Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thaimaassa yksin naisena matkustaminen on turvallista ja helppoa

sunnuntai, tammikuu 17, 2016

Uskallanko lähteä yksin matkalle? Mitä jos sairastun? Ryöstetäänkö minut? Ahdistellaanko minua? Palaanko kotiin omin jaloin vai sinkkiarkussa?

Jos mielessä kutkuttaa ajatus yksin matkustamisesta naisena Thaimaassa, lue tämä. Sain mahdollisuuden osallistua Thai Airwaysin ja Tourism Authority of  Thailandin kampanjaan kertoakseni teille, mikä minun mielestäni on parasta Thaimaassa – ja yksi asia on selvästi yli muiden.

thumb_thailand 4_1024

Moni nainen tasapainoilee kahden ajatuksen välillä: toisaalta on hinku päästä maailman sykkiviin suurkaupunkeihin, katukeittiöiden antimien ääriin, maailmankuuluihin rantabileisiin ja autioille hiekoille palmujen alle.

Ja sitten on se toinen ajatus, se mikä estää monia lähtemästä yksin – pelko omasta turvallisuudesta. Eikö yksin matkustaminen ole pelottavaa tai vaarallista?

Hyviä uutisia kaikille pelkureille! Thaimaassa on turvallista ja todella helppoa matkustaa yksin, myös naisena. Ja nyt kerron teille miksi.

Tämä postaus nojaa omiin Thaimaan kokemuksiini (olen matkustanut Thaimaassa yksin sekä kaverin kanssa), puoli vuotta Bangkokissa asuneen kaverini kokemuksiin sekä lukemattomiin muiden reissaajien kanssa vaihdettuihin tietoihin ja tarinoihin.

1. Thaimaassa nainen saa olla rauhassa

Ollaanpa rehellisiä – yksin reissaavia naisia pelottaa yleensä eniten miesten puolelta tuleva uhka, esimerkiksi seksuaalinen ahdistelu. Joissain maissa naiset saavat paljon ei-toivottua huomiota ja viattomia – tai välillä ei niin viattomia -lähentymisyrityksiä, jotka voivat tuntua ahdistavilta ja pelottavilta. (terveisin mm. Malesiassa creepyn stalkkerin uhriksi joutunut bloggaaja)

Thaimaassa tätä ongelmaa ei kokemani, kuulemani ja lukemani mukaan juurikaan ole. En ole kuullut kenenkään naisen joutuneen ei-toivottuun tilanteeseen Thaimaassa paikallisten ihmisten kanssa. Ihmiset ovat enemmänkin ujonpuoleisia ja varmasti kasvojenmenettämiskulttuurilla ja buddhismillakin on asian kanssa tekemistä. Mutta tämä on siis asia, josta ei missään nimessä tarvitse Thaimaahan lähtöä miettiessä huolehtia.

Yksin Koh Phanganilla v. 2012

Thaimaa Koh Phangan Haad Rin

2. Bangkok ei nuku koskaan

Useimpien Thaimaan matka alka Bangkokista. Kaupunki voi etenkin Aasiassa ensimmäistä kertaa vierailevalle näyttäytyä kaoottisena ja sekavana, ehkä pelottavanakin.

Syytä huoleen ei kuitenkaan ole – tämä kaupunki ei nimittäin nuku koskaan. Ihmisiä on aina liikkeellä ja se on mielestäni yksi turvallisuutta eniten lisäävistä tekijöistä. Toista se on talsia marraskuisena yönä baarista kotiin Helsingin keskustassa, kun missään ei näy ristin sielua.

thumb_IMG_2157_1024

thumb_IMG_2158_1024

Jos haluat pelata varman päälle, aloita reissu buukkaamalla majoitus Khao San Roadilta, Bangkokin turistisoituneelta backpackeralueelta. Täältä saat kaiken loppureissuasi varten aina vaatteista laivalippuihin, etkä varmasti tunne oloasi yksinäiseksi tuhansien muiden backpackereiden keskellä. Mikäli etsit vähän aidompaa Bangkok-meininkiä, kannattaa katseet kuitenkin suunnata pois Khao Sanilta.

thumb_thailand_1024

3. Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa

Thaimaa oli yksi reissaajien ensimmäisistä kohteista, kun reppureissubuumi Aasiaan alkoi vallata maailmaa. Kenties juuri siksi liikkuminen täällä on todella helppoa myös turisteille, eli sitäkään ei tarvitse yksin matkustaessa jännittää. Joka paikassa niin saarilla kuin kaupungeissakin on pieniä matkatoimistoja, jotka myyvät lippuja… ihan minne tahansa! Myös Thaimaan ulkopuolelle. Itse olen muun muassa körötellyt mukavan 20 tunnin bussimatkan Koh Phanganilta jonnekin Malesian perukoille – kaikkea sitä tekeekin pari lanttia säästääkseen.

