Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lijiang, kahden nähtävyyden kaupunki

maanantai, tammikuu 11, 2016

Lijiang on kaupunki Yunnanin maakunnassa Kiinasssa. Se on lähin kaupunki Tiger Leaping Gorgen vaellusta ajatellen, ja siksi mekin siellä päivän vietimme.

Olin kyllä melko varma, etten tulisi Lijiangia ikinä näkemään. Lento Wuhanista lasketteli Lijiangin kentälle kirjaimellisesti vuorien välistä – koneen rytkyminen oli sen mukaista, että tarrauduin vieruskaverin käteen ja hoin ave mariaa samalla kun mietin, ehdinkö vielä lähettää yhden tekstiviestin läheisilleni ennen kuin viikatemies hakee luokseen. Kiinalaiset ainakin lähettelivät, siihen malliin piippailivat wechat-viestit yläilmoissa.

Tälläkin kertaa perille päästiin kuitenkin ehjänä, vaikka mulla oli lennon jälkeen aika lähellä etten perunut mun British Airwaysin lentolippuja takaisin Suomeen ja siirtynyt suunnitelmaan Trans-Siperian rautatien kautta kotiin. Lentämistä rakastava kaverinikin myönsi, että vähän pukkasi hikeä laskun aikana.

Jade Spring Park

Lijiangin kaupungissa (nyt ei lasketa siis ympäröiviä seutuja!) on kaksi paikkaa, jotka kannattaa ehdottomasti nähdä. Toinen on Jade Spring Parkin puistoalue, josta on kivat näkymät kauniille vuorille, vaikka paikka ei nyt joulun alla ihan parhaassa loistossaan ollutkaan. On se marras-joulukuu ankeeta muuallakin kuin Suomessa. Vai eikö näytäkin ankealta nää kuvat? ;)

Lijiang China Kiina view

thumb_IMG_1416_1024  Lijiang China Kiina Lijiang China Kiina selfie

Vanha kaupunki, Unescon maaailmanperintökohde

Puistoa pitkin kävellen pääsee sitten sinne toiseen katsauksen arvoiseen paikkaan, nimittäin Lijiangin vanhaan kaupunkiin. Tämä vanha kaupunki on isoin ja hienoin, jonka olen Kiinassa nähnyt ja se onkin Unescon maailmanperintökohde.

Vanhan kaupungin historia ulottuu aina tuhat vuotta taaksepäin, ja paikka on kuuluisa vesireiteistään ja silloistaan. Oikeasti ihan todella vaikuttava! Koska kamera ei suostunut yhteistyöhön pimeällä (kamera parka, aina syyllinen kaikkiin mun ongelmiin), ei vanhasta kaupungista ole kauheasti kuvia. Mutta se oli upea.

lijiang old town lijiang old town yunnan china Lijiang China Kiina

… Ja turistisoitunut. Kävellepä täällä pari vuosikymmentä sitten. Löytyykö täältä Kiinasta yhtäkään paikkaa, joka ei olisi täynnä samanlaiset hatut päässä kulkevia turistiryhmiä?! Mä luulin olevani Yunnanissa keskellä ei mitään, mutta nämä hattuarmeijat (kuosien trendinä tänä syksynä ainakin burberry ja kirkkaankeltainen) löytävät kyllä joka paikkaan. Selfiestick aseenani lähdin taistelemaan tilasta vanhan kaupungin mukulakiville.

Välillä löytyi pieniä kujia, joissa oli putiikkeja ja ei lainkaan muita ihmisiä. Ja välillä eksyin kaduille, jotka jumputtavine klubeineen ja övereine joulukoristeineen vaikuttivat siltä, kuin olisin juuri teleportannut itseni niin kovasti rakastamalleni Pattayalle. Tuli oikeastaan paha mieli, ne paikat tuntuivat häpäisevän koko vanhan kaupungin hienouden.

Ruokaa löytyi myös, tietenkin. Se on tärkeä juttu kiinalaisille, vaikka aina ei käytöstavoista uskoisi. Maukkaimman näköiset safkat löytyivät isosta hallista, joka oli selkeästi kaupungin hallinnoima mesta. Ruoat näyttivät hyviltä ja hygieniapuoli vaikutti olevan kunnossa, mutta tietenkin kaikki oli vähän kalliimpaa kuin normaalisti – mikä ei Suomeen verrattuna kuitenkaan tee siitä vielä kallista.

Lijiang China Kiina Lijiang China Kiina Lijiang China Kiina  Lijiang China Kiina food bugs china local yunnan food  Lijiang China Kiina Lijiang China Kiina food Lijiang China Kiina food

Sian päätä, anyone? Nyt edullisesti!

