Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan parhaat näköalapaikat TOP 5

sunnuntai, helmikuu 7, 2016

Tallinnaa on hieno ihailla vähän korkeammaltakin ja sillä saa siihen monesti koluttuun vanhaan kaupunkiinkin vähän uutta perspektiiviä. Tässä omia vinkkejäni Tallinnan parhaisiin näköaloihin.

1. Kohtuotsa

Tämä on ehkä suosituin näköalapaikka Tallinnassa, koska se on aivan Raatihuoneentorin lähettyvillä ja näköalat ovat hienot. Täältä näkee aina satamaan ja Piritaan saakka. Varsinkin kesäviikonloppuisin Kohtuotsan näköalapaikalla voi olla ruuhkaksi asti ihmisiä, ja haarniskapukuinen mies viihdyttää turisteja.

Osoite: Kohtu 12

Tallinnan vanha kaupunki

2. Patkuli vaateplats

Oma suosikkini! Vähän vähemmän tunnettu näköalatasanne Tallinnassa on Patkuli vaateplats, joka niin ikään sijaitsee vanhassa kaupungissa. Patkuliin tai sieltä pois pääsee Patkulin vuonna 1903 rakennettuja portaita pitkin tai Rahukohtu-kadun kautta. Vasemmalla näkyy rautatieasema ja Kalamaja, ja oikealla avautuvat huikeat näkymät Tallinnan kirkkoihin, muuriin ja torneihin.

Patkulin näköalatasanne on vuonna 1972 valmistuneen Stenbockin talon talon vieressä. Stenbockin talossa toimii nykyään Viron hallitus. Upea niin päivällä kuin iltavalaistuksessakin!

Osoite: Rahukohtu

IMG_8552

3. Swissotelin baari

Swissotelin 30. kerroksen baarista saa mielettömien drinkkien lisäksi mielettömät näkymät Tallinnaan, lähinnä satamaan mutta täältä vilauksen vanhaa kaupunkiakin näkee. Täällä kannattaa vierailla mielestäni illalla, kun on jo pimeää.

Osoite: Tornimäe 3

4. Vanhan kaupungin muuri

Tallinnan vanhan kaupungin muurille pääsee kiipeämään kolmen euron pääsymaksulla Nunnatornin kautta. Muurin pätkä ei ole pitkä, mutta muurilla olet kivasti kattojen tasalla ja näät Tallinnan jälleen kerran uudesta kulmasta – et alhaalta etkä ylhäältä, vaan keskeltä.

Osoite: Müürivahe 48

IMG_2449

5. Olevisten kirkko

Jos ahtaat paikat ja pitkät kierreportaat eivät saa jalkojasi tutisemaan, suuntaa Olavisten kirkon 124-metriseen torniin ihailemaan maisemia. Huikea kokemus, mutta allekirjoittaneella ainakin meinasi korkeanpaikan kammo iskeä tornia ulkopuolelta kiertäessä.

Osoite: Lai 50

Mitä muita näköalapaikkoja Tallinnassa suosittelisitte? Lisää Tallinna-kuvia ja muuta matkainspiraatiota mun Instagramissa ja blogi kannattaa laittaa seurantaan myös Bloglovin’issa!

 

You Might Also Like

57 Comments

 • Reply Veera sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 11:00

  Mä olen kerran käynyt tuolla muurilla kävelemässä ja se oli tosi pelottavaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 11:06

   Apua, miksi se oli pelottavaa? :D Mun mielestä se ei ollut, enemmän pelotti Olevisten tornin kirkko.

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 16:04

  Kohtuotsa ja patkuli! Taidan olla vähän väsynyt kun alkoi hihityttää :D
  Kovasti tekisi tulevana kesänä käydä Tallinnassa, mutta saa taas nähdä ehtiikö (sama suunnitelma kun oli viimekin kesänä, mutta ei toteutunut). Koko ajan tulee kesälle uusia reissusuunnitelmia, ja töissäkin pitäisi ehtiä piruvie käymään :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 16:09

   On se kumma kun työnteko aina häiritsee matkustelua! :D Vironkieli on kyllä niin hauska suomalaisen korvaan, muakin aina naurattaa. :D

 • Reply Eevi / Rento matkablogi sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 16:38

