Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan hotellit: The von Stackelberg Hotel

perjantai, helmikuu 5, 2016

Phuuuhhh, yhteensä 52 artikkelia kirjoitettu Kiinaa koskien puolen vuoden aikana, olisko aika että tässäkin blogintyngässä kuultaisiin jo jostain muustakin? (Pyyhkikää kyyneleenne, sillä ette te vielä pääse mun Kiina-jutuista eroon.)

Tähän väliin esittelisin mielelläni teille meidän viime viikonlopun hotellin Tallinnassa, etenkin kun itse googlailin kokemuksia tästä paikasta, enkä löytänyt ainoatakaan blogikirjoitusta. Siispä…

Ladies and gentlemen, The von Stackelberg Hotel!

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Sijainti

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee aivan kivenheiton päässä Tallinnan vanhasta kaupungista, satamasta saapuessa ikään kuin vanhan kaupungin ”toisella puolella”. Vanhaan kaupunkiin kävelee valehtelematta parissa minuutissa. Hotellirakennus on kaunis vanha talo, eikä mikään hirvittävä betonimöykky, joita Talinnassa siellä täällä näkee. Kuka ne arkkitehdit on onnistunut aivopesemään?

Huone

Me otimme heti saapuessa room upgraden varaamastamme standardia ylemmästä zen-huoneesta vielä zen deluxeen – upgraden sai 30 eurolla per yö, ja saimme isomman huoneen, oman saunan, ja alakerran spa-osaston tunniksi käyttöömme. Olimme muutenkin suunnitelleet spahan tutustumista, ja se olisi maksanut 8 euroa tunnilta per henkilö (täysin yksityiseeen käyttöön varattuna 40€/tunti), eli upgraden aiheuttama rahamenetys ei ollut loppujen lopuksi kovin suuri.

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Huone oli tosi kiva! Mathias heittäytyi heti houkuttelevan näköiselle isolle sängylle ja minä säntäilin ympäri huonetta sitä (ja itseäni) kuvaillen.

The von Stackelberg Hotel Tallinna

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Von Stackelberg hotellin deluxe-huone oli tilava kuin mikä, ja suuret ikkunat ja leveät ikkunalaudat ovat minun suuri rakkauteni. Näkymät meidän huoneesta 213 avautuivat vanhalle kaupungille johtavalle tielle päin. Verhot sai eteen halutessaan, mutta me ollaan totuttu isoihin ikkunoihin ja verhottomuuteen kotona (terveisiä vaan naapureille jos ootte tirkistelleet), joten meitä avoimuus ei haitannut. Eipä tuolla kadulla paljon liikennettäkään ollut.

The von Stackelberg Hotel Tallinna

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Sänky ja tyynyt olivat muhkeat ja mukavat ja nukuimme makoisat yöunet. Perjantaiyönä sänkyyn kello neljä kömpimisellä saattoi olla osuutensa asiaan… Ja launataina tietenkin perinteinen Tallinna-darra takasi hyvät yöunet. Hehe, ei pitäisi tavata sattumalta kavereita Tallinnassa tai romanttinen loma saattaa muuttua aika nopeasti pariskuntien viini-illaksi ja päätyä Club Studion tanssilattialle.

Mielestäni parasta huoneessa oli kuvissa pilkottava tiiliseinä, joka oli (varmaankin?) vanhan rakennuksen peruja ja pilkotti nyt esillä kivasti tunnelmaa luomassa. Ihanaa! Täällä oli aika erilainen fiilis kuin muissa viime aikoina vierailemissani hotelleissa (Swissotel, Radissonit, Sokos-hotellit jne.) sillä täällä ei yritetty olla mahdollisimman moderneja ja freessejä vaan päinvastoin. Ja minä tykkäsin siitä.

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Kylppäristä löytyi pieni poreamme ja se sauna, jotka molemmat testattiin ja ihan hyväksi havaittiin – ainoa huono puoli oli ammeen yläpuolella oleva suihku, jotä käyttäessä ihan oikeasti kasteli puoli kylppäriä, kun mitään suihkuverhoa tai seinämää ei sen kummemin ollut.

