Suomen suurin matkablogiyhteisö

Peking: Kesäpalatsi ilta-auringossa

sunnuntai, tammikuu 31, 2016

Taas yksi kiinalainen temppelialue ja puutarha. Plaah, jaksanko? Pitäisikö jättää väliin?

Näin mietin, kun astuimme Pekingissä kuuluisan Kesäpalatsin porteista sisään. Kirpakka pakkanen tuntui poskilla ja pitkä päivä jaloissa. Ihmisiä oli liikkeellä iltapäivästä enää vähän, aurinkokin oli jo alkanut laskemaan. Muutaman euron sisäänpääsymaksu ei saanut perääntymään ja niinpä palatsille tiemme vei. Ensinäkymä oli vähän kulahtanut, mutta kyllä se siitä parani.

thumb_IMG_4496_1024 thumb_IMG_4520_1024

Kesäpalatsi on Unescon maailmaperintökohde, tietenkin, Pekingissä kun ollaan. Se on rakennetty keisarien vapaa-ajanviettopaikaksi. Toisilla on nuo kesämökkiunelmat vähän eri tasoa. Tai no siis unelmathan mulla on samalla tasolla kuin näillä keisareilla, mutta heillä oli vähän paremmat toteutusmahdollisuudet, kun ei ollut parista ihmishengestä kiinni tämä(kään) rakennusprojekti. 

Palatsialueen rakentaminen on aloitettu 1100-luvulla ja se jatkui aina 1600-luvulle asti eri keisareiden toimesta. Alueella on palatsi, temppeleitä, puisto ja jätti-iso Kunming-järvi. Se on yksi Pekingin kuuluisimmista nähtävyyksistä ja paikallisille suosittu vapaa-ajanviettopaikka. 

Peking nähtävyydet: Kesäpalatsi

Kaunis auringonlasku loi oranssin valaistuksen kaikkialle ja raikas ilma tuntui hyvältä.Kiinalaiset luistelivat ja kelkkailivat jäällä. Missä ne kuuluisat saasteet? Mä oikein odotin pääseväni sumupilven sisään viimeistään Pekingissä mutta mönkään meni sekin suunnitelma, ei sitten tarvinnut koko Kiinan aikana edes hengitysmaskia ostaa. 

Peking Kesäpalatsi Peking Kesäpalatsi Peking nähtävyydet: auringonlasku Kesäpalatsilla  Kesäpalatsi Clear sky and sunset in Beijing Summer palace Beijing IMG_4559

Joo, olihan se taas yksi kiinalainen temppelialue ja puutarha. Mutta se oli upea ja tykkäsin siitä. Ehkä mulla oli jo pian häämöttävä lähtö mielessä, ja kaikki Kiinassa sai vaaleanpunaisen sokerikuorrutteen päällensä, kun temppelitkään ei enää kyllästyttäneet. Eikä tuo auringonlaskukaan varsinaisesti paikkaan ihastumista  haitannut.

You Might Also Like

64 Comments

 • Reply Titta / ikilomalla maanantai, helmikuu 1, 2016 at 07:41

  Upea auringonlasku kertakaikiaan! Me vietettiin 7 viikkoa Kiinan kesässä, joten talviset kuvat Pekingistä näyttävät upeita ja hyvin erilaisilta! Meiltä jäi kesäpalatsi näkemättä juurikin tuon temppeleihin ja turistirysiin kyllästymisen takia. Veikkaan, että talviaikaan tämä on ollut paljon parempi kokemus kun kesällä! ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 08:45

   Lähellä oli mullakin etten mennyt. Mutta onneksi menin! Toisaalta, ei tämä nyt niiiin erilainen kuitenkaan ollut ja toi auringonlasku teki siitä meille erikoisen. Eli ette nyt ihan kauheasti menettäneet kuitenkaan. :)

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, helmikuu 1, 2016 at 07:57

  hehhe, sulla on paljon parempi sää ollut tuolla kuin meillä kesällä :D Tykkäsin kesäpalatsista tosi paljon. Se oli ihanan seesteinen paikka ja ainakaan meidän heinäkuisella vierailulla porukkaa ei ollut liikaa liikkeellä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 08:46

   Huh, heinäkuu ja Pekingin saasteet… Voin vaan kuvitella! :S Mutta hyvä että teilläkään ei ruuhkaa ollut. Toi paikka on varmasti parhaimmillaan vähän hiljaisena. :)