  Mä en ollut kuullutkaan koko Kohtuostasta tai Patkulista! Näin sitä havaitsee kulkeneensa taas ainakin osittain laput silmillä, selvästi maisemien puolesta käydä kannattaisi. Swissotelin baarissa olen käynyt ja sieltä oli kyllä huikeat näkymät, suosittelen. Vanhankaupungin muuri oli myös hauska! Seuraavaksi siis nuo kaksi ensimmäistä haltuun.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 17:16

   Heh, hauskaa, mä kun ajattelin että nuo kaksi ensimmäistä varsinkin kaikki on jo vierailleet. Mutta niihin sit ens kerralla. :)

 • Reply Life Without Seasons sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 17:18

  Upeita paikkoja käydä katsastamassa. On tullut varmaan joskus vahingossa käytyäkin noissa. Tämä postaus tulee olemaan meidän seuraavan Tallinnan reissun opas. Virossa paikkojen ja henkilöiden nimet ovat joskus hupaisia, kuten työkaverini setä Raivo ja hänen poikansa Rivo etunimet sen todistavat. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 17:35

   Hahaha, eikä mitkä nimet! :’D Joo, itsekin olin aikoinaan useastikin käynyt Kohtuotsassa ennen kuin tajusin paikan nimen olevan Kohtuotsa ja sen oikeasti oevan ”kuuluisa” näköalatasanne.

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 17:30

  Minä en ole kyllä koskaan käynyt katsomassa Tallinnaa noin korkealta. Nuo ihanat punertavat katot on kuin piparkakkutaloja :)
  Täytyypä seuraavalla Tallinnan reissulla muistaa nämä. Kiitos vinkeistä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 17:36

   Varsinkin Kohtuotsa on niin lähellä Raatihuoneentoria, ettei sitä voi oikein millään tekosyyllä jättää välistä. ;)

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 19:21

  Heh, joskus vuonna kivi ja keppi osallistuin Viron kielen kurssille vain sen vuoksi, että se on niin hauska kieli. Ja taas siitä tuli muistutus noissa nimissä Kohtuotsa ja Patkuli, joille Terhikin jo tuossa naureskeli. :D
  Tallinna olisi nyt kovasti suunnitelmissa, mutta saa nähdä toteutuuko se vai säästämmekö rahaa ja lomaa johonkin suurempaan (pidempään) reissuun. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 20:15

   Tallinnassa pystyy onneksi nauttia pienelläkin rahalla. Vaikka tottahan toki sitä rahaa aina menee, ja jos on joku tietty säästökohde mielessä niin hyvähän se on siihen säästää kaikki. :) Ja heh, viron kielen kurssille? :D Mahtoi sielläkin naurattaa!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 20:55

  Swissotelin baarissa voisikin joskus piipahtaa! Olen menossa Tallinnaan muutaman viikon päästä, ja suunnitelmissa on käydä tv-tornissa. Kai sieltäkin ihan hyvät näkymät on!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 8, 2016 at 08:43

   Se jäikin listalta pois! Olen käynyt siellä viimeksi joskus ihan lapsena… Kuulemma hyvällä säällä sielä näkee Suomeen asti. :)

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 21:13

  Wau, kiitos näistä! Tuntemattomia paikkoja mulle ihan jokainen. Eikös Tallinnassa ole myös televisiotorni, jonne pääsee myös syömään? Olen siitä parista blogista lukenut. Ihan keskustassa torni ei ole, mutta ilmeisen lähellä keskustaa kuitenkin.

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 21:41

  Muakin vähän nauratti kohtuotsat ja patkulit :D Noilla näköalatasanteilla on tullut vierailtua varmaan useammankin kerran, mutta enpä oo tajunnut että niillä on noin hauskat nimet! Swissotelin baari sentään on vielä käymättä. Olevisten kirkontorni voisikin olla hyvä paikka haastaa itsensä, hui! En tiedä pääseekö esim. Paks Margareetan katolle nykyään, mutta sekin vois olla hauska paikka katsella maisemia.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 8, 2016 at 08:44

   Varmasti, mullakaan ei oo tietoa pääseekö sinne. Mee ehdottomasti Swissin baariin, iha huikee! :)

 • Reply Anna / Muuttolintu maanantai, helmikuu 8, 2016 at 00:41

  Hyviä vinkkejä! Kävin joskus siellä tv-tornissa, siellä kannattaa käydä jos näkymät korkealta kiinnostaa!