Thaimaalaiset osaavat hommansa – vaikka matkaasi sisältyisi viisi vaihtoa eri kulkuvälineeseen, voit olla varma että sinut neuvotaan aina seuravaan bussiin tai minivaniin. Joskus voit saat tarran rintamukseesi, jonka avulla sinut sitten ohjataan sinne minne pitääkin. Tämä on helpottavaa, sillä yksin matkustaminen voi joskus olla stressaavaa, kun kaikesta täytyy päättää, noh, yksin. Hetken helpotus, kun joku muu huolehtii sinusta vähän aikaa.

Myös juna- ja lentoliikenne Thaimaassa toimii kiitettävästi, ja voit olla varma, ettet koskaan ole ainoa länsimaalainen missään kulkuvälineessä. Hyvä tsäänssi tehdä uusia ystäviä!

thumb_thaimaa2_1024

thumb_thailand4_1024

4. Turvaa muista turisteista

Ei liene kellekään epäselvää, että Thaimaa on erittäin suosittu kohde turisteille. Monesti nähdään vain turismin negatiivinen puoli, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Yksin matkustaessa kohtaat mielenkiintoisia ihmisiä, mutta tarpeen tullen voit myös turvata muihin reissaajiin, jos esimerkiksi satut sairastumaan reissun päällä.

Ja koska turismia on paljon, löytyy isoimmista kaupungeista ja suosituimmista kohteista myös länsimaalaisia sairaaloita – tämä on itselleni tärkeää, sillä yksin reissatessa itseäni pelottaa eniten matkalla sairastaminen.

IMG_4163

Tottahan toki maalaisjärki tulee aina olla matkassa mukana, minne sitten lähteekään seikkailemaan. Mitä vain voi sattua missä vain ja kotiinsa on moni kuollut. Mutta omien kokemuksieni pohjalta pidän Thaimaata todella turvallisena ja ennen kaikkea helppona kohteena kenelle tahansa, joka lähtee ensimmäistä kertaa Kaakkois-Aasiaan yksin.

thumb_IMG_2159_1024

thumb_thailand2_1024

Koh Phangan Haad Rin

Ja loppuun vielä pari melko itsestäänselvää pelaa-varman-päälle-vinkkiä naisille, jotka lähtevät yksin tien päälle.

 • Pukeudu aina kunnioittavasti ja tilanteen/kulttuurin mukaan
 • Älä käytä pimeitä takseja
 • Itseluottamusta peliin – näytä aina siltä, kuin tietäisit minne olet menossa ja tuntisit paikan kuin omat taskusi
 • ”Poikaystävä odottaa hotellilla” -kortin voi aina vetää esiin tukalassa tilanteessa, ihan sama vaikka mitään poikaystävää ei olisikaan
 • Aurinkolasit silmillä olet piilossa mahdollisilta ei-toivotuilta katsekontakteilta
 • Kerro aina jollekin läheiselle reittisuunnitelmasi ja lähetä reissun päältä tietoa siitä, missä milloinkin olet

Itselleni yksin matkustaminen muun muassa Thaimaassa on ollut yksi parhaimmista ja opettavaisimmista kokemuksista, enkä voisi olla iloisempi että tuli lähdettyä, vaikka moni sitä silloin kauhistelikin. Rohkeasti siis reissuun. Et tule katumaan!

Lisää Thaimaa-inspiraatiota voi etsiä esimerkiksi Instagramista #amazingthailand ja #tourismthailand -hashtagien alta. Mun Instagramista voi tällä hetkellä etsiä Kiina-inspistä, ja blogi löytyy Bloglovin’ista ja blogit.fi-sivustolta. Rantapallosta löytyy lisää bloggaajien vinkkejä Thaimaahan ja myös kilpailu, jossa pääpalkintona matkalahjakortti. Käykäähän osallistumassa. :)

Mitä mieltä te olette yksin matkustamisesta Thaimaassa? Onko kokemuksia vai mietitkö vasta lähtöä? Mulla tuli kyllä hinku Kaakkois-Aasian lämpöön tätä postausta kirjoittaessa. (Terveiset neljän peiton alta Shanghain lämmittämättömistä asunnoista, varpaat kuolionkaltaisessa tilassa ja jatkuva flunssa vaivana.)

Postaus yhteistyössä Thai Airwaysin ja Tourism Authority of Thailandin kanssa – mielipiteet 100% omia. 