 • Reply Anna / Muuttolintu maanantai, helmikuu 1, 2016 at 10:13

  Ihmeen raikkaalta näyttää ilma tosiaan! Vaikka en Kiinassa oo käynytkään. Monesti lomalla alkaa jossain vaiheessa nähtävyydet kyllästyttää ennemmin tai myöhemmin. Loma pitää ottaa lomailuna, sitten taas toisaalta jos ne päätyy skippaamaan, sitä usein katuu myöhemmin. Paras olisi, jos olisi aina paljon aikaa sekä rentoutumiseen että nähtävyyksien kiertämiseen, mutta harvemmin on näin onnellisesti.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 10:33

   Näinpä! Kun aika on varattua, paahdetaan hirmuista vauhtia eteenpäin ja sitten usein jossain vaiheessa saa yliannostuksen nähtävyyksistä. Varsinkin, jos ne on toistensa kopioita, kuten nää Kiinan temppelialueet tuppaa vähän olemaan.

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, helmikuu 1, 2016 at 14:18

  No on kyllä raikkaan näköistä Kiinaksi! Ja todella rauhaisaa myös. Hyvä, että vielä jaksoit innostua ja pidit paikasta. Joskus sitä jälkikäteen ihmettelee, että miten joidenkin asioiden näkemiseen on tullut kyllästyttyä matkalla.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 22:45

   Meillä oli uskomattoman hyvä sää Pekingissä. Kylmä oli, mutta taivas oli kirkas ja Shanghaissa oli paljon saasteisempaa noina neljänä päivänä, mikä on epänormaalia. :D

 • Reply Essi / family and a map maanantai, helmikuu 1, 2016 at 15:22

  Itsekin monet temppelit yms. kiertäneenä en jaksa oikein enää niistä innostua, mutta aina voi yllättyä.
  Ihanan näköinen paikka tämä kesäpalatsikin. :)

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure maanantai, helmikuu 1, 2016 at 17:15

  Wou! Upeita temppelimaisemia. Tuntuu tosiaan hassulta, kun kuvissa ei vallitse saastepilvi, vaan maisemat näyttävät kirkkailta. :)

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, helmikuu 1, 2016 at 17:56

  Niin näkyy olevan kelkkailijoita ja luistelijoita. Kesällä järvellä on varmasti sorsia. Mahtaa sorsia ja ankkoja ottaa päähän, kun niiden lätäkkö on jäätynyt. En ole paljon nähnyt talvisia kuvia Kiinasta, mutta tämä taas kerran vakuuttaa minut siitä, ettei sinne pidä lähteä, vähän samasta syystä kun en halua yöpyä Kemin lumilinnassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 22:47

   No Pekingissä oli kyllä aivan mielettömän kylmä. Muurilla oli kaikista hyytävintä, mutta ei Pekingin kaupunkialue kovin kauaksi jäänyt. :D

 • Reply Maarit Johanna maanantai, helmikuu 1, 2016 at 21:30

  Vitsi miten epäkiinamaiset näkymät! Tai miten voin sanoa, kun en ole Hong Kongia lähempänä Kiinaa käynyt. :D Mulla oli kans odotukset saasteiden peittämästä harmaasta linnasta, mutta tämä kyllä yllätti! Japanilaiset linnat oli kauniita ja koristeellisia, mutta tämä vie kyllä voiton. Upea paikka. Pakko olis käydä kun on kerran Unesco-kohdekin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 22:48

   No niinpä! ;) Pekingissä saa Unesco-listaa aika hyvin pidennettyä. :D Meidän Pekingin reissu ei ollut saasteita nähnytkään, vaikka aiempina viikkoina siellä oli ihan Kiinan pahimpia saasteita ja ihan harmaata joka paikassa.

 • Reply Noora tiistai, helmikuu 2, 2016 at 12:07

  Varmastikaan maan päältä ei löydy montaa ihmistä, joiden mielestä auringonlaskut on kamalia. Mutta oon tässä huomannut alkaneeni fanittaa niitä aina vaan enemmän. Oli kyllä varsin upea tuokin :) Tuo vaikutti varsin mielenkiintoiselta paikalta muutenkin, varmasti menisin käymään tuolla jos Pekingiin eksyn. Onhan se toki niin, että samanlaisten juttujen näkeminen kerta toisensa jälkeen saattaa alkaa kyllästyttää, mutta tarpeeksi upean paikan tai rakennuksen ollessa kyseessä ilmeisesti pääsee ähkystään yli :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, helmikuu 2, 2016 at 13:05

