Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kummituskävely Tallinnassa

tiistai, helmikuu 16, 2016

Me luultiin jo, että kierros on peruttu. Odottelimme opasta ja muita ihmisiä kahdeksalta lauantai-iltana Tallinnan turisti-infon edessä, eikä ketään näkynyt missään. Miksei meille oltu ilmoitettu?

Sitten oppaamme pölähti nurkan takaa paikalle. Kävi ilmi, että me olimme kierroksen ainoat osallistujat. Jaahas. Edellisellä viikolla osallistujia oli ollut lähes kaksikymmentä. Nyt vain me kaksi. Kiusallista? Kieltämättä, tällaisia suomalaisia tuppisuita kun vähän ollaan (vaikka toinen onkin suomenruotsalainen ei-niin-suomalainen-tuppisuu ja minäkin kovasti yritän olla olematta). Varsinkin alussa, kun opas kertoi vitsejä, jotka varmasti naurattavat isommassa porukassa mutta kolmen kesken ne olivat vain… No, awkward.

Tallinn Traveller Toursin kummituskierroksella kierretään vanhaa kaupunkia ja opas kertoo vanhoja legendoja, kummitusjuttuja ja virolaisia kansantarinoita, joita matkan varrella nähtäviin taloihin ja kirkkoihin liittyy. Monilla tarinoista oli linkki myös Suomeen, mikä oli tietty hauskaa. Synkkä tammikuinen ilta loskasateessa ei olisi voinut parempi aika tälle kierrokselle olla.

IMG_8562

Mua nauratti eniten, kun opas kertoi tarinoita sankarista nimeltä Kalevipoeg (Kalevi-poika, heh), joka on päähenkilö Viron kansalliseepoksessa. Kalevipoeg kävi reippaana poikana Suomessakin sankaroimassa, mutta ei sentään ollut silloin päissään – viinanjuonti liittyi erittäin moneen kuulemistamme vanhoista legendoista. Kyllä sitä Virossakin osataan, ei ole pelkkä suomalaisten kansallistaito. Kalevipoeg-teos on muuten saanut vaikutteita Suomesta asti. Kalevala, Kalevipoeg…

Odotukset olivat korkealla, sillä jos kierros olisi surkea, olisimme tuhlanneet lauantain parhaan dinneri-/viininjuonti-/cocktailajan johonkin huuhaahan. Lisäksi tämän takia meidän piti mennä illalliselle kuudelta, jota me ei tehdä IKINÄ. Kuudeltahan syödään vasta myöhäinen lounas.

IMG_8484

En halua paljastaa kummituskävelyn yksityiskohtia, jotta jännitys säilyy teille muillekin. Sen takia en halua kirjoittaa kierroksesta paikka paikalta ja legenda legendalta. Sori! Mutta mitä oikeastaan tiedätte Tallinnan vanhan kaupungin historiasta? Minä en ainakaan tiennyt paljoa.

Tiedättekö, mikä Raatihuoneentorin tornin päässä olevan Vana Toomaksen alkuperä ja merkitys on? Tai miksi torin yhdessä kohdassa on mukulakiviin muotoiltu L-kirjain? Ja minkä maan suurlähetystö mahtaa olla kirottu?

Kierroksen hinta oli 15 euroa ja se oli mielenkiintoinen tapa viettää ilta Tallinnassa. Kyllä minä tätä suosittelisin niille, jotka kaipaa Tallinnassa jotain uutta tekemistä. Hyvä tietopaketti kaupngin historiasta vähän mielenkiintoisemmasta näkökulmasta. Alun pienen kiusallisuuden jälkeen meillä oli hauskaa oppaan kanssa, ja vanhan kaupungin näkee nyt ihan uusin silmin. Ja tietää mitä taloja kannattaa karttaa…

Pysy ajantasalla uusista reissuvinkeistä ja ravintolasuosituksista seuraamalla blogia Facebookissa! Blogi löytyy myös Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:sta.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, helmikuu 17, 2016 at 10:21

  No hyvä, ettei kierros kokonaisuudessaan ollut kiusallinen, vaikka teitä vain kaksi olikin. Oppaastahan tuollaisessa on paljon kiinni, millaiseksi kierros muodostuu. Hyvää pelisilmää kaivataan, kun yhtäkkiä onkin kahdenkymmenen vieraan sijaan vain kaksi.
  Mielenkiintoinen tapa tutustua kaupunkiin. Minä en koskaan jaksa lukea itse historioita ja tarinoita, vaan mieluusti kuuntelen ne jonkun kertomana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 17, 2016 at 15:43

   Ihan samaa mieltä, mäkin oon tosi laiska lukemaan mitään etukäteen tai jälkikäteenkään, mutta mielenkiinnolla kuuntelen, jos joku kertoo paikasta. Silloin jää paremmin mieleenkin.

 • Reply Marissa - Matka maan keskipisteeseen sunnuntai, helmikuu 28, 2016 at 15:23

  Oliko tuollainen kummituskierros enemmän historiaa vai nimenomaan synkkiä legendoja? Saisiko tällainen kauhua rakastava tyttö tästä ihan kunnolla jännitystä irti? Pitäisi ihan ajan kanssa tutustua tuohon naapurimaahankin. Hävettää myöntää, mutta itellä jäänyt kyllä reissut Virossa päiväristeilyn tasolle.. pöh.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 28, 2016 at 21:28

   No se oli aika lailla puoliksi historiaa ja puoliksi legendoja. Ei se nyt mikään hyytävän kauhea ollut, enemmänkin hauska. Mutta kyllä mä silti lähtisin suosittelemaan! :) Viroon ja etenkin Tallinnaan kannattaa ehdottomasti tutustua päiväristeilyjä paremmin, niin makee paikka!

  Leave a Reply