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Vintagella sunnuntai, tammikuu 17, 2016 at 15:50

  Mäkin olin yksin Bangkokissa eikä pelottanut missään vaiheessa. Kyllä siellä länsimaalainen, blondi turisti huomioidaan, mutta ei ollenkaan ahdistavalla tavalla. Olen samaa mieltä tosta, että öisessä ja hiljaisessa Helsingissä pelottaa paljon enemmän kuin paikassa, jossa on paljon muitakin ihmisiä ympärillä. Helsingissä mulla oli tapana kantaa turvasumutinta baarista kotiin mennessä, mutta täällä Hampurissa se turvasumutin on unohtunut laatikkoon. Siinä muuten yksi lisävinkki vielä noiden sun mainitsemien hyvien pointtien jatkoksi. Kannattaa kuitenkin tsekata saako moista ”asetta” kantaa mukanaan vai pitääkö se jättää majapaikkaan. Mulla ei sellasta Thaimaassa mukana ollut.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 17, 2016 at 20:53

   Joo, kyllä blondit aina huomiota saa, mutta Thaimaassa ei tosiaan missään nimessä ahdistavalla tavalla. :) Ja turvasuvuttimet jne. on varmasti ihan hyvä vaihtoehto, ainakin ne tuo itselle mielenrauhaa jos ei muuta. Mutta hyvä jos Hampurissa elo tuntuu niin turvalliselta, ettei sellaista tarvitse kanniskella.

 • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 17, 2016 at 19:13

  Hei säkin olet mukana tässä kamppiksessa! :) En edes aluksi tajunnut tätä asiaa hakiessa mukaan – Thaimaassa tosiaan on se loisto juttu, että yksin matkustaminen ei ole mitenkään vaikeaa tai pelottavaa. Hyvä teksti ja voin olla aivan samaa mieltä. Thaimaa on ihana.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 17, 2016 at 20:56

   Jee kiitos, kiva jos tykkäsit tekstistä. Mä haluaisin seuraavaksi lähteä tutkimaan Pohjois-Thaimaata. :)

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, tammikuu 17, 2016 at 23:39

  Thaimaa on jäänyt kokematta muun muassa sen takia, etten pidä sitä turvallisena kohteena koska se on massiivinen seksituristikohde ja pelkään, ettei seksituristien lähentelyt kohdistu pelkästään paikallisiin vaan myös naispuolisiin länkkäreihin. Toisaalta minä pelkään hallitsematonta outtaamista, mikä johtuu siitä, että maassa hlbt-näkyvyys on erittäin suurta ja sekä paikallisilla että em. seksituristeilla ja muilla länkkäreillä lesbotutka on herkkä. Karkeiden paikkojen viehätys on se, että ne ovat yleensä kaiken homovihan epicentereitä, joten paikalliset eivät tule ajatelleeksi vastaantulevasta turresta, että tuo on nyt lesbo, heillä ei ole ennakkoluuloja.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 00:59

   Uskallan väittää, että pelkäät ihan turhaan. :) Vaikka postauksessa korostinkin, etten ikinä ole kokenut uhkaa thaimaalaisten puolelta, niin en kyllä Thaimaassa kenenkään muunkaan maalaisen toimesta ole joutunut ahdistelluksi. Ylivoimaisesti suurin osa Thaimaankin turisteista on kuitenkin aivan normaaleja ihmisiä, nuoria, perheitä ja pariskuntia.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 00:59

   Uskallan väittää, että pelkäät ihan turhaan. :) Vaikka postauksessa korostinkin, etten ikinä ole kokenut uhkaa thaimaalaisten puolelta, niin en kyllä Thaimaassa kenenkään muunkaan maalaisen toimesta ole joutunut ahdistelluksi. Ylivoimaisesti suurin osa Thaimaankin turisteista on kuitenkin aivan normaaleja ihmisiä, nuoria, perheitä ja pariskuntia.

 • Reply Kiia maanantai, tammikuu 18, 2016 at 01:51

  Haluaisin myös kommentoida näin naisystävän kanssa matkustavana, että Thaimaa on todella avarakatseinen paikka ja ihan huoletta ollaan menty kaikkialla siellä pariskuntana. Aasiassa on muutenkin yleisempää, että naiset ja miehet kulkevat keskenään käsi kädessä. Esimerkiksi Intiassa miehet kulkivat sellaisessa puolihalauksessa ja veikkaan, etteivät kuitenkaan kaikki homoja olleet :D
  Ylipäätään en ole minkäänlaista häirintää Thaimaassa kokenut, saati tarkemmin sanottuna muuallakaan maailmassa.
  Sen sijaan Suomessa ystävääni läiskäistiin juuri takapuolelle baarissa ja bussissa eräs päivä ennen joulua muut matkustajat auttoivat erästä naista, jolle joku känniääliö pervoili kovaan ääneen.
  En kuitenkaan voi yleistää. Maalaisjärjellä ja asiallisella käytöksellä pärjää pitkälle.
  Eri asia on jos käy todella huono tuuri ja joutuu vaikkapa ryöstön tai häirinnän kohteeksi. Se on käynyt yhdelle tuttavalleni Turussa ja eräälle tuttavalleni, joka reissasi Phuketissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 03:22