   Oot oikeassa Noora, kyllä siinä taas ne kymmenet ja sadat samanlaiset nähdyt kohteet unohtuu, kun yksi mykistävä osuu kohdalle! :)

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, helmikuu 2, 2016 at 13:30

  Hieno auringonlasku, eikä palatsikaan pahalta näytä. Monesti hetket jäävät mieleen paikkoja paremmin, eikä paikkojen pakottava kiertäminen johda mihinkään. Siltikin harmittaa, jos jotain oleellista jää näkemättä. Mun täytyy palata joskus esimerkiksi Kiotoon, kun vaikka kierrettiin kuinka monta temppeliä yms., niin ilmeisesti jäi sittenkin kaksi hienointa väliin :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 23:36

   Toi on juurikin se dilemma – valitako se pakonomainen kiertely vai se, että myöhemmin saattaa sitten harmittaa. Molemmat on tulleet koettua. :(

 • Reply Jenni / Unelmatrippi tiistai, helmikuu 2, 2016 at 19:48

  Mun mielestä tuo Kesäpalatsi on Pekingin parasta antia, todella kaunis paikka. Tuli käytyä siellä reilu vuosi sitten syksyllä, kun olimme maailmanympärireissulla. Ehdottomasti suositeltava kohde!

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, helmikuu 2, 2016 at 21:02

  On kyllä superkaunis temppeli ja maisemat muutenkin. Eli tuolla pitää myös käydä muurin lisäksi.

 • Reply salaine tiistai, helmikuu 2, 2016 at 21:45

  Aina välillä voi yllättyä positiivisesti. Komea auringonlasku. Tässä kun lukee näitä postauksia vaikeus valita, minne matkata 50_v juhlintaan vaikeutuu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 23:46

   Hih, maailmassa on liikaa sopivia juhlapaikkoja. ;) Olisihan se Peking varmasti ikimuistoinen juhlakohde.

 • Reply Annika | Travellover tiistai, helmikuu 2, 2016 at 22:53

  Mieletön auringnlasku, eikä palatsi kaikkineen hullumpi ollut. Hirveän sääli, ettet joutunut ostamaan sitä maskia. ;)

 • Reply Elämää ja Matkoja keskiviikko, helmikuu 3, 2016 at 11:08

  Se on kyllä ihan totta, että joskus tulee nähtävyysähky, eikä ne jaksa enää säväyttää. Unescon maailmanperintökohteet ovat silti aina olleet käynnin väärtti, tämäkin näyttää ihan mukavalta paikalta!

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, helmikuu 4, 2016 at 11:36

  Auringonlasku on kyllä upean näköinen! Samoin kuin tuo koko temppelialue, ehkä sen takia koska en ole käynyt yhdelläkään kiinalaisella temppelialueella :P Miten iso tuo Kesäpalatsin alue muuten on? Näissä kuvissa se näyttää aika isolta, mutta kuvien perusteella on aina vaikea sanoa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 12:20

   Joo siitä oiskin pitänyt oikein mainita postauksessa, alue oli nimittäin todella iso! Alue on keskittynyt ton ison järven ympärille, ja järven pääsi mielestäni ihan kokonaan kiertämään Kesäpalatsin alueella. Eli iso on!

   • Reply Karoliina / From Karoliina perjantai, helmikuu 5, 2016 at 21:57

    Oho! Tuota samaa olin just kysymässä, eli on huomattavasti isompi kuin miltä näyttää :)
    Kyllähän nuo Pekingin nähtävyydet olisi melkein pakko käydä jossain vaiheessa katsastamassa!

 • Reply Reetta torstai, helmikuu 4, 2016 at 13:25

  Onpa ihanan talvisen kuulaan näköistä! Kiina on toistaiseksi käymättä – ja sen suuruuden takia jotenkin ahdistaa, että missä pitäisi käydä ensiksi… Mutta kyllä Pekingin upeat historialliset nähtävyydet olisi ”must”. Kiinan historiaa ja kieltä on kuitenkin tullut sen verran opiskeltua japanologian ohessa yliopistossa, että nuo ihmeelliset paikat olisi hienoa päästä näkemään omin silmin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 23:21

   Joo, kuten aikaisemminkin olen kirjoittanut niin Peking itsessään ei niin sytyttänyt mutta noi nähtävyydet.<3