Lijiang China Kiina

Näitä leivoksia kannattaa muuten maistaa. Mitä ikinä niissä onkaan, ne maistuvat aivan ruusuille. Ihania.

Lijiang China Kiina

Lijiang on hyvä pysähdyspaikka ennen Tiger Leaping Gorgea, mutta päivää tai kahta enempää sinne ei kannata varata. Vanha kaupunki on upea ja iso, mutta tupaten täynnä turisteja. Me yövyimme Mama Naxi’s Guesthousessa, joka oli ihan hyvä vaikkakin öisin tosi kylmä – sähkölämmitteiset patjat säästivät jäätymiskuolemalta kuitenkin tehokkaasti. :)

Miten sinne pääsee?
 • Lentäen (yleensä välilaskun kautta) esim. Shanghaista tai Pekingistä. Itse maksoin Juneayo Airlinesin lennoista Shanghaista noin 170 euroa, kannattaa varata ctrip.com-sivuston kautta parhaiden hintojen löytämiseksi. Lentoaika välilaskuineen noin 5 tuntia.
 • Toinen mahdollisuus on lentää Yunnanin pääkaupunkiin Kunmingiin ja ottaa sieltä bussi. Bussimatka kestää noin 8 tuntia.
 • Koska hintaero on loppujen lopuksi vain muutamia kymppejä, suosittelen lentämään suoraan Lijiangiin.
 • Lijiangin ympäristöstä ajomatkan päästä löytyy paljon nähtävää, mm. pieniä kyliä ja uskomattoman kauniilta vaikuttava Blue Moon Valley.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jasmin tiistai, tammikuu 12, 2016 at 00:24

  En ollut koskaan kuullutkaan koko Blue Moon Valleysta ja päädyin huokailemaan ihastuksesta googlen kuville. Ja sitten tajusin että hitsiläinen mähän olen käynyt tuolla! :D Piti vielä omista kuva-arkistoista tarkistaa mutta joo, se turistibussi minkä kyydissä istuskelin takaisin Jade Dragon Snow Mountainilta Lijiangiin pysähtyi tuolla. Kaunis paikka oli kyllä mutta turisteja se kuhisi jopa sadepäivänä ja kaikki yritti kilpaa päästä siihen optimaalisimpaan pisteeseen missä noi putoukset/altaat olisi saanut kuvattua ilman tuhatta kiinalaista taustalla…

  Mä oon syönyt tuolla marketilla! Olin aika kauhuissani sen suhteen että mitähän täällä uskaltaisi syödä. Luulin tilanneeni nuudeleita mutta ei ne kyllä sitä taineet loppuen lopuksi olla :D Mä tykkäsin kyllä tosta vanhasta kaupungista mutta samaa mieltä että kiinalaisilla on jalo taito pilata kaikki oikeasti hienot paikat viidellä tuhannella turistikojulla. Ihan sama onko vanha kaupunki Shanghaissa, Chongqingissa vai tuolla, samaa krääsää myydään joka kaupassa ja se samanlainen kiinalaisen turstikohteen fiilis seuraa kyllä kaikkialle!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 12, 2016 at 11:37

   Siis niin totta! :D Kiinalaisten jalo taito, hah hah… Mä en ymmärrä että kuka sitä krääsää ostaa?! Ja joka ikisessä tän maan kolkassa myydään vieläpä sitä ihan samaa tavaraa. Ei ymmärrä. Mutta ilmeisesti menee kaupaksi kiinalaisille. Luulis että niillä varsinkin tulis jo korvista ulos kaikki turhanpäivänen tavara mitä täällä on joka paikassa.

   Ihan helpottavaa kuulla, ettei Blue Moon Valley sitten ollutkaan niiiiin ihmeellinen. ;) Koska mulla oli tosi paha mieli kun ei ehditty sinne käymään. Skipattiin se aikataulusyistä ja perusteltiin asiaa itsellemme myös sillä, ettei se talvella näytä niin hienolta kun on kuiva kausi ja se lampikin ilmeisesti jotenkin matalammalla ja kaikkea. Mutta kyllä se vielä mielen pohjassa vähän kaivertaa, olisin halunnut sinne tappelemaan parhaista kuvausspoteista. :D

   Hauska jakaa kokemuksia sun kanssa kun oot käyny kaikissa samoissa paikoissa!

 • Reply Anna / Muuttolintu torstai, tammikuu 14, 2016 at 09:01

  Mielenkiintoinen paikka. Ruokakuvatkin nostaa veden kielelle. Paitsi ehkä toi sianpää. Kiinasta taitaa löytyä aika paljon erikoista syötävää, ihan kaikkea en ehkä kokeilisi :)

 • Leave a Reply