Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulu ulkomailla, valitettavasti

keskiviikko, joulukuu 23, 2015

Olen viettänyt kaksi joulua ulkomailla: Yksi joulu hujahti Goalla Intiassa ja toinen joulu nyt täällä Kiinassa. Postauksen kuvat on Shanghain keskiaikaisilta jouluamarkkinoilta, toisin sanoen epätoivoinen yritykseni päästä joulutunnelmaan.

thumb_IMG_1161_1024

Harmittaa. Vaikka sitä miten yrittäisi olla paatunut maailmanmatkaaja ja pitää koti-ikäväajatukset poissa mielessä niin jouluna en kyllä haluaisi olla missään muualla kuin Suomessa. Joillekin joulu ei merkkaa mitään mutta hitto vieköön, mä rakastan joulua! Kiinassa se tulee meillä olemaan kuin ihan mikä tahansa muukin arkipäivä. Mä rakastan joulun tunnelmaa ja jouluruokiakin sen kerran vuodessa kun niitä syö. Parasta on aattoillat, kun voi köllähtää vatsansa viereen nukkumaan ja joulupäivänä herätä syömään suklaata ja lukemaan kirjoja.

Tuntuu, että koko vuosi ei lopu kunnolla, jos ei saa viettää joulua, sen jälkeen välipäiviä ja sitten lopettaa kaikkea uuteen vuoteen (ja luvata taas kerran lopettavansa karkinsyönnin seuraavaksi vuodeksi).

thumb_IMG_3102_1024

Tällä hetkellä ollaan Yunnanin Lijiangissa meidän guesthousella. Jäätävän kylmä, täällä ei oo mitään lämmitystä. Suihkuun menee vasta kun on äärimmäinen pakko (eli siinä vaiheessa kun hiukset on jo niin likaiset että alkavat pestä itse itseään), koska lämpimän veden kanssa on vähän niin ja näin ja pahinta on se hetki, kun astut suihkusta pois jääkylmään huoneeseen ja luulet että kuolet samalla hetkellä sihen koko kehon valtaavaan hypotermiaan. Toisaalta tuolla respassa polttavat avotulta sisällä ilman minkäänlaisia hormeja tai mitään, ihan vaan keskellä lattiaa pitävät jossain padassa hiillosta.

Tässä sitä siis ollaan, joko hypotermia- tai häkämyrkytyskuolemaa odotellessa. Ihan perinteisissä suomalaisissa joulutunnelmissa siis. ;)

thumb_IMG_3100_1024

Huomenna meidän jouluaatto tulee kulumaan varmaankin bussinpenkkiä kuluttaen ja seuraavaan kaupunkiin siirtyen. Ehkä mä laitan joululaulut kuulokkeista soimaan. Olkoon tämä viimeinen jouluni muualla kuin Suomessa. Merry Christmas vaan kaikille!

Mitä mieltä muut olette – joulu ulkomailla, hyvä vai huono?

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Katriina torstai, joulukuu 24, 2015 at 01:16

    Kirjoitat hauskasti :D En ole koskaan viettänyt joulua ulkomailla, joten suomalainen joulu on ehdoton. Mukavaa joulua!

  • Reply joulu ulkomailla | joulu-fi.com sunnuntai, lokakuu 9, 2016 at 12:02

    […] Joulu ulkomailla, valitettavasti – Syö Matkusta RakastaOlen viettänyt kaksi joulua ulkomailla: Yksi joulu hujahti Goalla Intiassa ja toinen joulu nyt täällä Kiinassa. Postauksen kuvat on Shanghain keskiaikaisilta …Katso lisää sivuilla www […]

  • Leave a Reply