Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aikainen synttärilahja minulle: Tallinna!

torstai, tammikuu 28, 2016

Shanghaissa jo kaipailin Tallinnaan (en saanut kommunismista selkeästi Kiinassa tarpeekseni), ja nyt mun rakas avomies vie mut sinne viikonlopuksi etukäteissynttärilahjana. Praise the lord for gentlemen! ♥

Tallinnaa on ollut ikävä. Vasta parin vuoden sisään olen tajunnut, miten kiva matkakohde se on.

Tallinna Kalamaja

Naurattaa muuten, sillä monihan tietää (ja osa varmasti jakaa) mun mielipiteen virolaisesta asiakaspalvelusta – sanotaan näin, että aina ei ole ihan putkeen mennyt. No ei mennyt Matkamessuillakaan, haha. Marssin Tallinna-ständin luokse ja kysyin edustajana olleelta miekkoselta, että mitäs Tallinnassa olisi uutta ja kivaa kun viikon päästä olisi reissu tiedossa. Vastaus:

”No emmä oikein tiedä. Tässä on näitä esitteitä.”

Ihan oikeesti? Oonko piilokamerassa vai sanoitko sä just noin?

Kaikki meidät blogin tai oikean elämän kautta tuntevat arvannevat, että tiedossa on hyviä ravintoloita – testiin pääsee ainakin Salt ja paljon kehuttu Rataskaevu sekä italialainen Osteria Il Gallo Nero,  varmaan myös Kivi Paber Käärid. Onko teillä kokemuksia näistä ravintoloista?

Minä, meidän matkanjohtaja ja opastettujen kierrosten vankkumaton kannattaja, olen myös varannut meidät ghost walking tourille, jossa saadaan kuulla Tallinnan historiasta sitä synkempää puolta. Kerron sitten myöhemmin, oliko rahansa arvoinen juttu vai ihan höpöhöpöä. Voi olla että höpöhöpöksi menee. Katsotaan.

Swissôtel Tallinn view

Yötä ollaan The von Stackelberg -hotellissa. Pähkäiltiin pitkään Swissin, kahden Radissonin ja tämän välillä, mutta koska Swissotel ja Radisson Olumpia on jo testattu niin päätettiin kokeilla villiä korttia ja mennä von Stackelbergiin. Asiaan vaikutti toki myös se, että messualennuksena huoneista sai -20% alennusta, joten saatiin zen-tason huone (standardia ylempi) ihan hyvään hintaan, ja rahaa säästyi vielä illallistamiseen ja muihin puuhiin. Swiss on edelleen mun lempparihotelli Tallinnassa, mutta onhan se hiton kallis.

Laittakaahan ystäväiset vielä Tallinnan vinkkejä tulemaan, jos jollakin on hauskaa tekemistä mielessä. :) Taidan ajastaa yhden Peking-postauksen viikonlopulle, ja Viron reissuahan pääsee tietty seuraamaan mun Instasta.

Ja arvatkaas mitä, sain juuri Eckeröltä sähköpostia, että olen voittanut Matkamessuilta kahden hengen päivämatkan Tallinnaan. Eli kohta pitää sitten alkaa jo seuraavaakin Tallinnan matkaa suunnittelemaan. ;)

ps. Mä haluaisin mennä myös  Jägalan vesiputoukselle, mutta tietääkö kukaan miten sinne pääsee? Onko oma auto tai taksi ainoa vaihtoehto?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marimente torstai, tammikuu 28, 2016 at 15:52

  Mulla ei ole oikein antaa vinkkejä, mutta tulin uteliaisuuttani tänne kurkkimaan kun ollaan myös menossa ens kuun loppupuolella pariksi päiväksi Tallinnaan Suomen reissun ohella. Tuo kummituskierros kuulostaa mielenkiintoiselta, toivottavasti ehdit jossain välissä raportoida siitä :)

 • Reply Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa torstai, tammikuu 28, 2016 at 16:15

  Jägalan putoukselle ei oikein pääse muulla tavalla kuin joko omalla autolla tai taksilla. Ravintola Salt sekä Rataskaevu 16 löytyvät meidän ravintolasuosituksistamme ja myös Kivi Paber Käärid on ihan käymisenarvoinen paikka. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 28, 2016 at 16:22

   Hyvä kuulla. Voi olla että Kivi Paber Käärid vaihtuu vielä johonkin muuhun… Katsotaan! Mutta kiitos tiedost tuon Jägalan suhteen. Voi olla, että se jää sitten tällä kertaa näkemättä. :(

 • Reply Maria torstai, tammikuu 28, 2016 at 19:43

  Rataskaevu 16 on omien lemppareideni joukossa. Muista käydä vessassa ;) siinä joka on enemmän salin puolella :D The von Stackelberg oli myös kivan erilainen. Meillä oli huone ylimmässä kerroksessa ja vain kattoikkuna joten ulos ei nähnyt, mutta se oli mukava huone ja rakenteita oli käytetty kivasti sisustuselementtinä. Jään odottamaan tuomiota tuosta kummituskävelystä. Oon käyny Tukholman Vanhassa kaupungissa ja se oli ainakin tosi kiva ja oon miettiny Tallinnan vastinetta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 28, 2016 at 20:15

   No Rataskaevua on niin paljon kehuttu että nyt on kyllä odotukset pilvissä. :) Täytyy muistaa juoda paljon vettä (viiniä), ettei vahingossakaan vessareissu jää välistä. :D Ei mitään hajua mitä siellä on mutta ilmeisesti jotain jännää. :D

   Ja kiva että tykkäsitte Stackelbergista! Kuvissakin se näytti mukavan erilaiselta. Meillähän menee nää hotellimaut aikalailla yksiin, ainakin Tallinnan osalta. :D

   Ja mäkin toivon että kummituskävely ei oo ihan hömppäjuttu. :D

 • Reply Estate perjantai, tammikuu 29, 2016 at 23:20

  Il Gallo Nero on paras Italialainen ravintola jossa oon syöny Italian ulkopuolella! (Asun siis Italiassa) :) joten voin suositella sitä ainakin oman parin vuoden takaisen kokemuksen perusteella. Hyvää viikonloppua! T:Estate

 • Reply Tarja sunnuntai, tammikuu 31, 2016 at 19:22

  Löysimme syksyllä ihanan kahvilan Viru-kadun alkupäässä, nimeltään Kohvik Rukis . Kannattaa poiketa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 1, 2016 at 00:08

   Hei kiitos vinkistä, oltiin tuossa vaiheessa jo kotimatkalla… Mutta täytyy testata ensi kerralla! :) Nyt turvauduttiin tuttuun Kohvik Komeetiin.

 • Reply Tarja maanantai, helmikuu 1, 2016 at 16:03

  Joo huomasin, vinkki tuli vähän myöhässä, mutta siellähän se odottaa seuraavaa kertaa. Suosittelen kyllä testaamaan :)

 • Leave a Reply