   Niinpä, huonoa tuuria ja huonokäytöksisiä ihmisiä löytyy joka paikasta. Mutta tosiaan, täällä Kiinassakin näkee paljon tyttöjä ja naisia kävelemässä käsikkäin, eikä siinä ole mitään sen kummempaa. Paikallinen tapa. Itsellä on joitakin ahdistelukokemuksia valitettavasti kertynyt eri puolilta maailmaa, mutta kuten jo moneen kertaan todettu, Thaimaassa ei ole koskaan tarvinnut asiasta huolehtia. :)

 • Reply laurasitinerary maanantai, tammikuu 18, 2016 at 05:43

  Hei hyvä aihe! Mikä sai sinut matkustamaan yksin? Tai matkusteletko usein yksin? Olen kyllä muuttanut yksin vaikka mihin maihin, mutta matkustelu yksin on vielä jäänyt multa kokeilematta… Jotenkin lomaan mieltää niin tärkeäksi osaksi seuran. Ehkä mun pitäisi heittää ennakkoluuloni romukoppaan ja kokeilla. Mutta varmasti yksin matkailun kohteena voisi siis olla Thaimaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 11:05

   Mä olin ollut aikaisemmin jo pari viikkoa Itä-Euroopassa yksin, ja sitten päätin lähteä Thaimaahan. Oikeastaan alunperin olisin halunnut seuraa mukaan, mutta kun sitä ei löytynyt, oli lähdettävä yksin tai oltava lähtemättä ollenkaan. :D Joten siinä vaiheessa oli aika selvä juttu että menoksi vaan!

   Kyllähän yksin ulkomailla asuminenkin on tavallaan ihan verrattavissa… Ja yhdyn kyllä siihen että toisaalta seuran kanssa matkustamisessa on niin paljon hyviä puolia, että usein se voittaa yksin matkustamisen. Mutta on se silti kokemus. Lähde ihmeessä yksin, edes pariksi viikoksi, jos on mahis. :)

 • Reply Maarit Johanna maanantai, tammikuu 18, 2016 at 15:25

  Mun Thaimaa-kokemukset rajoittuvat muutamaan päivään Bangkokissa ja viikkoon Pattayalla, ja seksiturismi ei pelottanut itsellä vähääkään. Tai siis, kyllähän se rehottaa ja se on kamala asiana, mutta en kokenut oloani turvattomaksi siellä edes auringonlaskun jälkeen. Olin juuri täyttänyt 18 ja hengailin paljon Pattayalla keskustassa vuotta nuoremman siskoni kanssa shoppailemassa ja manikyyreissä samalla kun vanhempani halusivat loikoilla uima-altaalla nuoremman veljen kanssa. Kukaan ei käynyt päälle tai edes yrittänyt huijata meitä. Thaimaasta on parhaat muistot perhelomien muodossa ja vanhemmat luotti, ettei meille käy mitenkään kunhan itse käyttäydymme hyvin. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 16:25

   Juurikin näin! :) Ihmiset on kuka milläkin asioilla liikkeellä Thaimaassa, mutta pelätä siellä ei tarvitse, jos on yhtään maalaisjärkeä päässä. :)

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 18:18

  Tämä on varmasti todella hyödyllinen postaus monille naismatkaajille, mutta tietysti osittain myös miehille :). Thaimaasta ei ole omakohtaista kokemusta, joten on kivaa kuulla, että se on tässä suhteessa turvallinen maa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 18, 2016 at 20:03

   Toivottavasti tästä tosiaan on hyötyä jollekin. Ainakin itseäni mietitytti mm. nämä asiat, kun ekaa kertaa lähdin yksin matkustelemaan. Ja totta, miehille myös! :)

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams maanantai, tammikuu 18, 2016 at 23:39

  Minä olen käynyt Thaimaassa vain viikon perhelomalla Phuketissa ollessani 17-vuotias. Ei ole kyllä jäänyt siltä reissulta montakaan negatiivista asiaa mieleen, edes massaturismin lieveilmiöistä.. ainoana ehkä joku norsuratsastus. Voi kyllä olla, että kun vanhemmat järjestivät kaiken ja iänkin takia sitä tuli kuljettua kyllä aika laput silmillä. :)

