Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyviä uutisia

perjantai, helmikuu 19, 2016

Nyt on ollut oikein hyvien uutisten viikko! Lähes mikään ei voi pilata mun hyvää tuultani (paitsi lähestyvä tentti ja ensi viikon hammaslääkärikäynti).

Uusi asunto

Meillä on ollut 58 neliöinen kämppä Helsingin Tehtaankadulla tosi hyvässä paikassa ja tosi halvalla. Ollaan asuttu täällä tyytyväisinä kolme vuotta, mutta nyt on aika lähteä uuteen. Miksi? Ei liesituuletinta, ei astianpesukonetta, ja pinnat on vähän niin ja näin. Repsottelee ja rapisee, tiedättehän. Viimeisin remppa on tehty… hmm… Ei täällä varmaan ole tehty remonttia talon rakentamisen eli vuoden 1902 jälkeen.

Liesituulettimen puute ahdistaa aika hiton paljon, kun Mathias kokkailee parhaimmillaan kolme kertaa päivässä. Meidän koko keittiö on nyt kolme vuotta ollut tahmean kerroksen peitossa. Ette voi kuvitella, miten se paistokäry tunkeutuu joka paikkaan ja kaapissakin olevat astiat muuttuvat tahmeiksi. Saati sitten hyllyjen päälliset, verhot, ikkunat… Ja koko muu asunto. Ja hei, astianpesukoneen puute. Tarvitseeko sanoa enempää?

Uusi kämppä sitten? Tehtaankadulla sekin – ei tarvitse lähteä ihanasta Ullanlinnasta minnekään. Muuttomatka on lyhyt ja ollaan nyt iltaisin kannettu tavaroita tuohon tien toiselle puolelle.

Neliöitä on vähemmän (46) ja vuokra on vähän korkeampi, mutta se on ihan OK. Tiedän mistä me maksamme, siis sijainnin lisäksi tietenkin. Tässä pari pientä sneak peekia meidän uuteen kotiin. :)

thumb_IMG_8781_1024 thumb_IMG_8782_1024

Tämäkin on vanha, 1900-luvun alussa rakennettu talo. Asunto on kuitenkin vasta remontoitu. Uusi keittiö. Kaappitilaa astioille ja vaatteille (terveisin viiden vaatehyllyn varassa eläneet). Moderni uuni ja induktioliesi. Iso astianpesukone. Liesituuletin. Kaunis harmaa lattia. Kivat kierreportaat parvelle. Uusi lattialämmitetty kylppäri, jossa iso pyykinpesukone ja kuivausrumpu ja kaappitilaa tavaroille. Sadevesisuihku.

thumb_IMG_8783_1024 thumb_IMG_8787_1024

Taloyhtiössä on söpö sisäpiha ja erillisrakennuksessa juuri remontissa oleva sauna. Lisäksi kerhohuone, josta löytyy mm. pingispöytä ja keittiö. Taloyhtiöllä on oma talkkari, joka oikein kirjeitse toivotti meidät tervetulleeksi. Tuli hyvä fiilis.

Uusi työ

Sain töitä, jee sillekin! Vieläpä oman alan hommia. Happy! Ei tarvitse kaikkia loppuelämän reissuhaaveitakaan nyt sitten kaivaa lapiolla syvimpään maanrakoseen. Työn hakeminen on muuten älyttömän rankkaa ja ennen kaikkea mieltä raastavaa puuhaa, silloin kun olisi pakko saada jotain.

Koska työ alkaa vasta huhtikuussa, pääsen hyvillä mielin lähtemään jo varatuille reissuille eli Lappiin maaliskuun puolivälissä ja Unkariin maaliskuun lopussa. Asiat järjestyy, kun vaan jaksaa uskoa. Tai ei se kyllä mistään uskosta ole kiinni vaan siitä, että jaksaa uhrata hikeä, verta ja kyyneliä työhakemuksille.

