Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: italialainen Osteria del Gallo Nero

perjantai, maaliskuu 4, 2016

Ainahan se on mielessä. Loma… eikun siis italialaiset antipastot! Ja italainen ravintola Tallinnassa. Veikkaan, että on yksi googletetuimpia juttuja, mitä Tallinnan ravintoloihin tulee.

Mutta tosiaan – minä, vanha kunnon tallinnankävijä (kaljakärryjen raahaaja), olen taas kerran uhrautunut ja käynyt testaamassa yhden italialaisen ravintolan vanhassa kaupungissa, niin tekin tiedätte sitten minne mennä ja minne jättää menemättä Tallinnassa.

Tällä kertaa käytiin pienessä Osteria del Gallo Nerossa Rataskaevu-kadulla.

Osteria del Gallo Nero TallinnItalialainen ravintola Tallinnassa - Osteria Del Gallo NeroItalialainen ravintola Tallinnassa - Osteria Del Gallo Nero

Kun tekee mieli lounasta tai näppärää illallista ja viiniä, niin tää ravintola on aika kiva valinta. Tumma, ehkä vähän jopa synkkä sisustus ja vitriinissä kuikuilevat juustot ja lihat saivat hyväksyntämme. Paikka ei ole mikään fancy, mutta viineissä löytyy valinnanvaraa ja tilaamastamme kahden henkilön mixed platterista (Antipasto del Gallo Nero) olisi riittänyt kolmellekin.

Koska emme tienneet antipastoannoksen valtavasta koosta, tilasimme vielä muutamia erilaisia bruschettojakin, jotka olivat hyviä nekin.

Italialainen ravintola Tallinnassa - Osteria Del Gallo Nero

Bruschettojen ja antipastin lisäksi ravintolasta saa ainakin panineja ja salaatteja. Mutta jotenkin aavistelen, että toi antipastolautanen oli aika hyvä diili. Hintaa lautasella oli 16 euroa, mikä ei ole paha kahdelle jaettuna. Viiniä täältä saa alkaen 5 euroa lasi. Palvelu oli ainakin meidän käyntikerrallamme tympeähköä, mutta hei – welcome to Estonia.

Onko teillä suosituksia muista italialaisista Tallinnassa? Mä olen ollut tämän lisäksi Boccassa pari kertaa, ja se on kyllä myös todella hyvä.

Osteria del Gallo Nero vanhassa kaupungissa osoitteessa Rataskaevu 4. Ravintolan nettisivut täälläLisää Tallinnan vinkkejä ja muuta reissufiilistelyä? Seuraa blogia Facebookissa, Bloglovin’issa tai blogit.fi:n kautta.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti perjantai, maaliskuu 4, 2016 at 13:09

  Kiitos tästä, hyvä italialainen kiinnostaa aina! Tallinnassa Dominic ei ole varsinaisesti italialainen ravintola, mutta vitello tonnato oli mielettömän hyvää ja viinivalikoima on aivan huikea. Controventon pizzaa haluaisin käydä seuraavalla Tallinnan-reissulla maistamassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 4, 2016 at 14:27

   No heti tuli kaksi uutta paikkaa mulle. Korvan taakse menee seuraavia matkoja ajatellen. Kiitos Mika!

 • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, maaliskuu 6, 2016 at 11:48

  Kiitos kun uhraudut ja käyt testailemassa paikkoja :D Täytyy myöntää että Tallinnan ravintolamaailma on mulle aika tuntematon. Ruokareissu sinne olisi siis enemmän kuin paikallaan. Eipä tämäkään huonolta vaihtoehdolta näytä!

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, maaliskuu 6, 2016 at 16:47

  Kiitos vinkistä! Italialainen ruoka kiinnostaa ehkä Tallinnaa enemmän… : ) Ei sentään, hyvä tietää, sillä olisi kiva ehtiä käymään pitkästä aikaa Tallinnassa katsomassa mitä siellä on nykyisin meneillään, sillä ainakin useiden blogikirjoitusten perusteella sieltä löytyy paljon kaikkea tutkittavaa – ja syötävää!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 6, 2016 at 19:43

   Lähde ihmeessä Tallinnaan, sieltä on nyt tosiaan useissa blogeissakin ollut paljon kirjoituksia. Varaa yksi yö, pelkällä päiväristeilyllä ei oikein ehdi mitään. :)

 • Reply salaine maanantai, maaliskuu 7, 2016 at 21:33

  Näyttääpä hyvältä. Tallinnaan on viime aikoina tullut paljon ruokapaikkoja. Pitää pitää mielessä seuraavaan kertaan.

 • Reply Teija / Lähdetään taas perjantai, maaliskuu 11, 2016 at 08:26

  Me käytiin juuri Tallinnassa päiväseltään ihan vain syömässä. Hyvin niinkin ehti. :) Niihin sinun mainitsemiisi näköalapaikkoihin ei ollut asiaa. Oli niin sumuista, ettei niissä olisi ollut mitään iloa.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, maaliskuu 12, 2016 at 11:46

  tsaijai miten sydän alkoikin tykyttää tuon antipastivalikoiman nähdessäni! Kiitos tästä – Tallinnan ravintolavinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita!

 • Reply Joona keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 00:59

  Tallinnassa on valtava määrä erinomaisia Italialaisia ravintoloita. Osteria del Gallo Neron kanssa samaan perheeseen kuuluvat myös Trattoria del Gallo Nero ja Taverna del Gallo Nero. Lisäksi Boccan ja jo mainitun Controventon ohella loistavia paikkoja ovat mm. La Bottega, Gianni ja Pulcinella. Ja toki ketjupaikoistakin saa hyvää italialaista, mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Vapiano ja Da Vinci :)

 • Leave a Reply