  Mulla suurin pelko yksinmatkustamista kohtaan liittyy eksymiseen, koska suuntavaistoni on ihan äärettömän huono. Jonkun kanssa eksyminen vielä naurattaa, mutta yksin ei varmaan niinkään, etenkään pimeällä. Minua ei ole kukaan ahdistellut, mutta huutelua olen saanut osakseni Intiassa, ja Nicaraguassa sain litsarin kadulla, koska astuin vahingossa jonkun ukonkäppänän kantapäälle. Itkuhan siinä tuli, mutta tuollaiset riskit pitää vaan hyväksyä, jos matkustaa väkivaltaisena pidettyyn ja epätasa-arvoiseen maahan. Onneksi Thaimaa taitaa olla toista luokkaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 19, 2016 at 00:10

   No johan oli syy antaa litsari? Huh huh. Mäkin koin Intian suht ahdistavana mestana vaikken Goaa kummemmassa paikassa ollutkaan.

   Mutta eksymisestä… Joo, se on kyllä kurjin tunne ikinä. Potenssiin sata, jos on yksin liikenteessä. Varmaankin osin sen takia mullakin yksin kulkiessa liikkuminen on kieltämättä vähän rajoitetumpaa, ei ihan uskalla aina lähteä niille reiteille, joille kaverin kanssa taas lähtisi. Onneksi saarilla ja muilla pienemmillä rantamestoilla ei oikein voi eksyä, muuta kuin drinksulle lähimpään rantabaariin. ;)

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, tammikuu 19, 2016 at 05:45

  Varmasti hyödyllinen postaus monille :) Itse olen matkustanut jonkin verran yksin; Singaporessa, Malesiassa ja Euroopassa. Koskaan ei ole ollut turvaton olo, eikä yksinäisyyskään haittaa yhtään. Pidän itse asiassa yksin matkustamisesta, saa tehdä mitä haluaa ja mennä minne haluaa. Ja ihmisiin tutustuu helpommin kun matkustaa yksin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:13

   Se on totta, että ihmisiin tutustuminen on niiiin paljon helpompaa yksin matkustaessa. Mäkin olen ollut yksin juurikin Singaporessa ja Malesiassa, hyvoä kohteita nekin. :)

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. tiistai, tammikuu 19, 2016 at 21:19

  Olen aina arvostanut niitä tyyppejä, jotka reissaavat yksin. Sen verran arkajalka olen itse, etten varmasti uskaltaisi ihan heti lähteä yksin kuin ehkä turrematkalle Kanarialle, jossa oppaat olisivat apuna tiukan paikan tullen. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:17

   Hehe.. :D Mutta oikeasti ei se ole kovin pelottavaa. Ajatus yksin lähtemisestä pelottaa aina paaaaljon enemmän kuin mitä sitten paikan päällä. Suosittelen kokeilemaan, jos tilaisuus tulee joskus eteen.

 • Reply Noora keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 01:14

  Allekirjoitan täysin nuo varman päälle -vinkit. Toiminevat lähes maassa kuin maassa niin yksin reissaaville kuin toki muutenkin. Thaimaasta mulla ei ole vielä kokemuksia, mutta yksin reissailun olen aloittannut siitä lähitienoilta, Singaporesta ja Malesiasta. Eivät nekään huonoja vaihtoehtoja olleet. Varsinkin Singapore, joka on niin järjestelmällinen, helppo ja englannilla pärjättävä maa, että se oli myös oiva ponnahduslauta eksoottiseen Aasiaan, vaikka siellä se autenttinen aasialainen kaaos loistikin poissaolollaan :D Mutta se on varmasti toinen varteenotettava kohde ensimmäiseksi Aasian kosketukseksi varsinkin yksin matkaavalle, jos haluaa helpon kohteen :) Thaimaan suhteen mulla on sama typerä asennevamma kuin Kanariaakin. Ihan ensimmäiseksi sinne en ole menossa, mutta varmasti joskus. Ehkä osana jotain isompaa reissua. Varmasti sieltä löytyy mulle niitä luonnonrauhaisia kolkkia, joista mä pitäisin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:18

   Oot oikeassa Singaporesta, sieltä on varmaan vieläpä helpompi aloittaa kuin Thaimaasta. Mutta toisaalta se on niin pieni maa, että ehkä sitä ei lasketa. ;) Ymmärrän sun Kanaria-vertaukset jossain määrin, itsekin vältän aina ylituristusoituneita paikkoja. Tavoitteena olisi seuraavalla Thaimaan reissulla sitten joskus löytää joku todella rauhallinen rantaparatiisi jostain keskeltä ei mitään… :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 02:50