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, helmikuu 4, 2016 at 17:48

  Kannattaahan Unescon kohteet käydä katsastamassa, jossa sattuu olemaan noin lähellä. Eihän sitä tiedä, jos vaikka vielä joskus alkaisit niitä laskemaan ja silloin harmittaisi, jos joku ihan ”helppo” olisi jäänyt väliin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 23:23

   Kuulepa, tässä on pieni lista jo mielessä, enää tarvitsisi kirjoittaa kaikki kohteet ylös. Kiinassa niitä on rapissut ihan hyvin. :)

 • Reply Meidän matkassa / Monna torstai, helmikuu 4, 2016 at 22:26

  Oho onpas todella ollut hyvä sää sulla! Tai ehkä ne oli sun tulon kunniaks myrkyttäny pilvet pois ;) Eivaan, itse en ole Kiinassa käynyt kuin vaihtolennolla mutta siskoni vietti syksyn Pekingissä ja ilmansaasteita oli välillä niin paljon että maski oli pakollinen ulkona.. Mä en oo oikein koskaan ajatellut Kiinaa sen tarkemmin mutta kyllähän mä nyt Kiinanmuurilla haluaisin joskus päästä käymään ja noi kaikenmaailman palatsit on siellä niin upeen näkösiä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 4, 2016 at 23:24

   Saattaa myös olla, että joka tärkeä ulkomainen vieras oli Pekingissä käymässä – silloin tehtaat sammutetaan pariksi päiväksi ja sininen taivas tulee esille. :D

 • Reply Kiia torstai, helmikuu 4, 2016 at 22:48

  Purskahtelin nauruun lukiessani tätä! Olin unohtanut aivan kokonaan vierailumme tuolla Kesäpalatsilla ja raivoisan polkuveneskabamme kiinalaista poikaporukkaa vastaan :D (Suomi voitti 1-0)
  Kuvat ovat niin vilakan näköisiä. Me olimme kesällä ja hikoiltiin menemään. Ehkä toinen vuodenaika olisi ollut hieman armollisempi :)

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi perjantai, helmikuu 5, 2016 at 11:32

  Unescon kohteet on kyllä pääsääntöisesti mielenkiintoisia.
  Olen monasti jättänyt Pekingin vierailematta, koska minusta sinne ei vaan voi mennä talvella. Nyt jäin ensimmäistä kertaa miettimään, että miten niin ei voisi… Enemmänhan sitä jaksaa viileässä, kun kamalassa kuumuudessa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:27

   Kylmä oli mutta eipähän ollut saasteita! Tosin mun tietämys ei nyt ihan riitä siihen että korreloiko noi asiat keskenään…

 • Reply Kohteena maailma perjantai, helmikuu 5, 2016 at 15:45

  Unescon kohteisiin ilman muuta, jos matkan varrelle osuu. Tänään kuulin ystävän varanneen Kiinan reissun, niin täytyypä suositella blogiasi hänelle :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:27

   Kiva, suosittele vain! Ja maililla saa aina laittaa kyssäriä tulemaan jos jotain mielen päällä.

 • Reply Eevi / Rento matkablogi perjantai, helmikuu 5, 2016 at 16:48

  Tää näyttää juuri sellaiselta Kiinalta mitä haluaisin nähdä. Kerran oon käynyt pikaisesti Shangaissa ja temppeleitä ei ehditty käydä katsomassa. Saastepilvi taivaalla oli myös melkoinen. Selvästi seuraavalla Kiinan matkalla käydään Pekingissä, ja mä voisin hyvinkin mennä sinne talvella. Kylmyys ei haittaa. Ihana tuo auringonlasku!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, helmikuu 5, 2016 at 17:28

   Shanghaissa ei noita temppeleitä edes pahemmin ole, eli jos niitä haluaa bongailla niin ehdottomasti Pekingiin ja/tai muualle Kiinaan. :)

 • Reply laurasitinerary lauantai, helmikuu 6, 2016 at 00:50

  Meri! Hyvä ettet jättänyt käyttämättä tätä mahdollisuutta, vai mitä?? Uskon, että tämä postaus inspiroi monia. Itse vieraillessani paikassa kesällä 2008 paikka oli hyvin suuresti ko. vuoden olympialaisten ennaltaehkäseville vaikutuksille altis (mm. rekkojen ja autojen kielletyt päivät), ja myönnettävä on , että ehkä se ei juuri silloin ollut yhtä ”foggy” :)

