Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vieraana Fazerilla, mutta suklaat odottavat edelleen syöjäänsä

torstai, helmikuu 4, 2016

Minun ei edes alunperin pitänyt kirjoittaa tästä, sillä julkaisinhan jo Instagramissani kuvia Fazerilta. Äsken laitoin kuvia kännykältä koneelle (mitä muutakan ihminen tekisi keskiviikkoyönä klo 1.18 varsinkin kun aamulla on aikainen herätys) ja en vain kuitenkaan voi olla julkaisematta näitä herkullisia otoksia tuolta tilaisuudesta.

Olin siis blogin kautta kutsuvieraana Karl Fazer Cafessa Kluuvissa tutustumassa muun muassa uusiin Fazer Travel – makuihin. Nappasin ystäväni Elisan aveciksi ja suuntasimme työ- ja koulupäivän jälkeen herkuttelemaan. Ei näytä hassummalta, eihän?

thumb_IMG_2395_1024

thumb_IMG_2402_1024

Kluuvikadun Fazerilla kondiittorimestarina työskentelevä ja maailmalla mainetta ja palkintoja niittänyt Eero Paulamäki oli tehnyt ihania pikku suupaloja uusien suklaamakujen hengessä. Oma suosikkini noista uusista mauista on ehdottomasti Kööpenhamina eli valkosuklaa vadelmalla ja lakritsilla, mutta mä oonkin aina ollut ihan perso valkosuklaalle.

Linnut oli muuten myös tehty suklaasta.

thumb_IMG_2400_1024

IMG_2396

thumb_IMG_2408_1024

Mukaan meille bloggaajille ja muille lähti tietenkin goodie bag täynnä Fazerin herkkuja, ja joku onnellinen voitti lennot Köpikseen. En minä (miksen koskaan voita mitään, nyyh!).

Mutta arvatkaa mitä? Mun uusi terveellinen elämä on ehkä kerrankin toden teolla ihan oikeasti alkanut. Suklaat möllöttävät tuolla kaapissa, vain yksi suklaapatukka on joutunut parempiin suihin. Eli mun suuhun tietenkin, jos joku nyt luuli että poikaystävän niskoille syytä yritän vierittää. Yleensä tietty yritän mutta nyt myönnän, minä sen minttupatukan söin! Valkosuklaasta on napattu pala tai pari pahimpaan makeanhimoon, mutta siellä sekin vielä suurimmalta osaltaan odottelee ottajaansa.

Siis mistä mulle on tullut tätä itsekuria? Kiinasta? Vielä ennen Kiinaan lähtöä olisin varmaan syönyt koko kassillisen herkkuja parissa päivässä. Älkää luulko, että mun karkinhimo on jonnekin kadonnut. E-ei, ikävä kyllä. Siellä se mua kiusaa päivittäin. Eikä musta kyllä ikinä tule mitään totaalikieltäytyjää karkin suhteen, ja nuo Fazerin uudet suklaat on oikeasti herkullisia. Siksi tää onkin niin outoa!

Mutta ehkä mulla jäi jotenkin mieleen poikaystävän sanat, joka kerran sanoi, ettei ne herkut tästä maailmasta lopu, vaikkei kaikkea juuri nyt söisikään. On aika kiva, kun on kasa suklaata kaapissa. Sitten voi aina silloin kun haluaa vähän nautiskella hakea sieltä pienen suupalan ja tietää, että siellä ne taas odottavat seuraavaa hetkeä. No tän kirjoittamisen jälkeen mulle tulee saletisti joku huono hetki ja vedän kaikki viisi suklaalevyä ja lakupussin kerralla. Kerron jos näin käy.

Ootteko jo maistaneet Fazerin uusia suklaita? Onko muilla bloggaajilla herkut vielä tallella vai nautiskelut jo nautiskeltu?

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia torstai, helmikuu 4, 2016 at 02:47

  Vitsit mitä herkkuja!