  Nuorempana tykkäsin reissata yksin, mutta nykyään olen tullut niin seurankipeäksi (sitä se keski-ikäistyminen ja avioliitto teettävät), että nykyään en tykkää yhtään enää yksin reissata. Syksyllä olin kuukauden yksin Espanjassa töissä ja päätin, että en kyllä enää lähde yksin minnekään – ainakaan useiksi viikoiksi. Thaimaassa en ole ikinä käynyt, mutta voisin kuvitella, että Bangkokissa on jotain samaa kuin Saigonissa, josta juuri palasin. Sairastuin muuten kotiinpaluupäivänä Saigonissa ja silloin juuri mietin, että olisipa kauheaa olla yksin, miten jaksaisin raahata matkatavaroita kun hetkenkin seisominen teki tuskaa, kun pyörrytti ja oksetti…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:20

   Mäkään en onneksi ole koskaan ollut sen vakavemmin sairaana silloin kun oon ollut yksin liikenteessä. Se olis kamalinta ikinä. :/ Mulla on siinä mielessä sama juttu, että nyt kun on avoliitossa niin miksi lähtisin minnekään yksin, jos toisella on mahdollisuus lähteä seuraksi. :)

 • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 04:29

  Pidän myös Thaimaata verrattain turvallisena maana yksinkin matkaavalle ja hyviä vinkkejä tässä kerroitkin. En itse ole koskaan varsinaisesti lomaillut yksin, mutta kuten sanoit, niin Thaimaasta on kyllä vaivaton aloittaa. Tykkään muutenkin reissata siellä, koska tosiaan homma toimii – joskaan ei välttämättä aina ihan aikataulussaan, niin perille on aina päästy. Kiva postaus!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 17:56

  Olen käynyt Thaimaassa perusturistimatkalla kerran parin viikon verran enkä ihastunut.
  Kieltämättä pointtisi etenkin yksinmatkustavan kannalta voivat olla ihan hyviä ja maassa voi siis olla hyviäkin puolia, mutta tuo maine korruptoituneena maana, jossa on paljon seksiturismia ja jossa ystävällisyys on kyllä suora funktio turistista hyötymiseen ei ole vetänyt maahan toistamiseen.

  • Reply Jasmin keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 20:55

   Mä oon kylläihan eri mieltä kaikista edellä mainituista. Siis ihan tottahan se on, että korruptio ja seksiturismi on isoja ongelmia Thaimaassa, mutta missä ne ei olisi ja miten ne vaikuttaa konkreettisesti siellä matkaamiseen tai kokemukseen? Pattayalle ei ole pakko lähteä ja mulla ei ainakaan ole Thaimaan suuremmissakaan rantakohteissa tullut seksitursimi koskaan suoraan kasvoille. Seksiturismi on vastaavanlainen ilmiö myös muualla Aasiassa joskin pienemmässä ja vähemmän markkinoidussa mittakaavassa. Sama tulee korruptioon, mikä on itseasiassa mm. muualla kaakkois-Aasian maissa sekä suuressa osassa etelä-amerikkaa vielä suurempi ongelma kuin Thaimaassa. Varsinaiseen kokemukseen korruputiosta oon kohdannut tasan kerran Laosin ja Cambodzan rajalla ja se käyhdytti mua kaksi dollaria, eli turistin tai ulkomaalaisen näkökulmasta tuokaan ei ole varsinainen ongelma. Mitä ystävällisyyteen tulee, no, riippuu varmaan aika pitkälti minne menee ja minkälaisissa olosuhteissa elää. Henkilökohtaisia kokemuksia mulla ei ole turistirantojen ulkopuolelta, mutta paljon oon kuullut juttua että pohjoisemmassa meno on aika erilaista kuin turistirannoilla. Mitä ystävällisyyteen tulee niin musta on myös aika kohtuutonta odottaa että kaikki thaimaalaiset olisi innoissaan turistivirroista ja toivottaisi kaikki turistit sinne tervetulleiksi. Vaikka turismi on Thaimaassa älyttömän suuri bisnes niin hyvin vähän ne tavalliset ihmiset siitä hyötyy.

   Mutta joo tähän itse tekstiin liittyen vielä, mä en ainakaan vois kuvitella yhtään helpompaa paikkaa matkustaa kun Thaimaa. Kaikki siellä on tehty ihan älyttömän helpoksi turisteille eli aika huono tuuri pitää olla jos siellä jotain sattuu :D

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:24

    Siis mulla ei ole tähän edes mitään lisättävää koska olen 100% samaa mieltä sun kommentin kanssa, Jasmin. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 21, 2016 at 01:22

   Hmm, kiinnostaisi tietää missä päin reissasitte? Mä en anna korruotion tai vastaavien yleensä rajoittaa omaa matkailua – ei ne ongelmat mun matkustamattomuudella ainakaan häviä. Mäkään en lähtisi uudestaan esimerkiksi Pattayalle, mutta Bangkokista tykkään, ja saarista. :)

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, tammikuu 20, 2016 at 20:46

  Hyvä postaus, tästä on varmasti hyötyä monelle reppureissaajalle tai siitä haaveilevalle! :) Itsekin käppäilisin ennemmin keskellä yötä yksin Bankokin kaduilla kuin missä tahansa kaupungissa täällä koti-Suomessa.. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle!