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi lauantai, helmikuu 6, 2016 at 01:01

  Hyvältähän tuolla näyttää ainakin ilta-auringossa. Milloin on paras vuodenaika vierailla Pekingissä, keväällä vai syksyllä?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 6, 2016 at 08:52

   Vaikea sanoa, koska oon ollut siellä vain nyt talvella. Luulisin että talvi on aika hyvä jos pakkanen ei haittaa (ja on hotellissa jossa lämmitykset), mutta kevät ja syksy myös varmaan aika jees. Sen sijaan kesällä en Pekingiin ehkä lähtisi – saasteet yhdistettynä helteisiin, huh…

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. lauantai, helmikuu 6, 2016 at 12:26

  Aina näiden striimipostauksen aikana tajuan kuinka monta paikkaa mulla on vielä näkemättä! Esimerkiksi KOKO Kiina. Mies on käynyt työmatkallaan Pekingissä ja paikka näytti sen takia tutulta, hänkin kävi täällä. Silloinkin taivas oli sininen, samoin ei käynyt kyllä Qingdaossa, siellä miestä oli vastassa syvä ja paksu sumupilvi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 6, 2016 at 13:24

   Kiina on kyllä monilla näkemättä, vaikka iso maa onkin. ymmärrän kyllä hyvin, ettei se oo jengin ykkösmaa lomailumielessä ja näin. :D Enemmänkin sinne työn perässä kai mennään. Mutta suosittelen lähtemään joskus, jos haluaa kokea vähän erilaista Aasiaa kuin Thaimaat ja muut. :)

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams lauantai, helmikuu 6, 2016 at 21:45

  Ehkä Kiinan hidastunut talouskasvu on vaikuttanut säänkin kirkkauteen..? :D Näistä kuvista ei kyllä uskoisi, että siellä on ollut pakkasta! Jos tuota järven jäätä ei siis lasketa. Kaunis temppeli ja ihanat auringonlaskun järvimaisemat! Kyllähän tuolla pitää piipahtaa, jos Penkingiin joskus suuntaa. Yritin aikoinaan päästä Tianjiniin vaihtoon, mutta päädyinkin Tsekkiin kun heillä ei ollutkaan vielä englanninkielisiä kursseja tarjolla.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 6, 2016 at 22:20

   Heh, no ei oo vaikea uskoa ettei Tianjinista englanninkielisiä kursseja löytynyt. Valitettavasti meillä taisi vaan olla tosi hyvä tuuri säiden kanssa ja siellä ne tehtaat puksuttaa päivä päivältä kovempaa. :D

 • Reply Henna /suurin onni sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 01:01

  Talvinen kesäpalatsi, onpa hienon näköinen! Itse vierailin tuolla aikanaan kesäkuussa, ja upea oli silloinkin :) Muistaakseni paikalliset kuvasivat meitä samaa tahtia kuin me temppeleitä. Tuntui, että mitä pohjoisemmaksi Kiinassa mentiin, sitä enempi sitä tapahtui ja Peking oli kyllä sen yleensä salakuvaamisen huipentuma. No, usein sitä omiinkin kuviin päätyy paikallisia, mutta hassulta tuntuu istua penkillä ja huomata, että vastapäätä istuva kuvaa sinua salaa kännykällään. Pyynnöstä suostuin kuitenkin aina perhealbumikuviin poseeraamaan. Sinullekin on varmasti näitä pyyntöjä sadellut viimeisen puolen vuoden aikana muutamaan otteeseen…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 10:01

   Heh, näin on! Toisaalta juuri Pekingissä ei niin paljoa, oletan että se johtui siitä että oli niin kylmä ja me olimme vuorautuneet isoihin takkeihin ja pipoihin ja niin edelleen, eikä meitä näin ollen muuta kuin suoraan edestä tunnistanut ulkomaalaisiksi. Kiinalaiset on söpöjä! :D

 • Reply Tanja sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 01:49

  Upeita kuvia, mutta niin kylmän näköinen keli ettei mua olisi saanut ulos :D

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 11:34

  tuo talviaurinko tuo kuviin ja paikkaan jotain todella kaihoisaa tunnelmaa – kaunista x

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 11:53

  Komea ja mahtipontinen oli temppeli, mutta jollain tavalla tuo auringonlasku kyllä vie voiton! :)

 • Leave a Reply