Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oodi thairuoalle – nuudeleista possun aivoihin

torstai, tammikuu 7, 2016

Kun Aasiassa reissaus alkaa kiinnostaa tai sieltä palanneilla Kaakkois-Aasian ikävä taas uudestaan kolkutella, on aina hyvä aloittaa kulttuuriin tutustuminen tai matkakuumeen lieventäminen aasialaisesta ruoasta. Thaimaa on monelle ensimmäinen Aasian kohde reppureissauksen tai pakettimatkan muodossa, ja thaimaalaisesta ruoasta onkin helppo aloittaa myös muuhun aasialaiseen ruokaan tutustuminen.

Niin, thairuoka.

Thaimaa tuli itselle tutuksi vasta toisella Aasian matkallani. Täytyy myöntää, etten ollut sitä ennen thaimaalaista ruokaakaan liiemmin syönyt. Mutta tuosta ensimmäisestä Thaimaan matkasta se sitten lähti liikkeelle – rakkaus Aasian parhaaseen keittiöön.

Itse aloitin thairuokaurani helpoilla ja ilmselvillä ruokavaihtoehdoilla: kevätrullilla ja erilaisilla nuudeleilla. Ei liian tulista, ei liian voimakkaita makuja. Just sellaista suomalaiseen suuhun sopivaa. Mutta ei mun thairuokakokeilut tähän jääneet, sillä mähän oon aina inhonnut sitä, että jotain markkinoidaan suomalaiseen suuhun / mielenlaatuun / mihin tahansa sopivana. (Paitsi että nyt tein niin omassa blogissani, hups.)

thumb_IMG_1854_1024

thumb_IMG_1858_1024

Ja niinpä lähdin tutustumaan seuraavaksi curryjen maailmaan: ensin keltaisiin (gaeng leaung), sitten pikku hiljaa punaisiin (gaeng phet) ja lopulta suun liekehtimään saaviin vihreihin curryihin (gaeng kiow wahn). Kun nämä curryt oli käyty läpi, rupesin koluamaan menujen muita annoksia. 

Mutta koska Thaimaassa viettämäni aika oli kuitenkin loppujen lopuksi hyvin minimaalinen, täytyi kokeiluja jatkaa Suomessa, ja olenkin laittanut miehen kokkaamaan thairuokaa meille myös kotona.

thairuokaa

Yleensä thairuokahimon iskiessä suuntaamme kuitenkin ulos syömään – Helsingissä tutuksi ovat tulleet niin minua lähimpänä sijaitseva Iso Roobertinkadun Tamarin, Toisen linjan Lemon Grass kuin Sörnäisten Pinto’skin. Nämä Helsingin thaimaalaiset ravintolat ovat nostaneet kaksi ruokalajia omiksi aivan ylivoimisiksi suosikeikseni. Papaijasalaatti ja Penang Curry. Taivas on saapunut maan päälle näiden ruoka-annosten muodossa.

Pinto B'staurant Helsinki

Mikä parasta: sitten kun nämä alkavat tuntua liian kesyiltä vaihtoehdoilta, voi siirtyä uudelle levelille, joka kulkee nimellä thaimaalainen katukeittiö. Paistettuja torakoita tikunnokasta? Pad thaita katukojulta yöllä klubin jälkeen? Makeannälän tappavaa banaanipannaria kontensoidun maidon kera? Bangkokista löytyy! Ja jos haluaa vielä villimmäksi heittäytyä, niin katukeittiöistä saa myös kaikkea vähän extremempää settiä, esimerkiksi possun aivoja olen kuullut syötävän ties minkä muiden ”herkkujen” lisäksi.

thumb_thaimaa4_1024

Oma street food kokemukseni Bangkokissa on jäänyt säälittävän pieneksi. Palankin halusta palata Bangkokiin maistelemaan niitä onnellisen hymyn huulille saavia makuja, joita muistellaan vielä vuosienkin päästä yhdessä matkaseuran kanssa.

Se vanha hampaaton ukko, joka möi meille niitä maailman parhaita spring rollseja siinä Khao San Roadin kulmauksessa, muistatko?

Tämä on mun #tamarinhetki.

Osallistukaahan ihmeessä Tamarinin Instagram-kisaan hashtagilla #tamarinhetki. Palkintona on matka Bangkokin katukeittiöitä maistelemaan. Kisaan osallistuminen on helppoa, ohjeet löytyy osoitteesta tamarin.fi ja osallistumisaikaa on vielä muutama päivä jäljellä! Kisa on myös bloggaajille avoin.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jenni liemessä perjantai, tammikuu 8, 2016 at 18:35

  No voi apua, nyt mua alkoi jännittämään! Possun aivoja? Ja mä kun luulin olevani aika avarakatseinen :D Onnea kisaan! Linkkasin postauksesi blogissani :)

  http://liemessa.blogspot.fi/2016/01/tamarinhetki.html

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, tammikuu 8, 2016 at 18:47

   Kiitos Jenni! :) Possun aivoja ei onneksi tuu sentään ihan joka kadunkulmassa vastaan. :D Täällä Kiinassa niitä löytyy kyllä yhden jos toisenkin ravintolan ruokalistalta, nam…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, tammikuu 8, 2016 at 18:47

   Kiitos Jenni! :) Possun aivoja ei onneksi tuu sentään ihan joka kadunkulmassa vastaan. :D Täällä Kiinassa niitä löytyy kyllä yhden jos toisenkin ravintolan ruokalistalta, nam…

 • Reply #TAMARINHETKI – Liemessä torstai, joulukuu 22, 2016 at 10:17

  […] Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri haaveilee Bangkokin katukeittiöstä ja possun aivoista. Merin mahdollinen matkaseura alkoi hieman jännittämään… […]

 • Reply #TAMARINHETKI – Liemessä maanantai, tammikuu 23, 2017 at 21:13

  […] Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri haaveilee Bangkokin katukeittiöstä ja possun aivoista. Merin mahdollinen matkaseura alkoi hieman jännittämään… […]

 • Leave a Reply