 • Reply Sari / Inspired by the sun torstai, tammikuu 21, 2016 at 02:09

  Tämä osui ja upposi! Itse 1,5 vuutta Thaimaassa asuneena ja käytännössä koko Thaimaan läpi kolunneena, voin samaistua tähän! Kertaakaan ei ole mitään Thaimaassa minullekaan tapahtunut, mitä ei olisi voinut tapahtua missä vain.

 • Reply Juho/polulta harhaan torstai, tammikuu 21, 2016 at 23:46

  Näin pariskuntana kun ollaan reissattu, niin täytyy sanoa, että meidän aasiakokemusten perusteella (Thaimaa, Filippiinit, Singapore ja Malesia) Thaimaa on ollut naisille turvallisimman oloinen paikka. Hyvä listaus muutenkin ja auttaa varmasti monia asian kanssa painiskelevia naisia päätöksen teossa. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 23, 2016 at 14:47

   Kiva että lähes kaikki on samaa mieltä mun kanssa, eli en nyt ihan väärässä ollut postauksessani. :) Toivottavasti joku tän perusteella rohkaistuu lähtemään yksin!

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, tammikuu 22, 2016 at 09:02

  Tuo otseluottamus on varmasti iso tekijä tässä. Ollaan joskus juteltu tyttöporukalla ahdistelukokemuksista, ja tuntuu, että suurin vaikuttava tekijä tapauksien yleisyydessä on ollut itseluottamus. Jos ei pelkää tulevansa ahdistelluksi JA näyttää sen ulospäin niin tulee myös vähemmän ahdistelluksi.

 • Reply Annika | Travellover lauantai, tammikuu 23, 2016 at 01:46

  Olin jonkin verran reissannut Euroopassa yksin ennen, mutta Thaimaa oli ensimmäinen Kaukoidän kohde yksin. Minustakin se oli hyvin turvallista, mutta mitä ihmettelin, oli, että paikoin yksin matkustavaan naiseen ei oikein osattu suhtautua. En ollut enää 20+-reppumatkaaja vaan nelikymppinen ollessani. Minut aika helposti sivutettiin, katsottiin melkein ohi. Se oli hämmentävää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 23, 2016 at 14:49

   Oho, outoa? Toisaalta voin kuvitella, että nelikymppisiä yksinmatkaajia on reilusti vähemmän kuin parikymppisiä. Ja thaimaalaiset ovat siitä sitten jotenkin hämmentyneet? :D

 • Reply Tanja lauantai, tammikuu 23, 2016 at 02:59

  Moi!

  Olipa kiva saada kasvot blogille :)

  Mä myös matkustan yksin, Thaimaassa ollut useampaan kertaan sekä isoissa kaupungeissa että saarilla eikä missään ole ollut ongelmia. Ainoat ongelmat on olleet yksin matkustaessa St Lucian saarella, siellä jotkut paikalliset rastafarit ei tajunneet, että joku haluaa olla yksin ja myöskään sitä, etten ole kiinnostunut höpöheinän polttelusta. Mutta tämäkin ongelma ratkesi kun löysin majapaikasta yksin matkustavan norjalaisen miehen, jonka lähestulkoon pakotin seuralaisekseni ruokapalkalla :D

  Thaimaassa joulukuussa 2008 maatessani sairaalassa vajaa pari viikkoa oli kyllä hiukan yksinäinen olo, mutta onneksi olin niin kipeä, etten ehtinyt tajuta kuinka yksin sitä oli. Mutta onneksi Raya Diversin henkilökuntaa kävi välillä moikkaamassa.

  • Reply Tanja lauantai, tammikuu 23, 2016 at 03:00

   Ja mun reissuista voi siis lukea osoitteessa http://www.tanjanmatkassa.blogspot.fi

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 23, 2016 at 14:51

   Moi, oli kiva tavata messuilla! :) Toi sairastaminen yksin on kyllä mun pahin pelko ikinä… Onneksi ei oo yksin tai seurassa tullut tilannetta että olis sairaalaan asti joutunut. Kamalaa! Haha ja hyvä että norski pelasti sut ahdistelevilta rastafareilta. :D