Uusi harrastus

Viikon kolmas hyvä uutinen on, että mulla oli ensimmäinen muaiy thai eli thaiboxingin treenikerta Helsinki Thaiboxing Clubilla tiistaina ja toinen torstaina, ja vähänkö oli hauskaa! Mä oon pienenä harrastanut judoa ja pari vuotta sitten käynyt krav magan alkeiskurssin, ja tietenkin ollut perus kuntonyrkkeilytunneilla. Thaiboxingin alkeiskurssi kestää nyt pari kuukautta, ja sen jälkeen voi jatkaa kilpailumielessä tai lady thai kuntotreeneissä.

thaiboxing

Bonus: viikon aikana ehdin myös nähdä serkkuni söpöä vauvaa ensimmäistä kertaa. Mä olen vähän jäinen vauvojen kanssa ja totesinkin että Matsku taitaa olla meillä se, joka ne tulevat lapset sitten joskus hoitaa… Vähän pelkään että kuten Mathias on tehnyt meillä ruoat ja mä aina hoitanut tiskit, niin Mathias on varmaan se cool daddy, joka pitää hauskaa lasten kanssa ja mulle jää sitten ne kakkavaippojen vaihtamiset. ;) Mutta eikö olekin söpöjä yhdessä?

thumb_IMG_8771_1024

Ei siis hassumpi viikko takana, kohti kevättä ja uusia juttuja! :)

Onko teillä keväälle tiedossa jotain isoa tai pientä, mitä odotatte erityisesti? Ja olisitteko te valmiita muuttamaan pienempään asuntoon, vai arvostatteko tilaa enemmän kuin asunnon muita ominaisuuksia?

Pysy mukana seuraamalla blogia Facebookissa.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, helmikuu 19, 2016 at 14:55

  Onnea uuteen kämppään ja onnittelut työpaikasta! Minusta nyky-Suomessa on aina niin mukava lukea uutisia, että joku saa kuitenkin töitä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 19, 2016 at 15:00

   Kiitos Pirkko! Älä muuta sano, sitä on ihan yhtä iloinen omasta työpaikasta kuin siitä, jos kuulee jonkun muun saaneen töitä. Meidän alalla työttömyys ei onneksi ole kovin suurta (vaikka kasvamaan päin toki), mutta tietenkin opiskeluaikana työnsaannissa on omat haasteensa.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija perjantai, helmikuu 19, 2016 at 15:28

  Onnea kämpästä ja työpaikasta! Kiva että edes joku löytää ja vielä saa työpaikan. Jos sitä edes kesäksi saisi jotain töitä, helpottaisi ainakin vähän.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 20, 2016 at 14:53

   Kiitos. Ja tsemppiä työnhakuun sullekin Tanja, kyllä niitä vielä löytyy – joskus se vaan ottaa vähän enemmän aikaa.

 • Reply Kthetraveller perjantai, helmikuu 19, 2016 at 15:46

  Ooh, onnea uudesta kämpästä! Asuin noilla seuduilla elämäni ensimmäiset 24 vuotta ja ymmärrän, miksi te siellä viihdytte. Meille kämpässä on kokonaisuus tärkeää. Se on niin piiru tarkkaa, että jos ”meidän omassa päässä oleva feng shui” mättää, niin siihen kämppään emme uhraa aikaamme ja energiaamme yhtään. Ja meidän kevään/vuoden kuvioista ei ole paljoa selvillä mutta säätöjä on koko ajan ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 20, 2016 at 14:54

   Heh joo oonkin Facen puolella seurannut että säätöä riittää. Vähän jännitystä elämään. ;) Ja Ullanlinna on ihanaa seutua, ja täällä kyllä viihtyy. Mutta viihtyä voi muuallakin, ihan samaa mieltä että kokonaisuus ratkaisee. Omien mieltymysten lisäksi tietenkin.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, helmikuu 19, 2016 at 18:00

  Kivan näköinen kämppä. Ja onnea työpaikasta! Asunnossa ratkaisee se kokonaisuus ja aina neliötkään ei kerro totuutta tilojen toimivuudesta. Joskus pienempi toimivilla tiloilla on järkevämpi kuin iso ja esim. paljon turhia käytäviä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 20, 2016 at 14:55

   Just näin! Meillä oli tossa vanhassa kämpässä muun muassa tosi iso keittiö – ihan kiva juttu, mutta kyllä ne neliöt ois ottanut vaikka makkarina tai isompana olkkarina kuin turhan isona keittiönä.

 • Reply miraorvokki torstai, helmikuu 25, 2016 at 15:45

  Sairaslomalla on hyvä kahmia jääneet postaukset :) Ihanaa!! Ihanan näköinen kämppä ja ihanaa että työpaikka löytyi! Niin mahtista :)

 • Leave a Reply