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi maanantai, helmikuu 8, 2016 at 08:59

  Tiesin kyllä tallinnasta TV-tornin ja Kohtuotsan, mutta nämä muut ovat jääneet huomiotta. Voi vain kuvitella miten upeita kuvia kaikkialta saisi kirkkaana päivänä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 8, 2016 at 09:38

   Niinpä! Mäkin oon aina onnistunut menemään noihin paikkohin kun on ollut sateista ja pilvistä. :(

 • Reply Essi / family and a map maanantai, helmikuu 8, 2016 at 09:33

  :D pakkohan noissa on joskus käydä kun on niin mahtavat nimetkin paikoilla. Täytyy laittaa nämä muistiin kun seuraavan kerran tulee tuonne suunnattua.

 • Reply Veera Bianca maanantai, helmikuu 8, 2016 at 14:08

  Aaaaa rakastan näköalapaikkoja, kiitos tästä <3 Toi toka oli oikeestaan ainut missä muistan käyneeni, tuo kattobaari on ollut pitkään aikeissa mutta vieläkään ollut siellä mur :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, helmikuu 8, 2016 at 18:41

  Ei ole viime vuosina tullut tuolla suunnalla juuri pyörittyä, mutta tuo Vanhan kaupungin muuri tuntui sentään tutulta. Taitaa olla joku kuva meistä juuri noilta kohdin jostain kymmenien vuosien takaa :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 8, 2016 at 19:51

   Heh, mulle oli nyt vissiin toka kerta muurilla, mutta munkin edellinen oli varmaan lähemmäs tai jopa yli 10 vuotta sitten.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, helmikuu 8, 2016 at 20:19

  Ensimmäinen näköalapaikka on tuttu, ja sieltä tosiaan on kivat näkymät :) Myös muurilla tuli käveltyä viime elokuussa, ja oli ihan kiva nähdä Tallinna keskeltä, niin kuin kirjoitit. Näköalapaikat on usein parasta missä vaan kaupungissa, joten kiitos näistä vinkeistä!

 • Reply Teea | Curious Feet maanantai, helmikuu 8, 2016 at 21:38

  Ah viron kieltä! Niin kaunis ja niin hauska :D. Tallinna on kaunis kaupunki korkeuksista. Vähän tuli ikävä takaisin, viime reissusta on jo kaksi vuotta ja sekin talvella.

 • Reply Kiia maanantai, helmikuu 8, 2016 at 22:16

  Kesällä tulee varmasti taas purjehdittua Tallinnaan, joten nämä postaukset menee kirjanmerkkeihin ja päiväohjelmien suunnitteluun:) Tuo Swissotel oli hyvä vinkki!

 • Reply Stacy tiistai, helmikuu 9, 2016 at 11:21

  Olen tehnyt kaikkeni välttääkseni Tallinnassa reissaamista, mutta tänä vuonna sinne joutuu väkisin menemään. Kivat näköalapaikat sinulla, ehkäpä otan onkeeni ja kiipeän noista johonkin tai peräti kaikkiin. Niistä näkee sen, mikä Tallinnassa on ehkä kaikkein parasta: vanha kaupunki.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, helmikuu 9, 2016 at 15:44

   Eih, miksi Tallinnaan reissaamista pitäisi vältellä? Sehän on cool kaupunki, kun vain vähän ottaa selvää minne kannattaa mennä. :)

 • Reply miraorvokki tiistai, helmikuu 9, 2016 at 16:43

  Olen käynyt vain Vanhan kaupungin muurilla! Pitääkin käydä jossain muussa ihailemassa maisemaa seuraavaksi :) Kivoja juttuja aina kun joku kirjoittaa Tallinnasta – joskus pitää viettää siellä pidempi viikonloppu!

 • Reply Sari / Inspired by the sun tiistai, helmikuu 9, 2016 at 17:18

  Juuri hetki sitten oltiin ” opintomatkalla” Tallinnassa ja kiersimme oppaan kanssa kaikki nämä pakolliset nälöalapaikat. Tosin tuo muuri jäi käymättä, mutta en muista yhtään sen nimeä, joka oli hienoin! :D En edes muista, oliko se joku näistä… :D Viru-hotellin huippu (mikä lie museo olikaan) oli myös aika upea!