 • Reply Titta / ikilomalla lauantai, tammikuu 23, 2016 at 07:54

  Hyviä vinkkejä! Itse olen reissaillut omin päin Euroopassa, mutta kyllä Thaimaakin voisi toimia ?
  Tuo katsekontaktin välttely tuli tutuksi Intiassa! Aurinkolasit ja huivi päähän, niin pystyy piiloutumaan minne vain! ?
  Titta

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 23, 2016 at 14:52

   Näin on. Ja oman kokemuksen mukaan varsinkin Intiassa pakko ottaa kaikki suojakeinot käyttöön… :D

 • Reply Henna /suurin onni lauantai, tammikuu 23, 2016 at 18:46

  Ihana, ihana Thaimaa! ♥ Olen samaa mieltä, yksi monista syistä, jotka tekevät Thaimaasta loistavan matkustusmaan, on nimenomaan helppous ja turvallisuus… ja tosiaan niitä syitä on niiiin paljon lisääkin! Minun viime kerrastani on jo kovin pitkä aika, kuusi vuotta! Yksin ei tule reissattua, kaipaan seuraa niin kovasti, että hyppisin varmaan seinille jo päivän jälkeen, mutta Thaimaa olisi kyllä tosi potentiaalinen kohde soolomatkalle :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 24, 2016 at 00:07

   Niin, yksin matkustaminen ei sovi kaikille. Mutta yksin tai yhdessä, on Thaimaa helppo vaihtoehto. :)

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, tammikuu 24, 2016 at 20:25

  Kyllä tästä on helppo olla samaa mieltä, että naisille Thaimaa on varsin turvallinen paikka, vaikka omakohtaisia kokemuksia ei olekaan :-D Thaimaan vaarat liittyvät omien kokemusten mukaan liikenteeseen, niin kuin suurimmassa osassa muissakin maissa. Thaimaa on varsin ystävällinen paikka ja mukava kohde reissata.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 24, 2016 at 21:42

   Joo, liikenne on se suurin vaara, mikä ei yleensä tule mieleen kun reissuun lähtöä miettii. :)

 • Reply Nimetön maanantai, elokuu 28, 2017 at 06:37

  Mukavaa luettavaa, Thaimaassa viitenä vuotena reissanneena 40 vuotiaana voin todeta sen muuttuneen viimeisen 20 vuoden aikana rahanhimoiseksi maaksi. Hymyt hyytyy heti kun selkänsä kääntää. On toki turvallinen edelleen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:15

   Valitettavasti täytyy olla osittain samaa mieltä kanssasi tuosta hymyjen hyytymisestä, vaikka en yhtä pitkään siellä olekaan matkustellut. Onneksi tosiaan turvallisuus ei ole kärsinyt.

 • Reply Susa1967 sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 19:40

  Iso kiitos naisia yksin matkustamiseen kannustavasta postauksesta! Itse olen keski-ikäinen aiemmin lähinnä pariskunta/perheporukalla matkustellut nainen. Eroni jälkeen olen viime vuodet matkustellut lähinnä ystävieni ja/tai lapseni kanssa. Thaimaassa olen käynyt about 15 kertaa eri puolilla, mutten ikinä yksin. Tulevana talvena luvassa eka matka Thaimaahan yksin. Onhan se vähän jännittävä ajatus, mutta positiivisella tavalla! Mietin ensin pakettimatkaakin, mutta päädyin kuitenkin ikiomaan lomaan akselilla Bangkok-Koh Chang-Koh Mak. Saa niin mennä mihin haluaa ja milloin haluaa. En ole ikinä ollut sellainen ”reppureissaaja-tyyppi”, mutta silti olen halunnut mennä sellaisiin paikkohin ja hotelleihin, joissa ei ensimmäisenä tulisi Bamse-clubia vastaan:) (toki sellaistakin olen kokeillut ja se sopii jossakin elämäntilanteessa!). Uskallusta kaikille naisille, myös meille about 50v, toteuttaa omia reissuja ja hakea elämässä uusia kokemuksia myös yksin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 11, 2017 at 09:08

   Aivan mahtavaa kuulla! Vaatii rohkeutta lähteä ensimmäiselle yksinmatkalle, vaikka reissukokemusta jo olisikin. Yksin matkustaminen on kuitenkin niin eri asia, ja etenkin Aasiassa, joka ei ole tätä meidän ”tuttua ja turvallista” Eurooppaa.

   Ja mielestäni on erinomainen päätös räätälöidä oma lomansa. Uskon, että saat siitä paljon pakettimatkaa enemmän irti. Ja onhan sulla jo hyvä reissupohja Thaimaasta, niin tiedät vähän maan tapoja ja oloja.

   Ei muuta kuin mitä parhainta matkaa! Toivottavasti joku yksin lähtemistä harkitseva näkee kommenttisi ja rohkaistuu siitä. :)

  Leave a Reply