The von Stackelberg Hotel Tallinna

IMG_8401

Zen spa

The von Stackelbergin hotellin kellarikerroksessa oli tosiaan pieni spa. Hoitojen lisäksi siellä on käytettävissä japanilainen allas ja sauna (kabuki?). Minä en tosin tiedä kabukeista mitään, ja minusta nuo vaikuttivat ihan normaaleilta saunalta ja altaalta. Saattaa olla ihan aukko sivistyksessäkin toki. :D

Saunan ja altaan käyttö oli maksullista, mikä oli mun mielestä hiukan outoa, kun kyseessä ei ollut mikään iso allas-osasto vaan aivan tavallinen sauna ja pieni allas. Meillä käyttö sisältyi tosiaan deluxe-huoneen hintaan.

Jos saunasta maksaa, on eri hinnat yksityiselle käytölle ja sille, että on valmis jakamaan saunaosaston muiden kanssa. Meillä oli hyvä tuuri, sillä launtai-iltapäivällä neljästä viiteen kukaan muu ei tullut paikalle, ja saimme kuin saimmekin halvemmalla hinnalla olla osastolla yksin.

IMG_2496

Mutta sauna ja allas olivat minusta kahdeksan euron arvoisia, vaikka se ei tuosta kännykällä otetusta pikselihirvityskuvasta kauheasti käykään ilmi. Astuessamme sisään kynttilät paloivat, allas hehkui turkoosina ja saunan lämpö hohkasi huoneeseen. Taustalla soi joku rauhallinen musiikki.

Altaalla kyllä mietimme, että paikka on sen verran pieni ja tunnelmallinen, että olisi se varmaan hiukan kiusallista, jos siellä olisi ollut esimerkiksi joku toinen pariskunta samaan aikaan. Mutta kahdestaan siellä oli ihanaa, ja lähdimme vasta, kun näytimme kuivahtaneilta rusinoilta päästä varpaisiin.

Palvelu

Minähän se aina kiukuttelen virolaisesta asiakaspalvelusta, mutta täällä oltiin kyllä yhtä hymyä ja avuliaisuutta koko henkilökunnan puolesta. Saapuessammekin saimme käydä tarkistamassa kolme eri huonetta ja valita niistä meille parhaimman. Ei ole mitään pahaa sanottava palvelun tasosta tässä hotellissa. Yllätykseksi hotellihuoneeseen tuotiin pienet pullot Vana Tallinnaa – no, juomavalinta meni noin 30 ikävuotta pieleen mutta ajatus oli ystävällinen. :) Oletteko ikinä nähneet alle 45-vuotiasta Vana Tallinnaa juomassa?

The von Stackelberg Hotel Tallinna

Aamiainen

Stackelbergin aamiainen oli ihan jees. Ei paras, ei huonoin. Aika perus, suppeahko, eikä mitään jäänyt kovin erikoisesti mieleen hyvässä eikä huonossa. Kyllä tämä aamupalan tarpeen täyttää, mutta jos iso ja mieleenpainuva aamiainen on todella tärkeä osa hotellikokemusta sinulle, niin ehkä tämä ei ole sinun hotellisi. Mutta älkää käsittäkö väärin; tykkäsin erityisesti tarjolla olleesta juustovalikoimasta ja graavilohesta.

The von Stackelberg Hotel Tallinna The von Stackelberg Hotel Tallinna

Yöpyisinkö uudestaan The von Stackelberg -hotellissa?

Ehdottomasti! Varsinkin, jos joku hyvä tarjous sattuu kohdalle, kuten meille matkamessutarjouksena. Muuten esim. deluxe-huoneen hinta – tällä hetkellä viikonloppuyölle booking.comissa 182 euroa – tuntuu kyllä vähän kalliilta, vaikka hotelli ihana olikin.

IMG_8412

Vinkkinä voin sanoa, että zen-huone ei kuitenkaan loppuksen lopuksi eronnut kauheasti zen deluxe -huoneesta (kävimme katsomassa molemmat), joten ainakin normihinnoilla pelatessa kannattaa säästää 50 euroa ja ottaa pelkkä zen-huone, jos omalle saunalle ei ole tarvetta. Hear the world whisper -blogin Maria kommentoi blogiini tykänneensä myös standard-huoneesta, joskin niissä (kaikissako?) on vain kattoikkunat, eikä noita isoja ikkunoita kadulle päin.