  Jeps, kahta makua on testattu. Mies valitsi Lontoon eli toffee & salty cookie joka on molempien mielestä ihan ok, mutta tuskin tulee uudestaan ostettua. Mun valintani oli se valkosuklaa joka on mielettömän hyvää! Yhtä hyvää kuin ne irtomyynnissä olevat törkeän kalliit suklaat joissa on esim kuivattua mansikkaa. Vaikka mies vähemmän valkosuklaan ystävänä otti siitä vain rivin, se loppui jo vaikka toista on vielä melkein puolet jäljellä. En sitten yhtään käsitä miten siinä niin kävi… ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 08:29

   Heh, suklaan mystinen katoamistemppu… ;) Mä olisin toivonut, että tuossa toffee & salty cookiessa olisi maistunut suolaisuus enemmän. Mutta tosiaan, se valkosuklaa.<3

 • Reply Helen torstai, helmikuu 4, 2016 at 07:26

  Olen nähnyt Rantapallossa monia blogiyhteistyökirjoituksia, mutta ensimmäisen kerran TODELLA kadehdin. :-D Noihin kemuihin olisi ollut mahtava päästä. Ihailin juuri isoa seinämainosta Travel-suklaista ja Kööpenhaminan ja Lontoon merkkasin heti ostoslistaani. Hyvä veto Fasulta markkinoida suklaita matkabloggareillekin. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 08:31

   Minustakin oli hyvä veto. :) Tarjoilut oli kyllä erinomaiset, oli aivan pakko hakea vielä santsikierros. :D

 • Reply Vintagella torstai, helmikuu 4, 2016 at 08:27

  Haha, siellä ne suklaat odottaa hyvää hetkeä. Mä olen oppinut vasta täällä Hampurissa säilyttämään karkkia kaapissa. Siis oikeasti säilyttämään. Ostin näköjään tarpeeksi salmiakkia – tai ainakin pahaa sellaista. Suklaa ei kyllä meikäläisellä kauaa säily, ainakaan Fazerin.. Mutta maasta se pienikin ponnistaa! Tsemppiä itsekuriin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 08:59

   Hehe kiitos, katsotaan nyt kauanko tätä onnea kestää! :D Oon myös yrittänyt uskotella itselleni että on parempi ottaa makeanhimon hetkellä vaikka sitten se pala tai pari suklaata päivässä, kuin kieltäytyä kokonaan, jolloin himot voivat sitten käydä ylitsepääsemättömäksi ja tulee vedettyä sitten kaksin käsin jossain vaiheessa. Mulla menee kyllä ne pahatkin salmiakit ihan yhtä helposti kuin suklaat (ja mikä tahansa muukin!) jos en vähän rajoita itseäni. :D

 • Reply ccnoora torstai, helmikuu 4, 2016 at 09:56

  Uudet suklaat ovat mielettömän hyviä! Eritoten se Copenhagen! Ah ja voi, ihan parasta. :D<3

 • Reply miraorvokki torstai, helmikuu 4, 2016 at 10:36

  Lontoo oli herkkua! :) Oon tosi huono syömään makeaa, joten pidin sen itselläni ja muut halukkaat saivat maistiaisia. Ainakin äidille olisi kelvannut kaikki! :D Lontoota tulee siis hankittua varmasti useamminkin! Mmm mm mm!

  Ps. haluaisin noiden pienten vihreiden palleroiden ohjeet – ne oli lemppareita!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 12:19

   Mun mielestä cheese caket oli parhaita. <3 Ja miten joku ei voi tykätä makeasta?! :D

   • Reply miraorvokki torstai, helmikuu 4, 2016 at 15:41

    Mä oon varmasti joku outolintu – moni ihmettelee aina samaa :D ”Ei kukaan voi olla tykkäämättä karkista!” Toisaalta tämä vain helpottaa, eipä olee tullut ikävä missään salmiakkeja, kettukarkkeja tai muita vastaavia :D Haha!!

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 23:21

     Haha no kettukarkit on kyll aika kamalia. Mutta kivat sulle, itse kävin just hakemassa valkosuklaata kaapista. :D

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 4, 2016 at 16:05

  Mun sisko soitti mulle innoissaan pari päivää sitten, että oonko huomannut noita uusia suklaita kaupassa :D Vähän otti aivoon kun en päässyt mukaan tuonne tilaisuuteen! Höh, miksi kaiken ihanan ja herkullisen pitää olla Helsingissä asti. Hmm. Ehkäpä marssin ensitöikseni Rovaniemen Choco Deliin ja käyn ostamassa rasiallisen artesaanisuklaata ja olen onnellinen :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 23:23

   Ei sekään huonolta kuulosta! :D Näinhän se vaan täällä Suomessa menee että kaikki tällanen tuppaa olemaan etelässä… :( Se sun hehkuttama ja ihanalta vaikuttava rovaniemeläishotelli vois järkätä jotain blogieventia niin voitais kaikki vuorostamme raahautua sinne. ;)

  Leave a Reply