Suomen suurin matkablogiyhteisö

14 päivää jäljellä

tiistai, tammikuu 5, 2016

 

thumb_image (10)_1024

Tällaista näkymää näytti mun Finnair-sovellus tänä aamuna.

Jep, 14 päivää lähtöön jäljellä. Tuntuu aika ihanalta. Vaikka Kiinassa on ollut mahtavaa, oon myös tosi valmis palaamaan kotiin.

Toivon, että siellä ois kunnolla lunta ja pakkasta ja ihana raikas kirpakka sää. Aion juosta heti lentokentän Alepaan hakemaan lenkkimakkaraa ja ruisleipää ja lavan kaljaa… No ei vaineskaan, oikeasti aion syödä heti ekaksi fetasalaattia, mun pahinta addiktioruokaa – yhden fetajuuston hinta täällä on noin 10 euroa, repikää siitä. Ei oo tullut paljon fetaa syötyä. Syön varmaan kokonaisen fetapalan kerralla kun sellaisen saan käsiini.

Tässä vaiheessa pikkusen ärsyttää, että säästöpäissäni kesällä ostin British Airwaysin menopaluut Shanghaihin – kun muutaman satasen lisäyksellä olisin päässyt Finnairin suoralla lennolla 8 tunnissa Helsinkiin, niin nyt istun ensin 13 tuntia Lontooseen, siellä sitten vaivaiset viisi tuntia odottelua ja sitten kolme tuntia Helsinkiin. Ei hele… Siis mähän käytän tossa ajassa jo varmaan ruokaan saman verran rahaa ku mitä tein säästöä noissa lentolipuissa. Että jos jollakin on vinkkejä miten kuluttaa aikaa Heathrowlla niin kertokaa. Terveisin ärsyyntynyt ja epätoivoinen.

thumb_image (6)_1024

Tänään illalla lähdetään yöjunalla Pekingiin, jossa vietetään neljä päivää. Ja koska jälleen sniiduillaan, on luvassa 12 tuntia ”mukavilla” istumapaikoilla. Mutta Kiinanmuuri on ollut aina mun yksi unelmakohde, ja nyt se toteutuu. Silmät ristissä väsymyksestä mutta kuitenkin. Toivottavasti ei oo kovin saasteista, että ylipäänsä nähdään koko muuri.

Ja kuten aikaisemmin kirjoitinkin, olisi tarkoitus käväistä myös Hong Kongissa, koska mun viisumi umpeutuu juuri ennen täältä lähtöä ja pitäisi käydä se uusimassa. Toinen juttu on vaan se, että lompakko ei oikein tällä hetkellä venyisi mihinkään uuteen reissuun, joten saa nähdä pystynkö hoitamaan viisumiasian jotain toista kautta.

Tammikuu on lähtenyt ihan kivasti käyntiin noin muutenkin. Ekat päivät vielä vähän herkuteltiin kun kaveri oli käymässä…

Shanghai blogi farine bakery Farine Bakery Shanghai Blogi

Mutta nyt ollaan aika hyvässä tammikuu-timmikuumoodissa ja päivittäinen ruokavalio on koostunut lähinnä salaateista, pähkinöistä, dragon fruiteista ja muusta tuoreesta ja terveellisestä. Terveellisesti syöminen Kiinassa ei oo aina kovin helppoa. Kaikki ruoka lilluu jäätävässä öljymäärässä, ja muutenkin kasvikset näyttelee yleensä sivuosaa nuudeli- ja riisiruokien ja dumplingsien rinnalla. Länsimainen ruoka kuten salaatit ynnä muut on todella kalliita verrattuna kiinalaiseen. No joo, tästäkin oon tainnut täällä paasata jo useaan kertaan. Josko se jo olis selvää kaikille?

Kiinalaisista herkuista puheen ollen, maistoin vihdoin ja viimein näitä kurkun makuisia sipsejä (huom! tapahtui viime vuoden puolella). Täällä on mitä oudompia sipsimakuja ja välillä ei ole maustamattomia edes tarjolla vaan kaikki on jotain kurkku tai possun aivo tai kananjalka… Nam? Mutta tää kurkku on houkutellut mua jo pitkään. Ei houkuttele enää, oli sen verran ällöjä. Mutta maistuivat kyllä ihan oikeasti kurkulle. Oltiin muuten eilen ravintolassa, jossa oikeasti oli tarjolla mm. possun aivoja. Ei tilattu. :)

thumb_image (5)_1024

Pekingistä tuskin ehdin kauheasti päivitellä, joten Tiger Leaping Gorgen toisen päivän tapahtumien julkaisu jää vähän myöhemmäksi, ellen nyt sitten ehdi junassa yöllä näpytellä. Mutta viikonloppuna viimeistään palataan asiaan ja Pekingin reissua voi seurata Instan puolella. :)

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, tammikuu 5, 2016 at 20:49

  Tänään on ainakin ihan kunnolla pakkasta, -20! Tämä siis Helsingissä.

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 16:16

   Siis mä oikein odotan sitä! Tosin meiän asunto on kuulemma tosi kylmä mutta onpa tullut täällä totuteltua jo siihenkin. :D

 • Reply Jasmin tiistai, tammikuu 5, 2016 at 22:34

  Apua noi istumapaikat yöjunissa on kyllä ihan tuskaa :D Terveisiä vaan kerran Shanghaista Beijingiin 17 tuntia junassa istuneelta. Mä onnistuin nukkumaan ehkä kaks tuntia ja olo oli kuin haudasta nousseella sen jälkeen… Hyvää Beijingin reissua!

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 16:25

   Siis mäki vielä mietin iha tosissani ottavani 15h hard seatin mut sit olin et ei herra isä mähä kuolen siihen vaikka se halpa onkin :D nyt oli sentää 2nd class eli perus soft seat oikeestaan, ja sekin oli tuskaa. Ei sitä vaan saa nukuttua ku ei saa jalkoja suoraks ja kiinalaiset touhuaa omiaan ympärillä. Viel ois kotimatka edessä samaan tyyliin. No sitten ei sentää tarvii olla pirtsakkana kiertämässä nähtävyyksiä. :D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 14:47

  Onpa jotenkin mennyt nopeasti tuo aikasi siellä :P. Siis tuntuu ruudun tältä puolelta, että vastahan lähdit sinne (näin on ollut kaikkien kohdalla, jotka lähtevät pidemmälle matkalle / vaihtoon) :). Sanon jo nyt, että tervetuloa takaisin Helsinkiin! Kyllä sitä pakkasta tuntuu nyt riittävän :P.

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 16:28

   Kiitos Jerry! Kyllähän se mustakin tuntuu nopeesti menneen vaikka huonoina hetkinä aika onkin tuntunut tosi pitkältä. Musta tuntui muuten ihan samalta kun luin sun vuosikatsauspostausta – kun on seurannut sun elämää blogin kautta niin tuli kaikista tapahtumista tunne että hetkinen, onko tostakin jo noin kauan aikaa. :D Niin se aikaa vaan hujahtaa. Nähdään matkamessuilla! :)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, tammikuu 7, 2016 at 03:46

    Näin se tosiaankin menee :P. Itsestäkin tuntuu hurjalta, miten on yhtäkkiä asunutkin Helsingissä yli 8 kuukautta ja kaikki tuo ehti tapahtua viime vuonna :O. Matkamessuilla nähdään!

  Leave a Reply