The von Stackelberg oli siis tunnelmallinen hotelli, jota voi hyvin suositella Tallinnan reissaajille. Täällä ei ollut samanlaista ”modernin luksuksen tuntua” kuin esimerkiksi Tallinnan Swissotelissa, joten jos sellaista etsii, kannattaa tarkkaan tehdä vertailua, sillä hotellit ovat lähes samanhintaisia.

Stackelberg oli kuitenkin minulle ihana, vähän persoonallisempi vaihtoehto, jossa oli todella miellyttävä viettää romanttinen (jos unohdetaan venähtänyt perjantai-ilta!) viikonloppu poikaystävän kanssa. Olin erittäin tyytyväinen tähän hotellivalintaan.

Miltä hotelli teistä näyttää, tai oletteko peräti yöpyneet täällä? Onko joku menossa Tallinnaan lähiaikoina?

Lisää hotelleista  tietty mun Instagramissa!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:49

  Näyttääpä kivalta ja kerrankin juuri siltä mitä myyntikuvissakin näyttää! Tämä oli yksi vakavasti harkittava vaihtoehto kun käytiin viiden hengen kesken Tallinnassa ennen joulua. Aika ihanan näköinen spa, mutta tosiaan vain kahden hengen käyttöön ehkä se fiksuin. Tuo allas on niin pieni ettei siinä kovin helposti kahta pariskuntaa mahtuisi samaan aikaan.
  Huoneen sisustuksesta ja suurista ikkunoista tykkään kamalasti :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:55

   Ihan samoja mietteitä siis meillä! Ja joo, tää todella näytti sille miltä kuvissakin, mikä ei tosiaan oo aina itsestäänselvyys niinku tiedetään. :D Mä rakastin noita ikkunoita ja tota tiiliseinää! <3

 • Reply Marimente perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:56

  Kivannäköinen paikka ja minusta tuo tiiliseinä näyttää aikas kotoisalta ☺ Ollaan menossa Tallinnaan loppukuusta ja bongattiin matkamessutarjouksena Eckeröllä reittimatkat ja hotelli, joten saa nähdä millainen huone Estoriassa odottaa!

 • Reply Outi perjantai, helmikuu 5, 2016 at 20:52

  Näyttää kyllä ihanalta ja persoonalliselta hotellilta! Itse olin viime kesänä Swissotellissa, josta kyllä tykkäsin älyttömästi. Ja siellä aamupalakin oli kyllä mun standardeihin nähden luksusta, joten vaikee kuvitella, että mikään Tallinnan hotelli vie voittoa siltä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 5, 2016 at 22:45

   Swissotel on munkin ehdoton suosikki! :) Ja se aamiainen oli ihan täydellinen sekin… Täällä von Stackelbergissa aamupala ei tosiaan ollut mikään maailman ihmeellisin, mutta ihan hyvä. Ja nimenomaan tykkäsin siitä, että tällä hotellilla oli vähän persoonallisuutta.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi lauantai, helmikuu 6, 2016 at 22:19

  Me oltiin tuolla mun äidin kanssa muistaakseni vuonna 2012. Ihan kiva hotelli, mutta päällimmäiseksi jäi mieleen henkilökunnan tympeys. Ehkä eivät arvostaneet meitä kun oltiin otettu Hotels.comin kautta halvin huone mitä löytyi, heh… :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 6, 2016 at 22:23

   Eikä! Mulla jäi ihan päinvastainen kokemus! Meille kaikki oli sellaisia oikein extraystävällisiä. Ehkä henkilökunta on vaihtunut? Tai meille kävi hyvä tuuri…

 • Reply Mapaula torstai, huhtikuu 7, 2016 at 10:59

  Hah, mä juon Vana Tallinnaa mielelläni, ja ikää 34 ;) Tosin mieluiten juon sen Vana Tallinn -coffeena, siis Irish coffeen tapaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 7, 2016 at 12:37

   Ehkä se ei sitten olekaan ihan mummojuoma? :D Mä vaan muistan miten lapsuudessa aina vanhemmat ja mummo sitä joi, ehkä siitä jäänyt nämä mielikuvat. :D

  Leave a Reply