Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyvästi – vai näkemiin?

tiistai, tammikuu 19, 2016

Tämä kaupunki on nyt hyvästelty. Viimeiset henkäykset kylmänkosteaa, usein saasteistakin ilmaa on vedetty keuhkoihin. Takana on jännittävä puolivuotinen Shanghaissa ja muuallakin Kiinassa.

thumb_IMG_1223_1024

Palaanko Shanghaihin tai Kiinaan? Tuskin lähitulevaisuudessa, seuraavaan pariin vuoteen ainakaan. Mutta ehkä vielä joskus. Siispä en sano kaupungille hyvästejä, vaan näkemiin. Hieno kaupunki, hienoja ihmisiä, ihana suomalaisyhteisö ja ennen kaikkea mahtava kokemus. Ja pälä pälä, eikö kaikki sano nämä samat asiat vaihdosta palatessaan? Mutta kyllä mä tulen ikävöimään tätä kaupunkia ja oikeastaan koko tätä maata.

thumb_IMG_2024_1024

Tulee ikävä pilvenpiirtäjiä, halpoja takseja, älytöntä ravintolavalikoimaa, French Concessionia, katuruokaa, jättimäistä metroverkostoa, ja sitä tulevaisuuden tuntua, mikä tässä kaupungissa on. Katsottiin pari viikkoa sitten leffa nimeltä ”Her”, joka sijoittui tulevaisuuden futuristiseen Los Angelesiin. Ja tiedättekö missä monet kaupunkikohtauksista oli kuvattu? Täällä Shanghaissa, aivan niissä paikoissa missä minäkin olen talsinut, yksi jopa aivan meidän asuntolan lähellä.

thumb_IMG_4390_1024

Kokemuksia ja muistoja, mitäpä muutakaan. Itsevarmuus on saanut lisäboostia. Akateeminen englantini on parantunut. Kun seuravaan kerran lähden reissuun, on minulla yösija tai paikallinen opas ainakin Ottawassa, Montrealissa, Barcelonassa, Brisbanessa, Tel Avivissa, Hampurissa ja parissa Jenkkien osavaltiossa.

thumb_IMG_9399_1024 thumb_IMG_2111_1024 thumb_IMG_1560_1024 thumb_IMG_0426_1024

Nyt katselen huoneeni ikkunasta pilvenpiirtäjien valoja viimeistä kertaa, ja aikaisin aamulla lähden lentokentälle. Pudongin kentältä Lontoon kautta Suomeen, johon saavun tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Suomessa on sitten rankka mutta oletettavasti hyvä loppuviikko edessä.

Heti keskiviikkoaamuna on aika kampaajalle, joka toivottavasti taikoo tän kolmen kuukauden juurikasvun ja hamppuhabituksen pois (ja jos jollakin lukijalla hakusessa hyvä ja Helsingin mittapuulla edullinen kampaamo niin Salon Camu Alppilassa ja siellä Tiina-Maija on parhautta!).

Sitten torstaista lähtien ollaankin Matkamessuilla, bloggaajien bileissä, Mondon kirjoittajakoulutuksessa, kuulemassa Helsingin uusista Clarion-hotelleista, ja sainpa työhaastattelunkin launtaille. Ei siis kauheasti ehdi jäädä himaan masentelemaan, vaikka oikeastaan ajatus kotiinpaluusta ei tunnu tällä hetkellä yhtään masentavalta. Olen tilannut jo omalta master chefiltani graavilohileipiä ja fetasalaattia odottamaan sitä hetkeä kun astun takaisin omaan kotiin ekaa kertaa. :)

thumb_IMG_0087_1024

Kunhan olen taas tolpillani Suomessa ja ensimmäisestä viikonlopusta hengissä selvinnyt, niin palailen taas linjoille. Vielä on paljon kerrottavaa Kiinasta, kiinalaisista lentoyhtiöistä, Shanghain hotelleista (Radisson Blu & Renaissance by Marriott) ja monesta muusta asiasta. Ehkä saan jotain näpyteltyä mun jumalattoman pitkällä lennolla valmiiksi. Ja sitten onkin jo aika suunnata katseet kevään reissuihin, jotka suuntautuvat ainakin Unkariin, Köpikseen, Malmöön ja Ystadiin. Pientä vastakohtaa Kiinalle?

Kiitos kaikille, jotka on jaksaneet lukea mun kommelluksista ja kokemuksista täällä, toivottavasti teidän matka mun mukana blogin kautta on ollut edes osittain yhtä mielenkiintoinen kuin omani täällä paikan päällä. Jokainen täällä tai muualla annettu kommentti on lämmittänyt sydäntä. :)

Suomessa ja Matkamessuilla tavataan. Näkemiin Shanghai. Zàijiàn!

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Marimente tiistai, tammikuu 19, 2016 at 03:34

  No voihan nenä, joko se puolivuotinen ehti kulua! Ihan uskomatonta, kun tuntuu että ihan hetki sitten lähit Shanghaihin. Varmasti parasta on kun kotona on paljon kivoja asioita (ja ihmisiä) odottamassa, niin paluushokki ei iske niin kovaa :) Mutta joka tapauksessa, tervemenoa takaisin Suomeen ja kirjottelehan Kiina-juttuja lisää kun ehdit.

 • Reply jerina tiistai, tammikuu 19, 2016 at 07:09

  No mäkin just mietin, et joko sä siellä puoli vuotta kerkesit olemaan! Huh… Hyvät jutut sulla on kyllä ollu! ? Ja tervetuloa vaan koto-Suomeen! Varmaan ihan kiva, että täällä odottaa heti tekemistä, niin ei kerkeä kotona masistelemaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:14

   Niinpä, nopeasti se meni. :) Ja kiitos! Päivä täällä nyt takana ja kyllä tuntuu Helsinki pieneltä. :D

 • Reply Jenna / With huge passion for life tiistai, tammikuu 19, 2016 at 14:32

  Sun Kiina-tarinat ovat olleet ihan huippuja! Tervetuloa Suomeen. :) Torstaina varmasti nähdään.

 • Reply Kthetraveller tiistai, tammikuu 19, 2016 at 20:26

  Aww, tervetulloo takaisin! Törmäillään matkamessuilla, etkoilla ja jatkoilla :)

 • Reply miraorvokki tiistai, tammikuu 19, 2016 at 21:15

  Nähdään messuilla ja etkoilla ja jarkoilla! :) Moneltako olet menossa Clarionin lounaalle – jos osuttais vaikka samaan aikaan sinne?

  Toi on just parasta että vaihdon jälkeen on paikkoja, missä majoittua kun maailmanvalloitus taas jatkuu! :) Tervetuloa takaisin!!

 • Leave a Reply