Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joululahjat itselle – reissua luvassa, kuinkas muutenkaan

lauantai, joulukuu 19, 2015

Joululahja itselle? Totta kai! Kun joutuu viettamaan joulun erossa perheestaan eika kukaan ole lahjoja ostamassa niin jonkunhan siitä on huolehdittava. Eli minun itseni. No mitapa luulette etta ostin?

Lahja numero yksi: lentoliput Yunnanin maakuntaan Kiinaan lansiosaan. Joulu vietetaan tana vuonna Tiger Leaping Gorgen vuorilla vaeltaen. Siita matka jatkuu Dalin kaupunkiin, jota verrataan aina Thaimaan Paihin. Itse en oo edes Paissa ikina kaynnyt, onko joku muu? Dalista jatketaan bussilla Yunnanin paakaupunkiin Kunmingiin ja sielta sitten lentaen takaisin Shanghaihin. Taas saa hikoilla kiinalaisten lentoyhtioiden kyydissa…

Tassa vahan vilausta Instagramin puolelta siita mita tuleman pitaa. Odotukset on korkealla.

Screen Shot 2015-12-19 at 12.33.39 PM

Ja ensi vuoden ensimmainen matkakin on jo varattuna, lahja numero kaksi, nimittain maaliskuun lopussa lahdetaan pitkaksi viikonlopuksi Unkariin. Isallani on pieni viinitila Pecsin kaupungin kupeessa, ja tarkoitus on menna laittamaan paikkaa kuntoon ja tutustumaan Pecsiin. Kivan oloinen majoitus on jo varattu Airbnb:n kautta. Viime kerrasta onkin jo yli kymmenen vuotta.

Ja sitten on viela ne joululahjat, jotka odottavat ostajaansa. Uuden vuoden jalkeen on tarkoitus lahtea vihdoin kaymaan Pekingissa. Kaupunki karsii muuten talla hetkella kamalista ilmansaasteista, koulut on olleet suljettuna ynna muuta mukavaa.

Niin, ja koska viisumini umpeutuu ennen kotiinlahtoa, on sita vissiin ”pakko” kayda Hong Kongissa joku pikkureissu viela tammikuussa. Tai ehka Koreassa, jos sinne paasisi halvemmalla. Yleensa taalta on kylla ollut Honkkareihin halvemmat liput kuin Seouliin.

Huomenna yritan saada tavarani muutettua keskustaan, silla muutan taalta kampukselta pois viimeiseksi kuukaudeksi. Ihana kamppa tiedossa, ikkunasta nakyy Bundin pilvenpiirtajat. :)

Ja kuten huomaatte tekstista niin mulla ei ole suomalaista nappista kaytossa. Tapahtui pieni onnettomuus ja lapparini on tuhannen tuusannuuskana Apple Storessa odottamassa arviota miten sen kay. Nyyh. Orpo olo. Joten jos en saa konetta mukaan Yunnaniin niin blogissa tulee pieni hiljentyminen, mutta koitan kuvailla sitten sitakin enemman ja palata sitten myohemmin postauksien kanssa asiaan. Kavi muuten taas taa meikalaisen hyva tuuri, kone kayttokelvottomana juuri silloin, kun mulla on kaksi paivaa aikaa kirjoittaa 20 sivun tutkielma kiinalaisesta oikeudesta. Great… Taalla sita tallakin hetkella pummitaan kavereilta koneita ja tabletteja lainaksi etta sais homma edistymaan.

Niin ja paluupaivani Suomeen on sekin nyt varmentunut ja tulen kotiin sopivasti juuri ennen Matkamessuja. Jee! Saanen blogiin taas pari matkamessulippua arvottavaksi joten pysykaahan kuulolla! :)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply anni lauantai, joulukuu 19, 2015 at 15:07

  jee hyvältä kuulostaa pläänit =)

 • Reply Jasmin lauantai, joulukuu 19, 2015 at 16:32

  Yunnan on ihana! Kaikista provinsseseista missä on tullut tallattua ihan ehdoton lemppari :) Luennollisesti en oo käynyt niin Dalissa kuin Tiger Leaping Gorgessakaan (sadekausi kun olin siellä eikä mutavyöryt oikein iskeneet) mutta seuraavalla Kiinan reissulla ihan pakko!

  Hong Kongista piti vielä sen verran sanoa että ainakin Beijingistä menee Hong Kongiin älyttömän edullinen pikajuna (about 50€ muistaakseni). Beijingistä matkaa vajaa vuorokausi eli Shangahista siis luonnollisesti vajaa puolet matkasta, mutta jos aikaa löytyy tai haluaa viettää yhden yön elämästään yöjunassa niin suosittelen kyllä! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, joulukuu 20, 2015 at 11:45

   Kiitti junavinkistä. :) Mä oon kuullut niin paljon hyvää Yunnanista että en malta odottaa että huomenna päästään matkaan!<3

 • Reply Noora lauantai, joulukuu 19, 2015 at 17:36

  Mikään ei ole parempaa kuin lentolippulahjat itselle :) Samaa olen tässä taas viime aikoina harrastanut! Mua jotenkin ärsyttää se, etten ole tajunnut mitä kaikkea Kiinassa onkaan. Siis just noita vuoria ja muutenkin huikeaa luontoa. Onneksi (hitaana hämäläisenä vihdoinkin) havahduin lukemaan sun blogia. Ei mulla ollut ihan hirveästi käsityksiä Kiinan annista. Lähinnä hullun saastuneet suurkaupungit, Kiinanmuuri ja pandat. Joista kaksi viimeistä kyllä haluaisin nähdä. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, joulukuu 20, 2015 at 11:44

   Musta tuntuu että täälläkin monet vaihtarit vaan jumittuu tänne Shanghaihin tai sitten lähtee matkustelemaan Koreaan, Japaniin… Vaikka Kiinassa on niin paljon nähtävää. Itse ainakin haluan matkustella täällä, koska en usko että tulen lähivuosina Kiinaan enää palaamaan.

 • Reply laurasitinerary lauantai, joulukuu 19, 2015 at 18:21

  Moi! Huikeita reissusuunnitelmia, itselle kaikista kiehtovimmaksi alkoi kuulostaa viinitilareissu Unkariin! Toivottavasti kirjoitat siitä sitten lisää (miten pääsee osalliseksi viinitilaan, wau!) :) reissurikasta uutta vuotta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, joulukuu 20, 2015 at 11:43

   Joo ehdottomasti kirjoitan sitten lisää. Itse paikka nyt ei ole ihan niin fancy kuin miltä kuulostaa. ;)

  Leave a Reply