Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu: Renaissance Shanghai Yu Garden (Marriott)

keskiviikko, helmikuu 24, 2016

Meillä oli Mathiaksen kanssa onnea ja epäonnea hotellien kanssa Shanghaissa joulukuussa: Radisson Blu New World oli kulahtainen hotelli, jossa olen aikoihin ollut. Sen sijaan Renaissance Shanghai Yu Garden täytti kaikki odotukset, ja esittelenkin hotellin teille tässä postauksessa. Marriott. Aika luottokamaa, ja odottavaisin mielin tänne mentiinkin. Joulu oli vasta tulossa ja hotellilla tietty tunnelmat sen mukaiset.

IMG_1266

IMG_1236

Sijainti

Yu Garden on yksi Shanghain suosituimmista nähtävyyksistä, ja tämä hotelli sijaitsee aivan sen vieressä. Pari hassua askelta, ja oletkin jo vanhankaupungin krääsämeressä. Sitä tavaran määrää. Mutta hienohan vanhakaupunki on, jos unohtaa ne aamusta iltaan paikan täyttävät 50 000 turistia. Ja niitä on aika vaikea unohtaa, kiinalaisia kun sattuvat olemaan.

Metrolinja 10 kulkee aivan hotellin kulmalta, ja esim. East Nanjing Roadille ja People’s Squarelle tai vastakkaiseen suuntaan French Concessionin ranskalaiselle alueelle on vain muutaman pysäkin matka. Bundille, Shanghain varmasti suosituimmalle nähtävyydelle, kävelee vartissa.

Huone

Pahoittelut huonosta kuvista ja ylipäänsä huonekuvien puuttesta! Mikä lie mielenhäiriö mulla taas ollut tossa kohtaa.

Huone oli siis paljon kivempi kuin kuvasta ilmenee. Siisti, uusi, fresh – mitä näitä nyt on. No se oli kaikkia niitä. Supermukava sänky, ja ihan kaikki tarvittava. En ehkä ollut noiden sinisten mattojen suurin fani mutta siitä voitte päätellä, että pienet oli puutteet.

IMG_3118

IMG_3120

Ja parasta kaikesta? Valtavat ikkunat, joista oli näkymät vanhan kaupungin yli Bundille ja Pudongin pilvenpiirtäjille. Tämä oli näkymä päivällä…

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel

…ja tämä yöllä.

IMG_3156

Ja koska halusimme oikein laittaa ranttaliksi, niin emme tyytyneet ihanan muhkeisiin tyynyihimme, vaan naurua pidätellen soitimme respaan ja tilasimme tyynymenulta uudet tyynytkin itsellemme. Tuli kyllä jotenkin hölmö olo, heh. Ja vielä hölmömpi olo tuli, kun minä luulin että ”lavender pillow” olisi tarkoittanut jotain laventelintuoksuista tyynyä. :D Hahaha… Ihmekös kun Mathias katto mua vähän oudoksuen kun sanoin, että toivottavasti en saa jotain allergiakohtausta jos se laventeli on kauhean voimakas. Tosiaan, laventeli oli ihan vain sen tyynyn täytettä, ilman tuoksuja.

Siinä oli meillä sitten hyvä nukkua kuuden jättimäisen tyynyn keskellä, hyvä kun itse enää mahduttiin sänkyyn.

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel

Aamiainen

Nyt oli kyllä varmasti yksi parhaista hotelliaamiaisista, joita olen syönyt. Kärkikolmikkoon menee varmaankin tämän lisäksi Swissotel Tallinnassa ja Marriott Resort & Spa Goalla. Täältä nyt vaan löytyi ihan kaikkea sushista alkaen. Totta kai vedin sitten sushia aamupalaksi, kaiken muun ohella. Ja salaattia, koska kauheat salaatti cravingsit kun sitä tuli Kiinassa niin harvoin syötyä.

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel breakfast

Kyllähän melkein jokaisen paremman hotellin aamiaselta löytyy aina ne samat jutut. Mutta hyvä aamiainen koostuukin pienistä asioista; niiden normijuttujen lisäksi on oltava vähän jotain extraa, ne on oltava houkuttelevati aseteltu ja niissä täytyy olla valinnanvaraa.

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel breakfast

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel breakfast

Shanghai Yu Garden Marriott Hotel breakfast

Muuta

Renaissancella on uima-allas 30. kerroksessa. Ei huonot näkymät sieltäkään. Allasosasto oli kiva siihen asti, kunnes joku aijänkäppä tuli sinne eikä ilmeisesti tajunnut, että pienehkö infinity pool ei ehkä ole se oikea paikka kuntouinnin harrastamiselle. Se kaiku ja meteli, mikä lähti veden loiskuessa täysillä laitojen yli oli meille vähän liikaa ja jätettiin vesipeto sinne yksinään kuntoilemaan.

Bongaa rantaleijona kuvasta.

IMG_1225 IMG_1217

IMG_1224

Jos joku ei näistä näkymistä saanut vielä tarpeekseen, löytyy täältä myös kattobaari. Se on itse asiassa mielestäni yksi kivoimpia näköalapaikkoja, joissa Shanghaissa kävin. Ja sinne voi siis mennä kuka vaan, ei tarvitse olla hotellin vieras.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva hotelli. Ei mitään älyttömiä wow-elämyksiä, mutta tasaista ja varmaa Marriott-kamaa, ja noi maisemat vakuuttivat ainakin meikäläisen. Aamupala oli extrahyvä ja palvelu toimi. Mehän oltiin aiemmin oltu äidin ja Tuulin kanssa toisessa Marriotissa, jossa huone oli ehkä hiukan kivempi, mutta sijainniltaan ja muuten Renaissance vei kyllä voiton.

Jos ja kun joskus palaan Shanghaihin, niin Renaissance Shanghai Yu Garden tulee olemaan varmastikin ensimmäinen hotellivaihtoehtoni. Hinnat ovat tietty vähän yläkantissa opiskelijabudjettiin, mutta tästä hotellista kannattaa maksaakin.

Blogia voi nyt seurata myös Facebookissa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply bohochictravels lauantai, helmikuu 27, 2016 at 12:54

    Tyynymenu <3 aivan täydellistä. Ehkä tulevaisuudessa laventelintuoksuisilla tyynyillä on myös omat markkinansa :D

  • Leave a Reply