen myös miltä iglussa sisällä näyttääkään :) Ja meille oot tervetullut kyläilemään Rovaniemelle, jos Lapin matkailu kiinnostaa. Vierashuone on vapaana ^^

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 21:24

   Hih, kiitos! Sieltä ois hyvä sit ponnistaa eteenpäin, enpä oo Rovaniemellä ollut varmaan yli 10 vuoteen. :D Kauhee kiire ja miljoona postausta odottamassa, mutta iglujutun haluun kyllä ulos pian. :)

 • Reply Vintagella torstai, maaliskuu 17, 2016 at 11:01

  Oletko sä mun alter ego?! Mä luin tätä sun tekstiä ja mietin oletko sä kirjoittanut tämän vai mä. Olisin voinut kirjoittaa Lapista täsmälleen samalla tavalla!

  Mä en voi käsittää, miten jotkut voivat asua esimerkiksi siinä kylässä, jossa meillä on mökki. Lähimpään kauppaan on about 60 kilometriä, muista palveluista tai esimerkiksi sairaalasta puhumattakaan. Kaikki tuntevat toisensa ja toistensa asiat. Puolet vuodesta on pimeää, ja se ihana luontokin varmaan menettää viehätyksensä, kun sitä joka päivä katselee. Mutta mullekin se pohjoisessa käyminen kerran pari vuodessa on tärkeää, todellinen henkireikä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 17, 2016 at 12:25

   Ehkä mä olen?! :D Hauskaa että sulla on ihan samanlaisia ajatuksia! Mä rakastan kaupunkielämää, mutta kyllä tuolla aivan ihanaa oli. Saas nähdä kuinka pian pääsee uudestaan.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista torstai, maaliskuu 17, 2016 at 19:44

  Täällä ilmoittautuu yksi Lapille sydämensä menettänyt. On se vaan kumma paikka, sillä tuskin jättää ketään kylmäksi. Viime kesänä/alkusyksystä vierähti seitsemisen viikkoa Lapin erämaita kolutessa ja tämä ”zen-henkinen” kokemus oli parasta ikinä. Kuinka odotankaan taas kesää ja Lapin erämaita.

 • Reply S perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 13:47

  Heh, itsehän lähdin vasta kotoa Käsivarren Lapista takaisin Pekingiin asustelemaan puoleksi vuodeksi. Tässä sitä taas saa vähän kontrastia elämään. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 18, 2016 at 15:20

   En tiedä ootko seurannut mun blogia aiemmin, mutta mähän olin itse myös Kiinassa. Ja jos siinä on kontrastia jo Helsinkiin niin voin vaan kuvitella sun tunteet, kun oot pohjoisesta sinne lähtenyt! :D Vaikka Lappi oli ihana niin on kyllä myönnettävä, että Kiinaankin on ikävä. Saako kysyä, mitä teet Pekingissä?

  Leave a Reply