Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cloud Atlas – hostellimme Chengdussa ja kenties yksi parhaista

tiistai, joulukuu 15, 2015

Tämä postaus on muhinut luonnoksissa aina Chengdun matkasta asti, mutta sain juuri kommentin lukijalta, joka kysyi missä yövyimme Chengdussa kun paikkaa olin kehaissut jossain aiemmassa postauksessa ja suunnitteli ehkä samaan paikkaan menoa. Laitoin nyt siis vipinää kinttuihin tämän kanssa ja ajattelin esitellä yöpaikkamme tuolla Sichuanin pääkaupungissa erittäin lyhyesti ja ytimekkäästi. Tämä oli nimittäin yksi parhaista hostelleista, joissa olen yöpynyt ylipäänsä missään.

Sijainti

Keskeinen. Lyhyehkö kävelymatka metrolle. Kauppakeskus vastapäätä. Taksilla, jotka Chengdussa Shanghaita halvempia, pääsi nopeasti lähes mihin tahansa.

Yleiset tilat

Heti sisälle tullessa näin, että Cloud Atlas oli hyvä valinta. Respa ja sen yhteydessä olleet yleiset tilat olivat miellyttävästi sisustettu ja kaikki oli uutta ja siistiä. Löytyi löhöilypaikkoja, nojatuoleja, biljardipöytä, erillinen huone isolla työpöydällä ja screenilla ja niin edelleen.

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Huone

Meillä oli neljän hengen huone omalla kylppärillä. Huone oli tarpeeksi tilava ja todella siisti. Hyvät muhkeat peitot ja tyynyt (ei niitä littanoita mihin hostelleissa varsinkin Kiinassa usein törmää). Jokaisella oli oma avainkortilla toimiva tilava lokeronsa ja jokaisen sängyn seinässä pistorasia (myös usb-pistoke), oma lukulamppu ja pieni hyllykkö. Yksinkertaisia asioita mutta näitä oppi arvostamaan kun viettää hostelleissa tarpeeksi aikaa ja näkee jos minkälaisia viritelmiä.

Kylppäri oli siisti ja tarvittaessa sai käyttää myös yhteisiä kylppäreitä yhtä kerrosta alempana. Ainakin omalla vierailukerrallani nekin olivat putipuhtaita. Käytäviltä löytyy myös muutamia peili+hiustenkuivaaja+pistoke -asemia, jos omassa huoneessa kävi aamulla ruuhkaiseksi kuten meillä, kun matkassa oli kolme tyttöä ja yksi mies.

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Palvelu

Loistavaa! Respa on 24h auki, ja mekin saavuimme hostellille joskus kahden jälkeen yöllä. Ilmeisesti ainakin osa hostellin pitäjistä myös asuu hostellilla. Englantia osattiin puhua sujuvasti, mikä ei ole itsestäänselvyys Kiinassa.

Cloud Atlas Hostel Chengdu China

Kaikkiin kysymyksiin löytyi vastaukset ja ravintolasuositukset eivät olisi enemmän nappiin voineet mennä. Siinä missä meidät Mathiaksen kanssa neuvottiin Shanghaissa Marriottista maailman pahimpaan turistirysäravintolaan, Cloud Atlaksen henkilökunnan avulla löytyi kyllä 100% autenttista Sichuan-meininkiä. Käytiin kahdessa aivan todella hyvässä ravintolassa heidän suosituksestaan.

Muuta

Hostellilla on kiva kattoterassi pöytineen ja keinuineen. Täältä löytyy myös pingispöytä, mailat saa respasta. Myös hostellin henkilökunta kavereineen vietti ainakin tuona viikonloppuna iltaa terassilla, ja siellä hengaillessamme he kutsuivat meidät syömään kanssaan, kuuntelemaan kitaransoittoa ja opettelemaan kiinalaisia lauluja.

Ihan ykköshostelli, ja mikä parasta, ei tarvitse kovin paljon köyhtyä jos täällä yönsä viettää. Neljän hengen huone omalla kylppärillä maksoi 6,70 euroa / hlö, ja kuuden henen dormiin pääsisi reilulla viidellä eurolla. Omasta kahden henegn huoneesta saa maksaa huimat 18 euroa yöltä.

Tiedän missä yövyn, jos joskus vielä palaan Chengduun.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 15, 2015 at 02:58

    Ooh joo. Mie oon oppinut jo inhoamaan hostelleja, koska monet on niin ylihintaisia ja rupuisia, että parhaimman hostellipaikan hinnalla pääsee jo halvimpaan hotelliin, josta ne kaikki pienetkin mukavuudet löytyy. Tosin joo, kaveriporukallahan sitä nukkuis hyvin tuollaisessa privaattidormissakin, mutta yksin en tiedä lähtisinkö. Kortilla toimivat kaapit kuulostaa luksukselta verrattuna siihen millaista oli Lontoossa viime reissulla. Huh hui. En ottanut koko lafkasta yhtään kuvaa :D

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, joulukuu 15, 2015 at 09:40

      Haha, mä kyllä tykkään hostelleista noin yleisestikin. :D Mutta oot oikeassa, hinnat on nousseet viime vuosina joka paikassa, ja monissa paikoissa hotellin ja hostellin ero ei oo enää niin kummoinen. Mutta ainakin Kiinassa hintataso on vielä kohdillaan jotain Hong Kongia nyt tietenkään lukuunottamatta. Mä ajattelen asiaa monesti niin että mieluummin hyvä hostelli kuin huono/keskiverto hotelli. Mutta kaameitakin tapauksia on tullut koettua. :D

    Leave a Reply