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, helmikuu 9, 2016 at 17:22

  Nuo kaksi ekaa vaikuttaa tutuilta, tai ainakin tuo ensimmäinen. Onko tuo Patkuli vaateplats siinä lähellä, se jonka seinässä lukee The times we had? Vai onko se tuo eka? :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 10, 2016 at 10:34

   Times we had kuulostaa nyt ihan tosi tutulta mutta en tiedä kuvittelenko vaan vai mitä… En nimittäin muista yhtään missä sen oisin nähnyt!

 • Reply Meidän matkassa / Monna torstai, helmikuu 11, 2016 at 20:00

  1-4 kohdissa on tullut käytyä ja samaa mieltä kanssasi, hyvät näkymät on :) Mä oon jotenkin huomannut että reissullakin tulee aina hakeuduttua näille näköalapaikoille, joku siinä rauhottaa silmää kun näkee kauas horisonttiin! Tykkään Tallinnasta kovin :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 12, 2016 at 08:13

  <3

 • Reply Kohteena maailma perjantai, helmikuu 12, 2016 at 19:34

  Olevisten tornin kirkko menee itsellä muistiin, tuolla ei ole tullut käytyä. Kiva postaus, josta hyötyä lukijoille :-)

 • Reply Mr. Mondo lauantai, helmikuu 13, 2016 at 10:33

  Toi Swissotelin 30. kerroksen baari on kyllä makee paikka. Ollaan muutama kerta käväisty siellä muutamalla.

  Talvella mä en Tallinnaan lähtisi, mutta kesällä kiva paikka!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 13, 2016 at 13:07

   Joo, kesällä on kyllä huomattavasti miellyttävämpää. Niinku vähän kaikkialla näillä seuduilla. :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä lauantai, helmikuu 13, 2016 at 11:38

  Kohtuotsalta ja Patkulilta minäkin viime Tallinnan matkallani kuvia räpsin. Swisshotelliin oli tarkoitus mennä drinkille, mutta ei sitten ehditty. Ensi kerralla sitten. Sinne voisi mennä jopa yöksi. Olevisten tornin kirkko on myös katsastamatta, sekin seuraavaa Tallinna matkaa varten pitää panna muistiin. Kiitti vinkista! <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 13, 2016 at 13:07

   Joo todellakin yöksi Swissiin, voi sitten drinksuilta hipsiä suoraan sänkyyn nukkumaan. ;)

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar lauantai, helmikuu 13, 2016 at 18:48

  Etsin usein tutkimistani paikoista näköalapaikkoja. Tallinnassa niitä riittää. Tuo muurinpätkä vaikuttaa kiinnostavalta, siellä en olekaan ollut. Ehkä sinne siis ensi kerralla. Ja kyllä myös mua hihityttää aina nuo paikkojen nimet naapurimaassamme. Kerran olin Saarenmaalla teiden Kohtu ja Humala risteyksessä, hehe.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, helmikuu 13, 2016 at 22:02

  Jotenkin tuo muuri on jäänyt huomiotta kokonaan, mutta sehän näyttää tosi hienolta vaihtoehdolta maisemien ihailuun! Hyviä vinkkejä ihan ylipäätään, vaikka Tallinnassa onkin tullut käytyä monta kertaa, niin yleensä tulee vaan ihailtua maisemia katutasosta :)

 • Reply Tanja lauantai, helmikuu 13, 2016 at 22:45

  Täytyykin yrittää seuraavalla Tallinnan reissulla ehtiä käymään edes yhdessä näistä paikoista. Useasti kun tulee vaan juostua vanhan kaupungin läpi matkalla spahan ja sitten äkkiä takas satamaan :)

 • Reply Simo sunnuntai, helmikuu 14, 2016 at 03:28

  Itte oon tuolla muurilla dallaillu pikkupoikana ja se oli ainakin 10-vuotiaalle minälleni törkeen siisti juttu! Melkein yhtä siisti kuin Suomenlinnan tyrmät. :D

 • Leave a Reply